• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מסחר עצמאי בפסגות

• פותח הנושא פותח הנושא amitsol
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

amitsol

משתמש רשום
דירוג
5
אז ניסיתי להשוות בין בתי ההשקעות בארץ שמאפשרים מסחר עצמאי ופסגות משכו את עיני.
הם הגוף היחידי שאין אצלו עמלה קבועה (לא תשלום אחוז רבעוני כמו הבנקים ולא תשלום קבוע חודשי כמו בתי ההשקעות).
איך זה ייתכן? האם יש קאצ? מישהו שמשתמש בהם ויודע להגיד מנסיון אישי איך הם?
עיקר הפעילות תיהיה קניית מדדים ואולי מסחר במניות ואגח בחלק קטן מהתיק

יש עוד בתי מסחר ללא עמלה חודשית.
פסגות מרווחים מעמלות פעולה.

יש עוד בתי מסחר ללא עמלה חודשית.
פסגות מרווחים מעמלות פעולה.
אשמח שתאיר את עיני, כי אני לא מכיר עוד בית השקעות ללא עמלה חודשית שמאפשר מסחר בארץ גם בקרנות וגם במניות ואגח.
ברור לי לגמרי שהם מרוויחים מעמלת פעולה, אבל היא זהה(או טובה יותר) לשאר הגופים שבדקתי

אז ניסיתי להשוות בין בתי ההשקעות בארץ שמאפשרים מסחר עצמאי ופסגות משכו את עיני.
הם הגוף היחידי שאין אצלו עמלה קבועה (לא תשלום אחוז רבעוני כמו הבנקים ולא תשלום קבוע חודשי כמו בתי ההשקעות).
איך זה ייתכן? האם יש קאצ? מישהו שמשתמש בהם ויודע להגיד מנסיון אישי איך הם?
עיקר הפעילות תיהיה קניית מדדים ואולי מסחר במניות ואגח בחלק קטן מהתיק
אתה צודק, המותג פסגות ופעילות הברוקראז' נמכרו לגוף חדש (לא בדקתי למי) והם מציעים עכשיו פתיחת חשבון ללא דמי מנוי חודשי בכלל ועמלות נמוכות למסחר (בדומה לכל השאר).

ראיתי שאנשים לא מרוצים ממערכת המסחר שלהם, לא יודע אם יש קאצ' אחר.

אני אישית לא חושב שתשלום של 180 ש"ח בשנה (ובחלק מבתי ההשקעות זה גם מתקזז עם עמלות מסחר) זה לא משהו מהותי כשיש לך תיק גדול מספיק, אבל זה כן יכול להיות חשוב למי שיש תיק קטן.

נערך לאחרונה ב:
אתה צודק, המותג פסגות ופעילות הברוקראז' נמכרו לגוף חדש (לא בדקתי למי) והם מציעים עכשיו פתיחת חשבון ללא דמי מנוי חודשי בכלל ועמלות נמוכות למסחר (בדומה לכל השאר).

אני אישית לא חושב שתשלום של 180 ש"ח בשנה (ובחלק מבתי ההשקעות זה גם מתקזז עם עמלות מסחר) זה לא משהו מהותי כשיש לך תיק גדול מספיק, אבל זה כן יכול להיות חשוב למי שיש תיק קטן.
אני מסכים איתך ש 180 ש''ח בשנה זה לא משהו ששווה לשנות תיק השקעות בגינו, אבל למישהו עדיין ללא תיק זה יכול לדעתי להיות מעניין.
כמובן בהנחה והגוף שקנה אותם לא יקרוס.

כמובן בהנחה והגוף שקנה אותם לא יקרוס
גם אם גוף קורס, החשבון יעבור לגוף מנהל אחר, כמו שקורה עכשיו (עם מספר הבדלים) בפרשת סלייס.
אני לא חושב שיש תרחיש (שאינו אפוקליפטי) שאדם יאבד בעלות על ני"ע עקב קריסה של בית השקעות

גם אם גוף קורס, החשבון יעבור לגוף מנהל אחר, כמו שקורה עכשיו (עם מספר הבדלים) בפרשת סלייס.
אני לא חושב שיש תרחיש (שאינו אפוקליפטי) שאדם יאבד בעלות על ני"ע עקב קריסה של בית השקעות
ברור לי לגמרי. התכוונתי לאי הנוחות ולפוטנציאל איבוד הזמן בשוק שיכול לנבוע מקריסה של הגוף.
אבל זו הסיבה היחידה (נדירה) שאני רואה שלתיק חדש עדיף לא פסגות בהנחה ואני לא סוחר יומי

אני מסכים איתך ש 180 ש''ח בשנה זה לא משהו ששווה לשנות תיק השקעות בגינו, אבל למישהו עדיין ללא תיק זה יכול לדעתי להיות מעניין.
כמובן בהנחה והגוף שקנה אותם לא יקרוס.
קח בחשבון שאצל בתי השקעות אחרים דמי ניהול הקבועים מתקזזים (לפעמים עד הסוף) מול עמלות קניה\מכירה אז אם אתה פעיל במידה לא משמעותית מידי בכל חודש זה כבר לרוב מקזז את דמי הניהול הקבועים. אני מניח שזאת הסיבה שפסגות מוכנים לתת חשבון בלי דמי ניהול קבועים, כי כנראה שאצל בתי השקעות אחרים זה מתקזז אצל חלק גדול מהלקוחות גם ככה.
אם אתה רק קונה מדד פעם בכמה חודשים אז זה יתרון (לא גדול מאוד אבל קיים).

נכון, עד היום המערכת מסחר שלהם דרשה מחשב PC, או מובייל.
ואם יש לך מק או לינוקס - נותרת רק עם מובייל כאפשרות.

היום יצאה גירסא אינטרנטית, יש multi factor authentication לסמס. הממשק במבט ראשוני נראה יפה מאד.
תאמת שזה ממש שידרוג, עד היום הייתי מבואס מהאפליקציה שלהם ושאין גישה דרך האינטרנט!

תודה על הפירוט @nolim !

איך השירות של פסגות? כמה זה קל להשיג אותם בטלפון?

@nolim אשמח גם לחוות דעת פסגות

חוויה אישית שלי מפסגות בכמה פעמים הייתה חיובית מאד.
התקשרתי לברר על עמלת המרה של שקל דולר. ענו לי לטלפון תוך נראה לי פחות מדקה. העמלה הייתה מאד "טובה" ביחס לבנק, אמנם יקר יותר מאינטראקטיב, אבל די בסדר. לדעתי הם לוקחים מרווח של 1.5 אגורות וזהו - מתורגם בשער הנוכחי לסביב 0.4% עמלה.

כשהתקשרתי לבצע המרה או בירור לגבי פעולה גם ענו לי מאד מהר. רציתי לקנות איזה נייר ערך בדולר והפעולה לא בוצעה. זה היה יום ללא מסחר בארה"ב ולא הבנתי למה הפעולה לא מתבצעת. הצעתי להם שיתנו חיווי ללקוח ואמרו לי שהם עובדים על להחליף את המערכת (זה היה לפני העדכון של המערכת בסוף שנה שעברה).

על המערכת הקודמת שלהם יש לי לא מעט תלונות, כולל זה שאי אפשר היה לתזמן קניה של נייר ערך בעתיד. המערכת הנוכחית שודרגה ועכשיו חוץ מגישה דרך הדפדפן אפשר לעשות יותר פעולות. יש GTC, סוף כל סוף. עדיין יש ניירות שיש להם רק BST ואני מניח שאתה לא יכול לתזמ. צריך לקנות רק באותו רגע שיש מסחר וזה מעצבן.

העברות כספים - שולח מייל מקבל תשובה די מהר חזרה שהם קיבלו את הבקשה (לא הודעה אוטומטית), הכסף משויך למחרת- גג מחרתיים.

נערך לאחרונה ב:
הבעלות השתנתה, אבל מה לגבי השאר, יש המשכיות כלשהי או שזו למעשה חברה חדשה?
עד לאחרונה גם לא היתה אפשרות להצטרף אונליין. עכשיו יש, אבל דרך טופס באתר "חברת טפסים" חיצונית, מה שלא הכי מרגיע לגבי אבטחה ופרטיות.

ואיך נראית מערכת הווב החדשה?
רק מעמוד הפתיחה הרושם הוא שהיא כבדה, וגם לא אפויה (תסתכלו ב-HTML). גם לא פועלת על כל דפדפן.

רשמים ראשוניים מפסגות:
קצת יותר זולים מאחרים, אבל מעבר לזה לא משהו בכלל. (נקודת הייחוס שלי היא אתרי בנקים.)

תהליך ההצטרפות אונליין חאפרי ברמות. גורם לי לתהות אם בכלל בטוח לשלוח להם דברים כמו צילום ת"ז.

בהתייחסות לאתר המסחר (לא דרך התוכנה ל-PC, או אפליקצית מובייל):

- אתר המסחר למטה בתדירות די גבוהה (טיפ: ללכת מפורשות ל-HTTPS עשוי לעזור, כי לפעמים הבעיה היא ההפניה מ-HTTP).

- בקרנות שנסחרות רק בסוף יום (לא ברציף), אי אפשר לתת הוראה ליום עתידי. (למשל, אי אפשר ב-18:00 לתת הוראה ליום הבא.)
- כשאי אפשר להגיש הוראה בגלל שעות/ימי מסחר, לא כתוב הסבר למה ההוראה נכשלה.
- לא מוצג ערך עמלות לפני ביצוע פעולה.
- אין אינדיקציה ליתרה נטו (בניכוי ערך הוראות שמחכות).
- ממשק הווב מבוסס על גרסת המובייל. מעבר לכל החסרונות המהותיים, אפילו אי אפשר להעתיק או לחפש טקסט כי הכל זה גרפיקה.

- זמן מהפקדה על לזמינות במערכת: 2 ימים.
- אי אפשר לבקש משיכה אונליין.
- אי אפשר להמיר מטבע אונליין.
- לא את כל הנתונים אפשר לייצא.

- לא כל התכונות הן באותו אתר. יש שני אתרים נפרדים, לכל אחד מהם צריך להכנס בנפרד.
- כניסה דורשת SMS. אין אפשרות TOTP.

נערך לאחרונה ב:
לא בטוח שזה אמור להיות מדד היחוס.
הם הכי זולים מבתי ההשקעות הישראליים נקודה.

תהליך ההצטרפות אונליין חאפרי ברמות. גורם לי לתהות אם בכלל בטוח לשלוח להם דברים כמו צילום ת"ז.
מה זאת אומרת?
- אתר המסחר למטה בתדירות די גבוהה (טיפ: ללכת מפורשות ל-HTTPS עשוי לעזור, כי לפעמים הבעיה היא ההפניה מ-HTTP).
מה זה אומר למטה?
- לא כל התכונות הן באותו אתר. יש שני אתרים נפרדים, לכל אחד מהם צריך להכנס בנפרד.
יש שתי אתרים?? איזה תכונות יש בכל אחד?

הם הכי זולים מבתי ההשקעות הישראליים נקודה.
מה הקשר?
הוא אמר שהם יותר זולים. נקודה.
כעת הוא עבר לדון על הממשקים שלהם, נוחות, יעילות וכד'.
ע"ז כתבתי שההשוואה לא אמורה להיות ביחס לבנקים (שיחסית מתקדמים) אלא לבתי השקעות אחרים.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נקודת הייחוס - התכוונתי לממשק ולאפשרויות. לא לעלויות.

לא בטוח שזה אמור להיות מדד היחוס.
כל חברות המסחר לוקות בחסר ביחס לבנקים?
לא בדקתי את תוכנת ה-PC של פסגות כי לדברים כאלה בגדול יותר נוח אתרים.

היה יכול לעזור אתר שסוקר את כל החברות והבנקים.

מה זאת אומרת?
מה זה אומר למטה?
הצטרפות חאפרית:
  • אמורים לחתום על הרבה הסכמים ומסמכים, בתוך אתר שדורש זיהוי בכניסה. אי אפשר להוריד את המסמכים לקריאה מראש. אין ממש הזדמנות לקרוא על מה חותמים כי האתר מוציא אותך החוצה כל איזה 2 דקות, גם אם אתה עושה אינטראקציה עם האתר, ובלי לשאול אותך אם אתה רוצה להמשיך. בכל כניסה מחדש צריך לחכות ל-SMS.
  • אחרי מלוא התהליך לא מקבלים עותק ממה שחתמת. אם זכור לי, הם שולחים לך את זה רק אחרי שהם גומרים לעבור על זה מהצד שלהם, מה שלוקח שבוע או יותר.
  • כל התהליך נעשה דרך אתר טפסים חיצוני לחברה, מה שמבחינתי לא מעורר אמון.
  • הממשק כבד, מסורבל, בקושי פועל כמו שצריך, מבולגן, נראה חצי אפוי. זה גורם לי לתהיות גם לגבי איכות התיכנות והתהליכים מאחורי הקלעים.
  • חוץ מזה, בנפרד, בכניסה ראשונית לאתר המסחר צריך "לחתום" על הסכם גישה לנתוני NASDAQ. לא מקבלים את ההסכם כקובץ, ואין דרך לקבל אותו, גם לא בבקשה מפסגות.

אתר "למטה":
האתר לא פועל. אחד מהם או שניהם.
אבל כאמור, הסתבר שבחלק מהמקרים באתר המסחר אפשר לפתור את זה ע"י ללכת ישירות לכתובת ה-HTTPS.

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
O מסחר עצמאי בפסגות פוסטים מאיכות נמוכה 13
K התלבטות לגבי אופי השקעה בחשבון מסחר עצמאי שוק ההון 12
ג הוראת קבע חודשית מסחר עצמאי מיטב שוק ההון 0
צ האם יש דרך קלה לחשב את הרווח בחשבון מסחר עצמאי? שוק ההון 1
מ האם מותר לבית השקעות מסחר עצמאי לתת אפשרות להוציא כסף על חשבון הביטחונות ? שוק ההון 1
ל ניוד כסף מחשבון מסחר עצמאי לבית השקעות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
Y מסחר עצמאי בניירות ישראלי פסגות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
D.Tanz תיק מסחר עצמאי שוק ההון 4
F משיכה מקופת גמל להשקעה לטובת מסחר עצמאי שוק ההון 36
F מסחר עצמאי בברוקר זר וקופ"ג להשקעה מיסים 3
א קרן כספית - קניה דרך תיק מסחר עצמאי (כמו אקסלנס טרייד) או דרך הבנק. שאלה נקודתית שוק ההון 11
N העברת קופת גמל להשקעה לתיק מסחר עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
N משיכת כסף מקופת גמל להשקעה לטובת מסחר עצמאי? שוק ההון 19
א השקעה בעזרת מט״ח דרך חשבון מסחר עצמאי ישראלי שוק ההון 0
B קופת גמל להשקעה מסלול עוקב מדד S&P 500 מול מסחר עצמאי שוק ההון 10
L פתיחת חשבון מסחר עצמאי - שירות לקוחות שוק ההון 0
ח העברת בעלות של חשבון מסחר עצמאי שוק ההון 1
C שאלת תם בקשר לעמלות מסחר עצמאי דרך ההנחה באתר אוף טופיק 1
ה מסחר עצמאי - קרנות סל שוק ההון 5
ש גמל להשקעה VS מסחר עצמאי שוק ההון 15
ס השוואת קופת גמל להשקעה מול מסחר עצמאי שוק ההון 15
S קופת גמל להשקעה עוקב סנופי VS השקעה בסנופי בחשבון מסחר עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 24
I מסחר עצמאי אופציות להון של מעל 500K שוק ההון 25
D דמי ניהול חודשיים וניוד מסחר עצמאי - מיטב דש לעומת בתי השקעות אחרים צרכנות פיננסית 1
ש מיואשת מהממשק של פסגות (מסחר עצמאי) פוסטים מאיכות נמוכה 22
I מסחר עצמאי - ביטחון וערבויות שוק ההון 0
OiNK מסחר עצמאי באמצעות המערכת של ONE ZERO (הבנק הדיגיטלי) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 15
S חשבון מסחר עצמאי - מה הכוונה מינימום לפתיחת תיק שוק ההון 14
A לדעתכם, האם עדיף לפתוח חשבון מסחר עצמאי באחד מבתי ההשקעות בארץ (מיטב, אקסלנס, וכו') או בברוקר (למשל, אינטרקטיב ברוקרס)? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
ס עמלות אינטראקטיב ברוקרס מול אפליקציות מסחר עצמאי בישראל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 10
גימפל רוצה להשקיע בS&P 500 לעשות את זה דרך קופת גמל להשקעה, או דרך מסחר עצמאי בבורסה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
Y פלטפורמת מסחר למסחר עצמאי בסכומים של כ-20 אלף שקלים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
א מה עדיף: חשבון מסחר עצמאי או קופ"ג להשקעה בדמי ניהול זולים? שוק ההון 4
הסולידית ★★★חשבון מסחר עצמאי באקסלנס טרייד: בונוס למצרפים חדשים ופטור מדמי ניהול לשנתיים★★★ שוק ההון 0
G האם ניתן להעביר כסף מתיק מנוהל בבנק לחשבון מסחר עצמאי בבית השקעות ללא אירוע מס? שוק ההון 7
O פתיחת חשבון מסחר עצמאי - מסחרי או פרטי שוק ההון 2
V רוצה לפתוח חשבון מסחר עצמאי אבל בית ההשקעות דורש ממני לשלוח לו צילום של תעודת זהות כולל תאריך הנפקה דרך האתר שלהם צרכנות פיננסית 8
ז כיצד לבצע מסחר עצמאי המחקה מסלול כללי? שוק ההון 4
Y שאלות בקשר לקופת גמל להשקעה vs מסחר עצמאי פסיבי שוק ההון 9
D העברת כסף לחשבון מסחר עצמאי שוק ההון 1
V העברת ניירות ערך מבנק לחשבון מסחר עצמאי בבורסה שוק ההון 4
stamEhad העברה בנקאית אוטומטית לחשבון מסחר עצמאי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
T סקר שוק מסחר עצמאי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 21
S תיק מסחר עצמאי עדיף על קופת גמל להשקעה - האומנם? שוק ההון 40
I חשבון מסחר עצמאי בסכום נמוך שוק ההון 7
J מסחר עצמאי שוק ההון 0
A מסחר עצמאי בארה"ב: הצעת מיטב דש טרייד- הייטק זון - האם כדאי? צרכנות פיננסית 39
צפי מסחר עצמאי מחקה מדדים שוק ההון 28
E קרן נאמנות או מסחר עצמאי ? שוק ההון 2
קורא הדוק מסחר עצמאי - השוואה של מערכות מסחר/שירות לקוחות בבתי השקעות השונים צרכנות פיננסית 4

נושאים דומים

Back
למעלה