• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מסחר עצמאי בארה"ב: הצעת מיטב דש טרייד- הייטק זון - האם כדאי?

• פותח הנושא פותח הנושא alon700
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

alon700

משתמש רגיל
דירוג
115
אני מעוניין לסחור בארה"ב(וונגארד עוקבות מדדים בגדול) וקראתי את רוב השרשורים על IB וכן כל מיני "חינמיים" כמו רובין הוד, די החלטתי ללכת לכיוון של IB אבל ראיתי את ההצעה הנ"ל של מיטב דש טרייד להייטק זון:
1. 1 סנט למניה או מינימום 8$
2. מסחר דרך עושה שוק שאינו בהסדר או מסחר דרך ECN יחוייב בעלות נוספת של 1 סנט
3. דמי טיפול חודשיים 15 ש"ח
4. המרת שקל-דולר - 2 סנט מעל שער דולר רציף
5. ו... הסוכריה: עד 500 ש"ח זיכוי על עמלות (לא כולל עמלת המרה) בחודשיים הראשונים.

עכשיו, אומנם על פניו עמלות גבוהות *** אבל אם אני סוחר ארוך טווח, קונה מדדים ויושב על הגדר שנים? עושה הכל בחודשיים ראשונים, אזי אני נהנה ממסחר כמעט חינמי ואני בברוקר ישראלי ולא צריך להגיש דו"ח מס.
מה דעתכם?
סעיף 2- אין לי מושג מה זה אומר ואם הקרנות עוקבות מדד שאקנה דורשות את זה (מניח שלא)
סעיף 4- ממה שראיתי הכי זול שאפשר למצוא זה כ1.5 סנט מעל הרציף (?)

לינק להצעה:
https://www.htzone.co.il/item/13750/מיטב-דש-טרייד/

זה די דומה לתנאים של אייביאיי או אקסלנס, כולם סבירים.

אתה מתכוון לקנות הכל בחודשיים הראשונים ואז לא להוסיף יותר שום כסף?
2 סנט זה בערך 0.58%. דמי הניהול וקנייה הם שטויות, זה הקנס האמיתי. לשיקולך כמובן אם זה שווה את המחיר

אגב אתה יכול לבקש מהם לסחור במערכת מסחר של IB ואז יעלה לך רק $5 לקנייה (ינסו להפחיד אותך שזאת מערכת מסובכת אבל זה סתם שטויות (למרות שאם אתה קונה הכל בחודשיים הראשונים אז זה לא משנה לך))

אתה מתכוון לקנות הכל בחודשיים הראשונים ואז לא להוסיף יותר שום כסף?
2 סנט זה בערך 0.58%. דמי הניהול וקנייה הם שטויות, זה הקנס האמיתי. לשיקולך כמובן אם זה שווה את המחיר

אגב אתה יכול לבקש מהם לסחור במערכת מסחר של IB ואז יעלה לך רק $5 לקנייה (ינסו להפחיד אותך שזאת מערכת מסובכת אבל זה סתם שטויות (למרות שאם אתה קונה הכל בחודשיים הראשונים אז זה לא משנה לך))

אבל ב IB להבנתי גם משלמים עמלת המרה- 1.5 סנט לא? אם יש שיטה כלשהי להמנע/להוזיל משמעותית את העמלה הזו אשמח לשמוע.

הם גם נותנים 500 ש"ח זיכוי בעמלות בחודשיים ראשונים? לא ראיתי דבר כזה.
נגיד אתה רוצה לקנות VT ב-100,000 דולר. זה יעלה לך 14 דולר בעמלות, שהם מזכים אותך.
בתמורה אתה הופך ללקוח שלהם שמשלם כל חודש למשל שנים או עשורים. מחיר זול מאד מאד לשלם.

אבל ב IB להבנתי גם משלמים עמלת המרה- 1.5 סנט לא?
כאמור בליטרלי עשרות שירשורים אחרים, ב-IB ישירות עמלת ההמרה היא 0.002% או $2, הגבוה מביניהם.
ממיר $50K? שלם $2. ממיר $100K? שלם $2. ממיר $150K? שלם $3.

(ב-IB דיבידעת זה 0.005% או ₪10, הגבוה מביניהם).

אבל ב IB להבנתי גם משלמים עמלת המרה- 1.5 סנט לא? אם יש שיטה כלשהי להמנע/להוזיל משמעותית את העמלה הזו אשמח לשמוע.
לא, כמו שנאמר *** ההמרה היא 2$

נותנים הנחה על ההמרה עבור סכומים מאוד גבוהים, במיטב מאות אלפים על פי מה שהבנתי, אבל גם אז זה יותר מאגורה

אגב אתה יכול לבקש מהם לסחור במערכת מסחר של IB ואז יעלה לך רק $5 לקנייה
אם הבנתי נכון, לקוח במיטב דש יכול לסחור דרך מערכת של IB ולקנות כל סכום מט"ח בעמלה קבועה של 5$?

אם הבנתי נכון, לקוח במיטב דש יכול לסחור דרך מערכת של IB ולקנות כל סכום מט"ח בעמלה קבועה של 5$?
לא.
עמלת מינימום על קניה/מכירה של ניירות בארה"ב תיהיה 5$ (במקום 8$ שהציעו לפות"ש). המרת מט"ח עדיין תיהיה בתנאים הרגילים של מייטב-דש

• אהבתי
Reactions: YPV
הבחור ממיטב דש יצר איתי קשר שוב,
ראשית: עמלת המרת מט"ח היא 2 אגורות(ולא סנט) מעל שער רציף, יוכל לרדת ל1.5 אגורות.
שנית: אמר שאינטראקטיב ישראל זה לא ********** ****** ולכן הכסף הרבה יותר בסיכון.
שלישית (ופחות קריטי לי): ציין שהמערכת מסחר שלהם מורכבת ובאנגלית ולכן פחות נוחה לשימוש.
האם זה משנה את השיקולים?
למה לא ניתן לסחור ישיר עם עם ********** ****** העולמית אם ככה?

למה לא ניתן לסחור ישיר עם עם ********** ****** העולמית אם ככה?
ניתן, רק אם יש לך פחות מ-$100,000 בחשבון אז יגבו ממך $10 בחודש, שיתקזזו עם עמלות מסחר בפועל.

יש פטור על ה-$10 אם עובדים דרך ********** ישראל.

לגבי הסיכון, אני אישית לא מעריך אותו כגבוה, אבל יש דיונים שלמים על זה בפורום, שווה לחפש ולעבור עליהם.

שנית: אמר שאינטראקטיב ישראל זה לא ********** ****** ולכן הכסף הרבה יותר בסיכון.
אם אתה מתייחס למה שכתב @מוריארטי למעלה, אז אין קשר *********** ישראל. הוא הציע שאת המסחר שלך במיטב דש תעשה דרך IB (זה משהו שמיטב מציעים). לא תחסוך הרבה אבל עמלת ק/מ אמורה לרדת.
שלישית (ופחות קריטי לי): ציין שהמערכת מסחר שלהם מורכבת ובאנגלית ולכן פחות נוחה לשימוש.
היא אכן באנגלית. היא מורכבת, אבל מסובכת זה עניין של טעם, בפרט אם אתה רק מתכנן לקנות בה ETF. אישית הסתדרתי איתה תוך כמה דקות.
בנוסף, אני לא מכיר את המערכת מסחר החלופית לניירות זרים, אבל זו של הניירות הישראלים (אורדרנט/ספארק או איך שזה נקרא) בעיניי גרועה בהרבה משל IB.

מי שלא יכול להסתדר עם מערכת המסחר של IB (ועוד באנגלית!!) שלא יעסוק בהשקעות.
מורכבות מערכת המסחר הוא בערך הדבר הכי קטן וקצר שמשקיע צריך להתגבר עליו. גם זו של IB.

מי שלא יכול להסתדר עם מערכת המסחר של IB (ועוד באנגלית!!) שלא יעסוק בהשקעות.
מורכבות מערכת המסחר הוא בערך הדבר הכי קטן וקצר שמשקיע צריך להתגבר עליו. גם זו של IB.
ובכל זאת, בהשוואות (לא ישראליות) של ברוקרים, לדוגמה ב-investopedia (אין לי מושג האם ומה האינטרסים שלהם בעניין), תמיד מציינים את מורכבות המערכת כאחד החסרונות המרכזיים של IB (לצד שירות לקוחות דל יחסית).

@alon700 על אילו סכומים מדובר? ניתן תמיד לבנות תיק השקעות בבית ההשקעות הזול ביותר להקמה (עמלות המרה, דמי קניה וכו') ולאחר מכן להעביר אותו לבית ההשקעות הזול ביותר לאחזקה (דמי משמורת או דמי טיפול חדשיים) ואפילו להעביר לבנק. עבור תיקים בגודל מסוים הבנק יעניק לך פטור מדמי משמרת ומאחר ואינך מבצע פעולות ק/מ רבות לאחר הקמת התיק, דמי הטיפול/משמרת יחסכו ממך. בבוא היום, כשתרצה לממש, תוכל להעביר את התיק או חלקו לבית ההשקעות הזול ביותר לבצוע פעולות אלה.
כמובן שיש לבחון, לפני ההתקשרות עם בית ההשקעות, את עלויות העברת התיק לבית השקעות אחר. עלויות העברה מהבנק מפוקחות ומוגדרות (כ-50 ש"ח לתיק אם איני טועה) אך זה לא בהכרח המצב בבתי ההשקעות.

@ika משהו כמו 50-70,000$. אז לפי מה שאתה אומר לפתוח *********** ****** ולשלם עמלת המרה נמוכה של 0.002%, להעביר למיטב דש טרייד את הדולרים ושם לבצע רכישות ניירות ערך כדי להנות מההטבה של 500 ש"ח החזר עמלות בחודשיים הראשונים ואז להחזיר את כל התיק *********** אחרי החזר העמלות. (או אולי אפילו ********* דרך מיטב דש טרייד)
רק שהאם ********** ****** לא "יכעסו" שאני רק משתמש בהן להמרת מט"ח? אני מניח שכולם כבר עלו הטריק הזה להמרת מט"ח בזול ואולי כבר יש כאלה שמשתמשים בהם רק לצורך המרה ללא מסחר - האם הם ינקטו/יכולים לנקוט צעדים כלשהם?
ובאותה מידה אם אחרי חודשיים שלושה אני עוזב את מיטב דש בחזרה לאיטראקטיב?
כמו כן- מניח שיש עלויות העברת מט"ח ותיק מניות שאולי גורמות לכל הקומבינה הזו להיות לא רווחית.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
F משיכה מקופת גמל להשקעה לטובת מסחר עצמאי שוק ההון 1
F מסחר עצמאי בברוקר זר וקופ"ג להשקעה מיסים 1
א קרן כספית - קניה דרך תיק מסחר עצמאי (כמו אקסלנס טרייד) או דרך הבנק. שאלה נקודתית שוק ההון 11
N העברת קופת גמל להשקעה לתיק מסחר עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
N משיכת כסף מקופת גמל להשקעה לטובת מסחר עצמאי? שוק ההון 19
א השקעה בעזרת מט״ח דרך חשבון מסחר עצמאי ישראלי שוק ההון 0
B קופת גמל להשקעה מסלול עוקב מדד S&P 500 מול מסחר עצמאי שוק ההון 10
L פתיחת חשבון מסחר עצמאי - שירות לקוחות שוק ההון 0
ח העברת בעלות של חשבון מסחר עצמאי שוק ההון 1
C שאלת תם בקשר לעמלות מסחר עצמאי דרך ההנחה באתר אוף טופיק 1
ה מסחר עצמאי - קרנות סל שוק ההון 5
ש גמל להשקעה VS מסחר עצמאי שוק ההון 15
ס השוואת קופת גמל להשקעה מול מסחר עצמאי שוק ההון 15
S קופת גמל להשקעה עוקב סנופי VS השקעה בסנופי בחשבון מסחר עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 24
I מסחר עצמאי אופציות להון של מעל 500K שוק ההון 23
D דמי ניהול חודשיים וניוד מסחר עצמאי - מיטב דש לעומת בתי השקעות אחרים צרכנות פיננסית 1
ש מיואשת מהממשק של פסגות (מסחר עצמאי) פוסטים מאיכות נמוכה 22
O מסחר עצמאי בפסגות פוסטים מאיכות נמוכה 13
I מסחר עצמאי - ביטחון וערבויות שוק ההון 0
OiNK מסחר עצמאי באמצעות המערכת של ONE ZERO (הבנק הדיגיטלי) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 15
S חשבון מסחר עצמאי - מה הכוונה מינימום לפתיחת תיק שוק ההון 14
A לדעתכם, האם עדיף לפתוח חשבון מסחר עצמאי באחד מבתי ההשקעות בארץ (מיטב, אקסלנס, וכו') או בברוקר (למשל, ********* ******)? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
ס עמלות ********** ****** מול אפליקציות מסחר עצמאי בישראל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 10
גימפל רוצה להשקיע בS&P 500 לעשות את זה דרך קופת גמל להשקעה, או דרך מסחר עצמאי בבורסה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
Y פלטפורמת מסחר למסחר עצמאי בסכומים של כ-20 אלף שקלים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
א מה עדיף: חשבון מסחר עצמאי או קופ"ג להשקעה בדמי ניהול זולים? שוק ההון 4
הסולידית ★★★חשבון מסחר עצמאי באקסלנס טרייד: בונוס למצרפים חדשים ופטור מדמי ניהול לשנתיים★★★ שוק ההון 0
G האם ניתן להעביר כסף מתיק מנוהל בבנק לחשבון מסחר עצמאי בבית השקעות ללא אירוע מס? שוק ההון 7
oren-roach פתיחת חשבון מסחר עצמאי - מסחרי או פרטי שוק ההון 2
V רוצה לפתוח חשבון מסחר עצמאי אבל בית ההשקעות דורש ממני לשלוח לו צילום של תעודת זהות כולל תאריך הנפקה דרך האתר שלהם צרכנות פיננסית 8
ז כיצד לבצע מסחר עצמאי המחקה מסלול כללי? שוק ההון 4
Y שאלות בקשר לקופת גמל להשקעה vs מסחר עצמאי פסיבי שוק ההון 9
D העברת כסף לחשבון מסחר עצמאי שוק ההון 1
V העברת ניירות ערך מבנק לחשבון מסחר עצמאי בבורסה שוק ההון 4
stamEhad העברה בנקאית אוטומטית לחשבון מסחר עצמאי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
T סקר שוק מסחר עצמאי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 21
S תיק מסחר עצמאי עדיף על קופת גמל להשקעה - האומנם? שוק ההון 40
I חשבון מסחר עצמאי בסכום נמוך שוק ההון 7
J מסחר עצמאי שוק ההון 0
צפי מסחר עצמאי מחקה מדדים שוק ההון 28
E קרן נאמנות או מסחר עצמאי ? שוק ההון 2
קורא הדוק מסחר עצמאי - השוואה של מערכות מסחר/שירות לקוחות בבתי השקעות השונים צרכנות פיננסית 4
ו שאלה על פתיחת חשבון מסחר עצמאי שוק ההון 9
C קופ"ג בתיקון 190 לעומת מסחר עצמאי שוק ההון 6
D מסחר עצמאי: תוכנות מסחר תומכות בWindows בלבד צרכנות פיננסית 35
Yevgeny חשבון מסחר עצמאי בבנק ירושלים - עמלות ועלויות צרכנות פיננסית 93
N שאלה על העברת מניות (מנאסדק) מהבנק למערכת מסחר - דוח שאילת מס לפי שכבות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 14
N שאלה טכנית לגבי העברת מניות מהבנק למערכת מסחר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
N לא פותחים לי מסחר באופציות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
א הגשת דוחות מסחר דרך אלפי שוק ההון 9

נושאים דומים

Back
למעלה