• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מניית AMD

• פותח הנושא פותח הנושא jenia30
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
  • תגיות תגיות
    מניות

jenia30

משתמש רגיל
דירוג
53
PE-Ratio 215

לפי מה שאני מבין, הם נהיו חביבי וול סטריט עכשיו במקום NVIDIA.. אבל זה יחס פסיכי

מצד אחד הם די השפילו את אינטל עם המעבדים החדשים שלהם, אבל בעולם הGPUs, במיוחד בdeeplearning נבידיה זה הסטנדרט ונראה שזה הולך להישאר

PE-Ratio 215

מצד אחד הם די השפילו את אינטל עם המעבדים החדשים שלהם, אבל בעולם הGPUs, במיוחד בdeeplearning נבידיה זה הסטנדרט ונראה שזה הולך להישאר
אז נכנסת שורט (אבל רק עם 1% מהתיק)?

PE-Ratio 215

היחס הזה מטעה כי הוא מתבסס על העבר, אם תסתכל על הForward PE תקבל יחס הרבה יותר הגיוני (שאומנם מבוסס על תחזיות, אבל יותר מייצג).
אני מניח ש215 זה PE ratio ttm, מה שמשקף EPS שנתי של 0.18$, הקטע הוא שבQ3 של 2019 החברה דיווחה על EPS של 0.18$ ובQ4 היא צפוייה לדווח על EPS של 0.3$.
זאת אומרת שגם אם החברה לא תרוויח כלום בQ1 וQ2 של 2020 ומחיר המניה יישאר כמו היום, אז הPE שלה עוד חצי שנה יהיה 83, אם כמו התחזיות היא אפילו תגדיל את הרווחים שלה הttm PE צפוי להיות אפילו מתחת ל40 עוד חצי שנה.

אז בקיצור PE ratio זה לא הכל בחיים.

עוד בעיה עם AMD אני מניח שמתומחר אבל לכו דעו:
AMD בגדול מייצרת 2 מוצרים, מעבדים עם תחרות רק מINTEL וכרטיסי מסך עם תחרות רק מNVIDIA.
בשנה הקרובה אינטל הולכת להכנס לשוק כרטיסי המסך, AMD וNVIDIA הולכים לאבד נתח שוק, השאלה רק כמה ותוך כמה זמן, בנוסף עוד מתחרה = סביר להניח יותר תחרות על המחיר.

ג"נ: מחזיק אינטל.

עוד בעיה עם AMD אני מניח שמתומחר אבל לכו דעו:
AMD בגדול מייצרת 2 מוצרים, מעבדים עם תחרות רק מINTEL וכרטיסי מסך עם תחרות רק מNVIDIA.
בשנה הקרובה אינטל הולכת להכנס לשוק כרטיסי המסך, AMD וNVIDIA הולכים לאבד נתח שוק, השאלה רק כמה ותוך כמה זמן, בנוסף עוד מתחרה = סביר להניח יותר תחרות על המחיר.

ג"נ: מחזיק אינטל.

Playsation וגם Xbox רצים על המעבדים של AMD

ג"נ: החזקתי AMD

הם כנראה יעברו לאינטל בקרוב, בדיוק כמו שאפל נטשה את המעבדים של IBM בזמנו לטובת אינטל.
או שכן או שלא, אין לי מושג.
המעבדים שלהם דווקא מעולים.

כאחזקה ישירה? (אם כן - מה האינטרס להחזיק ישירות מניות ספציפיות?)
כן.
תיק היסטורי, כיום אין ממש אינטרס להחזיק מניות ספציפית למעט העובדה שזה מספק לי תזרים דיבידנדים נאה.

הם כנראה יעברו לאינטל בקרוב, בדיוק כמו שאפל נטשה את המעבדים של IBM בזמנו לטובת אינטל.
מה? סוני ומייקרוסופט כבר אישרו שגם ה PS5 וגם הXbox הבא יהיו עם מעבד וכרטיס מסך תוצרת AMD ומתבססים על הZen והNavi
מה שאומר שבעשור הקרוב, כמו בעשור האחרון כל הקונסולות שלהן מבוססות AMD

מה? סוני ומייקרוסופט כבר אישרו שגם ה PS5 וגם הXbox הבא יהיו עם מעבד וכרטיס מסך תוצרת AMD ומתבססים על הZen והNavi
מה שאומר שבעשור הקרוב, כמו בעשור האחרון כל הקונסולות שלהן מבוססות AMD
מה הסיבה שלהם לבחירה ב-AMD?

בשנה הקרובה אינטל הולכת להכנס לשוק כרטיסי המסך, AMD וNVIDIA הולכים לאבד נתח שוק,
אינטל היא יצרנית המעבדים הגרפיים הכי גדולה כבר לפחות 15 שנה. היא מוכרת יותר מעבדים גרפים מנבידיה ו amd/ati ביחד.

אולי אתה מתכון שהיא מתכננת להיכנס לנתח ה high end של כרטיסי המסך. נו טוב, היא ניסתה את זה כבר לפני כעשור ונכשלה. כמו נסיונות אחרים שלה ליצר שבבים לטלויזיות מקרן אחורי לפני 15 שנה מול ti. או להתחרות בשוק המעבדים לסלולר מול קוואלקום. או כמו ליצר מתאמי רשת high end מול מלאנוקס.
כל הנסיונות של אינטל להיכנס לשווקים אחרים מלבד מעבדים למחשבים שולחניים, שרתים ולאפטופים נכשלו.

אינטל היא יצרנית המעבדים הגרפיים הכי גדולה כבר לפחות 15 שנה. היא מוכרת יותר מעבדים גרפים מנבידיה ו amd/ati ביחד.
נכון אבל יש שווקים שלמים שהיא מודרת מהם לחלוטין שרק AMD+NVIDIA משחקים במגרש:
גיימינג, DEEP LEARING בעזרת כרטיסי מסך, מחשבי על של כרטיסי מסך, כריית מטבעות דיגיטליים, שוק האדריכלים ומהנדסים, עריכת וידאו ועוד.
כל הנסיונות של אינטל להיכנס לשווקים אחרים מלבד מעבדים למחשבים שולחניים, שרתים ולאפטופים נכשלו.
זה לא מדויק, יש שווקים שהיא פועלת בהם בהצלחה רבה אבל פשוט בהיקפים הרבה יותר קטנים ממעבדים כמו כרטיסי רשת רגילים ואלחוטיים, צי'פסטים, SSD, לוחות אם ועוד, תבדוק בעצמך באתר שלהם.
אולי אתה מתכון שהיא מתכננת להיכנס לנתח ה high end של כרטיסי המסך. נו טוב, היא ניסתה את זה כבר לפני כעשור ונכשלה. כמו נסיונות אחרים שלה
אם היא תצליח או לא הפעם זה אני לא יודע, אבל לא הייתי ממליץ לבטל את הסיכון הזה קליל, זה בהחלט איום, תחשוב שכל נתח שוק שהם יתפסו גם אם הוא קטן בהכרח יוריד את נתח השוק של 2 המתחרים שלה.

מה הסיבה שלהם לבחירה ב-AMD?
הקונסולות בשנים האחרונות מבוססות על מעבד משולב GPU, יש לזה כמה יתרונות נחמדים מאוד כמו זמני גישה טובים יותר, שימוש באותו זיכרון גם לCPU וגם לGPU ועוד כמה.
אנבידיה לא יכולה ליצר כזה כי אין לה רשיון לייצור מעבדי X86.
והמעבדים המשולבים של אינטל לא באותו קליבר בכלל.... אולי עוד כמה שנים.

AMD נסחרת במה שנראה כתמחור גבוה בעיקר בגלל צפי לרווחים עתידיים גבוהים(ובמידה מסוימת גם אולי סתם כספקולציה). הבעיה היא שקשה מאוד עד בלתי אפשרי להעריך את הרווחים של AMD בעוד כמה שנים. אני יכול לחשוב על מספר תרחישים, בהם AMD נכשלת וחוזרת להפסדים, אבל גם על תרחיש בו הרווחים שלה גדלים משמעותית באופן שיצדיק את התמחור הנוכחי ומעבר לכך. הדבר העיקרי שישפיע על הצלחה או כישלון של AMD הוא האם אינטל תתאושש ותיקח בחזרה את ההובלה(ואז מצבה של AMD יהיה עגום) או שאינטל תמשיך בכשלונותיה, ואז AMD יכולה תוך כמה שנים להחליף את אינטל כיצרנית המעבדים הגדולה ביותר. מניית AMD מתומחרת כ"כ גבוה בגלל הפוטנציאל לתרחיש האחרון.
2020 תהיה שנה טובה ל-AMD ורעה לאינטל(אני לא מדבר על המניות, אלא על נתח שוק). לגבי 2021 והלאה, אין לי מושג. יש טיעונים לשני הכיוונים.
באשר לכרטיסים גרפיים, AMD נמצאת בפיגור רציני אחרי Nvidia ומצבה שם לא טוב. הכניסה הצפויה של אינטל לשוק הזה צפויה להחמיר את המצב.

נערך לאחרונה ב:
האם השמועה/דעה/עובדה שעידן האלקטרוניקה כמו שאנחנו מכירים אותה - תם ("חוק מור" מפסיק לעבוד/אי אפשר להקטין עוד את הטרנזיסטורים),
לא מורידה מהכדאיות בהשקעה במניה של חברה שעיקר הכוח שלה הוא המוצר שלכאורה תוקפו פג?

או המעבדים כמו שאנחנו מכירים אותם כאן כדי להשאר ?

האם השמועה/דעה/עובדה שעידן האלקטרוניקה כמו שאנחנו מכירים אותה - תם ("חוק מור" מפסיק לעבוד/אי אפשר להקטין עוד את הטרנזיסטורים),

עקבת אחרי מה AMD עשתה לשוק המעבדים בשנתיים שלוש האחורונות ?
כשAMD היתה מחוץ למשחק +- היו לנו כ10 שנים של מעבדים מרובעי ליבה ("לשוק הביתי") עם שינויים לפעמים גדולים מדור לדור אבל לרוב אפסיים.
מרגע השקת מעבדיי הרייזן של AMD שבו היא דחפה מעבדי 6/8 ליבות אמיתיות ותחרותיות במחיר הגיוני לכל נפש אינטל פתאום התחילה לספק מעבדים בעלי 6/8 ליבות במחירים שפויים לפלטפורמה הביתית שלה (עד אז הם עלו אלפי דולרים בפלטפורמות לשוק האקסטרים או השרתים).
בקרוב מאוד אינטל תוציא מעבד 10 ליבות לפלטפורמה הביתי ב 500$, שיפור מטורף בתוך שנתיים בלבד לעומת 10 שנים של % בודדים.
ו AMD ? היא השיקה לפני כשבוע מעבד 16 ליבות לשוק הביתי ו32 ליבות לשוק האקסטרים, על הכוונת מעבד 64 ליבות לשוק העסקי.

בשנתיים וקצת השוק עף בקצב מטורף ביכולת, פשוט כפולות של מה שהוא עשה ב10 שנים של חוסר תחרות, אז אם חוק מור מת או לא זה לא משנה כי שוק המעבדים חם מתמיד.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
חתול לילה סיפור מוזר על מניית אלביט שוק ההון 24
K מניית טסלה שוק ההון 6
ש מניית אל על פוסטים מאיכות נמוכה 11
T מניית BRK.B (ברקשייר הת'וואי) של באפט שוק ההון 11
N GME הסבר על מה שקרה וקורה עכשיו עם מניית Game Stop שוק ההון 3
I מניית דיב' VS מכירת מניות: פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
מ מניית ישראכרט שוק ההון 1
Level הכל בסדר עם מניית הפלטפורמה ThinkOrSwim ? (הbff שלי , אגב) שוק ההון 28
פסיוני מניית אפסלון שוק ההון 5
ש מניית מטריסלף פוסטים מאיכות נמוכה 7
א מניית Fedex פוסטים מאיכות נמוכה 1
I מניית טסלה שוק ההון 2
A מה ההבדל בין מניית ערך לבין מניית צמיחה? שוק ההון 4
adamshalev מניית Arcimoto שוק ההון 14
ד האם מישהו יכול לתת רקע על מניית יאללה גרופ? פוסטים מאיכות נמוכה 3
פ מניית camtek שוק ההון 0
D קניית מניית CGRO (INVZ לעתיד) ב- 5% מהתיק שוק ההון 67
ש מניית cineworld שוק ההון 7
ש מניית אפל שוק ההון 16
דאניל ירשתי מניית בכורה שוק ההון 1
ע מניית אסטרהזנקה יורדת?? שוק ההון 7
מ מניית uso עלתה ב 746% ??? שוק ההון 10
J מניית פתאל ומדד הבנקים שוק ההון 2
Y מישהו יכול להסביר לי למה נפילה במחיר מניית דלק יכול לגרום לקריסה של החברה? שוק ההון 2
J מניית כלל לדוגמא שוק ההון 11
I מניית קבוצת דלק שוק ההון 0
4 מניית מיטב דש בירידות שוק ההון 6
T מה קורה לקציצה? מניית bynd מזנקת מיום ליום שוק ההון 1
א מניית חלום שוק ההון 32
Fitch מניית איידיאיי ביטוח שוק ההון 8
J מניית טבע -TEVA שוק ההון 2
S כמה עוד אפשר לרדת ? מניית היינץ אוף טופיק 6
R מכירת מניית דיבידנד לאחר יום האיקס שוק ההון 18
ברק א. עמלות על מניית vwrd שוק ההון 0
P אז מה דעתכם על מניית GE? שוק ההון 26
Et1 מניית טבע כהשקעה לטווח ארוך שוק ההון 4