• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

מניות דיבידנדים ומיסוי (מניות דואליות)

• פותח הנושא פותח הנושא פיטר
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

פיטר

משתמש רגיל
דירוג
349
האם נכון שעדיף להחזיק (עבור ישראלים) מניות דואליות (כמו טבע) בנייר הערך שנסחר בתל אביב, כדי לשלם בדרך של ניכוי במקור, מס נמוך יותר על הדיבידנדים (15 אחוז)?

ניכוי במקור של 15 אחוז על הכנסה מדיבידנד הוא רק בהנחה והחברה היא מפעל מאושר/מוטב, דואלית או לא דואלית.
ללא קשר, עבור ישראלים עדיף להחזיק את המניה שנסחרת בתל אביב בגלל עמלות מסחר נמוכות יותר.

נערך לאחרונה ב:
ניכוי במקור של 15 אחוז על הכנסה מדיבידנד הוא רק בהנחה והחברה היא מפעל מאושר/מוטב, דואלית או לא דואלית.
ללא קשר, עבור ישראלים עדיף להחזיק את המניה שנסחרת בתל אביב בגלל עמלות מסחר נמוכות יותר.
עמלות המסחר הן כמובן שיקול לטובת תל אביב.

תודה על התשובה המהירה. נחמד לגלות את ההטבה הזו.

אם אתה מתייחס למיסוי אז עדיף לרכוש מניות דואליות בברוקר אמריקאי.
בצורה הזו אתה:
* לא תשלם מס במקור בכלל (הלוואה ללא ריבית ממס הכנסה עד לשנה הבאה על כל חבות המס של הדיבידנדים מחברות אלו)
* צמצום בפעולות המרת מטבע כי כל המזומן והדיבידנדים שלך יימצאו בדולר.
* מקבלים ריבית דריבית על חבות המס כי אתה יכול לרכוש עם הדיבידנד המלא מניות חדשות ולשלם את המס בשנה הבאה מהחשבון השקלי (שוב פחות המרת מטבעות)
* עמלת מסחר של 1.5 דולר (או אפילו פחות אם אתה חופר בפורום) לפעולה

לגבי דיבידנדים של טבע - אתה תשלם 25% בכל מקרה.
השאלה היא אם אתה תשלם אותם במקור ולא תייצר עבורם ריבית דריבית או בסוף השנה ותנצל אותם גם בדרך בשביל לייצר רווח נוסף.

לגבי דיבידנדים של טבע - אתה תשלם 25% בכל מקרה.
השאלה היא אם אתה תשלם אותם במקור ולא תייצר עבורם ריבית דריבית או בסוף השנה ותנצל אותם גם בדרך בשביל לייצר רווח נוסף.
דעת, האם אתה יכול לפרט יותר בנקודה הזו?
25% ריבית זה נתון, אבל ריבית דריבית? על מה? כספי הדבידנד יכנסו לחשבון הנאמנות או הבנק בארה"ב, משהו כמו חשבון עו"ש יעודי למסחר. אולי נושא ריבית של 0.05% לשנה. ואם התכוונת לדחיית מס אז אני מסכים אתך למרות שלתושבי חו"ל, אם איני טועה, גם בארה"ב מורידים מס במקור אלא אם אתה אזרח/תושב ארה"ב.

לתושבי ישראל מנוכה מס במקור על דיבידנד גם אם מדובר בברוקר האמריקאי המוכר שגובה עמלה של 1.5 דולר.
אפקט דחיית המס הוא רעיון מצוין, אבל הוא תופס רק בדחיית מס רווח הון ולא מס בגין דיבידנד.

לתושבי ישראל מנוכה מס במקור על דיבידנד גם אם מדובר בברוקר האמריקאי המוכר שגובה עמלה של 1.5 דולר.
אומר שוב, ו @שמעון פורשר יתקן אותי, לא אם יש אזרחות כפולה. כאזרח אמריקאי אתה מגיש דו"ח ל IRS ואו שמשלם או שמקבל שק לחשבון הבנק.
הייתרון של דואליות בארץ שאם יש קיזוז/החזר מס מקבלים גם ריבית וגם הצמדה ממס הכנסה וזה יעיל יותר מריבית דריבית לצורכי תכנון מס....
* צמצום בפעולות המרת מטבע כי כל המזומן והדיבידנדים שלך יימצאו בדולר.
איך? נכון, כל זמן שהמסחר מתגלגל בארה"ב (ק/מ, ק/מ...) אבל הרי אתה בכול אופן ממיר מש"ח ל $ למען הרכש הראשוני ושוב ממיר מ $ לש"ח אם תפדה וזה יותר ממכה קטנה בכנף.
** לא מייעץ ולא נעליים, כל מה שכתבתי זה מזכרוני כשסחרתי בארה"ב מסלון ביתי בארץ לפני 7 שנים **

כל דברי הבאים מתייחסים לתושב ישראל שאינו אזרח אמריקאי בלבד.
אני לא מכיר את החוקים של אזרחים אמריקאיים או לאנשים שאינם תושבי ישראל.
בברוקר אמריקאי מנוכה מס במקור מדיבידנדים שמחלקות חברות אמריקאיות בלבד ולא מכל דיבידנד של כל חברה.
במקרה של חברת טבע כדוגמה מכיוון שהיא אינה חברה אמריקאית אז אין ניכוי מס במקור בברוקר אמריקאי בכלל (לא על דיבידנדים ולא על רווחי הון).

25% ריבית זה נתון
25% מס דיבידנד - לא ריבית.

ריבית דריבית?
המונח ריבית דריבית מתייחס לרווחים שמיוצרים ע"י רווחים קודמים.
במקרה שלנו אנחנו קיבלו דיבידנד שלא שילמנו עליו מס במקור ואת הדיבידנד הזה יכלנו להשקיע בחברה אחרת שמחלקת דיבידנד.
לדיבידנד החדש שאנחנו מקבלים מהחברה החדשה קוראים "ריבית דריבית" כי הוא רווח שנוצר בשל השקעת רווח קודם.

כספי הדבידנד יכנסו לחשבון הנאמנות או הבנק בארה"ב, משהו כמו חשבון עו"ש יעודי למסחר.
הכספים נכנסים לחשבון המסחר הרגיל ואתה יכול לרכוש בהם מניה חדשה ובכך לקבל ריבית דריבית.

דוגמה:
רכשת מניות של חברה ישראלית בבורסה האמריקאית ב-10000 דולר ונניח והיא מחלקת דיבידנד של 1% ברבעון.
בפברואר קיבלת דיבידנד ראשון בשווי של 1% - כלומר 100 דולר ועליו לא שילמת מס דיבידנדים במקור בסך 25 דולר.
במקביל כמובן חסכת כספים ויש לך הון מספק לבצע רכישה נוספת גם ללא הדיבידנד כך שאתה לא משלם עמלת פעולה נוספת.
כמו כן נשים לב שקיבלנו דיבידנד בדולרים ולא בשקלים ולכן לא צריך להמיר אותו לדולרים בשביל לרכוש עוד מניות בבורסה האמריקאית (ישראליות או אמריקאיות)
בפברואר רכשת שוב מניה של חברה ישראלית אחרת בבורסה האמריקאית ב-1500 דולר (חיסכון עצמי של 2000 שח לחודש למשל) שגם היא מחלקת לך דיבידנד של 1% ברבעון כאשר 25 דולר מתוך ההשקעה הזו אלו כספים שהיו צריכים ללכת למס הכנסה הישראלי אבל לא חויבו במקור כי ברוקר אמריקאי אינו גובה מס עבור מס הכנסה הישראלי ואין חבות מס ל-IRS על דיבידנד של חברה ישראלית.
על אותם 25 דולר אתה קיבלת 3 דיבידנדים ב-3 הרבעונים הבאים בשווי של 75 סנט ובמקביל קיבלת עליית ערך של המניה (לפי צפי עליית ערך לאורך זמן של 10% בשנה במהלך 200 השנים האחרונות) של כ-7.5% שזה מהווה עוד 1.875 דולר.
סך הכל במקום לשלם במקור מס של 25 דולר יש לך עכשיו מניות בשווי של 26.875 דולר ודיבידנד נוסף בסך 75 סנט - כל הרווחים הללו הם ריבית דריבית של הדיבידנד הראשון בשנה.

את אותו החישוב עושים גם ברבעון השני, השלישי וחלק מהרביעי.
בשורה התחתונה אפקט הריבית דריבית נשמע מאוד קטן בהתחלה (2.5 דולר? זהו?) אבל ככל שעובר יותר זמן כך הפער גדל והופך ליותר ויותר משמעותי.

לתושבי חו"ל, אם איני טועה, גם בארה"ב מורידים מס במקור
מורידים מס דיבידנדים אך ורק על חברות אמריקאיות כי המס הזה מועבר ל-IRS.
ברוקרים אמריקאים לא מורידים מס במקור על חברות שאינן אמריקאיות (זה נבדק באינטרנט, מול רו"ח ישראלי וגם מניסיון אישי שלי - אני לא משלם מס דיבידנדים על חברות שאינן אמריקאיות שנרכשו בבורסה האמריקאית בחשבון שלי באינטראקטיב במקור).

אפקט דחיית המס הוא רעיון מצוין, אבל הוא תופס רק בדחיית מס רווח הון ולא מס בגין דיבידנד.
שוב - מכיוון שמדובר בחברה שאינה אמריקאית אז אין גביית מס דיבידנדים במקור בברוקר אמריקאי.

איך? נכון, כל זמן שהמסחר מתגלגל בארה"ב (ק/מ, ק/מ...) אבל הרי אתה בכול אופן ממיר מש"ח ל $ למען הרכש הראשוני ושוב ממיר מ $ לש"ח אם תפדה וזה יותר ממכה קטנה בכנף.
את ההמרות משקלים לדולרים אתה מבצע פעם אחת בלבד על כל שקל שאתה חוסך ולא על דולרים שאתה מרוויח שככל שיעבור יותר זמן יהוו נתח יותר גדול מההון שלך.
את ההמרות מדולרים לשקלים אתה מבצע פעם אחת בלבד על כל שקל שאתה צורך ולא על כל התיק שלך.
בהנחה ואתה מתכנן לחיות מתיק ההשקעות עד יומך האחרון אז התיק שלך יישאר הרבה יותר שמן מסך המשיכות שלך (אחרת אתה מסתכן שהוא יתרוקן בעודך בחיים וזה בסתירה להנחה שאתה מתכנן לחיות מתיק ההשקעות עד יומך האחרון) אבל אתה עדיין תקבל דיבידנדים דולריים שלרוב תרצה להשקיע מעבר לסך שאתה תמשוך מתיק ההשקעות ועבורם אתה לא תשלם עמלות המרה.

חשוב לציין שהדברים מתייחסים לאדם שבכל מקרה מתכנן להחזיק חלק מהתיק בניירות דולריים - מי שכל התיק שלו נמצא בשקלים ככל הנראה יגדיל את העלויות שלו אם ינקוט בצעד שכזה כי כרגע הוא לא משלם עמלות המרה בכלל.

נערך לאחרונה ב:
@daat99 — לא ברור מדוע אתה אומר שעל דיבידנדים של טבע המס הוא בכל מקרה 25 אחוזים כאשר בחשבון ישראלי ניכו במקור רק 15.

@daat — לא ברור מדוע אתה אומר שעל דיבידנדים של טבע המס הוא בכל מקרה 25 אחוזים כאשר בחשבון ישראלי ניכו במקור רק 15.

על סמך מה אתה טוען שהדיבידנדים של טבע ממוסים ב-15% ולא ב-25% כמו שדורש מס הכנסה הישראלי?
מכיוון שאתה יחיד שככל הנראה אינו בעל שליטה מהותי (אם היית בעל שליטה מהותי לא היית שואל אותנו בפורום שאלות שכאלו) ולא "חברה" אז אתה משלם 25% מס דיבידנדים בישראל.

אם אתה חושב אחרת אז אנא הצג סימוכין לטענתך.

על סמך מה אתה טוען שהדיבידנדים של טבע ממוסים ב-15% ולא ב-25% כמו שדורש מס הכנסה הישראלי?
מכיוון שאתה יחיד שככל הנראה אינו בעל שליטה מהותי (אם היית בעל שליטה מהותי לא היית שואל אותנו בפורום שאלות שכאלו) ולא "חברה" אז אתה משלם 25% מס דיבידנדים בישראל.

אם אתה חושב אחרת אז אנא הצג סימוכין לטענתך.
על סמך עיון בחשבון הבנק שלי הבוקר.

ומה מס הכנסה אומר על העובדה שאתה משלם רק 15% כשהוא דורש 25%?
עדיין לא בדקתי מה מס הכנסה דורש. ניסיתי להבין תחילה מדוע הבנק ניכה לי רק 15. כמובן שלא אסתפק בבדיקה באמצעות ויקיפדיה בלבד.

הציטוט בויקיפדיה מכיל קישורים למסמכים של מס הכנסה כמובן.
מתוך דע את זכויותיך וחובותיך 2015 שמפורסם ע"י מס הכנסה (ההדגשות שלי):
כדאי להבדיל בין החובה המוטלת על גורם כזה או אחר לנכות מס במקור לבין החובה על נישום לשלם מס הכנסה... כדאי גם להבדיל בין המועדים בהם יש לקיים חובות אלה.

האם קראת את תיקון מס' 68 לחוק לעידוד השקעות הון? (אפשר למצוא בגוגל, לא הצלחתי להעתיק את הקישור)
התיקון פורסם ב-2012 והקישור שאני צרפתי פורסם ב-2015.
אני לא יועץ מס ולא רואה חשבון ולכן אני לא יודע ולא מתיימר לדעת כמה צריך לשלם על כל דבר מבחינת מיסוי.
לפי "דע את זכויותיך וחובותיך" של 2015 אני רואה שיחיד שמקבל דיבידנד מחברה צריך לשלם 25% מס רווחי הון וזה מתיישב עם כל מה שאני יודע בעצמי מניסיון העבר וקריאה בנושאים אלו.

אין לי שמץ של מושג מה גובים ממך (או מכל אחד אחר שהוא לא אני) וכמה בפועל אתה צריך לשלם מכל חברה ספציפית.
בכל אופן הדיון כאן הוא כולל על כל החברות הדואליות ולא רק על טבע שאולי (ואולי לא) מקבלת הטבה כלשהי.

**עריכה**
גם אם אתה כן צריך לשלם רק 15% על דיבידנדים של טבע אז החובה הזו נשארת גם אם אתה מחזיק במניה שנסחרת בבורסה האמריקאית רק שאם אתה עושה זאת דרך ברוקר אמריקאי אז לא גובים ממך גם את המס הזה.

בלי קשר לשאלה מה אני או כל אחד אחר צריך לשלם, העובדה היא שהבנק ניכה במקור רק 15%. השאלה שלי התייחסה לניכוי במקור בלבד. מעניין אם אין כאן אחרים שמחזיקים במניות של חברות (דואליות) שהן מפעל מאושר/מוטב, שיוכלו לספר כמה ניכו להם במקור (וכך גם אפשר לדעת אם זו טעות של הבנק למשל).

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
לאץ' רכישת מניות של חברות קטנות עבור תזרים דיבידנדים שוק ההון 11
C מניות דיבידנדים לצעירים? שוק ההון 3
G ללא דיבידנדים - איך דואגים שתמיד יהיה אפשר למכור מניות בזמן הפרישה ולשמור על איזון? שוק ההון 4
K כתבה על מניות דיבידנדים שוק ההון 6
מ גרף תשואה של מניות כולל דיבידנדים שוק ההון 14
K דיבידנדים בתור מניות נוספות שוק ההון 10
N דיבידנדים ורכישת מניות יום לפני חלוקת דיבידנדים שוק ההון 9
amidar היסטורית חלוקת דיבידנדים - מניות ישראליות בארץ שוק ההון 61
S מניות נפט וגז אמריקאיות בלי K-1 שוק ההון 3
A ניתוח טכני של מניות - אחיזת עיניים? שוק ההון 9
Vit7 החזקת מניות ספציפיות לטווח ארוך שוק ההון 10
ב קופת גמל מסלול מניות vs אקסלנס(וכדומה) טרייד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
א הוספת מניות דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 6
ש הרבה מניות או מדד שוק ההון 8
נ שאלה על סכום הכנסה ממכירת מניות לצורכי מס מיסים 2
ה שברי מניות ב IBI ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
א למכור מניות כדי לקנות חדשות שוק ההון 12
mk1 מסלול עוקב מדדי מניות בפניקס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ד האם יש אירוע מס כאשר מניידים מניות מבנק בישראל לIBKR ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
Z ניקוי מס במקור לאחר פיצול מניות ב ETF. שוק ההון 4
א השאלת מניות לשורטיסטים בבורסת תל אביב שוק ההון 0
R espp ומענקי מניות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
X אילו מניות כדאי למכור? האם כדאי למכור מניות שהערך שלהן עלה לאחרונה, או דווקא מניות שנמצאות בירידה? שוק ההון 24
V איזה מסלול בקרן פנסיה עדיף למישהו בן 35 - מניות, עוקב סנופי או משהו אחר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
L התייעצות בנוגע למעבר ממסלול מניות ל-sp500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
L מס עיזבון אמריקאי על אופציות מניות מיסים 1
ה ניכוי מס על מניות שעברו בירושה מיסים 3
Z מניות יפניות - המסלול המומלץ לרכישה: המרה או מארג'ין שוק ההון 5
G מניות הטבה אירופה מיסים 0
S מיטב מסלול פסיבי מחקה מדדי מניות - האם יש עדכון לגבי החשיפה החדשה של המסלול בעקבות הרפורמה של רשות שוק ההון? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
T האם הבנתי נכון את העמלת קנייה/מכירה של מניות בInteractive Brokesrs? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
U קנייה גדולה של מניות, בזמן הזה, מחפש חיזוקים מנטליים שוק ההון 15
ס דמי לידה במכירת מניות שוק ההון 10
ס 70 / 30 מניות / נדלן - במקום אגח שוק ההון 7
A יש הגיון כלשהו בשילוב גישה של השקעה במדדים ובגישה של מניות דיבידנד? שוק ההון 5
I מניות דיבידנד בארץ שוק ההון 6
B מניות בודדות מול מדד S&P500 שוק ההון 2
H מכירת מניות או הלוואה צרכנות פיננסית 7
אורי 11 מניות ואיגרות חוב בבורסות אסיה, אירופה, קנדה וניו זילנד שוק ההון 27
R חשיפה לסל מדדי מניות עולמיים עם קרן מובטחת - האם כדאי? שוק ההון 32
mk1 השתלמות IRA תמהיל מניות שוק ההון 4
N תכנון מכירת מניות ESPP - ריבית והצמדה עבור החזר המס מיסים 5
R קניית מניות דיבידנד שוק ההון 39
JaywalkerPenguin מניות דואליות שוק ההון 9
R פטור ממס רווחי הון על תרומת מניות מיסים 33
N הימנעות ממס יסף - בעת מכירת מניות בסכום גדול מיסים 17
K למה לא נהוג להשוות ביצועי מניות כולל דיווידנד? שוק ההון 5