• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מניות בודדות בתיק לטווח של 20 שנה

Count Your Blessings

משתמש רשום
דירוג
1
ערב טוב,
יש לי תיק עם הרכב של 90% מדדים שונים ו-10% על 3 מניות: ויזה, גוגל ופייסבוק.
התיק מיועד להיות הפנסיה שלי בעתיד הרחוק ואני לא מתכוון למכור כלום עד שאפסיק לעבוד.
האם לדעתכם יש בכלל מקום למניות בודדות בתיק כזה, או שעדיף לי להשקיע מעכשיו את כל ה-100% במדדים?

האם לדעתכם יש בכלל מקום למניות בודדות בתיק כזה
אם זה 10% אז בכל מקרה זה לא ישפיע יותר מדי על התיק שלך.

באופן כללי נהוג להגיד שמניות בודדות נותנות בתוחלת את תשואת השוק, אבל עם הרבה יותר סיכון.

לגבי שלוש המניות שציינת, אין לי מושג אם אלה מניות "טובות" במובן שיעלו יותר משאר השוק.

אם תפעל ככה סיכוי גבוה שעוד 20 שנה תהיה מניה אחת שתתפוס 5-30% מהתיק. ואז התיק יהיה תנודתי יותר ותלוי יותר במניה אחת. בשביל להמנע מזה הייתי קונה במהלך הדרך עוד מניות אחרות.

אם תפעל ככה סיכוי גבוה שעוד 20 שנה תהיה מניה אחת שתתפוס 5-30% מהתיק. ואז התיק יהיה תנודתי יותר ותלוי יותר במניה אחת. בשביל להמנע מזה הייתי קונה במהלך הדרך עוד מניות אחרות.
הרעיון הוא שדרך השקעות עתידיות אני אשאיר את המניות על 10% מהתיק. ההתלבטות שלי כרגע היא לא כמה ואיזה מניות, אלא אם בכלל להחזיק מניות בודדות בתיק מהסוג הזה.

לא נכון. תבדוק איזה מניות הובילו לפני 20 שנה ואיפה הן היום.
נכון. בגלל זה אני חושב שרוב הסיכויים שלפחות עבור 2 חברות ירד היחס מתחת ל1%. יש סיכוי לא זניח שמניה אחת תעלה משמעותית מ3% ל5-30% מהתיק. כמובן יש את המקרה הפסימי שהערך של שלושתן יורד באופן יחסי לקרן מחקה.

לדוגמא אם לפני 30 שנה מישהו היה משקיע במיקרוסופט קוקה-קולה וIBM, אז התרחיש שדיברתי עליו היה מתרחש.

לדוגמא אם לפני 30 שנה מישהו היה משקיע במיקרוסופט קוקה-קולה וIBM
קח מדגם רנדומלי מלפני 30 שנה, אל תבחר 3 מניות ששרדו בראייה לאחור.

הנה גם אני יודע: נוקיה, קודאק, אנרון.

קח מדגם רנדומלי מלפני 30 שנה, אל תבחר 3 מניות ששרדו בראייה לאחור
בדיוק זה מה שאני טוען. כשאני אומר שהשווי ירד זה כולל גם ירד ל0.
אני לא מכיר תיאוריה שאומרת שכדאי למכור מניות של חברות ותיקות ולקנות מניות של חברות חדשות יותר. גם אם הוא יחליף כל 5 שנים את החברות שבהן הוא משקיע (בדר"כ לא יעיל מבחינת מס ועמלות) עדיין הוא ישאר לדעתי עם סיכון דומה. אפשר להריץ סימולציות כאלה על ביצועי מניות בעבר, לא נראה לי שיש שם משהו מיוחד.
אני חושב שיכול להיות יתרון בלהשקיע מדי פעם כמה אחוזים בחברה עם פוטנציאל צמיחה גדול למי שמחפש רווח גדול תמורת הגדלת הסיכון. מעניין להשוות את התוחלת של השקעה במדדים לעומת סטארטאפים.

האם לדעתכם יש בכלל מקום למניות בודדות בתיק כזה, או שעדיף לי להשקיע מעכשיו את כל ה-100% במדדים?
תעשה מה שאתה רואה לנכון.
תקרא על מדדים. תטמיע.
תקרא על השקעות ערך. תטמיע.
התשובות שלך כולן הן שם.

10% על 3 חברות ספציפיות נורא יכול להיות הצלחה פנומנלית או הרפס זוסטר על האף.
בכל מקרה, הן תהיינה רק 10%? מה קורה אם אחת החברות מצליחה בום שאקה-לאק והשווי שלה עולה ל- 25% מתיק המדדים/מניות הנ"ל?
איך אתה מאזן אותו?
מה קורה אם 2 חברות נכשלות פלא אוזן, ושווי השוק של אותן 3 בחירות ליבך יורד ל- 1% משווי התיק? איך אתה מאזן אותו אז? קונה יותר מהמוצלחת ביותר מתוך ה- 3?
קונה יותר מהמפסידות?

יש לך פה הרבה שאלות.
תעשה מה שעשה איזה בחור פה עם פיצול אישיות ששאל פה לא מזמן שאלה דומה - האם זה "בסדר" אם רוב התיק מדדים וכמה מתוך התיק "מותר" לו להקדיש למשחקים/הימורים בשוק ההון?
השאלה שלך היא אותה השאלה בדיוק.

אני חושב שקניית מניות יכולה להיות חלק מתוכנית רציונלית ולא רק תחביב תחליף להימורים. אבל פסיכולוגית זה יהיה יותר מאתגר (לא להלחץ כשמניה יורדת ב90% או עולה ב200%) מפשוט לקנות מדדים בטח לאדם שלא חשב על תוכנית (למשל קנה והחזק זאת תוכנית פשוטה).
אני חושב של-99% מהאנשים אין הגיון להחזיק דווקא תיק עם מעט מניות.

מעניין להשוות את התוחלת של השקעה במדדים לעומת סטארטאפים.
התוחלת זהה. מקרי הקצה שונים בסדרי גודל. כלומר הסיכוי להפסד 100% של הכסף בסטארטאפ בודד מאוד גבוה.

הבעיה העיקרית בתוחלת, זה שאתה לא יכול להשיג את תוחלת הסטארטאפים.

התוחלת זהה. מקרי הקצה שונים בסדרי גודל. כלומר הסיכוי להפסד 100% של הכסף בסטארטאפ בודד מאוד גבוה.

אינעל אמו, הפסקתי להבין במילה תוחלת :lol:
בחיי שאם יש פורום שגורם לי להרגיש אהבל...

באופן כללי נהוג להגיד שמניות בודדות נותנות בתוחלת את תשואת השוק, אבל עם הרבה יותר סיכון.
זה לא נכון, תשואה של מנייה ברמה התיאורטית היא פונקציה של ה״בטא״ שלה ביחס לשוק.
זה כן נכון, שבהחזקת מניות בודדות, לא כל הסיכון שאתה לוקח ״מפוצה״ בהגדלת תוחלת התשואה, אלא רק חלק ממנו.
(אני כמובן מסכים איתך - שבמניות בודדות יש הרבה יותר סיכון מהחזקה של מדד).

כלומר, מניות ״עם חשיפה גבוהה יותר לפקטורי סיכון״ ייתנו בתוחלת תשואה גבוהה יותר ממניות עם ״חשיפה נמוכה יותר לפקטורי סיכון״.

התשובה נמצאת בנוסחא הלינארית הפשוטה של CAPM (או, אם המתחכמים יתעקשו, המודל הכללי יותר של APT, ובפרט Fama-French).

כדאי להגיד שהמסקנה מכאן היא לא ש״כדאי להחזיק מניות בודדות״, מכיוון שברמת שארפ-ראטיו זה לא משתלם ביחס להחזקה של מדד (פוטנציאלית בצורה ממונפת, כתלות בטעם האישי של המשקיע).

נערך לאחרונה ב:

זה לא נכון שהתוחלת זהה.

זה לא נכון, תשואה של מנייה ברמה התיאורטית היא פונקציה של ה״בטא״ שלה ביחס לשוק.
אם כך מה מונע ממני להרכיב סל של מניות עם "בטא" גבוה יותר?
פיזור על טווח רחב של סקטורים אמור להוריד את הסיכון לסיכון השוק.

בגלל שאין לך מושג מי הם ה-
זאת אמירה קצת קיצונית, לא? די ברור שחברות ברוסיה (וישראל) הן יותר מסוכנות מחברות בארה"ב.
סקטור ה"חברות שמשקיעות במטבעות קריפטוגרפים" הוא יותר מסוכן מסקטור הנדל"ן.

כנראה שבטווח זמן אינסופי אתה אמור לקבל תשואה גבוהה יותר עבור הסיכון שלקחת, אבל בטווח חיים מעשי אתה עלול להענש על הסיכון המוגבר אם תשקיע שם.

זאת אמירה קצת קיצונית, לא?
לא. אין לך מושג מה פער התנודתיות העתידי ואם אחד מהם יביא אותך לאיפוס התיק לפני שהתשואה שלו תתיישר (תיאורטית) לתשואה גבוהה.

נערך לאחרונה ב:
שרוב הסיכויים שלפחות עבור 2 חברות ירד היחס מתחת ל1%. יש סיכוי לא זניח שמניה אחת תעלה משמעותית מ3% ל5-30% מהתיק
אם המנייה המובילה תעלה ל 5% יצאת מופסד.

כדי שהמובילה תעלה ל 30% מהתיק עליה לעשות עלייה של תשואת השוק הממוצעת ל 20 השנה האלו, ומעל זה עוד להכפיל את ערכה פי 10. ומראש מדובר על חברות "יציבות" בשווי שוק גבוה. יש בכלל תקדים לכזה מקרה?

אם המנייה המובילה תעלה ל 5% יצאת מופסד.

כדי שהמובילה תעלה ל 30% מהתיק עליה לעשות עלייה של תשואת השוק הממוצעת ל 20 השנה האלו, ומעל זה עוד להכפיל את ערכה פי 10. ומראש מדובר על חברות "יציבות" בשווי שוק גבוה. יש בכלל תקדים לכזה מקרה?
שמתי 30% בתור מקרה קיצון של עליה פי 30-50 בשווי. קרו כאלה מקרים. רוב החברות הגדולות מאוד התחילו בתור חברות קטנות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Modric19 דילמה: מכירת מדד או מניות בודדות לרכישת דירה שוק ההון 9
B מניות בודדות מול מדד S&P500 שוק ההון 2
D איך מגדרים מניות בודדות ומדדים? שוק ההון 24
M שאלות על סיכון של מניות בודדות אל מול מדד עולמי שוק ההון 12
רולי קופ"ג IRA מניות בודדות שוק ההון 1
Matias Katz קרנות REIT או מניות REIT בודדות שוק ההון 3
י קרן המחקה את מדד מניות הטכנולוגיה הסיני שוק ההון 1
ז התייעצות: מעבר למדדי מניות ואגחי"ם שוק ההון 57
H מסלולים בקרנות פנסיה חדשות: האם מחוייבים לאחוזי מניות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
N שאלה על העברת מניות (מנאסדק) מהבנק למערכת מסחר - דוח שאילת מס לפי שכבות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 14
N שאלה טכנית לגבי העברת מניות מהבנק למערכת מסחר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
א מסלול עוקב מדדי מניות באלטשולר - כמה אחוז מושקע באמת במניות שוק ההון 1
T מכרתי מניות *** ולא מצליח לקנות חדשות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
P תיק מניות בישראל בזמן רילוקיישן לארה"ב מיסים 8
א הרכב מסלול מניות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
L החזרי ביטוח לאומי בעקבות מכירת מניות RSU מיסים 5
י דיווח מיסוי כבעל מניות בחברה בארה"ב מיסים 7
J עמלת סנט למניה - מליון מניות שוק ההון 5
I רווח אחרי אינפלציה - מניות מול אג"ח שוק ההון 14
ש לא ניתן להציע מניות למכירה בעת סבב גיוס? שוק ההון 3
ש מהו מסלול מניות סחיר בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
א תיק מניות דיבידנד ישראליות שוק ההון 29
Y מניות של אדם שנפטר לפני 30 שנים - איך למצוא מידע עליהן? אוף טופיק 6
ה קניית מניות דרך ברוקר שוק ההון 0
ת האם SP500 נחשב למדד מניות "עולמי ורחב"? שוק ההון 69
Kfir_b קובץ שכבות ונתוני מניות במעבר ל-IBKR שוק ההון 3
ש דיון | 5 מניות ל5 שנים פוסטים מאיכות נמוכה 1
ץ קרן השתלמות אלטשולר שחם עוקב מדדי מניות מספר קופה: 14863 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
נ שאלת תם על מה זה מניות. שוק ההון 2
V יש לי חשבון ברוקר זר (IB) עם רווח של כמה דולרים בודדים, האם אפשר למכור מניות בהפסד, בשביל לקזז את הרווחים ולהימנע מהגשת דוח מס שנתי? מיסים 4
Y כדאי למכור מניות לפני הגדלת מס יסף? שוק ההון 8
ראש עיריית דמשק דילמה בהעברה מתיק מנוהל (הרבה מניות) לתיק בניהול שלי עם מעט תעודות סל שוק ההון 15
D מניות ריט או רכישת נדל"ן? שוק ההון 6
S מניות נפט וגז אמריקאיות בלי K-1 שוק ההון 3
A ניתוח טכני של מניות - אחיזת עיניים? שוק ההון 9
Vit7 החזקת מניות ספציפיות לטווח ארוך שוק ההון 10
ב קופת גמל מסלול מניות vs אקסלנס(וכדומה) טרייד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
א הוספת מניות דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 6
ש הרבה מניות או מדד שוק ההון 8
נ שאלה על סכום הכנסה ממכירת מניות לצורכי מס מיסים 2
ה שברי מניות ב IBI ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
א למכור מניות כדי לקנות חדשות שוק ההון 12
mk1 מסלול עוקב מדדי מניות בפניקס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ד האם יש אירוע מס כאשר מניידים מניות מבנק בישראל לIBKR ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
Z ניקוי מס במקור לאחר פיצול מניות ב ETF. שוק ההון 4
א השאלת מניות לשורטיסטים בבורסת תל אביב שוק ההון 0
R espp ומענקי מניות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
X אילו מניות כדאי למכור? האם כדאי למכור מניות שהערך שלהן עלה לאחרונה, או דווקא מניות שנמצאות בירידה? שוק ההון 24
V איזה מסלול בקרן פנסיה עדיף למישהו בן 35 - מניות, עוקב סנופי או משהו אחר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
L התייעצות בנוגע למעבר ממסלול מניות ל-sp500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2

נושאים דומים

Back
למעלה