חוץ מזה שנתנו לך פה אתרים סבבה לחיפוש, יש מספר דיונים בפורום לגבי בחירת קרנות שמשיגות פיזור גלובלי (כולל דיונים בעד ונגד גישות שונות להשיג את הפיזור הזה, וגם דיונים בעד ונגד הרצון לפיזור גלובלי).
הדיונים האלה מתמקדים באופטימיזציות עבור ישראלים וגם באופטימיזציות עבור אזרחי ארה"ב שגרים בישראל (שזה נושא קצת יותר משני אבל קיים).
אם לסכם (עד כמה שאני מכיר) את הדיונים האלה:
אם אתה מעונין בפיזור גלובלי ומשקיע דרך ברוקר ישראלי (או דרך בנק ישראלי, טפו) אז חלופה זולה שמשיגה כיסוי "סביר" זה שילוב של 3 קרנות איריות שנסחרות בשקלים (החלוקה ביניהן בעת הרכישה צריכה להתאים "בערך" לחלוקה בין השווקים שהן מייצגות): בלאקרוק s&p 500, בלאקרוק europe, בלאקרוק שווקים מתפתחים.
אם אתה משקיע דרך ברוקר זר (או אם יש לך תנאים סבירים לרכישת קרנות בחו"ל דרך הברוקר/בנק הישראלי וחשוב לך לקנות קרנות זרות במט"ח)
אם אתה אמריקאי או לא מודאג כל כך ממס ירושה אמריקאי אז חלופה זולה יחסית ונוחה מאוד היא VT (ג"נ מחזיק VT בתיק הממוסה שלי) וחלופה נוספת נפוצה היא VTI+VXUS (רכישות על פי היחס בין השווקים)
אם אתה לא אמריקאי ומודאג לגבי מס ירושה (ובטח ובטח אם אתה משקיע לטווח ארוך מאוד, למשל 30+ שנים) אז "ההמלצה" הגורפת בתיק ממוסה היא ללכת על קרנות איריות צוברות כשיש מספר חלופות עם יתרונות וחסרונות (יש IWDA+EIMI, יש VWRA, ויש גם את ה-3 קרנות של בלאקרוק שגם בגרסה הישראלית שלהן הן בפועל קרנות איריות צוברות, יש עוד מספר חלופות שדנים בהן בפורום אבל להבנתי הן פחות פופולאריות).
ג"נ מחזיק VWRA בתיק הפטור.
לגבי ההשוואה בין קרנות אמריקאיות מחלקות ובין קרנות איריות צוברות יש טיעונים לכאן ולכאן ואתה מוזמן לקרוא על זה בפורום.
בתיק הפטור יש (להבנתי) קונצנזוס שעדיף להחזיק קרנות איריות כי הבעיה העיקרית עם קרנות איריות צוברות (מיסוי דיבידנדים כפול) לא קיימת (עד גובה הפטור ממס רווח הון).
יש גם דיונים על חלופות בתיק הפטור (בפועל הדיונים הם ביחס לקרנות השתלמות / קופות גמל בניהול אישי, מה שנקרא IRA) והדיונים מנסים למצוא אופטימיזציות (העמלות בתיקים הפטורים הן על פי רוב פחות נוחות מאשר בתיקים ממוסים ולכן יש כל מיני חלופות "מוזרות").
אישית אני משקיע בתיק הפטור אך ורק ב-VWRA (מחקה מדד "גלובאלי" אבל לא כזה שממש חשוף לכל השווקים)