Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
אם קניתי דירה מקבלן, מאיזה שלב הקבלן לא יכול לחזור בו ולבטל את העסקה? חתימת חוזה? הערת אזהרה? רישום בטאבו?
אני לא שואל ממתי אסור לו אלא ממתי טכנית הוא לא יכול.
הערת אזהרה היא שלב ביניים. לרוב בזמן רישום הערת אזהרה, הקונה רושם גם ייפוי כח להסרתה, והיא מופקדת בידי הנאמן - למשל למקרה שהקונה מבצע הפרה יסודית של ההסכם.
כך שגם הערת אזהרה אינה מעידה על סופיות העסקה, אלא רק מהווה שלב נוסף של הגנה על הרוכש.
הערת אזהרה היא שלב ביניים. לרוב בזמן רישום הערת אזהרה, הקונה רושם גם ייפוי כח להסרתה, והיא מופקדת בידי הנאמן - למשל למקרה שהקונה מבצע הפרה יסודית של ההסכם.
כך שגם הערת אזהרה אינה מעידה על סופיות העסקה.
אולי כדאי שתחדד מה מקור השאלה.
ברגע שנחתמה העסקה שני הצדדים צריכים לעמוד בעסקה. במידה ושני הצדדים עומדים בתנאי העסקה, לבסוף צריכה להתבצע העברת בעלות ברישום בטאבו (או בחברה המשכנת, במקרים אחרים), והיא מעידה על סופיותה.
היכולת של צד אחד לסגת מההסכם באופן חד צדדי לא אמורה להיות קיימת, אם העסקה מבוצעת עם ההגנות המתאימות וכל עוד הצד השני עומד בהסכם, אלא אם למשל בית המשפט החליט על ביטול העסקה.
העסקה המדוברת היא עסקה ששווה לצד המוכר לבטל את העסקה מחמת עליה גדולה בשווי הדירה מאז חתימת העסקה.
ולזה אני מחפש פתרונות...
הערת אזהרה היא פתרון שתמנע מהמוכר למכור למישהו אחר, אבל לא מכריחה אותו למכור לי...
העסקה המדוברת היא עסקה ששווה לצד המוכר לבטל את העסקה מחמת עליה גדולה בשווי הדירה מאז חתימת העסקה.
ולזה אני מחפש פתרונות...
הערת אזהרה היא פתרון שתמנע מהמוכר למכור למישהו אחר, אבל לא מכריחה אותו למכור לי...
אם ישנו חוזה בין הצדדים, הרוכש יוכל לבקש צו מניעה במקרה שהמוכר מנסה לחזור בו מהעסקה, או פיצויים על אי קיומה. אני לא רואה כיצד מישהו יכול סתם כך לחזור בו מהעסקה בלי לשאת בהשלכות קשות, אלא אם החוזה מלא חורים.
משעת החתימה על זיכרון דברים אסור לחזור בו,ואם חזר חשוף לקנס עד 10% מסכום העיסקה
אגב, אמר לי עו״ד שהרבה שנים בתחום,שהרבה פעמים השופט מחליט לבטל את הקנס.
משעת החתימה על זיכרון דברים אסור לחזור בו,ואם חזר חשוף לקנס עד 10% מסכום העיסקה
אגב, אמר לי עו״ד שהרבה שנים בתחום,שהרבה פעמים השופט מחליט לבטל את הקנס.
בגלל זה כבר לא נהוג לחתום על זכרון דברים בימינו אלא רק על הסכם המכר.
אגב, ה10% פיצוי בהפרה יסודית לא אומר שלאחד הצדדים מותר לבטל חד צדדית את העסקה ולשלם את הפיצוי - זה בסך הכל פיצוי ללא הוכחת נזק במקרה של הפרת תנאים מסוימים שציינו בחוזה. הצד השני עדיין יכול לתבוע לעניין מימוש העסקה, ביטול העסקה או על נזקים אחרים שנגרמו לו.