• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מכרז רמי

• פותח הנושא פותח הנושא סטטוסקופ
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

סטטוסקופ

משתמש סולידי
דירוג
7
היי לאחרונה מבין שלבצע עסקת נדלן כדירה ראשונה יכול להיות עסק מאוד משתלם למרות ששנים סלדתי מכך.

אני במקור בפריפריה וחשבתי לנסות להיכנס למכרז רמי של בניה ביתך של קרקע לבניה. ההנחה הנוספת של רמי יכולה להיות משמעותית בפריפריה.

כמובן שיש גם חסרונות צריך לבנות בית וזה התעסקות לא קטנה אבל אני מוכן לצלול זה פנימה.
מה שכן מפחיד אותי הוא הנושא של חובת המגורים לאחר הבניה, ללא אפשרית להשכיר ב5 שנים הראשונות. ככה שהאופציה של לסגור את המשכנתא עם השכירות ולהנות מדירה כהשקעה פחות על הפרק.
איני יודע איפה היה בעוד 3 שנים בוודאות ומרגיש לי שזו התחייבות גדולה מידי. שמעתי מאנשים שזה לא נכון ולא נמצא בפיקוח. היו כאלה שאמרו לי להתעלם מהסעיף הזה למרות שהוא מופיע שחור על גבי לבן

״
המפתח
דרוש לו למגורי קבע ביישוב, וכי לאחר הקצאת המגרש
המציע מצהיר ומתחייב כי המגרש
ובניה בו כמפורט בחוברת המכרז, בכוונתו לקבוע את מרכז חייו ביישוב. כמו כן, המציר
שנים מסיום הבניה ולא להשכיר
מתחייב להתגורר במוחכר במשך 5 שנים
פי שיקול
- זו תהווה הפרה יסודית של ההסכם, ורמ"י תהא רשאית לבטלו בגין ההפרה על

דעתה הבלעדי

אשמח לשמוע עם למישהו יצא להתעסק עם הנושא ועבר את התהליך? האם תמיד יש חובת מגורים בשטח? מה אם ברצוני להשכיר את הדירה תחילה ואולי לשוב לגור בה בהמשך?

האם מדובר בקרקע במכרז בישוב קהילתי קטן? אם כן, האם יש גם וועדת קבלה ביישוב?
או אולי ביישוב עם מדד סוציו-אקונומי נמוך?

ההנחה שלי, שהדרישה שבעל הבית יתגורר במקום היא להביא "אוכלוסיה חזקה" ליישוב, להבדיל מבעלי בית שגרים בישוב חזק ומבוסס ומשכירים את הדירה למקומיים.

לעולם לא נתקלתי בדרישה כזו.

מדובר בישוב קטן עם ועדת קבלה. מדד סוציואקונומי גבוה.
מצרף ציטוט ישיר מחוברת המכרז
"
הזוכה לא יוכל להעביר את זכויותיו בתוך 7 שנים מהמועד הקובע. לאחר 7 שנים מהמועד
הקובע יהא רשאי הזוכה להעביר זכויותיו בכפוף לעמידתו בתנאי המכרז, לרבות לעניין רישום
הזכויות )ככל שהקרקע עברה חלוקה( כמתחייב מתנאי המכרז. העברת זכויות לאחר 7 שנים
מהמועד הקובע תהיה בהתאם להוראות חוברת המכרז על נספחיה, ונהלי הרשות.
בקשה להעברת זכויות כאמור תותנה, בין היתר, בכפוף לכך שמקבל הזכויות יתחייב למלא
אחר כל תנאיי המכרז על נספחיו, לרבות הסדרת התחייבויותיו כלפי רמ"י וכלפי הגורם
המפתח בכל הקשור לנושא הפיתוח כמתחייב מתנאיי המכרז.
המציע מצהיר ומתחייב כי המגרש דרוש לו למגורי קבע ביישוב, וכי לאחר הקצאת המגרש
ובניה בו כמפורט בחוברת המכרז, בכוונתו לקבוע את מרכז חייו ביישוב. כמו כן, המציע
מתחייב להתגורר במוחכר במשך 5 שנים מסיום הבניה ולא להשכיר את הנכס. הפרת חובה
זו תהווה הפרה יסודית של ההסכם, ורמ"י תהא רשאית לבטלו בגין ההפרה על-פי שיקול
דעתה הבלעדי."

בכוונתו לקבוע את מרכז חייו ביישוב. כמו כן, המציע
מתחייב להתגורר במוחכר במשך 5 שנים מסיום הבניה ולא להשכיר את הנכס
לא הייתי מתעלם מהסעיף, אני לא יודע איזה סנקציות אפשר להטיל על מי שמפר אותן, כיוון שהבית שייך לך, כנראה שההנחה של רמי תבוטל ותיאלץ להחזיר כסף לרשות, או שלא יאפשרו לך להכניס שוכר לדירה והיא פשוט תישאר ריקה.
אבל אולי ההשקעה הזו תשתלם בסופו של דבר, בעתיד, אפילו אם הדירה תישאר ריקה זמן מה ותאלץ להחזיר לרמי את ההנחה. מי יודע.

מה שכן מפחיד אותי הוא הנושא של חובת המגורים לאחר הבניה, ללא אפשרית להשכיר ב5 שנים הראשונות.
גרנו המון שנים בישוב קהילתי קטן בגליל.
התנאי הזה באמת נשמע מאד מלחיץ אבל מניסיוני הוא לא בא לידי מימוש בדרך כלל אלא אם מישהו מחפש ממש את רעתך.
הסיבה המרכזית היא שכל שאר החברים רוצים גם את האופציה לעזוב ולהשכיר (אם זה לתמיד או רק לתקופה), או שהם רוצים זאת לבניהם שבונים גם את ביתם שם.
הסיכוי שרמ"י תבטל את הסכם החכירה אחר שכבר בנית את הבית הוא די אפסי.
מה שחשוב זה להשכיר את הבית לאנשים שמתאימים לקהילה הקטנה, כי זה מה שמפחיד את התושבים, ועדיף לתקופה ארוכה כדי שהילדים במערכת החינוך לא ישתנו כל שנה (מדובר על חברת ילדים די קטנה וזה מאד משפיע).
אם מדובר בקיבוץ זה יכול להיות קריטי יותר, אנחנו ויתרנו על קניית בית בקיבוץ בגלל התנאי הזה (של הקיבוץ עצמו, לא של רמ"י) וגילינו רק אחר-כך שהם לא מקיימים את התנאי הזה כלפי חברים אחרים. כדאי לגשש מהי מידת הקשיחות של אותו ישוב.

עקרונית היינו שמחים לגור בישוב התקופה מסויימת בחיינו. אך ב5-7 שנים הקרובות אנחנו כנראה נהיה עוד עסוקים מאוד בקריירה ונעדחף לגור בעיר מרכזית ליד, קשה להתחייב על איפה תהיה בעוד 7-8 שנים בחיים שלך.
בנוסף אופציה של מחיבות לגור בדירה צמודת קרקע גדולה יחסית לזוג צעיר נשמעת לי כמו הוצאה גדולה לא חיונית במיוחד כשאין ילדים. לכן רןאים באופציה הזו יותר כנכס מניב בשלב הזה של החיים. בעתיד נשמח מאוד לגור בישוב במיוחד שמשפחתנו גרה לא רחוק משם באותה המועצה

התנאי הזה באמת נשמע מאד מלחיץ אבל מניסיוני הוא לא בא לידי מימוש בדרך כלל אלא אם מישהו מחפש ממש את רעתך.
בהתחשב בזה שבשנים הראשונות היינו מעדיפים להתגורר במקום אחר קטן יותר אני רואה כיצד אותם בני ישוב יכולים לפתוח עלינו עין הרע ולחפש אותנו בקטנות. בסופו של דבר מרגיש לי שזה סעיף זה שיכול לבוא בדיוק במקום למי שיחפש.
לא שחלילה יש לנו כוונה להרוס להם את מרקם החיים בישוב, אנחנו עצמנו מישובים ויודעים כמה זה חשוב.

אני רואה כיצד אותם בני ישוב יכולים לפתוח עלינו עין הרע ולחפש אותנו בקטנות
אולי זה היה נכון בדור המייסדים הקשוחים (שנות השמונים והתשעים במאה הקודמת), אבל כולם הבינו כבר שהגמישות כלפי האחר תעזור לגמישות כלפיהם, אם יצטרכו, וזה כולל גמישות גם כלפי בניהם כמובן.
בישוב שגרנו בו, קרה מקרה יחיד שבו הלשינו על מגרש בר-פיתוח (שטרם נבנה עליו בית בידי חברי ישוב אהובים שעדיין אספו כסף לכך) והוא הועבר למשפחה חדשה שגרה בשכירות בישוב כמה שנים. זה היה מכוער בדיוק כמו שזה נשמע. עשרים שנים אחר-כך, אנחנו מכרנו את הבית לזוג מבוסס מהמרכז שהיו מלאי תשוקה לגור שם לכאורה. יום אחד הם לא גרו שם (מגיעים לחופשות) ואף אחד לא פצה פה, אפילו שתקנון הישוב מחייב מגורים במקום או מכירת הבית.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אני לא יודע איזה סנקציות אפשר להטיל על מי שמפר אותן,

רמ"י יכולים לעשות הכל, כולל לבטל את הסכם החכירה איתו על כל המשמעויות.
בגדול, אם אתה לא רוצה לגור שם, לא הייתי נכנס להרפתקה הזאת. בניית בית זה לא כמו לקנות דירה מקבלן.

נושאים דומים

Back
למעלה