• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

מכירת רכב - צעדים הכרחיים וכדאיים

• פותח הנושא פותח הנושא עידו ג
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

עידו ג

משתמש בכיר
דירוג
1,265
בחיפוש בפורום כמעט כל הדיונים הם לגבי קניית רכב ולא מכירת רכב.
מה הם הצעדים שחייב לבצע לפני מכירת רכב?
מה כדאי לבדוק?

עד כמה גרוע למכור לגוף גדול לעומת ישירות לאדם פרטי?
מדובר ברכב עם קילומטראז מצחיק ובמצב מעולה. יהיו קופצים.

עקב שינוי משמעותי בחיי ככל הנראה לא אצטרך רכב בשנים הבאות. מעוניין לחסוך בעלויות ביטוח בשנים הקרובות ולהסתדר עם תחב"צ.

בהנחה שטיפלת באותו מוסך כל השנים תבקש מהם תדפיס של כל הטיפולים. ככל שיש יישור קו שצריך לעשות, לשיקולך. יש כאלו שלוקחים את הרכב לטיפול דייטילנג כדי שיראה טוב לתמונות. אנשים מעדיפים לא לרכוש רכבים שהם 3 חודשים ומטה לפני טסט או עם צמיגים שחוקים. כדאי שתכיר את המחירון של יד 2 ושל לוי יצחק ותבדוק את המחיר המשוקלל בשניהם. גם תעקוב שבוע שבועיים אחרי כל הרכבים מהדגם שלך ומהשנתונים הרלוונטיים גם ביד 2 שמוצעים למכירה ותראה איך המחירים משתנים (יש תוסף בשם Handz שיאפשר לך לראות איך ומתי שינו מחירים) שתדע מה ריאלי מבחינת השוק.

מעבר לכך מכירה לגוף גדול בדר״כ מתרחשת כחלק מרכישת רכב חדש. סוחרי רכב יציעו לך מחיר נמוך משמעותית לא משנה מהמצב הרכב. אם הרכב במצב טוב, עדיף לנסות לבד לאדם פרטי כולל דרך פרסום חינם בקארספורום.

בהנחה שטיפלת באותו מוסך כל השנים תבקש מהם תדפיס של כל הטיפולים. ככל שיש יישור קו שצריך לעשות, לשיקולך. יש כאלו שלוקחים את הרכב לטיפול דייטילנג כדי שיראה טוב לתמונות. אנשים מעדיפים לא לרכוש רכבים שהם 3 חודשים ומטה לפני טסט או עם צמיגים שחוקים. כדאי שתכיר את המחירון של יד 2 ושל לוי יצחק ותבדוק את המחיר המשוקלל בשניהם. גם תעקוב שבוע שבועיים אחרי כל הרכבים מהדגם שלך ומהשנתונים הרלוונטיים גם ביד 2 שמוצעים למכירה ותראה איך המחירים משתנים (יש תוסף בשם Handz שיאפשר לך לראות איך ומתי שינו מחירים) שתדע מה ריאלי מבחינת השוק.

מעבר לכך מכירה לגוף גדול בדר״כ מתרחשת כחלק מרכישת רכב חדש. סוחרי רכב יציעו לך מחיר נמוך משמעותית לא משנה מהמצב הרכב. אם הרכב במצב טוב, עדיף לנסות לבד לאדם פרטי כולל דרך פרסום חינם בקארספורום.
תודה על התשובה המפורטת וההכוונה :)

לא מה ששאלת כי זה יותר מה לעשות *לאחר* מכירת רכב אבל אל תשכח לבטל את כל המקומות שהרכב היה רשום על שמך, כמו כביש 6, פנגו/סלופארק, עירייה.
ויתכן שמגיע לך החזר יחסי על אגרת רישוי.

בהנחה ומצאתי קונה, מה נהוג?
זיכרון דברים? נהוג לבקש מקדמה?
צ'ק בנקאי? העברת זה"ב?

בהנחה ומצאתי קונה, מה נהוג?
זיכרון דברים? נהוג לבקש מקדמה?
צ'ק בנקאי? העברת זה"ב?
נהוגים הרבה דברים, לדעתי חלקם שגויים.
זכרון דברים יכול לדפוק את שני הצדדים כך שלדעתי עדיף להמנע ממנו. על כן, אין הגיון במקדמה.
העברת זה"ב לפעמים אינה באמת מיידית, ותמיד יש את השאלה האם מבצעים אותה לפני או אחרי העברת הבעלות. לכל צד יש טיעונים טובים.
נפגשים עם צ'ק בנקאי (או הולכים יחד לבנק לאסוף אותו/למשוך מזומן כתלות בסכום). מחליפים את הצ'ק במפתחות תוך כדי העברת בעלות בדואר או באזור האישי הממשלתי.

כשאני מכרתי את הרכב העדפתי להימנע מסוחרים - הבהרתי שאני מוכר לאדם פרטי עם רישום רישיון הרכב על שם הקונה בלבד.

לגבי אמצעי תשלום, אם הקונה לקוח דיסקונט אז העברה מיידית. בכל מקרה אחר המכירה צריכה להיות בשעות העבודה של הבנקים וכנגד העברת זה"ב. העברת בעלות תבוצע רק לאחר שאני רואה את הכסף משוקף בחשבון הבנק שלי - זה השלב בו ההעברה היא סופית.

שני הצדדים חותמים על הסכם העברת בעלות, שהרכב נמכר במצבו as is והרוכש לא יבוא בטענות לגבי מצבו.

כשאני מכרתי את הרכב העדפתי להימנע מסוחרים - הבהרתי שאני מוכר לאדם פרטי עם רישום רישיון הרכב על שם הקונה בלבד.
למה לא? כל עוד מעבירים בעלות, מה זה מפריע לך? (לרוב סוחרים יציעו מחיר נמוך משמעותית ממחיר השוק, אבל נשמע שיש לך שיקול נוסף)
לגבי אמצעי תשלום, אם הקונה לקוח דיסקונט אז העברה מיידית. בכל מקרה אחר המכירה צריכה להיות בשעות העבודה של הבנקים וכנגד העברת זה"ב.
יש בנקים בהם העברת זה"ב נשלחת לביצוע של פקיד, וזה יכול לקחת גם שעות.
העברת בעלות תבוצע רק לאחר שאני רואה את הכסף משוקף בחשבון הבנק שלי - זה השלב בו ההעברה היא סופית.
בתור קונה, בחיים לא הייתי מסכים לזה. אם פתאום יש בעיה כלשהי בהעברת הבעלות?
שני הצדדים חותמים על הסכם העברת בעלות, שהרכב נמכר במצבו as is והרוכש לא יבוא בטענות לגבי מצבו.
במה זה עדיף לצדדים על פני אי חתימה על הסכם כלשהו? אם זה עדיף רק לאחד מהצדדים, למה שהצד השני יסכים לחתום?
כנראה שזה ניסוח שמועיל למוכר, אך חבל להפסיד קונים. גם ללא הסכם, כל עוד המוכר אינו רמאי, אין סיכון ממשי עבורו ללא הסכם.

למה לא? כל עוד מעבירים בעלות, מה זה מפריע לך? (לרוב סוחרים יציעו מחיר נמוך משמעותית ממחיר השוק, אבל נשמע שיש לך שיקול נוסף)
כבר יצא שהראיתי רכב למישהו, סגרנו על מחיר ואז ביום העברת הבעלות הוא ניסה להפעיל לחץ על הורדת מחיר משמעותית באלף ואחד טיעונים. העסקה לא יצאה לפועל וגם גיליתי שהוא סוחר רכב.
מעבר לכך, קראתי מספיק כתבות על נוכלויות של סוחרי רכב, ואני מעדיף לא להכניס ראש בריא למיטה חולה. אם ממילא הם מציעים פחות, למה שבכלל אבזבז את זמני עליהם?
יש בנקים בהם העברת זה"ב נשלחת לביצוע של פקיד, וזה יכול לקחת גם שעות.
לא בעייה שלי כמוכר. שהקונה יעשה את הסידורים הנדרשים לפני כדי לוודא שההעברה מבוצעת. עד שהכסף אינו בחשבון הבנק שלי, אין העברת בעלות.
בתור קונה, בחיים לא הייתי מסכים לזה. אם פתאום יש בעיה כלשהי בהעברת הבעלות?
איזו בעיה?
במה זה עדיף לצדדים על פני אי חתימה על הסכם כלשהו? אם זה עדיף רק לאחד מהצדדים, למה שהצד השני יסכים לחתום?
כנראה שזה ניסוח שמועיל למוכר, אך חבל להפסיד קונים. גם ללא הסכם, כל עוד המוכר אינו רמאי, אין סיכון ממשי עבורו ללא הסכם.
מהצד של המוכר אני מתחייב לכך אשלים את העברת הבעלות לידי הקונה לאחר קבלת התשלום, ואם יש קנסות טרם מועד המכירה הם יוסבו אליי.
אם יש חוזה הוגן מול קונה הוגן, למה שמישהו לא יסכים? אם הקונה אינו מעוניין, זה יכול להעיד על חוסר תום לב מצידו, ופתח לתביעות. עם אדם כזה אעדיף להימנע מלעשות עסקים, אבל שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה. אם לדעתך היעדר הסכם יותר טוב כמוכר וכקונה, לך על זה.

לא מה ששאלת כי זה יותר מה לעשות *לאחר* מכירת רכב אבל אל תשכח לבטל את כל המקומות שהרכב היה רשום על שמך, כמו כביש 6, פנגו/סלופארק, עירייה.
ויתכן שמגיע לך החזר יחסי על אגרת רישוי.
וגם לבטל את ביטוח החובה ומקיף/צד ג'. חשוב לתקשר לקונה שאתה מבטל את הביטוחים.

כבר יצא שהראיתי רכב למישהו, סגרנו על מחיר ואז ביום העברת הבעלות הוא ניסה להפעיל לחץ על הורדת מחיר משמעותית באלף ואחד טיעונים. העסקה לא יצאה לפועל וגם גיליתי שהוא סוחר רכב.
מעבר לכך, קראתי מספיק כתבות על נוכלויות של סוחרי רכב, ואני מעדיף לא להכניס ראש בריא למיטה חולה. אם ממילא הם מציעים פחות, למה שבכלל אבזבז את זמני עליהם?
צודק - לא חשבתי על בלבול מוח שיביא לפיצוץ העסקה אחרי שסגרתם מחיר.
איזו נוכלות יכולה להתבצע אם אתה מקבל את הכסף ומעביר את הבעלות?
לא בעייה שלי כמוכר. שהקונה יעשה את הסידורים הנדרשים לפני כדי לוודא שההעברה מבוצעת. עד שהכסף אינו בחשבון הבנק שלי, אין העברת בעלות.
אתה רוצה לשבת עם הקונה שעות ולחכות לביצוע ההעברה? (סיפור אמיתי)
או שאתה מצפה שהקונה יעביר את הכסף ורק אז יבוא לפגוש אותך?
איזו בעיה?
תקלה במערכת שמעבירה בעלות/שביתה בדואר/מי מהצדדים לא מצליח להיכנס לאזור האישי/המוכר מקבל טלפון וחייב לרוץ. לא חסר.
בתור קונה בחיים לא הייתי מסכים. גם בתור מוכר לא הייתי מסכים להעביר בעלות קודם. בגלל זה עדיף לדעתי צ'ק בנקאי שיכול פשוט להחליף ידיים.

בתור קונה אתה מוכן להעביר כסף בתנאים כאלו?
מהצד של המוכר אני מתחייב לכך אשלים את העברת הבעלות לידי הקונה לאחר קבלת התשלום, ואם יש קנסות טרם מועד המכירה הם יוסבו אליי.
הקנסות יהיו על שמך גם ללא החתימה. יש תאריך ושעה להעברת הבעלות.
אם יש חוזה הוגן מול קונה הוגן, למה שמישהו לא יסכים? אם הקונה אינו מעוניין, זה יכול להעיד על חוסר תום לב מצידו, ופתח לתביעות. עם אדם כזה אעדיף להימנע מלעשות עסקים, אבל שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה. אם לדעתך היעדר הסכם יותר טוב כמוכר וכקונה, לך על זה.
חוזה הוגן ידרוש גם מהמוכר לציין שאין בעיות מסוימות ברכב (למשל - אם אמר שלא היו תאונות, למה שידרוש מהקונה לחתום חד צדדית שהוא לוקח את הרכב AS IS?), מה שיכול להוות פתח לצרות.

רב תודות לכולם :)
נשמע שזה כבר לא רלוונטי אבל אם כבר שאלת אז לדעתי מומלץ מאוד לקחת את הרכב לניקיון פנימי וחיצוני יסודי (מאוד יסודי!) כלקוח ראיתי רכבים שלא היו מספיק נקיים וישר חיפשתי בראש תירוצים למה לא לקחת אותם...

איזו נוכלות יכולה להתבצע אם אתה מקבל את הכסף ומעביר את הבעלות?
נתת שני תנאים שלא בהכרח מתקיימים. זיוף של צ'ק בנקאי או של אישור העברת זה"ב, קונה שחותם על כך שיעביר בעלות ולא משלים אותה.
אתה רוצה לשבת עם הקונה שעות ולחכות לביצוע ההעברה? (סיפור אמיתי)
או שאתה מצפה שהקונה יעביר את הכסף ורק אז יבוא לפגוש אותך?
שיעשה מה שנדרש מול הבנק שלו כדי שזה יבוצע. אין סיבה שהעברת זה"ב תיקח יותר מדקות בודדת מרגע ביצועה על ידי הלקוח ועד לביצוע בפועל.
תקלה במערכת שמעבירה בעלות/שביתה בדואר/מי מהצדדים לא מצליח להיכנס לאזור האישי/המוכר מקבל טלפון וחייב לרוץ. לא חסר.
בשביל זה ההסכם הכתוב מציין שהמוכר מתחייב להעביר את הבעלות לקונה כנגד ביצוע ההעברה כספית שתתקבל בחשבון המוכר.
בתור קונה בחיים לא הייתי מסכים
לאיזה חלק? תבצע את ההעברת הזה"ב כשאתה בסניף הדואר ליד המוכר.
גם בתור מוכר לא הייתי מסכים להעביר בעלות קודם.
ברור שלא, קודם כסף ואחר כך בעלות. אתה מחזק את מה שכתבתי.
בגלל זה עדיף לדעתי צ'ק בנקאי שיכול פשוט להחליף ידיים.
ואם קיבלת צ'ק בנקאי וגילית שמדובר בזיוף, נותרת עם חתיכת נייר חסרת ערך.
בתור קונה אתה מוכן להעביר כסף בתנאים כאלו?
בתור קונה אני אבצע העברה מיידית למוכר כאשר שנינו בסניף של הדואר מול הפקיד.
הקנסות יהיו על שמך גם ללא החתימה. יש תאריך ושעה להעברת הבעלות.
לא באופן אוטומטי, תצטרך להתחיל לרדוף אחרי כל רשות מקומית / כביש 6 / משטרה ולהוכיח להם בדיוק מתי בוצעה העברת הבעלות. לא חסר סיפורים על כאלו שהקנסות של המוכרים רודפים אותם במשך שנים.
חוזה הוגן ידרוש גם מהמוכר לציין שאין בעיות מסוימות ברכב (למשל - אם אמר שלא היו תאונות, למה שידרוש מהקונה לחתום חד צדדית שהוא לוקח את הרכב AS IS?), מה שיכול להוות פתח לצרות.
אם שיקרת לקונה בעל פה לגבי מצב הרכב זה שקול ללשקר לו בכתב.

נתת שני תנאים שלא בהכרח מתקיימים. זיוף של צ'ק בנקאי או של אישור העברת זה"ב, קונה שחותם על כך שיעביר בעלות ולא משלים אותה.
מסכים, אבל יתכן ובמקרה כזה לסוחר לא תהיה בעיה לשקר לך ולהגיד שהוא לא סוחר.
שיעשה מה שנדרש מול הבנק שלו כדי שזה יבוצע. אין סיבה שהעברת זה"ב תיקח יותר מדקות בודדת מרגע ביצועה על ידי הלקוח ועד לביצוע בפועל.
יש בנקים (כמו הפועלים) שהעברת זה"ב דרך האתר, זו בעצם בקשה שמועברת לאישור פקיד. הקונה והמוכר יגיעו לדואר ויבלו שם שעות.
בשביל זה ההסכם הכתוב מציין שהמוכר מתחייב להעביר את הבעלות לקונה כנגד ביצוע ההעברה כספית שתתקבל בחשבון המוכר.
ואם המוכר נעלם? עכשיו לך תתבע אותו עם עו"ד (תביעות קטנות מוגבל לכ-38K) ותקווה שיש לו כסף...
לאיזה חלק? תבצע את ההעברת הזה"ב כשאתה בסניף הדואר ליד המוכר.
זה לא תמיד מיידי...
ברור שלא, קודם כסף ואחר כך בעלות. אתה מחזק את מה שכתבתי.
אני אומר ששני הכיוונים בעייתיים.
ואם קיבלת צ'ק בנקאי וגילית שמדובר בזיוף, נותרת עם חתיכת נייר חסרת ערך.
נכון. אפשר ללכת עם הקונה לבנק לאיסוף הצ'ק או להיכנס לבנק אח"כ לוודא שלא מזויף.
בתור קונה אני אבצע העברה מיידית למוכר כאשר שנינו בסניף של הדואר מול הפקיד.
כאמור, אתה מניח שההעברה מיידית. אתה גם צריך לבדוק שיעבוד על הרכב לפני שאתה נכנס לסניף. לא יודע אם יש עוד דברים שיכולים למנוע העברת בעלות.
לא באופן אוטומטי, תצטרך להתחיל לרדוף אחרי כל רשות מקומית / כביש 6 / משטרה ולהוכיח להם בדיוק מתי בוצעה העברת הבעלות.
אתה לא תצטרך לרדוף אחרי כולם, אלא רק אחרי אלו ששלחו לך דו"ח. פשוט מגישים בקשה לביטול בצירוף טופס העברת הבעלות (השעה רשומה עליו).
לדעתך יהיה יותר קל לרדוף אחרי המוכר/קונה ולתבוע אותו? זה שהוא חתם או לא חתם על מסמך באמת ישנה משהו?
לא חסר סיפורים על כאלו שהקנסות של המוכרים רודפים אותם במשך שנים.
לדעתי אלו סיפורים על מוכרים שמסרו רכב בלי להעביר בעלות, ומקבלים דוח"ות של הקונים.

אם שיקרת לקונה בעל פה לגבי מצב הרכב זה שקול ללשקר לו בכתב.
החשש הוא מקונה נוכל שיתבע/יסחוט אותך על נזקים שאין ברכב או על כאלו שלא יכולת לדעת עליהם. זה הרבה יותר קשה כשאין הצהרה כתובה.

מסכים, אבל יתכן ובמקרה כזה לסוחר לא תהיה בעיה לשקר לך ולהגיד שהוא לא סוחר.
אני מבהיר מראש שהתהליך מסתיים בהעברת בעלות על שם הקונה בלבד, כששנינו בסניף הדואר.
יש בנקים (כמו הפועלים) שהעברת זה"ב דרך האתר, זו בעצם בקשה שמועברת לאישור פקיד. הקונה והמוכר יגיעו לדואר ויבלו שם שעות.
שירים טלפון למוקד או לסניף ויזרז את זה.
ואם המוכר נעלם? עכשיו לך תתבע אותו עם עו"ד (תביעות קטנות מוגבל לכ-38K) ותקווה שיש לו כסף...
ואיך הפתרון שלך מגן עליך ממצב כזה?
זה לא תמיד מיידי...
אפשר לבהות מול המסך ואפשר לדבר עם מי שצריך כדי לזרז עניינים.
אני אומר ששני הכיוונים בעייתיים.
נכון. הכי טוב אם היה גוף מגשר כלשהו שכל צד מפקיד בידיו את התמורה והוא דואג להעביר אותה לצד השני לאחר ששני הצדדים העבירו אותה לידיו.
נכון. אפשר ללכת עם הקונה לבנק לאיסוף הצ'ק
וגם צריך לראות שהוא לא מחליף בכיס בין מה שהבנק הפיק לבין צ'ק מזוייף.
או להיכנס לבנק אח"כ לוודא שלא מזויף.
אם אתם לא באותו בנק, ייקח לבנק שלך כמה ימים לפני שיעדכנו אותך שהצ׳ק מזוייף.
כאמור, אתה מניח שההעברה מיידית.
אתה מניח שהיא בהכרח לא מיידית.
אני מקווה שכל הבנקים יטמיעו בקרוב העברה מיידית דרך האפליקציה שלהם כפי שקיים בדיסקונט, והבעיה תיפתר אחת ולתמיד.
אתה גם צריך לבדוק שיעבוד על הרכב לפני שאתה נכנס לסניף.
כקונה אני אכן בודק זאת לפני, באתר של משרד המשפטים לפי מספר רכב.
לא יודע אם יש עוד דברים שיכולים למנוע העברת בעלות.
גם אני לא יודע.
אתה לא תצטרך לרדוף אחרי כולם, אלא רק אחרי אלו ששלחו לך דו"ח. פשוט מגישים בקשה לביטול בצירוף טופס העברת הבעלות (השעה רשומה עליו).
בתאוריה אתה צודק. בפועל אנשים שזה קרה להם מספרים שזה קצת יותר מסובך מאשר אישור העברת בעלות עם תאריך.
לדעתך יהיה יותר קל לרדוף אחרי המוכר/קונה ולתבוע אותו? זה שהוא חתם או לא חתם על מסמך באמת ישנה משהו?
כן.
לדעתי אלו סיפורים על מוכרים שמסרו רכב בלי להעביר בעלות, ומקבלים דוח"ות של הקונים.
עוד סיבה למה להימנע מהעסקה עם סוחרי רכב.
החשש הוא מקונה נוכל שיתבע/יסחוט אותך על נזקים שאין ברכב או על כאלו שלא יכולת לדעת עליהם. זה הרבה יותר קשה כשאין הצהרה כתובה.
ופה בדיוק הסכם יכול להגן על המוכר.

אני מבהיר מראש שהתהליך מסתיים בהעברת בעלות על שם הקונה בלבד, כששנינו בסניף הדואר.
הגעתם לסניף דואר, הוא העביר לך כסף ומוציא תעודת סוחר. לא תמכור לו?
לחלופין הוא מתחיל להתמקח איתך על המחיר... אני בטוח שאתה מצליח לסנן סוחרים, אבל לא בטוח שאת הנוכלים...
שירים טלפון למוקד או לסניף ויזרז את זה.
הרים. אמרו שיזרזו. עדיין לקח שעות. מכיר אישית.
ואיך הפתרון שלך מגן עליך ממצב כזה?
הוא לא יכול להיעלם מבלי להחזיר את הצ'ק הבנקאי ולקבל חזרה את המפתחות. עד כדי אלימות כמובן, אבל לזה אין סוף.
אפשר לבהות מול המסך ואפשר לדבר עם מי שצריך כדי לזרז עניינים.
כאמור, מכיר מקרה בו זה לקח שעות למרות כל הזירוזים.
נכון. הכי טוב אם היה גוף מגשר כלשהו שכל צד מפקיד בידיו את התמורה והוא דואג להעביר אותה לצד השני לאחר ששני הצדדים העבירו אותה לידיו.
על זה אין מחלוקת.
וגם צריך לראות שהוא לא מחליף בכיס בין מה שהבנק הפיק לבין צ'ק מזוייף.
לצלם את מה שהפקיד נותן ולהשוות בקבלה.
אם אתם לא באותו בנק, ייקח לבנק שלך כמה ימים לפני שיעדכנו אותך שהצ׳ק מזוייף.
לך לבנק המנפיק ותוודא שהצ'ק אותנטי. אולי אפשר גם בטלפון, שווה בדיקה.
אתה מניח שהיא בהכרח לא מיידית.
אני מניח שאין לדעת. בבנק ה"דיגיטלי" (וואן זירו) אני לפעמים מעביר זה"ב מהם לחשבון שלי בבנק אחר (זה חינם, אז למה לא), וזה לוקח במינימום 15-30 דקות.
אני מקווה שכל הבנקים יטמיעו בקרוב העברה מיידית דרך האפליקציה שלהם כפי שקיים בדיסקונט, והבעיה תיפתר אחת ולתמיד.
אכן.
כקונה אני אכן בודק זאת לפני, באתר של משרד המשפטים לפי מספר רכב.
השאלה אם לא היה שיעבוד אתמול כשבדקת, האם בהכרח אין גם היום...
גם אני לא יודע.
עוד סיבה למה להעביר כסף מראש יכול להיות מסוכן...
בתאוריה אתה צודק. בפועל אנשים שזה קרה להם מספרים שזה קצת יותר מסובך מאשר אישור העברת בעלות עם תאריך.
אתה יודע לומר מה הסיבה לכך? נשמע לי ממש מוזר. ביטלתי דו"חות מאתגרים הרבה יותר ;-)
לא אם מדובר בנוכל. ואם מדובר באדם הגון, אין שום צורך בחתימה על מסמך.
למה אתה חושב שמסמך חתום ישנה את מצבך לטובה בבית משפט?
עוד סיבה למה להימנע מהעסקה עם סוחרי רכב.
גם אם סוחר רכב צריך להעביר בעלות ולא מסכימים לקומבינות באשר הן.
ופה בדיוק הסכם יכול להגן על המוכר.
בדיוק ההיפך. בתור מוכר אני לא רוצה להתחייב על כלום אל מול הקונה. אם אני דורש ממנו התחייבות על משהו, אז אצטרך להתחייב גם אני. אני אצהיר שלא ידועות לי תקלות במכלולים א', ב', ג', והקונה יצהיר שהוא בדק את הרכב ולוקח אותו AS IS. עוד חודש הוא יבוא ויתבע אותי על תקלה במכלול ב' עם חוות דעת "מומחה" שאין שום סיכוי שלא יכולתי שלא לדעת עליה מראש ועל כן ההצהרה שלי הייתה שקרית.
בהצלחה בבית המשפט מול שופט שספק יודע איך משתמשים במברג.

אם אין הסכם, במידה ותובעים אותי - הרבה יותר קל לי להתגונן כי אני לא כבול לגרסה כלשהי.

בתור מוכר אני לא רוצה להתחייב על כלום אל מול הקונה.
לא תהיה לך ברירה, אם הקונה מספיק חכם.

אני אצהיר שלא ידועות לי תקלות במכלולים א', ב', ג', והקונה יצהיר שהוא בדק את הרכב ולוקח אותו AS IS. עוד חודש הוא יבוא ויתבע אותי על תקלה במכלול ב' עם חוות דעת "מומחה" שאין שום סיכוי שלא יכולתי שלא לדעת עליה מראש ועל כן ההצהרה שלי הייתה שקרית.
הקונה מתחייב שהוא בדק את הרכב לשביעות רצונו במכון בדיקה ואין לו טענות מרגע העברת הבעלות. מוכר שלא מסכים להצהיר שאין בעיות ידועות במכלולים גדולים / תאונות יהיה חשוד מאוד בעיני.

יש מקרים בהם הרכב משועבד והקונה סוגר למוכר את השעבוד ואז עוברות מספר שעות עד שאפשר להעביר בעלות. במקרה כזה, בתור הקונה, הייתי דורש שהרכב נשאר אצלי בבניין, כולל כל המפתחות והמסמכים מהרגע שהעברתי כסף ושלחתי אסמכתא על ההעברה למוכר. לאחר מכן אפשר לבצע העברת בעלות באתר הממשלתי ולא צריך נוכחות פיזית.

לא תהיה לך ברירה, אם הקונה מספיק חכם.
בתור קונה אני גם לא מעוניין לחתום על כלום. אם המוכר רמאי הוא יצהיר על מה שבא לו (ואז יגיד שלא ידע) ולמה לי להצהיר שאני לוקח את הרכב AS IS? מה זה נותן לי?
אם יש בעיה גדולה שלא צצה בבדיקה, מה שווה ההצהרה של המוכר?
הקונה מתחייב שהוא בדק את הרכב לשביעות רצונו במכון בדיקה ואין לו טענות מרגע העברת הבעלות. מוכר שלא מסכים להצהיר שאין בעיות ידועות במכלולים גדולים / תאונות יהיה חשוד מאוד בעיני.
כמוכר אני מסביר על הרכב, אבל אם מבקשים דברים בכתב - אני לא מכונאי. קח את הרכב, תבדוק אותו איפה שאתה רוצה ותקנה רק אם מתאים לך.

הנקודה היא שבתור אדם הגון, בין אם כמוכר ובין אם כקונה, אני מרוויח מעט מאוד, אם בכלל מחתימה של הצד השני על הסכם.
נניח ואתה קונה שרימו אותו - כמה קל יהיה לך להוכיח בבית משפט שהמוכר ידע על בעיה שלא עלו עליה במכון בדיקה? תזכור גם שאתה חתמת שאתה לוקח את הרכב AS IS.
בתור מוכר - נניח שהקונה רמאי/סחטן וטוען שצצה בעיה ברכב במכלול שהצהרת שלמיטב ידיעתך הוא תקין. הוא מביא גם חוות דעת מחברו המוסכניק. מה תעשה כשהוא יתבע אותך?

מבחינתי, האידיאל הוא שבתום העסקה המוכר והקונה הם אנשים זרים ללא כל מחויבות אחד לשני.
יש מקרים בהם הרכב משועבד והקונה סוגר למוכר את השעבוד ואז עוברות מספר שעות עד שאפשר להעביר בעלות. במקרה כזה, בתור הקונה, הייתי דורש שהרכב נשאר אצלי בבניין, כולל כל המפתחות והמסמכים מהרגע שהעברתי כסף ושלחתי אסמכתא על ההעברה למוכר. לאחר מכן אפשר לבצע העברת בעלות באתר הממשלתי ולא צריך נוכחות פיזית.
מה תעשה אם הרכב יגנב בזמן הזה (שיכול להפוך לכמה ימים)?
המוכר (שיתכן ואין לו ביטוח), בצדק מבחינתו, יטען שביקשת לשמור על הרכב ושזו בעיה שלך שנגנב.

תודה לכל העוזרים, פרסמתי עכשיו :)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Y מכירת רכב לצורך השקעה בשוק ההון מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 8
מאיר הכוכב מכירת רכב לפירוק / ברזל מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
S עיתוי מכירת תיק השקעות לעניין סוף שנת מס שוק ההון 2
A מכירת דירה עקב גירושין נדל"ן 3
א הלוואה לרכישת דירה עד מכירת דירה נדל"ן 10
ocean מכירת RSU והעברה לIB שוק ההון 6
A מיסוי מכירת אופציות בסטרטאפ מיסים 1
A משיכת קופת גמל ותיקה אל מול מכירת ניירות ערך פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
T מכירת RSU/ESPP והשפעה על מדרגת המס מיסים 6
Y מכירת מנייה עקב תצוגה שגויה של 'רווח' האם לברוקר (ישראלי) יש אחריות? שוק ההון 10
C מכירת דירה ושכירת דירה יקרה יותר במקום נדל"ן 51
JBUZZ [ת"א, שדה דב] מכירת קרקע ל 7000 יחידות נוספות נדל"ן 0
G מכירת בית כדי לשפר את העתיד נדל"ן 11
K מכירת RSU - מאיזה מענק? שוק ההון 6
L האם קבלן רשאי לכלול סעיפים בהסכמי מכר המונעים העברת זכויות או מכירת דירה עד מסירת החזקה? נדל"ן 25
A מיסוי בארה"ב על מכירת דירה בארץ - כאשר נשוי לאזרחית. מיסים 2
yoyo מכירת דירת מגורים קיימת לצורך השקעה בשוק ההון - האם אני שפוי? נדל"ן 38
Cleo ביטוח לאומי על מכירת RSU בשנה ללא עבודה מיסים 2
A חתימת חוזה חדש עקב מכירת חברה (הייטק) פוסטים מאיכות נמוכה 6
M מכירת RSU שנמצא בEtrade עם נאמן IBI שוק ההון 4
M איך לדווח על מכירת דומיין - מס רווח הון. פוסטים מאיכות נמוכה 6
פשוט בירור לגבי מכירת קרן נאמנות ומשיכה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
N מכירת נכס יחיד והשלמת הכנסה בקבלת קצבת זקנה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 26
מ מכירת דירה במחיר למתשכן לפני הזמן. נדל"ן 21
E החזר דמי ביטוח לאומי עקב מכירת RSU לאחר עזיבת החברה מיסים 12
S תשלום מס מינימלי בעת מכירת דירה כאשר קיימת דירה נוספת בבעלותי נדל"ן 0
E תזמון מכירת נכסים מבחינת מיסוי - דירה בירושה נדל"ן 2