אני מבהיר מראש שהתהליך מסתיים בהעברת בעלות על שם הקונה בלבד, כששנינו בסניף הדואר.
הגעתם לסניף דואר, הוא העביר לך כסף ומוציא תעודת סוחר. לא תמכור לו?
לחלופין הוא מתחיל להתמקח איתך על המחיר... אני בטוח שאתה מצליח לסנן סוחרים, אבל לא בטוח שאת הנוכלים...
שירים טלפון למוקד או לסניף ויזרז את זה.
הרים. אמרו שיזרזו. עדיין לקח שעות. מכיר אישית.
ואיך הפתרון שלך מגן עליך ממצב כזה?
הוא לא יכול להיעלם מבלי להחזיר את הצ'ק הבנקאי ולקבל חזרה את המפתחות. עד כדי אלימות כמובן, אבל לזה אין סוף.
אפשר לבהות מול המסך ואפשר לדבר עם מי שצריך כדי לזרז עניינים.
כאמור, מכיר מקרה בו זה לקח שעות למרות כל הזירוזים.
נכון. הכי טוב אם היה גוף מגשר כלשהו שכל צד מפקיד בידיו את התמורה והוא דואג להעביר אותה לצד השני לאחר ששני הצדדים העבירו אותה לידיו.
על זה אין מחלוקת.
וגם צריך לראות שהוא לא מחליף בכיס בין מה שהבנק הפיק לבין צ'ק מזוייף.
לצלם את מה שהפקיד נותן ולהשוות בקבלה.
אם אתם לא באותו בנק, ייקח לבנק שלך כמה ימים לפני שיעדכנו אותך שהצ׳ק מזוייף.
לך לבנק המנפיק ותוודא שהצ'ק אותנטי. אולי אפשר גם בטלפון, שווה בדיקה.
אתה מניח שהיא בהכרח לא מיידית.
אני מניח שאין לדעת. בבנק ה"דיגיטלי" (וואן זירו) אני לפעמים מעביר זה"ב מהם לחשבון שלי בבנק אחר (זה חינם, אז למה לא), וזה לוקח במינימום 15-30 דקות.
אני מקווה שכל הבנקים יטמיעו בקרוב העברה מיידית דרך האפליקציה שלהם כפי שקיים בדיסקונט, והבעיה תיפתר אחת ולתמיד.
אכן.
כקונה אני אכן בודק זאת לפני, באתר של משרד המשפטים לפי מספר רכב.
השאלה אם לא היה שיעבוד אתמול כשבדקת, האם בהכרח אין גם היום...
עוד סיבה למה להעביר כסף מראש יכול להיות מסוכן...
בתאוריה אתה צודק. בפועל אנשים שזה קרה להם מספרים שזה קצת יותר מסובך מאשר אישור העברת בעלות עם תאריך.
אתה יודע לומר מה הסיבה לכך? נשמע לי ממש מוזר. ביטלתי דו"חות מאתגרים הרבה יותר
לא אם מדובר בנוכל. ואם מדובר באדם הגון, אין שום צורך בחתימה על מסמך.
למה אתה חושב שמסמך חתום ישנה את מצבך לטובה בבית משפט?
עוד סיבה למה להימנע מהעסקה עם סוחרי רכב.
גם אם סוחר רכב צריך להעביר בעלות ולא מסכימים לקומבינות באשר הן.
ופה בדיוק הסכם יכול להגן על המוכר.
בדיוק ההיפך. בתור מוכר אני לא רוצה להתחייב על כלום אל מול הקונה. אם אני דורש ממנו התחייבות על משהו, אז אצטרך להתחייב גם אני. אני אצהיר שלא ידועות לי תקלות במכלולים א', ב', ג', והקונה יצהיר שהוא בדק את הרכב ולוקח אותו AS IS. עוד חודש הוא יבוא ויתבע אותי על תקלה במכלול ב' עם חוות דעת "מומחה" שאין שום סיכוי שלא יכולתי שלא לדעת עליה מראש ועל כן ההצהרה שלי הייתה שקרית.
בהצלחה בבית המשפט מול שופט שספק יודע איך משתמשים במברג.
אם אין הסכם, במידה ותובעים אותי - הרבה יותר קל לי להתגונן כי אני לא כבול לגרסה כלשהי.