• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מכירת קרן כספית וקנית נייר ישראלי באותו יום

• פותח הנושא פותח הנושא rpi
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

rpi

משתמש רגיל
דירוג
160
נניח שיש לי קרן כספית בסכום 10K ובעובר ושב סכום נמוך יותר, לכיסוי הוצאות.
אני מעוניין, למכור את כל הקרן כספית, בסכום שהתקבל לקנות נייר אחר הנסחר בישראל.
האם אני יכול לבצע את מכירת קרן הכספית וקנית הנייר באותו יום או שאני חייב לקנות את הנייר ביום העוקב (למכירת הקרן הכספית) על מנת להימנע מלהיכנס למינוס?
מדובר בתיק השקעות פרטי בבנק.

נראה לי שזו שאלה לברוקר (וגם אז לא הייתי סומך יותר מדי על תשובה של פקיד)

אני חייב לקנות את הנייר ביום העוקב (למכירת הקרן הכספית) על מנת להימנע מלהיכנס למינוס?
אני פעם מכרתי ני"ע והפקדתי לפיקדון באותו יום ונכנסתי למינוס. פניתי לבנק שיוותרו לי על ריבית המינוס המלאכותי הזה והם אישרו.

נערך לאחרונה ב:
האם אני יכול לבצע את מכירת קרן הכספית וקנית הנייר באותו יום או שאני חייב לקנות את הנייר ביום העוקב (למכירת הקרן הכספית) על מנת להימנע מלהיכנס למינוס?
שואל באמת מבלי לזלזל - מה הבעיה לשים פקודת מכירה על קרן הכספית, לחכות לבוקר שלמחרת ולהיווכח שקרן הכספית נמכרה ושהכסף נכנס לבנק (הם תמיד נמכרות/נקנות בסביבות 19:00~ בערב לפי חשבון הבנק שלי), ואז רחמנא לצלופן כדלקלמן בעתנא דהון בבוקר למחרת לשים פקודת קניה לנייר ישראלי נקרא לו יפתחיהו שדיברת עליו?...
יש סיבה מיוחדת?

שואל באמת מבלי לזלזל - מה הבעיה לשים פקודת מכירה על קרן הכספית, לחכות לבוקר שלמחרת ולהיווכח שקרן הכספית נמכרה ושהכסף נכנס לבנק (הם תמיד נמכרות/נקנות בסביבות 19:00~ בערב לפי חשבון הבנק שלי), ואז רחמנא לצלופן כדלקלמן בעתנא דהון בבוקר למחרת לשים פקודת קניה לנייר ישראלי נקרא לו יפתחיהו שדיברת עליו?...
יש סיבה מיוחדת?
אני משער שמדובר בירידה פתאומית של מדד, מה שלדעת אותו אחד מהוה הזדמנות להכנס.
במקום לקחת ריבית, הוא מוכר קרן חירום או משהו כזה.
כמובן שזה יעיל רק אם ניתן לקנות מיד עם הכסף, ולא במקרה שצריך לחכות למחר.

(נא לא להכנס לדיון האם זה חכם 'לזהות הזדמנויות' כאלו, והאם ירידה זה המחיר החדש, או מבצע. זה לא הנושא של האשכול)

או לתת באותו יום פקודת קניה ליום המסחר הבא.
אבל פות"ש מפחד שהמכירה תתרחש אחרי הקנייה (?), לא "במקביל" במערכות המחשב, ואיכשהוא הוא ייכנס למינוס פמטורגעי בחשבון.
לא על זה כל השאלה שלו?...

(נא לא להכנס לדיון האם זה חכם 'לזהות הזדמנויות' כאלו, והאם ירידה זה המחיר החדש, או מבצע. זה לא הנושא של האשכול)
בדיוק

כן משהו נוסף לקחת בחשבון שחוויתי על בשרי - שים לב שלבנק לוקח מספר ימי עסקים עד שהבנק מנקה לך את המס על הרווח.

מקרה שקרה לי - מכרתי מניות חו"ל, למחרת רכשתי קרן כספית דולרית עם הדולרים שהבנק הצהיר שיש לי בחשבון, וכעבור מספר ימים שמתי לב שהבנק הכניס אותי למינוס כי לחישוב המס לקח 4 ימי עסקים.

יפה על הקליטה בחושים צדיק... הייתה לי הרגשה [קלושה] שבזה מדובר, אבל לא קלעתי למטרה.
אם ככה המכירה של קרן הכספית והרכישה של קרן האירית מחקת המדד צריכה להתבצע באותו היום בדיוק, ובאותו המקום בדיוק (או שתיהן בבנק, או ששתיהן בבית השקעות).
לא?
את הפקודות אפשר להזין באותו היום בדיוק (לחיצה על עכבר), השאלה היא האם הבנק (או בית ההשקעות) יצליחו לבצע את המכירה/רכישה במקביל עוד באותו היום מבחינה ביצועית-טכנית בספרים שלהם, במערכות הסליקה והמחשוב שלהם..
מרגיש לי שכן, אבל אני לא באמת יודע לענות על זה (הקרנות הכספיות שלי - בבנק, תיק ההשקעות - בבית השקעות).
אני זוכר בפירוש שמישהו שאל על זה כמעט באותה הצורה לא מזמן פה בפורום והתדיינו על זה.
המסקנה הייתה שלא, ושבסופו של תהליך הוא גילה מינוס בחשבון (ואני לא הצלחתי להבין למה המינוס הרגעי הזה כל כך הפריע לו, והוא מאוד הפריע לו - והוא אמר שזה פוגע ופגע לו בדירוג האשראי).

הבהרה חשובה ובמקומה מאוד.
בעצם ביקשת שלא לשרלל את הדיון לתזמון שוק וזה חשוב מאוד.

מכיוון שגם הוראת המכירה של קרן הכספית וגם הוראת הקניית ייסלקו ב t+1, פעולה כזו לא תכניס אותך למינוס.
מה שכן, לא בכל הבנקים יאפשרו לך לבצע רכישת ניי"ע בעזרת כסף על תנאי.

אני פעם מכרתי ני"ע והפקדתי לפיקדון באותו יום ונכנסתי למינוס. פניתי לבנק שיוותרו לי על ריבית המינוס המלאכותי הזה והם אישרו.
זה שונה - תאריך הערך של הפיקדון הוא תאריך הערך שבו בוצעה הפעולה, בעוד תאריך הערך של פעולה בניי"ע הוא יום העסקים הבא.

אפשר באותו היום בלי מינוס.

• אהבתי
Reactions: rpi
לא הצלחתי להבין למה המינוס הרגעי הזה כל כך הפריע לו, והוא מאוד הפריע לו - והוא אמר שזה פוגע ופגע לו בדירוג האשראי
מכיר we check?
אם אתה נכנס למינוס (אפילו אם יש לך תיק השקעות שמן באותו בנק), כשמישהו יבדוק אם אתה שוכר טוב, אתה עלול לצאת בעייתי.
אם אתה בעל דירה וסיימת עם תקופת השכירות אולי לא מאוד קריטי.

אבל פות"ש מפחד שהמכירה תתרחש אחרי הקנייה (?), לא "במקביל" במערכות המחשב, ואיכשהוא הוא ייכנס למינוס פמטורגעי בחשבון.
לא על זה כל השאלה שלו?...
עבור פעולות בנקאיות המתבצעות באותו יום ערך בנקאי, אין משמעות לסדר ביניהן - בדיקת היתרה מתבצעת בסגירת יום העסקים הבנקאי.

ממה שזכור לי, אחרי פקודת מכירה, גם אם לא בוצעה עדיין, ייתכן שהיתרה הזמינה בחשבון הני"ע מתעדכנת מיידית.
אם אכן כך, נרמז שהכספים זמינים לשימוש בני"ע.

אני פעם מכרתי ני"ע והפקדתי לפיקדון באותו יום ונכנסתי למינוס.
פיקדון זה פעולה מתוך העו"ש הרגיל. נראה לי שזה שונה. הרושם הוא שלוגית בנקים מתייחסים לתיק ני"ע כחשבון נפרד, ולוקח זמן עד שדברים מזוכים לגמרי בעו"ש הרגיל.

ממה שזכור לי, אחרי פקודת מכירה, גם אם לא בוצעה עדיין, ייתכן שהיתרה הזמינה בחשבון הני"ע מתעדכנת מיידית.
תלוי בנק, יש כאלו המציגים את היתרה מיידית ויש כאלו שרק אחרי הסליקה.
אם אכן כך, נרמז שהכספים זמינים לשימוש בני"ע.
גם אם הכסף מופיע בעו"ש, הוא יופיע עם יום ערך עתידי. זה אומר שאם למשל תמשוך אותו בכספומט באותו יום, תיכנס למינוס.
פיקדון זה פעולה מתוך העו"ש הרגיל. נראה לי שזה שונה. הרושם הוא שלוגית בנקים מתייחסים לתיק ני"ע כחשבון נפרד, ולוקח זמן עד שדברים מזוכים לגמרי בעו"ש הרגיל.
לא בגלל הבנק אלא בגלל שכך סולקת הבורסה בתל אביב (וגם רוב הבורסות האחרות).

מכיר we check?
אם אתה נכנס למינוס (אפילו אם יש לך תיק השקעות שמן באותו בנק), כשמישהו יבדוק אם אתה שוכר טוב, אתה עלול לצאת בעייתי.
אם אתה בעל דירה וסיימת עם תקופת השכירות אולי לא מאוד קריטי.
מודה שלא מכיר ואין לי שמץ... אני לא בעל דירה (רק שוכר דירה) ולא חושב שבעלי הדירה הקודמים והנוכחיים שלי מכירים בעצמם את השירות הזה של We Check.
אבל טוב להכיר. תודה רבה.
עכשיו אני גם מבין למה יתרת חובה בחשבון העו"ש יכולה להפריע לשוכרים ולכל מיני מסביבים... אז כן פוגע בדירוג האשראי ומסביב לו.
זה לא משנה אם יתרת החובה ממש קטנטנה?
או אם יתרת החובה ממש רגעית? יום? גג יומיים?
אין התייחסות לחשבונות עו"ש שהם ביתרת חובה ובחריגה קבועה? שהם מסומנים אחרת מאלו שרק מידי פעם?

עבור פעולות בנקאיות המתבצעות באותו יום ערך בנקאי, אין משמעות לסדר ביניהן - בדיקת היתרה מתבצעת בסגירת יום העסקים הבנקאי.
אפשר באותו היום בלי מינוס.
מכיוון שגם הוראת המכירה של קרן הכספית וגם הוראת הקניית ייסלקו ב t+1, פעולה כזו לא תכניס אותך למינוס.
אז לפות"ש יש תשובה, כן?...
ביום של ירידת המדד וסגירת יום המסחר, הוא יכול למכור קרן כספית ולקנות איתה רגע אחרי קרן אירית מחקת אותו מדד - ביום המחרת הוא בעצם "תפס" את ירידת המדד.
כן?

אז לפות"ש יש תשובה, כן?...
ביום של ירידת המדד וסגירת יום המסחר, הוא יכול למכור קרן כספית ולקנות איתה רגע אחרי קרן אירית מחקת אותו מדד - ביום המחרת הוא בעצם "תפס" את ירידת המדד.
כן?
כן, עד כדי שצריך לשמור גם כסף עבור המס, שעשוי להופיע מספר ימים לאחר מכן.

כן, עד כדי שצריך לשמור גם כסף עבור המס, שעשוי להופיע מספר ימים לאחר מכן.
נניח קרן אירית שקלית מחקת מדד על S&P500 - יש 2 כאלו נהדרות של iShares או של Invesco.
הנה מדד S&P500 בנפילה חופשית וכולנו הולכים למכור את תחתוני הטנגה מגיל 15...
מתי נסגר יום המסחר של הקרנות האיריות מחקות מדד S&P500 הנ"ל בארץ?
כלומר מתי "ננעל" השער הסופי של מדד ה- S&P500 באותן הקרנות באותו היום?
כי 1 דקה לאחר מכן - פות"ש מוכר קרן כספית (אצלי בבנק יהב שמתי לב שהקרנות הכספיות נמכרות/נקנות בסביבות השעה 19:00~, בסיום יום המסחר של בורסת ת"א בארץ, זו השעה שתמיד שמתי לב אליה בתדפיס של הבנק).
2 דקות לאחר מכן - פות"ש מזין פקודת קניה על קרן אירית מחקת מדד S&P500 (אותו שנפל היום, שערו ננעל, ומחר על הבוקר הבנק קונה אותו לפות"ש במחיר הנמוך).

נניח קרן אירית שקלית מחקת מדד על S&P500 - יש 2 כאלו נהדרות של iShares או של Invesco.
הנה מדד S&P500 בנפילה חופשית וכולנו הולכים למכור את תחתוני הטנגה מגיל 15...
מתי נסגר יום המסחר של הקרנות האיריות מחקות מדד S&P500 הנ"ל בארץ?
כלומר מתי "ננעל" השער הסופי של מדד ה- S&P500 באותן הקרנות באותו היום?
כי 1 דקה לאחר מכן - פות"ש מוכר קרן כספית (אצלי בבנק יהב שמתי לב שהקרנות הכספיות נמכרות/נקנות בסביבות השעה 19:00~, בסיום יום המסחר של בורסת ת"א בארץ, זו השעה שתמיד שמתי לב אליה בתדפיס של הבנק).
2 דקות לאחר מכן - פות"ש מזין פקודת קניה על קרן אירית מחקת מדד S&P500 (אותו שנפל היום, שערו ננעל, ומחר על הבוקר הבנק קונה אותו לפות"ש במחיר הנמוך).
הקרנות האיריות נסחרות במשך כל שעות המסחר הרציף, עד 17:15.
הוראות של קרן כספית מבוצעות סביב 16:30 (בתנאי כמובן שההוראה נשלחה קודם לכן).
יום ערך בנקאי נסגר ביום חול בשעה 18:30, וכאמור בבורסה בתל אביב הסליקה נעשית ביום הערך העוקב, כך שאם הבנק שלך מציג לך את הכסף ב19:00 בערב, זה מכיוון שכבר התחיל יום הערך העוקב, שבו הכסף יוזרם אליך לחשבון.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M מכירת קרן כספית מתוך כוונה לרכוש שוב בזמן הקרוב שוק ההון 3
א מכירת קרן כספית בהפסד שוק ההון 8
מ מכירת קרן כספית ביום האחרון בשנת המס בעקבות מעבר לתושבות מס אמריקאית מיסים 4
א מכירת קרן כספית שוק ההון 1
Y מכירת קרן כספית מוגבלת - האם יש סכנת נזילות בעת מכירה? שוק ההון 1
N אשמח להסבר לגבי מכירת קרן נאמנות מחקה פטורה שוק ההון 5
ס מכירת קרן סל וקניית אחרת במקומה גוררת אירוע מס? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
S שאלה לגבי כדאיות מכירת ביטקוין פיזי לאחר שכבר קניתי קרן מחקה של ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
פשוט בירור לגבי מכירת קרן נאמנות ומשיכה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
ה מכירת קרן סל פוסטים מאיכות נמוכה 7
F מכירת קרן סל לא נזילה שוק ההון 8
J מיסוי דיבידנדים על מכירת קרן אירית צוברת CSPX וחישוב מס כולל שוק ההון 3
קורא הדוק התלבטות - מכירת קרן לצורך יצירת מגן מס שוק ההון 5
G מכירת זהב פיזי קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 7
S מכירת מניות אינטל העברת הכסף לארץ ותשלום מס שוק ההון 10
S מכירת ESPP בדולרים שוק ההון 8
ד מכירת RSU בשנה שבה מס ההכנסה נמוך ממס רווחי הון מיסים 15
M מכירת דירה כהכנה לפרישה מוקדמת בחול שוק ההון 19
F תזמון מכירת RSU לטובת מיקסום דמי לידה מיסים 15
ס בעיית Liquidity Risk בקנייה או מכירת אג"ח (או נכסים אחרים) שוק ההון 22
O מכירת RSU בשכבות שוק ההון 5
O האם מכירת RSU יכולה לפגוע בדמי אבטלה? מיסים 4
E מכירת RSU לאחר מעבר מהארץ ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
A חוזר מס הכנסה 10/2025 בנושא רווחי הון, במיוחד מכירת ני"ע במט"ח מיסים 2
R שער דולר - מכירת rsu שוק ההון 3
M ניסוי בשטח - מכירת CSPX בברוקר ישראלי ובדיקה האם המיסוי צמוד מדד או לא מיסים 27
I מכירת אופציית PUT בברוקר ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
algo.il טעות של בית השקעות לאחר מכירת RSU\ESPP מיסים 1
א דירה במתנה/ מכירת דירה לאח מנסיון בלבד! נדל"ן 15
חתול לילה שאלה על גידור בעת מכירת דירה נדל"ן 7
T מכירת אופציית call על נכס נדל"ן לקראת כניסת בית המלוכה הסעודי לשוק שוק ההון 16
G התלבטות לגבי מכירת בית להשקעה בארה"ב נדל"ן 4
hommie מכירת רכב סקאם-פרי. אוף טופיק 13
S מכירת ני״ע שוק ההון 1
מ אסטרטגיית מכירת RSU מיסים 0
F מכירת מטבעות שכרגע אצל אלטשולר שחם הוריזון קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
P מכירת קופת גמל להשקעה: איך אדע שלא רימו אותי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ס מכירת ESPP וRSU עם מינימום מס שוק ההון 4
R מכירת RSU מיסים 1
T טופס 1301 - דיווח על מכירת דירה, הכנסות מהשקעה אלטרנטיבית ומכירת גמל להשקעה וקרן כספית מיסים 44
S שאלות בנושא מכירת RSU ואופטימיזציית מס שוק ההון 10
ט מכירת דירה מתחת למחיר השוק בין בני משפחה נדל"ן 23
N מכירת מוצרי מזון ביתיים יזמות והגדלת הכנסות 12
E מכירת אגרת חוב לפני מועד פירעון שוק ההון 2
H "שווי עסקאות מכירת ני"ע/נגזרים במהלך החודש": מה זה אומר? שוק ההון 0
C מכירת מנייה בהפסד על מנת לקזז רווחים מיסים 7
א מכירת RSU בהפסד וקיזוז רווחי הון מיסים 7
L מכירת נכס בארה"ב נדל"ן 0
Modric19 דילמה: מכירת מדד או מניות בודדות לרכישת דירה שוק ההון 9
N מעבר לשכירות עקב מכירת בית ואופציות השקעה עתידיות נדל"ן 10

נושאים דומים

Back