• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

מכירת נדל"ן עבור השקעה בשוק ההון?

Vagus

משתמש רשום
דירוג
1
מבלי להכנס לייעוץ אישי -
להבנתי, נראה שבעידן הנוכחי של סביבת ריבית נמוכה, הגיוני למכור דירה שנקנתה ב2012 להשקעה, לצורך הגדלת תיק ההשקעות בהון לטווח ארוך (נכונות לסיכון גבוה), מהסיבה הפשוטה שגם עליית ערך הדירות לא תוכל להשתוות לרווחים פוטנציאליים בשוק ההון.
אני שם בצד אלמנטים פסיכולוגיים או פרקטיים, ומתמקד אך ורק על פוטנציאל הרווח לטווח ארוך... כך שבסופו של דבר ניתן יהיה לצבור סכום גבוה ולחיות מהריבית, בהתאם לתורתה של אדמו"רתינו הסולידית :)
דעתכם בבקשה?

מבלי להכנס לייעוץ אישי -
להבנתי, נראה שבעידן הנוכחי של סביבת ריבית נמוכה, הגיוני למכור דירה שנקנתה ב2012 להשקעה, לצורך הגדלת תיק ההשקעות בהון לטווח ארוך (נכונות לסיכון גבוה), מהסיבה הפשוטה שגם עליית ערך הדירות לא תוכל להשתוות לרווחים פוטנציאליים בשוק ההון.
אני שם בצד אלמנטים פסיכולוגיים או פרקטיים, ומתמקד אך ורק על פוטנציאל הרווח לטווח ארוך... כך שבסופו של דבר ניתן יהיה לצבור סכום גבוה ולחיות מהריבית, בהתאם לתורתה של אדמו"רתינו הסולידית :)
דעתכם בבקשה?
אני בעד אולי כי גם אני בדרך לעשות זאת ויפה שעה אחת קודם. השקעה בנדלן כבר לא ככ משתלמת לדעתי. פוטנציאל ההתקדמות בשוק ההון לטווח ארוך הוא עדיף בהרבה.

מי שמוכר את הדירה שלו ונכנס בשיא, לא מרוויח. הוא מפסיד את המכנסיים (ואת הדירה).
מי הגדיר מהו השיא? השיא היום? אבל זה היה שיא השיאים גם לפני כמה חודשים, שנה,שנתיים עשור. מי החליט איפה השיא? בטוח שגם ב2017 טענת שהשוק בשיא. אפשר להיכנס בשיטות מיצוע גם לסנן רעשים קצת.

פרופיל סיכון שונה לחלוטין

אני שם בצד אלמנטים פסיכולוגיים או פרקטיים, ומתמקד אך ורק על פוטנציאל הרווח לטווח ארוך.
בן כמה אתה? יש ילדים? מוכן גם להסתכן בהפסד ביום שתצטרך את הכסף? כגודל הפוטנציאל, גודל הסיכון.

קח בחשבון את הנושא של המיסוי, אם תשלם מס שבח של 25% אתה מפסיד ריבית וריבית דריבית על החלק של המס שבח

ואם תהיה קריסה ביום בו תסיים את המיצוע ותרכוש מניות בכל הכסף?
אז אולי תהיה- אבל אז כבר יש לך בעיה אחרת בחיים והיא שאתה מנחוס בצורה בלתי רגילה. אין ביטוח בהשקעות לא תשקיע-לא תדע

הגיוני למכור דירה שנקנתה ב2012 להשקעה, לצורך הגדלת תיק ההשקעות בהון לטווח ארוך

כאן יש היצע, כאן יש ביקוש, למה שלא תתחלפו ותסגרו עסקה?

אז אולי תהיה- אבל אז כבר יש לך בעיה אחרת בחיים והיא שאתה מנחוס בצורה בלתי רגילה. אין ביטוח בהשקעות לא תשקיע-לא תדע
מה שהיה לי חשוב להדגיש זה שמיצוע לא מבטח אותך מכלום.

1.דירה יחידה- אין מס שבח
2.לא חייבים נכס- אפשר לחיות בשכירות או בנכס קטן יותר
3. גם בשוק ההון - יש פיזור סיכונים
4. מהות הדיון - אך ורק פוטנציאל הרווח, שיקולים לא כלכליים - בצד
5. ברור שאף אחד אינו נביא :)

מבלי להכנס לייעוץ אישי -
דעתכם בבקשה?
בהנחה שהעתיד יראה בדיוק כמו העבר ולבקשתך בלי שום שיקול פסיכולוגי - כנראה שמניות מנצחות נדלן ישראלי בטווח הארוך.
אבל:
1. מי יודע מה יהיה.
2. השיקול הפסיכולוגי מכריע את רוב ההשקעות וכאן אתה נכנס להשקעה סופר קשה פסיכולוגית מהשקעה סולידית ביותר.
מבלי לייעץ, הייתי מעלה אופציה נוספת - תבחן את סיבולת הסיכון שלך על סכום קטן יותר מהדירה שלך או אפילו תבנה תיק השקעות בנוסף לדירה ולא על חשבונה.

להבנתי, נראה שבעידן הנוכחי של סביבת ריבית נמוכה, הגיוני
שאלה לגביי הסקת המסקנות שלך,
איפה המספרים? איפה התוצאות של העתיד?
קיבלת כבר את של שנת 2021?

אתה יכול לשים בצד אלמנטים פסיכולוגיים
אבל פרקטיים?
מה השארת? דימיוניים?

מבלי להכנס לייעוץ אישי -
דעתכם בבקשה?

היי
אם אני לא טועה, הסולידית ממליצה להחזיק בניירות ערך לאורך זמן,
הנחה זו מתאימה גם לנדל"ן, לאורך זמן, למרות המלחמות, המבצעים והמשברים הכלכליים, מחירי הדירות עלו ויעלו.

מאחר ואני מניח שלאחר מכירת הדירה תעבור לגור בשכירות, ביום מן הימים כאשר לא תהיה פעיל בשוק העבודה,
במחזוריות של שוק נדל"ן עולה, תצטרך לתת מענה לעלויות הדיור החודשיות שיוכפלו תוך מספר שנים.

אם אתה רוצה להשקיע, אולי כדאי לך לקחת משכנתה כנגד הדירה ולרכוש נכס נוסף במיקום אטרקטיבי,
כך שהשכירות תשלם חלק נכבד מעלויות המימון (בשלב הראשון התזרים החודשי יהיה שלילי עד עליית השכירות),
לאחר סילוק המימון תוכל למכור את הדירה, להעביר את התמורה לשוק ההון, ועדיין להישאר עם דירת מגורים,
שתגדר אותך מפני חשיפה לעלויות דיור חודשיות.

גם בשוק ההון אפשר להתמנף.

כן אבל כמה אנשים יכולים להתמודד עם מינוף בשוק ההוו לעומת נדל"ן?
משכנתא 50% או תיק ממונף פי 2, אני הייתי בוחר באופציה הראשונה.
אני חושב שהיא עדיפה לרוב המוחלט של האנשים שם בחוץ.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
P מס רווח הון על מכירת נדל"ן בחו"ל שהתקבל בירושה מיסים 5
Y מכירת מנייה עקב תצוגה שגויה של 'רווח' האם לברוקר (ישראלי) יש אחריות? שוק ההון 10
C מכירת דירה ושכירת דירה יקרה יותר במקום נדל"ן 51
JBUZZ [ת"א, שדה דב] מכירת קרקע ל 7000 יחידות נוספות נדל"ן 0
G מכירת בית כדי לשפר את העתיד נדל"ן 11
K מכירת RSU - מאיזה מענק? שוק ההון 6
L האם קבלן רשאי לכלול סעיפים בהסכמי מכר המונעים העברת זכויות או מכירת דירה עד מסירת החזקה? נדל"ן 25
A מיסוי בארה"ב על מכירת דירה בארץ - כאשר נשוי לאזרחית. מיסים 2
yoyo מכירת דירת מגורים קיימת לצורך השקעה בשוק ההון - האם אני שפוי? נדל"ן 24
Cleo ביטוח לאומי על מכירת RSU בשנה ללא עבודה מיסים 2
A חתימת חוזה חדש עקב מכירת חברה (הייטק) פוסטים מאיכות נמוכה 6
M מכירת RSU שנמצא בEtrade עם נאמן IBI שוק ההון 4
M איך לדווח על מכירת דומיין - מס רווח הון. פוסטים מאיכות נמוכה 6
פשוט בירור לגבי מכירת קרן נאמנות ומשיכה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
N מכירת נכס יחיד והשלמת הכנסה בקבלת קצבת זקנה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 26
מ מכירת דירה במחיר למתשכן לפני הזמן. נדל"ן 21
E החזר דמי ביטוח לאומי עקב מכירת RSU לאחר עזיבת החברה מיסים 12
S תשלום מס מינימלי בעת מכירת דירה כאשר קיימת דירה נוספת בבעלותי נדל"ן 0
E תזמון מכירת נכסים מבחינת מיסוי - דירה בירושה נדל"ן 2