C cohenhav משתמש רשום הצטרף ב 23/3/22 הודעות 7 דירוג 0 14/2/25 #1 אני בהפסד של כמה מאות דולרים במנייה שאני מעוניין להחזיק. אני לא משלם עמלות על מסחר. יש סיבה למה לא למכור ומיד לקנות (באותו המחיר)? על פי הבנתי, ההפסד במכירה ישתקף בדוח של סוף השנה וכך אוכל להתקזז עם הרווחים. אני צודק?
אני בהפסד של כמה מאות דולרים במנייה שאני מעוניין להחזיק. אני לא משלם עמלות על מסחר. יש סיבה למה לא למכור ומיד לקנות (באותו המחיר)? על פי הבנתי, ההפסד במכירה ישתקף בדוח של סוף השנה וכך אוכל להתקזז עם הרווחים. אני צודק?
F FIYaacov מודרטור הצטרף ב 22/3/15 הודעות 21,880 דירוג 20,708 14/2/25 #2 נכתב ע"י cohenhav: יש סיבה למה לא למכור ומיד לקנות (באותו המחיר)? לחץ כדי להרחיב... אם אין לך רווחים שוטפים באותה שנה.
נכתב ע"י cohenhav: יש סיבה למה לא למכור ומיד לקנות (באותו המחיר)? לחץ כדי להרחיב... אם אין לך רווחים שוטפים באותה שנה.
י ירח אפל משתמש בכיר הצטרף ב 3/2/22 הודעות 5,350 דירוג 4,765 14/2/25 #3 נכתב ע"י cohenhav: יש סיבה למה לא למכור ומיד לקנות (באותו המחיר)? לחץ כדי להרחיב... אתה בהפסד דולרי? הפסד בשקלים? הפסד נומינלי לצרכי מס?
נכתב ע"י cohenhav: יש סיבה למה לא למכור ומיד לקנות (באותו המחיר)? לחץ כדי להרחיב... אתה בהפסד דולרי? הפסד בשקלים? הפסד נומינלי לצרכי מס?
C cohenhav משתמש רשום הצטרף ב 23/3/22 הודעות 7 דירוג 0 14/2/25 #4 במניה הספציפית, טסלה, הפסד דולרי. בשאר התיק, ובכלל זה במניות שכבר מימשתי השנה, ברווח גדול בהרבה. השאלה פשוטה, בהנחה שאני רוצה להמשיך ולהחזיק טסלה, לא כדאי לי עכשיו, בהפסד, למכור ומיד לקנות (לצרכי מס בלבד)
במניה הספציפית, טסלה, הפסד דולרי. בשאר התיק, ובכלל זה במניות שכבר מימשתי השנה, ברווח גדול בהרבה. השאלה פשוטה, בהנחה שאני רוצה להמשיך ולהחזיק טסלה, לא כדאי לי עכשיו, בהפסד, למכור ומיד לקנות (לצרכי מס בלבד)
י ירח אפל משתמש בכיר הצטרף ב 3/2/22 הודעות 5,350 דירוג 4,765 14/2/25 #5 נכתב ע"י cohenhav: במניה הספציפית, טסלה, הפסד דולרי. בשאר התיק, ובכלל זה במניות שכבר מימשתי השנה, ברווח גדול בהרבה. השאלה פשוטה, בהנחה שאני רוצה להמשיך ולהחזיק טסלה, לא כדאי לי עכשיו, בהפסד, למכור ומיד לקנות (לצרכי מס בלבד) לחץ כדי להרחיב... השאלה לא פשוטה, יתכן הפסד דולרי, אבל 0 הפסד לצרכי מס, מה שלא יעזור לך כלום במכירה. תחשב כמה הפסד לצרכי מס, ואז תחשוב אם זה משתלם לך או לא.
נכתב ע"י cohenhav: במניה הספציפית, טסלה, הפסד דולרי. בשאר התיק, ובכלל זה במניות שכבר מימשתי השנה, ברווח גדול בהרבה. השאלה פשוטה, בהנחה שאני רוצה להמשיך ולהחזיק טסלה, לא כדאי לי עכשיו, בהפסד, למכור ומיד לקנות (לצרכי מס בלבד) לחץ כדי להרחיב... השאלה לא פשוטה, יתכן הפסד דולרי, אבל 0 הפסד לצרכי מס, מה שלא יעזור לך כלום במכירה. תחשב כמה הפסד לצרכי מס, ואז תחשוב אם זה משתלם לך או לא.
חתול לילה משתמש בכיר הצטרף ב 8/3/15 הודעות 14,297 דירוג 22,967 14/2/25 #6 נכתב ע"י cohenhav: השאלה פשוטה, בהנחה שאני רוצה להמשיך ולהחזיק טסלה, לא כדאי לי עכשיו, בהפסד, למכור ומיד לקנות (לצרכי מס בלבד) לחץ כדי להרחיב... בעיקרון כן, אם כבר יש לך רווחים אז אפשר לבטל את המס עליהם ע"י מכירה בהפסד. שים לב שבעתיד תשלם מס גבוה יותר על הטסלה כי קנית אותה עכשיו במחיר נמוך. עוד שים לב שאין דחיפות וניתן לעשות את זה עד סוף השנה (המס מחושב בשנה קלנדרית, לא סתם שנה אחורה)
נכתב ע"י cohenhav: השאלה פשוטה, בהנחה שאני רוצה להמשיך ולהחזיק טסלה, לא כדאי לי עכשיו, בהפסד, למכור ומיד לקנות (לצרכי מס בלבד) לחץ כדי להרחיב... בעיקרון כן, אם כבר יש לך רווחים אז אפשר לבטל את המס עליהם ע"י מכירה בהפסד. שים לב שבעתיד תשלם מס גבוה יותר על הטסלה כי קנית אותה עכשיו במחיר נמוך. עוד שים לב שאין דחיפות וניתן לעשות את זה עד סוף השנה (המס מחושב בשנה קלנדרית, לא סתם שנה אחורה)
C cohenhav משתמש רשום הצטרף ב 23/3/22 הודעות 7 דירוג 0 14/2/25 #7 אוקי. תודה. בתקווה שטסלה תעלה במהרה.
פתחו חשבון למסחר עצמאי פסגות טרייד ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה) ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה) דמי ניהול: ללא דמי ניהול מינימום: ₪10,000 פתיחת חשבון מיטב טרייד ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה) ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR) דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15 מינימום: ₪5,000 פתיחת חשבון אקסלנס טרייד ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה) ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR) דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15 מינימום: ₪10,000 פתיחת חשבון פסגות טרייד מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000 ⌄ ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה) ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה) דמי ניהול: ללא דמי ניהול פתיחת חשבון מיטב טרייד מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000 ⌄ ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה) ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR) דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15 פתיחת חשבון אקסלנס טרייד מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000 ⌄ ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה) ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR) דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15 פתיחת חשבון גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
A ant1 משתמש סולידי הצטרף ב 12/10/24 הודעות 48 דירוג 41 14/2/25 #8 נכתב ע"י cohenhav: אוקי. תודה. בתקווה שטסלה תעלה במהרה. לחץ כדי להרחיב... נראה לי שהבעיה שלך היא לא הכמה מאות דולרים לקיזוז מס. ממליץ לך לקרוא פה בפורום קצת יותר לעומק.
נכתב ע"י cohenhav: אוקי. תודה. בתקווה שטסלה תעלה במהרה. לחץ כדי להרחיב... נראה לי שהבעיה שלך היא לא הכמה מאות דולרים לקיזוז מס. ממליץ לך לקרוא פה בפורום קצת יותר לעומק.