• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מכירת מוצרי מזון ביתיים

• פותח הנושא פותח הנושא N@CK
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

N@CK

משתמש רשום
דירוג
0
היי כולם,

אני לא בטוח שזה הפורום הנכון אבל לא הצלחתי למצוא שום מידע מעשי באינטרנט או בפורום..

לי ולאשתי עסק של מזון מהבית והולך לנו לא רע, לאחרונה חשבנו לנסות למכור חלק מהמוצרי מזווה שאנחנו מכינים לחנויות כדי שיימכרו שם.
אני לא מצליח למצוא שום מקור או מדריך שמסביר - מה עליי לעשות (מעבר לכשרות) כדי שאוכל לעלות את המוצרים שלי במדפים של חנויות? חשבתי נגיד על תוויות ואריזות וכו' אבל אם אנחנו מכינים את המוצרים בבית ולא במפעל וכו'.. .
אם למישהו יש ניסיון או מושג אשמח להכוונה.

תודה!

מכיר מישהו שעשה את זה
בגדול פשוט לפנות לחנות ולדבר איתם האם הם רוצים, מה, כמה, ומה חלוקת הרווחים.
בבני ברק (ובכלל בריכוזים החרדיים) מקובל לעשות את זה עם מעדניות שמוכרות חמין (טשונט) בימי חמישי שישי, עם סלטים וכדו', אלא שאם אתה לא מקומי, יכול להיות שיהיו יותר קשוחים איתך על אסמכתאות בענין הכשרות.

חשבתי נגיד על תוויות ואריזות וכו' אבל אם אנחנו מכינים את המוצרים בבית ולא במפעל וכו'.. .
כשהיו לנו צימרים, הייתי מכינה ריבות בשביל האורחים. קנינו צנצנות ממפעל והייתי מדפיסה את הלוגו וסוג הריבה על נייר מדבקות.
זה היה לפני 25 שנה ואני בטוחה שהיום אפשר בקלות גדולה יותר להתארגן על אריזות וכתוביות.
השאלה היא מה הן הדרישות של משרד הבריאות לצורך מכירה של אוכל ביתי. לזיכרוני יש דרישות דרקוניות ממש.
האם יש לכם רישיון יצרן ביתי?

היי כולם,

אני לא בטוח שזה הפורום הנכון אבל לא הצלחתי למצוא שום מידע מעשי באינטרנט או בפורום..

לי ולאשתי עסק של מזון מהבית והולך לנו לא רע, לאחרונה חשבנו לנסות למכור חלק מהמוצרי מזווה שאנחנו מכינים לחנויות כדי שיימכרו שם.
אני לא מצליח למצוא שום מקור או מדריך שמסביר - מה עליי לעשות (מעבר לכשרות) כדי שאוכל לעלות את המוצרים שלי במדפים של חנויות? חשבתי נגיד על תוויות ואריזות וכו' אבל אם אנחנו מכינים את המוצרים בבית ולא במפעל וכו'.. .
אם למישהו יש ניסיון או מושג אשמח להכוונה.

תודה!
העסק שלכם עובר על תקנות בריאות הציבור, רישוי עסקים, ייצור ללא רישיון יצרן ביתי ואולי עוד כמה תקנות.
ארנונה של מפעל או עסק אתם בטוח לא משלמים.
ביטוח למקרה שמישהו יחטוף אלרגיה קשה מהאוכל שלכם ויתבע אתכם - גם בטוח שאין לכם.

לי ומן הסתם ללקוחות שלך היום ממש לא אכפת, אבל זה המצב, אם תברר עד הסוף מה המשמעויות של לשים עוגיה ביתית אחת שלך על מדף של חנות, יכול להיות שייצא לך החשק לעסק מזון ביתי מהר מאד.

היי,

מה שאתה מתאר הוא הקמת מפעל מזון, על כל הרגולציה המשתמעת מכך. אתה יכול להיכנס לאתר של שירות המזון הארצי ולקרוא את התקנות (הלא פשוטות).

בבית - אין סיכוי שתצליח לקבל רישיון יצרן. כן יש הקלות למאפיות קטנות וקונדיטוריות, אבל עדיין לא ברמה ביתית. היו על זה המון דיבורים והתארגנויות לבקשת הסדרה של ייצור בייתי כזה, לא ידוע לי על איזו התקדמות.

אם אתם רוצים להיכנס יותר לעניינים ולא להיכנס להשקעות גדולות, תנסו בראשון לציון מפעל שנקרא make eat. מדובר במפעל שיתופי עם כמה יצרנים שחולקים חללים משותפים, עם רישיון משרד הבריאות.

בהצלחה

יש/אמורה להיות רפורמה של עוסק זעיר במשרד הבריאות
הרעיון הוא לאפשר ייצור של כמויות קטנות בלי הדרישות של "מפעל מאושר עם רשיון יצרן"
אם זה כבר עובד סבבה
אם לא אז לא שווה לשים את השם על זה אלא מכירה ביתית/ללכת לבשל אצל לקוחות

אף חנות רצינית לא תרכוש ממי שאינו יצרן או מפעל מאושר על ידי משרד הבריאות
מעניין מה שאתה אומר.
לפני כמה שנים חברה שלי נהגה לבשל לאיזו חנות טרנדית בתל אביב שעסקה באוכל בריאות (לא אזכיר את שמה).
שום אישורים או ביקורות פשוט בשלנית ביתית ששמה סירים במטבחון הקטנטן שלה והביאה להם.
עכשיו כשאני קוראת את השרשור אני באמת תוהה איך זה יכול להיות וכמה שזה לא היה בטיחותי...

לפני כמה שנים חברה שלי נהגה לבשל לאיזו חנות טרנדית בתל אביב שעסקה באוכל בריאות (לא אזכיר את שמה).
החנות הזאת גם הכינה אוכל במטבח שלה? היה לה רישיון יצרן וכל האישורים האחרים?
אם כן - יכלו להגיד שהם הכינו בעצמם.
מכוער, לא בטיחותי, אבל כסת"ח.
לפני 40 שנה, חברה שלי הכינה עוגיות בביתה והביאה לקונדיטוריה בעיר. אולי החוקים הוחמרו מאז ואולי עוגיות זה מוצר פחות בעייתי מבחינת הרשויות? לא יודעת.
מעניין איך יחס הרשויות לבשלנים הביתיים שמפורסמים באתר "יאמי". אולי בעלי האתר לוקחים אחריות על היצור?

אם כן - יכלו להגיד שהם הכינו בעצמם.
יכולים להגיד אבל זה ממש סכנה תברואתית בתכלס כל אחד מהמשפחה שלה היה יכול לדחוף ידיים ואין שום בקרה כמה זמן האוכל יושב אצלה במטבח או אלו חומרים נכנסים למזון ואיך מנקים את המטבח.
שיתוף הפעולה הזה התחיל כשהיא הביאה כמה דוגמיות לחנות והם התלהבו, אף אחד מעולם לא ביקר אצלה.
לא חשבתי על הדברים האלו בזמנו אבל זה ממש מזעזע שזה אפשרי.
אני רוצה להאמין שאם הם היו עוברים ביקורת ע״י משרד התברואה, זה היה מתגלה ונפסק.

יכולים להגיד אבל זה ממש סכנה תברואתית בתכלס כל אחד מהמשפחה שלה היה יכול לדחוף ידיים ואין שום בקרה כמה זמן האוכל יושב אצלה במטבח או אלו חומרים נכנסים למזון ואיך מנקים את המטבח
נו באמת.
כשתראה איך הפועלים במאפיות (מאושרות ע"י משרד הבריאות) מנגבים את הלאפה בזיעה, כבר שום דבר לא יפחיד אותך יותר.

.
אני רוצה להאמין שאם הם היו עוברים ביקורת ע״י משרד התברואה, זה היה מתגלה ונפסק.
אני יכול להבטיח לך שבקנדה זה לא היה מתגלה וכאו מקפידים לקיים ביקורת בריאות פעם ב3-6 חודשים בתלות ברמת הסיכון של העסק. בישראל אני מעריך שהביקורות יותר חפיפיות.
מה שמעניין את מפקח הבריאות האם זה לראות אם אין עבירות תברואתיות, לראות את החשבוניות של הספקים של המצרכים העיקריים כדי לוודא שלא קונים משהו שנפל ממשאית.
אם יהיו לך על המדף מוצרים שהכנת בבית אף מפקח לא יעלה על זה או יבדוק.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M מכירת קרן כספית מתוך כוונה לרכוש שוב בזמן הקרוב שוק ההון 3
א מכירת קרן כספית בהפסד שוק ההון 8
G מכירת זהב פיזי קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 7
S מכירת מניות אינטל העברת הכסף לארץ ותשלום מס שוק ההון 10
S מכירת ESPP בדולרים שוק ההון 8
ד מכירת RSU בשנה שבה מס ההכנסה נמוך ממס רווחי הון מיסים 15
M מכירת דירה כהכנה לפרישה מוקדמת בחול שוק ההון 19
F תזמון מכירת RSU לטובת מיקסום דמי לידה מיסים 15
ס בעיית Liquidity Risk בקנייה או מכירת אג"ח (או נכסים אחרים) שוק ההון 22
O מכירת RSU בשכבות שוק ההון 5
O האם מכירת RSU יכולה לפגוע בדמי אבטלה? מיסים 4
E מכירת RSU לאחר מעבר מהארץ ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
A חוזר מס הכנסה 10/2025 בנושא רווחי הון, במיוחד מכירת ני"ע במט"ח מיסים 2
R שער דולר - מכירת rsu שוק ההון 3
M ניסוי בשטח - מכירת CSPX בברוקר ישראלי ובדיקה האם המיסוי צמוד מדד או לא מיסים 27
I מכירת אופציית PUT בברוקר ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
algo.il טעות של בית השקעות לאחר מכירת RSU\ESPP מיסים 1
N אשמח להסבר לגבי מכירת קרן נאמנות מחקה פטורה שוק ההון 5
א דירה במתנה/ מכירת דירה לאח מנסיון בלבד! נדל"ן 15
חתול לילה שאלה על גידור בעת מכירת דירה נדל"ן 7
T מכירת אופציית call על נכס נדל"ן לקראת כניסת בית המלוכה הסעודי לשוק שוק ההון 16
G התלבטות לגבי מכירת בית להשקעה בארה"ב נדל"ן 4
hommie מכירת רכב סקאם-פרי. אוף טופיק 13
S מכירת ני״ע שוק ההון 1
ס מכירת קרן סל וקניית אחרת במקומה גוררת אירוע מס? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
מ אסטרטגיית מכירת RSU מיסים 0
F מכירת מטבעות שכרגע אצל אלטשולר שחם הוריזון קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
P מכירת קופת גמל להשקעה: איך אדע שלא רימו אותי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ס מכירת ESPP וRSU עם מינימום מס שוק ההון 4
R מכירת RSU מיסים 1
T טופס 1301 - דיווח על מכירת דירה, הכנסות מהשקעה אלטרנטיבית ומכירת גמל להשקעה וקרן כספית מיסים 44
S שאלה לגבי כדאיות מכירת ביטקוין פיזי לאחר שכבר קניתי קרן מחקה של ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
S שאלות בנושא מכירת RSU ואופטימיזציית מס שוק ההון 10
ט מכירת דירה מתחת למחיר השוק בין בני משפחה נדל"ן 23
E מכירת אגרת חוב לפני מועד פירעון שוק ההון 2
R מכירת קרן כספית וקנית נייר ישראלי באותו יום שוק ההון 33
H "שווי עסקאות מכירת ני"ע/נגזרים במהלך החודש": מה זה אומר? שוק ההון 0
C מכירת מנייה בהפסד על מנת לקזז רווחים מיסים 7
א מכירת RSU בהפסד וקיזוז רווחי הון מיסים 7
L מכירת נכס בארה"ב נדל"ן 0
Modric19 דילמה: מכירת מדד או מניות בודדות לרכישת דירה שוק ההון 9
N מעבר לשכירות עקב מכירת בית ואופציות השקעה עתידיות נדל"ן 10
A מכירת דירה / פקדונות שוק ההון 2
ח מכירת דירה וההשקעה בשוק ההון שוק ההון 17
P אסטרטגיית מכירת RSU מיסים 9
L החזרי ביטוח לאומי בעקבות מכירת מניות RSU מיסים 5
H התלבטות לגבי מכירת דירה לטובת רכישת צמוד קרקע נדל"ן 1
D מכירת חלק של דירה שהתקבלה בירושה נדל"ן 1
מ מס רווח הון במסמך מכירת ני"ע בבעלות "חברה בע"מ"- האם ריאלי או נומינלי? מיסים 8
ת האם לחכות עם מכירת נייר ערך אחרי פרסום מדד מחירים לצרכן שוק ההון 32

נושאים דומים

Back
למעלה