• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

מכירת דירת מגורים קיימת לצורך השקעה בשוק ההון - האם אני שפוי?

• פותח הנושא פותח הנושא yoyo
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
ירד ולא הרגשתי בכיס כי לא מימשתי . וכעת ב2024 מחייך כי עלה יפה מאוד ומאז רק מחייך. לא יכול לומר הרווחתי. אם מחר אממש נכון יהיה לומר הרווחתי.
ואם מכרת כלומר מימשת ויום למחרת קנית עוד הפעם?

למה שאעשה זאת?!
בכל מקרה יהיה רק אירוע מס בגדול.
נניח החלטת למכור ויום למחרת שינית את דעתך, קורה.
הפסדת או לא הפסדת?
שאלה נוספת: נניח קניתי מניה במחיר בועתי והיא ירדה ב95% אבל לא מכרתי עדיין, הפסדתי או לא הפסדתי?

נערך לאחרונה ב:
"מכירת דירת מגורים קיימת לצורך השקעה בשוק ההון - האם אני שפוי?"

חששות
רציונאליים או לא

אתה שפוי אבל אפילו אתה מודה שאת לא בהכרח רציונלי. השקעות צריך לעשות מתוך שיקולים רציונלים.

נניח החלטת למכור ויום למחרת שינית את דעתך, קורה.
הפסדת או לא הפסדת?
שאלה נוספת: נניח קניתי מניה במחיר בועתי והיא ירדה ב95% אבל לא מכרתי עדיין, הפסדתי או לא הפסדתי?
שוב - כל עוד לא מכרת לא הרווחת / הפסדת.
ואולי המניה שירדה 95% עלתה חמחרת ל111%?! ביום אחד או בחודש.
בכל מקרה אני משקיע במדדים רחבים ולא במניה.

הן בנדל"ן והן בשוק ההון נדרשת רצינות ולא זיגזג. לדעתי.

ברקע (נדל"ן/ שוק ההון) ההשוואה במימוש להרווחתי או הפסדתי היא להפרש ממחיר הקנייה (במונחים ריאליים כמובן)

שוב - כל עוד לא מכרת לא הרווחת
לדעתך אילון מאסק לא הכי עשיר כי רוב הונו הוא ממניות טסלה שהוא מחזיק אותם מאז שהם שוות דולרים בודדים למניה?
לדעתך מי שקנה היום דירה בתל אביב במליון $ עשיר ממי שקנה לפני 60 שנה 5 דירות ב20K $ כל דירה?
מי שמכר דירה או מניות בסכום גבוה ממה שקנה וקנה שוב דירה או מניות עשיר ממי שלא מכר?!
ואולי המניה שירדה 95% עלתה חמחרת ל111%?! ביום אחד או בחודש.
אז הוא יהיה מופסד במקום ב95% ב89% אם היא תעלה באלף % הוא יחזור לקדמותו ולפני שזה קרה ברור שהוא מופסד
איך מחשבים שווי נקי ? סך כל הנכסים פחות ההתחייבויות, סך כל הנכסים לפי שווים כיום,

לדעתך אילון מאסק לא הכי עשיר כי רוב הונו הוא ממניות טסלה שהוא מחזיק אותם מאז שהם שוות דולרים בודדים למניה?
לדעתך מי שקנה היום דירה בתל אביב במליון $ עשיר ממי שקנה לפני 60 שנה 5 דירות ב20K $ כל דירה?
מי שמכר דירה או מניות בסכום גבוה ממה שקנה וקנה שוב דירה או מניות עשיר ממי שלא מכר?!

אז הוא יהיה מופסד במקום ב95% ב89% אם היא תעלה באלף % הוא יחזור לקדמותו ולפני שזה קרה ברור שהוא מופסד
איך מחשבים שווי נקי ? סך כל הנכסים פחות ההתחייבויות, סך כל הנכסים לפי שווים כיום,
1 ₪ של לפני 20 שנה לא שווה ל1 ₪ כיום. רק השם זהה...

מחשבות פסימיות על עתיד המדינה, הכלכלה , פגיעה במבנים (מלחמה וכו') הביאו אותי למחשבה על מכירת הדירה
בה אני גר כיום (4 חדרים במרכז. ילדים גדולים) בשווי של כ 3 מש"ח(רווח של כ 2.5 מש"ח לאחר החזר משכנתא)
והשקעת כל הכסף בשוק ההון.
מעבר לסיבות שמניתי שהן בעיקר החשש מהרס המוני ואי מתן החזרים מהמדינה, קריסת הכלכלה והנדל"ן ושאר חששות
רציונאליים או לא, אני מעוניין בעיקר להשקיע את ה2.5 מליון בשוק ההון (או בנדל"ן בחו"ל ורעיונות אחרים)
כך שאוכל לעשות תשואות גדולות יותר משל עליות המחירים של הנדל"ן בארץ.
חוות דעת, הצעות להשקעה וכל רעיון יתקבל בברכה
כולם פה חכמים גדולים,
כי כולם פה כבר בעלי דירות …..או למגורים או להשקעה….זה היינו הך
כך שכל התשובות פה הן מוטות.

תקשיב למישהו מבוגר,אולי כבר זקן שכל חייו נאלץ לגור בדירות שכורות.

אז תקשיב :

אתה ממש , אבל ממש לא רוצה להיכנס ולהיות חלק ממעגל שוכרי הדירות בישראל!!!!
השוק הזה פרוץ….השוק הזה מייאש……מהשוק הזה צריך להתרחק כמו מאש.

אני מניח שאם יש לך כבר ילדים גדולים, אז אתה כבר די מבוגר, אולי אפילו בגיל שלי ויותר .
האם באמת נראה לך הגיוני, לחזור למציאות של “שוכרי דירות”?
אתה באמת מתגעגע כל סוף חוזה, להתקשר לבעל הדירה ולהתחנן שלא יקפיץ לך את השכר דירה בעוד 1000 שקל ?
אתה באמת מתגעגע כל שנה, שנתיים, להתחיל לחפש שוב דירה, לסייד את הבית, לשלם למתווך, לשלם להובלה….זה עוד 20-30 אלף שקל
כל שנה קל.

כאילו, לפעמים אני לא מבין את האנשים.

ואני חייב להבהיר משהו :
אני בהחלט מכיר אנשים עם משפחות או מבוגרים ששוכרים דירה כל חייהם, אבל במקביל יש להם דירה משלהם בטאבו.
ועם זה כאמור, אין לי בעיה!
אני חושב שזה דווקא אחלה פיתרון כי במקרה שנמאס להם משוק השכירויות, יש להם תמיד את האופציה לעבור לדירה שלהם
(אולי זו דירה מעאפנה, אולי זו דירה בעיר שלעולם הם לא חשבו שיגורו בה, אולי זו דירה קטנה…אבל לפחות יש להם דירה לעבור אליה
והם לא צריכים להיות תלויים כל החיים בבעלי בתים!)

אבל פה אצלך, אתה מתאר מצב שונה לחלוטין , רק בגלל איזה פראנויה לא מבוססת בשיט שנכנסה לך לראש !

בוא נעיף לרגע את כל השטויות על “הכחדת מדינת ישראל” “. “קריסת מבנים, קריסת כלכלה”,
עזוב אותך מהקישקושים האלה……זה טוב לטוויטר….לא לפורום כלכלי.

תהיה רציני ואל תחשוב על אפוקליפסה , ותשיב על השאלה :

האם בגילך המבוגר, אתה באמת רוצה למכור דירה
ולהכניס את עצמך במודע , לשוק השכירויות הנוראי שקיים במדינת ישראל ?

תקשיב לי :
אני ,בתור מבוגר, שלא הצליח להשיג דירה משלו, וכנראה גם לא אצליח לקנות ,
ואאלץ לחיות בשכירות עד גיל 90 ,
אומר לך בלי להסס :
כל עוד אתה מתכוון לחיות בישראל, שלא תעז להישאר בלי דירה משלך!
פשוט אל תעז!

וזה לא שאני נגד שוק ההון, נהפוכו.

אני דווקא חושב ששוק ההון מביא תשואה לא פחות מנדל״ן ואם יש לך כסף פנוי, חובה להיות בשוק ההון.
אבל אני בכלל לא מדבר כרגע מהמקום הכלכלי.
אתה כנראה צריך להתחיל יותר להסתובב בפורומים או בקבוצות של בני 20….ו….30
כדי לחזור ולהיזכר, עד כמה מתישים ומעצבנים החיים יכולים להיות, כאשר אתה גר בשכירות.

ושוב אומר, לא משנה מה אחרים פה יגידו, ואיזה מספרים הם יביאו לך.
תזכור שהדיון פה הוא לא על “דירה להשקעה “ או “שוק ההון” !!!
הדיון פה הוא “דירה למגורים” או “שוק ההון”! וזה הבדל עצום.

בינינו,
אף אחד מהחברים פה , גם אם הוא בעצמו שוכר דירה, לא יודע מה זה להיות במצב של להיות מבוגר, ללא שום נכס ולשכור דירה (את זה תשאל רק אותי).

אז אני עומד בביטחון מאחורי התגובה שלי .
שלא תעז למכור ולהכניס לשוק ההון ! נקודה. סוף.

נערך לאחרונה ב:

אתה באמת מתגעגע כל סוף חוזה, להתקשר לבעל הדירה ולהתחנן שלא יקפיץ לך את השכר דירה בעוד 1000 שקל ?
אתה באמת מתגעגע כל שנה, שנתיים, להתחיל לחפש שוב דירה, לסייד את הבית, לשלם למתווך, לשלם להובלה….זה עוד 20-30 אלף שקל
כל שנה קל.

ואני חייב להבהיר משהו :
אני בהחלט מכיר אנשים עם משפחות או מבוגרים ששוכרים דירה כל חייהם,
זה בסדר ולגיטימי ואני בעד זה כי זה נעשה במקביל לזה ,שיש להם כמובן דירה משלהם שאותה הם משכירים,
ועם זה כאמור, אין לי בעיה , אני חושב שזה דווקא אחלה פיתרון .
אני מנסה להבין את ההיגיון שלך - איך הצורך למצוא שוכרים לדירה שבבעלותך, גורם למסכת הזוועות שתיארת קודם (תשלום למתווך, הובלה, סיוד, כל שנה שנתיים), להפוך לממש אחלה?

אני מנסה להבין את ההיגיון שלך - איך הצורך למצוא שוכרים לדירה שבבעלותך, גורם למסכת הזוועות שתיארת קודם (תשלום למתווך, הובלה, סיוד, כל שנה שנתיים), להפוך לממש אחלה?
דיברתי מנקודת מבט של שוכר.

דיברתי מנקודת מבט של שוכר.

תקרא בבקשה עוד פעם, בעיון את מה שכתבתי , לאט לאט ואז תבין.
קראתי בעיון, ושאלתי בעינה עומדת -- מצד אחד אתה מתאר כמה נורא זה לשכור דירה (במיוחד מבחינת ההתעסקות והעלות הכספית הנלווית להן), ומצד שני אתה אומר שאם במקביל יש דירה בבעלות (שמשכירים לאחרים, מה שמייצר התעסקות נוספת), אז אין שום בעיה והכל אחלה.

הייתי יכול להבין אם היית טוען שכלכלית דירה בבעלות מגדרת את עלות השכירות בסיכון נמוך יותר משוק ההון, אבל זה ממש לא מה שטענת.

קראתי בעיון, ושאלתי בעינה עומדת -- מצד אחד אתה מתאר כמה נורא זה לשכור דירה (במיוחד מבחינת ההתעסקות והעלות הכספית הנלווית להן), ומצד שני אתה אומר שאם במקביל יש דירה בבעלות (שמשכירים לאחרים, מה שמייצר התעסקות נוספת), אז אין שום בעיה והכל אחלה.

הייתי יכול להבין אם היית טוען שכלכלית דירה בבעלות מגדרת את עלות השכירות בסיכון נמוך יותר משוק ההון, אבל זה ממש לא מה שטענת.
אוקיי, אז ערכתי ואולי עכשיו זה יהיה יותר ברור.

ואני חייב להבהיר משהו :
אני בהחלט מכיר אנשים עם משפחות או מבוגרים ששוכרים דירה כל חייהם, אבל במקביל יש להם דירה משלהם בטאבו.
אני חושב שזה דווקא אחלה פיתרון כי במקרה שנמאס להם משוק השכירויות, יש להם תמיד את האופציה לעבור לדירה שלהם
(אולי זו דירה מעאפנה, אולי זו דירה בעיר שלעולם הם לא חשבו שיגורו בה, אולי זו דירה קטנה…אבל לפחות יש להם דירה לעבור אליה

מקווה שעכשיו יותר ברור!

אגב, אני שוב חוזר ואומר, הדיון שלי הוא בכלל לא במישור הכלכלי!
אל תיקחו אותי לשם כי זה דיון אחר.

יש לך כאן בפורום אנשים מבוגרים כמו בת העמק שגרה בשכירות מבחירה, ונראה שהיא חיה עם זה בשלום.
האם אתה יודע, איך יראה שוק הדיור בעוד 20-30 שנה?
לי אין מושג.

יש לך כאן בפורום אנשים מבוגרים כמו בת העמק שגרה בשכירות מבחירה, ונראה שהיא חיה עם זה בשלום.
האם אתה יודע, איך יראה שוק הדיור בעוד 20-30 שנה?
לי אין מושג.
אני לא מכיר לעומק את “בת העמק”, חוץ מזה שהיא לפעמים פה ושם משיבה לי לשאלות (בהזדמנות זו אומר לה תודה).
אבל גם אם היא גרה בשכירות, אין לי מושג אם יש לה דירה אחרת במקום אחר שאותו היא משכירה
אבל גם אם לא, בכל כלל יש יוצאים מן הכלל.

ושוב…אני לא מדבר עכשיו על בני 20 או 25 וגם לא על בני 30.
העלה פה גבר בן 50 פלוס (אני מניח) שאלה…ורק עליה השבתי .

ואיך שוק הדיור ייראה פה ,בעוד 20 שנה?
הוא ייראה בדיוק כמו עכשיו, רק יקר פי 1000.
לא צריך להיות נביא בשביל זה.
צריך להכיר את ה dna של הישראלי הממוצע, בכדי להבין שמטרת הדירה, תהיה מנת חלקו ֿגם בעוד 20 ו 40 שנה.
ניסו לעשות פה “השכרה לטווח ארוך”, וזה נתקע איפשהו במכוון …אז בוא לא נצפה לכלום פה

כולם פה חכמים גדולים,
כי כולם פה כבר בעלי דירות …..או למגורים או להשקעה….זה היינו הך
כך שכל התשובות פה הן מוטות.

תקשיב למישהו מבוגר,אולי כבר זקן שכל חייו נאלץ לגור בדירות שכורות.

אז תקשיב :

אני מניח שאם יש לך כבר ילדים גדולים, אז אתה כבר די מבוגר, אולי אפילו בגיל שלי ויותר .
האם באמת נראה לך הגיוני, לחזור למציאות של “שוכרי דירות”?
כל שנה קל.

כאילו, לפעמים אני לא מבין את האנשים.

ואני חייב להבהיר משהו :

אבל פה אצלך, אתה מתאר מצב שונה לחלוטין , רק בגלל איזה פראנויה לא מבוססת בשיט שנכנסה לך לראש !

בוא נעיף לרגע את כל השטויות על “הכחדת מדינת ישראל” “. “קריסת מבנים, קריסת כלכלה”,
עזוב אותך מהקישקושים האלה……זה טוב לטוויטר….לא לפורום כלכלי.

תהיה רציני ואל תחשוב על אפוקליפסה , ותשיב על השאלה :

האם בגילך המבוגר, אתה באמת רוצה למכור דירה
ולהכניס את עצמך במודע , לשוק השכירויות הנוראי שקיים במדינת ישראל ?

תקשיב לי :
אני ,בתור מבוגר, שלא הצליח להשיג דירה משלו, וכנראה גם לא אצליח לקנות ,
ואאלץ לחיות בשכירות עד גיל 90 ,
אומר לך בלי להסס :
כל עוד אתה מתכוון לחיות בישראל, שלא תעז להישאר בלי דירה משלך!
פשוט אל תעז!

וזה לא שאני נגד שוק ההון, נהפוכו.

אני דווקא חושב ששוק ההון מביא תשואה לא פחות מנדל״ן ואם יש לך כסף פנוי, חובה להיות בשוק ההון.
אבל אני בכלל לא מדבר כרגע מהמקום הכלכלי.
אתה כנראה צריך להתחיל יותר להסתובב בפורומים או בקבוצות של בני 20….ו….30
כדי לחזור ולהיזכר, עד כמה מתישים ומעצבנים החיים יכולים להיות, כאשר אתה גר בשכירות.

ושוב אומר, לא משנה מה אחרים פה יגידו, ואיזה מספרים הם יביאו לך.
תזכור שהדיון פה הוא לא על “דירה להשקעה “ או “שוק ההון” !!!
הדיון פה הוא “דירה למגורים” או “שוק ההון”! וזה הבדל עצום.

בינינו,
אף אחד מהחברים פה , גם אם הוא בעצמו שוכר דירה, לא יודע מה זה להיות במצב של להיות מבוגר, ללא שום נכס ולשכור דירה (את זה תשאל רק אותי).

אז אני עומד בביטחון מאחורי התגובה שלי .
שלא תעז למכור ולהכניס לשוק ההון ! נקודה. סוף.
ואם הדירה שבבעלותו בדרום והוא שוכר בחיפה. כיצד הדירה שלו משמשת כרשת הגנה אם בעל הדירה מודיע לו על סיום חוזה שכירות בנקודת זמן שאין דירות בעירו?

שאלה למחשבה -
האם אדם מוכן לעבור כל 5 שנים דירה (משכירות לשכירות) תמורת חיסכו-רווח של 1 מיליון ש"ח במהלך חייו (רק כי לא קנה דירה עם העלויות הנלוות (משכנה, מס רכישה ועוד) וההון שהיה לו וצבר הושקע במדדים מחקים שהניבו בטווח הארוך תשורה מטורפת)?
שכירות זה לא בהכרח לעבור כל שנתיים. בשווקים מסויימים זה פרופיל אחר של בעלי דירות (ושוכרים).
אני מכיר מישהו שסוגר שנה שביעית בשכירות ולפני שכר 5 שנים במקום אחר (והוא זה שעבר כי רצה להשתדרג).
לאחרונה הודיעו לו שהדירה יוצאת למכיר וקיבל באהבה והבנה.

שאלה של השקפה.

ואם הדירה שבבעלותו בדרום והוא שוכר בחיפה. כיצד הדירה שלו משמשת כרשת הגנה אם בעל הדירה מודיע לו על סיום חוזה שכירות בנקודת זמן שאין דירות בעירו?
אתה מדבר איתי בראייה מאוד מאוד מצומצמת …תסתכל קצת יותר רחב.

נערך לאחרונה ב:
שאלה למחשבה -
האם אדם מוכן לעבור כל 5 שנים דירה (משכירות לשכירות) תמורת חיסכו-רווח של 1 מיליון ש"ח במהלך חייו (רק כי לא קנה דירה עם העלויות הנלוות (משכנה, מס רכישה ועוד) וההון שהיה לו וצבר הושקע במדדים מחקים שהניבו בטווח הארוך תשורה מטורפת)?
שכירות זה לא בהכרח לעבור כל שנתיים. בשווקים מסויימים זה פרופיל אחר של בעלי דירות (ושוכרים).
אני מכיר מישהו שסוגר שנה שביעית בשכירות ולפני שכר 5 שנים במקום אחר (והוא זה שעבר כי רצה להשתדרג).
לאחרונה הודיעו לו שהדירה יוצאת למכיר וקיבל באהבה והבנה.

שאלה של השקפה.
בן כמה אתה, ארנסט?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A מיסוי מכירת אופציות בסטרטאפ מיסים 1
A משיכת קופת גמל ותיקה אל מול מכירת ניירות ערך פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
עידו ג מכירת רכב - צעדים הכרחיים וכדאיים צרכנות פיננסית 3
T מכירת RSU/ESPP והשפעה על מדרגת המס מיסים 6
Y מכירת מנייה עקב תצוגה שגויה של 'רווח' האם לברוקר (ישראלי) יש אחריות? שוק ההון 10
C מכירת דירה ושכירת דירה יקרה יותר במקום נדל"ן 51
JBUZZ [ת"א, שדה דב] מכירת קרקע ל 7000 יחידות נוספות נדל"ן 0
G מכירת בית כדי לשפר את העתיד נדל"ן 11
K מכירת RSU - מאיזה מענק? שוק ההון 6
L האם קבלן רשאי לכלול סעיפים בהסכמי מכר המונעים העברת זכויות או מכירת דירה עד מסירת החזקה? נדל"ן 25
A מיסוי בארה"ב על מכירת דירה בארץ - כאשר נשוי לאזרחית. מיסים 2
Cleo ביטוח לאומי על מכירת RSU בשנה ללא עבודה מיסים 2
A חתימת חוזה חדש עקב מכירת חברה (הייטק) פוסטים מאיכות נמוכה 6
M מכירת RSU שנמצא בEtrade עם נאמן IBI שוק ההון 4
M איך לדווח על מכירת דומיין - מס רווח הון. פוסטים מאיכות נמוכה 6
פשוט בירור לגבי מכירת קרן נאמנות ומשיכה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
N מכירת נכס יחיד והשלמת הכנסה בקבלת קצבת זקנה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 26
מ מכירת דירה במחיר למתשכן לפני הזמן. נדל"ן 21
E החזר דמי ביטוח לאומי עקב מכירת RSU לאחר עזיבת החברה מיסים 12
S תשלום מס מינימלי בעת מכירת דירה כאשר קיימת דירה נוספת בבעלותי נדל"ן 0
E תזמון מכירת נכסים מבחינת מיסוי - דירה בירושה נדל"ן 2
F מכירת RSU שהבשילו בישראל לאחר מעבר לארה"ב מיסים 0