• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מכירת דירה כהכנה לפרישה מוקדמת בחול

• פותח הנושא פותח הנושא mojo
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

mojo

משתמש רשום
דירוג
0
שלום,

אשמח לשמוע דעות שונות לגבי השאלה האם למכור את הדירה עכשיו, בשלב מאוחר יותר, או בכלל לא.

אני בן 46, ללא חובות ומחויבויות, מתכנן לפרוש ולגור בחול בעוד כ 4-5 שנים. הדירה שלי שווה 1.850 מליון, שזה בערך 38% מסך הנכסים שלי.

שיקולים בעד מכירה:
- בטווח ארוך, תשואת שוק ההון צפויה להיות גבוהה יותר
- חיסכון בהתעסקות עם שוכרים, תיקונים וניהול נכס
- יותר כסף בהשקעות סחירות מאפשר יותר גמישות (איזונים, משיכות חלקיות)

שיקולים נגד מכירה:
- פיזור השקעות בין נדלן לשוק ההון (ההשקעות שלי כולל הפנסיה זה במדדי מניות)
- הכנסה חודשית יחסית יציבה ופטורה ממס
- אולי יעזור בשמירת התושבות והטבות מס כלשהן

תרחישים:
אם לא אמכור, דמי השכירות יחד עם ההשקעות הישירות אמורים להספיק עד גיל 58+-.
אם אמכור, חלק מהכסף יושקע במדדי מניות, וחלק במסלולים סולידיים יותר. הרבה יותר גמישות מאיפה למשוך, איך לעשות איזונים ועוד.
במקרה חירום אני יכול לדחות את הפרישה בשנה שנתיים.

דעתכם?

בכלל לא, אתה יכול להוריד מהפרק. הדירה שהיא חלק נכבד מהנכסים שלך תהיה מגודרת למצב הפוליטי, בטחוני, כלכלי של מדינת ישראל בעוד אתה חי בארץ אחרת. לא מומלץ. (אני יוצא מנקודת הנחה שאתה הולך לגור במקום רגוע יותר ולא בדרום קונגו).

לגבי עכשיו או לפני מעבר, זה יותר קשור לתפיסה שהובילה אותך מלכתחילה לרכוש דירה ולא להשקיע בשוק ההון, עם תוספת הקשר של הגידור לשוק המקומי כאשר השאיפה היא לחיות במקום אחר. זה יותר מורכב, אבל מדובר בטווח קצר ולכן פחות קריטי לדעתי.

שלום,

אשמח לשמוע דעות שונות לגבי השאלה האם למכור את הדירה עכשיו, בשלב מאוחר יותר, או בכלל לא.

אני בן 46, ללא חובות ומחויבויות, מתכנן לפרוש ולגור בחול בעוד כ 4-5 שנים. הדירה שלי שווה 1.850 מליון, שזה בערך 38% מסך הנכסים שלי.

שיקולים בעד מכירה:
- בטווח ארוך, תשואת שוק ההון צפויה להיות גבוהה יותר
- חיסכון בהתעסקות עם שוכרים, תיקונים וניהול נכס
- יותר כסף בהשקעות סחירות מאפשר יותר גמישות (איזונים, משיכות חלקיות)

שיקולים נגד מכירה:
- פיזור השקעות בין נדלן לשוק ההון (ההשקעות שלי כולל הפנסיה זה במדדי מניות)
- הכנסה חודשית יחסית יציבה ופטורה ממס
- אולי יעזור בשמירת התושבות והטבות מס כלשהן

תרחישים:
אם לא אמכור, דמי השכירות יחד עם ההשקעות הישירות אמורים להספיק עד גיל 58+-.
אם אמכור, חלק מהכסף יושקע במדדי מניות, וחלק במסלולים סולידיים יותר. הרבה יותר גמישות מאיפה למשוך, איך לעשות איזונים ועוד.
במקרה חירום אני יכול לדחות את הפרישה בשנה שנתיים.

דעתכם?
האם יש לך דירה או כוונה לרכוש דירה במדינה שאליה אתה רוצה לעבור?
יש היגיון למכור פה ולקנות שם

קניתי את הדירה כשהשקעה במחיר למשתכן וזה נתן תשואה יפה. אני שוכר ומשכיר כך שאין לי סנטימנט לדירה.

אני מתכנן להתחיל כ slow traveler, ועם הזמן להאט עד לגיל שאצטרך ממש לעצור. אז אין כוונה לקנות דירה בחול.

פיזור השקעות בין נדלן לשוק ההון (ההשקעות שלי כולל הפנסיה זה במדדי מניות)
אתה יכול בגיל +50 רגע לפני הפרישה לשנות את הפנסיה למסלול סולידי ואז תקבל פיזור גם בלי נדלן

אולי יעזור בשמירת התושבות והטבות מס כלשהן
לא פירטת, מדוע אתה מעוניין בשימור התושבות? אתה מתכוון בשביל זה לחזור ארצה למספיק זמן כל שנה?

עריכה: אולי אפרט קצת יותר - במידה ותבלה את רוב זמנך במדינה אחרת קרוב לוודאי שזו תהיה מדינת התושבות שלך ואז ההנחה ששכר הדירה פטור ממס אינה נכונה - שכר הדירה יהיה חייב לפי במס לפי מדינת התושבות. במקרה הזה שהמס המקומי הוא 0% כנראה לא יעזרו לך אמנות המס.

נערך לאחרונה ב:
בטווח ארוך, תשואת שוק ההון צפויה להיות גבוהה יותר
הי
תשואות בנדל"ן נקראות תשואות מצרפיות, זה שילוב של תשואה משכירות פלוס תשואה מעליית ערך הנכס,
מאחר ומדובר בנכס בודד, יש פטור ממס על הכנסה משכירות חודשית עד 7,500 ש"ח, ופטור ממס רווחי הון במכירה,
לכן כאשר אתה משווה בין האופציות תביא את זה בחשבון, בנוסף יש את נושא פיזור השקעות ופיזור הכנסות ממטבעות שונים,
בארץ יש הכנסה שקלית לעומת מניות שלעיתים מושפעות משינויי מט"ח.
גם אם אתה שוקל למכור, אולי כדאי להמתין לאחר המעבר לחו"ל, לבחון כיצד אתה מסתדר ואם תחליט למכור יש סיכוי שהשוק יחזור לעלות
ותקבלת מחיר גבוה יותר, לא חייב להחליט עכשיו.

הי
תשואות בנדל"ן נקראות תשואות מצרפיות, זה שילוב של תשואה משכירות פלוס תשואה מעליית ערך הנכס,
מאחר ומדובר בנכס בודד, יש פטור ממס על הכנסה משכירות חודשית עד 7,500 ש"ח, ופטור ממס רווחי הון במכירה,
לכן כאשר אתה משווה בין האופציות תביא את זה בחשבון, בנוסף יש את נושא פיזור השקעות ופיזור הכנסות ממטבעות שונים,
בארץ יש הכנסה שקלית לעומת מניות שלעיתים מושפעות משינויי מט"ח.
גם אם אתה שוקל למכור, אולי כדאי להמתין לאחר המעבר לחו"ל, לבחון כיצד אתה מסתדר ואם תחליט למכור יש סיכוי שהשוק יחזור לעלות
ותקבלת מחיר גבוה יותר, לא חייב להחליט עכשיו.
למיטב ידיעתי יש שני סוגי פטור.

פטור מתשלום ממס על דמי שכירות עד לתקרה של 5,654 ש"ח (לשנת 2025).

תיקון לחוק מלפני כמה שנים - אפשרות של יחיד שהוא בעל דירה יחידה בישראל לנכות מדמי השכירות שקיבל את דמי השכירות המוטבים ששילם על דירה ששכר עד לסך של 90 אלף ש"ח בשנה שזה 7,500 ש"ח לחודש.

דמי שכירות מוטבים זה רק דמי שכירות ששולמו על דירה בישראל ולכן אם הוא משאיר את הדירה בישראל ושוכר דירה בחו"ל הוא לא יוכל לנכות את דמי השכירות בחו"ל כנגד ההכנסה מדמי השכירות בישראל. יכול להיות שהוא עדיין יהיה פטור עד לתקרה של 5,654 ש"ח.

לגבי פטור במכירה - אם אדם הוא בעל דירה במדינת התושבות שלו בחו"ל אז גם אם יש לו רק דירה אחת בישראל הוא יהיה חייב במס במכירת הדירה בישראל.

ללא קשר - ייתכן מצב שבו אדם מוכר דירה יחידה בישראל ואין לו שום דירה אחרת בשום מקום בעולם - עדיין יהיה חייב במס שבח על זכויות בניה למשל ו/או כאשר סכום המכירה עולה על תקרת הפטור.

כל הנושא מצריך יעוץ מקצועי.

לא מהווה יעוץ מס או יעוץ משפטי.

אל תאמין לאף אחד באינטרנט.

נערך לאחרונה ב:
שים לב שאם לא מכרת, ואז קנית דירה נוספת (כולל מחוץ לישראל) ואז בחרת למכור את הראשונה - אתה חשוף למס שבח שעשוי להיות משמעותי.

לגבי תושבות - אין קשר. אם תבחר לנתק תושבות מישראל תוכל עדיין להחזיק בדירה.

אין זה ייעוץ. ממליצה בחום לשלם לאנשי מקצוע בהחלטות משמעותיות.

כאשר מדובר בנכס בישראל, משלמים מס על השכירות קודם לישראל ומקזזים/משלימים לפי הצורך במדינת התושבות
לא בדיוק, משלמים לשתי המדינות. אם יש אמנה אז כנגד המס ששולם בישראל מקבלים זיכוי במדינת התושבות. במקרה של פות"ש לא יהיה זיכוי כי הוא במסלול פטור.

נכון, ובאופן דומה תשלם גם מס (לעתים גבוה מאוד) על מכירת הנכס.
זו בראייתי סיבה טובה למכור לפני המעבר.
באופן רגיל - לפחות מבחינת הדין הישראלי אם תושב חוץ (כולל תושב ישראל לשעבר) אין לו דירת מגורים בבעלותו במדינת התושבות - הוא עדיין יוכל למכור דירה יחידה בישראל בפטור עד גבולות הפטור (מבלי לקחת בחשבון מקרים של זכויות בניה שחייבות במס).

כל הנושא לרבות ניתוק תושבות, השפעה של אמנות, פטורים ממס שבח וכו' - מחייב יעוץ מקצועי

לא מהווה יעוץ מס או יעוץ משפטי

אל תאמין לאף אחד באינטרנט

באופן רגיל - לפחות מבחינת הדין הישראלי אם תושב חוץ (כולל תושב ישראל לשעבר) אין לו דירת מגורים בבעלותו במדינת התושבות - הוא עדיין יוכל למכור דירה יחידה בישראל בפטור עד גבולות הפטור (מבלי לקחת בחשבון מקרים של זכויות בניה שחייבות במס).
ייתכן מיסוי במדינת התושבות. מבחינתם קיבלת סכום כסף גדול ואתה מחוייב במס.

כהערת אגב, קיים שיקול דומה גם במימוש RSU או קרן השתלמות.

נערך לאחרונה ב:

תיקון לחוק מלפני כמה שנים - אפשרות של יחיד שהוא בעל דירה יחידה בישראל לנכות מדמי השכירות שקיבל את דמי השכירות המוטבים ששילם על דירה ששכר עד לסך של 90 אלף ש"ח בשנה שזה 7,500 ש"ח לחודש.

דמי שכירות מוטבים זה רק דמי שכירות ששולמו על דירה בישראל ולכן אם הוא משאיר את הדירה בישראל ושוכר דירה בחו"ל הוא לא יוכל לנכות את דמי השכירות בחו"ל כנגד ההכנסה מדמי השכירות בישראל. יכול להיות שהוא עדיין יהיה פטור עד לתקרה של 5,654 ש"ח.

לגבי פטור במכירה - אם אדם הוא בעל דירה במדינת התושבות שלו בחו"ל אז גם אם יש לו רק דירה אחת בישראל הוא יהיה חייב במס במכירת הדירה בישראל.

ללא קשר - ייתכן מצב שבו אדם מוכר דירה יחידה בישראל ואין לו שום דירה אחרת בשום מקום בעולם - עדיין יהיה חייב במס שבח על זכויות בניה למשל ו/או כאשר סכום המכירה עולה על תקרת הפטור.

אל תאמין לאף אחד

אל תאמין לאף אחד באינטרנט.

זה נכון במקרה של ניתוק תושבות, לעתים תהליך ניתוק תושבות לוקח מספר שנים, זה נותן מספיק זמן להחליט האם למכור את הדירה או לא,
וסביר להניח שבהמשך יש סיכוי לשוק בממומנטום חיובי יותר ותמורה גבוהה יותר מהמכירה.

זה נכון במקרה של ניתוק תושבות, לעתים תהליך ניתוק תושבות לוקח מספר שנים, זה נותן מספיק זמן להחליט האם למכור את הדירה או לא,
וסביר להניח שבהמשך יש סיכוי לשוק בממומנטום חיובי יותר ותמורה גבוהה יותר מהמכירה.
1. ניתוק תושבות לוקח מספר שנים אבל הוא רטרואקטיבי, מהיום שבו עמדת במבחן לניתוק תושבות.

2. תושבות במדינת היעד אינה דורשת ניתוק ממדינת המקור. כלומר, 2 מדינות יכולות לקבוע שאתה תושב שלהם ולבקש שתשלם מיסים, אם יש אמנה תוכל להתקזז ,אבל בסופו של דבר תשלם את המיסים הגבוהים יותר מבין שתי המדינות.

נערך לאחרונה ב:
לא מדובר על רילוקשיין אלא יותר סוג של נוודות (בעיקר באסיה). עשיתי את זה בעבר ומחכה לרגע לחזור לזה.
אז במקרה שלי לא יהיה תושבות, נכסים, או מיסים במדינת יעד כלשהי, ואצטרך להמשיך לשלם מיסים בישראל.

משהו שקשה לי לכמת בתושבות זה שברגע של אסון אני יכול לחזור לארץ ולקבל טיפול מידי.
לא יודע מה יהיו החוקים אז, אבל ייתכן והדירה יחד אם זה שאבוא לבקר פעם בכמה שנים יאפשר לי לדחות את הניתוק תושבות.

התוכנית היא לחזור לארץ לבית אבות/חולים/קברות.

לגבי הפטור ממיסים משכירות ומס שבח, אישית אני חושב שבהינתן דירה ממוצעת ומספיק זמן, התשואה במניות יותר גבוהה, לעומת דירה שנותנת תזרים יציב.

יתכן והדירה יחד אם זה שאבוא לבקר פעם בכמה שנים יאפשר לי לדחות את הניתוק תושבות.
הדירה לא תשפיע על סטטוס התושבות, לא כאן ולא בחו"ל.
ביקורים או העדרם לא ישנו את סטטוס התושבות כל זמן שלא קיבלת תושבות במדינה אחרת. רק תצטרך להודיע לקרן הפנסיה אחת לחצי שנה שאתה בחיים.
אם תחליט לקבוע תושבות במדינה אחרת אז כנראה יהיה לך אינטרס לנתק את התושבות הישראלית כדי להמנע מכפל תשלומים ולקבל הטבות תושב חוזר כשתחליט לחזור. במקרה כזה הדירה כנראה תהיה ממוסה גם בישראל וגם במדינת התושבות (עם אפשרות זיכוי במידה ומדובר במדינת אמנה) ואז צריך להתאים את חישוב הכדאיות למיסוי במדינת היעד - סבירות גבוהה שהחזקת הדירה לא תהיה כדאית.

משהו שקשה לי לכמת בתושבות זה שברגע של אסון אני יכול לחזור לארץ ולקבל טיפול מידי.
שיקול חשוב.

לא מדובר על רילוקשיין אלא יותר סוג של נוודות (בעיקר באסיה). עשיתי את זה בעבר ומחכה לרגע לחזור לזה.
אז במקרה שלי לא יהיה תושבות, נכסים, או מיסים במדינת יעד כלשהי, ואצטרך להמשיך לשלם מיסים בישראל.
אם אתה מדבר על לטייל בין מדינות זה משהו אחד, אם אתה מתכוון לגור במדינה x, זה משהו אחר. אתה לא קובע אם וכאשר אתה הופך לתושב, המדינה בה אתה גר קובעת. זה נכון גם לזכות של ביטוח לאומי בישראל לנתק אותך אם הוא חושב שמרכז החיים שלך מחוץ לישראל. יש לך מינימום 5 שנים בהם תוכל לשלם ביטוח לאומי ולהשאר תושב לצרכי ביטוח לאומי (כולל בריאות), א"כ זה כבר נתון לשיקולם. בכל מקרה גם אם נותקת תוכל לחזור ולשלם קנס של 12 אלף ש"ח ולקבל את זכויותך( בריאות).

חשוב לציין שכל זה לא קשור לביטוחי בריאות פרטיים שיכולים לקבוע תנאים אחרים לקביעת מרכז החיים והאם הביטוח תופס. יש לקרוא בדקדוק את תנאי הביטוח ולא להסתמך על אמירות של משווקי ביטוחים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א דירה במתנה/ מכירת דירה לאח מנסיון בלבד! נדל"ן 15
חתול לילה שאלה על גידור בעת מכירת דירה נדל"ן 7
T טופס 1301 - דיווח על מכירת דירה, הכנסות מהשקעה אלטרנטיבית ומכירת גמל להשקעה וקרן כספית מיסים 44
ט מכירת דירה מתחת למחיר השוק בין בני משפחה נדל"ן 23
Modric19 דילמה: מכירת מדד או מניות בודדות לרכישת דירה שוק ההון 9
A מכירת דירה / פקדונות שוק ההון 2
ח מכירת דירה וההשקעה בשוק ההון שוק ההון 17
H התלבטות לגבי מכירת דירה לטובת רכישת צמוד קרקע נדל"ן 1
D מכירת חלק של דירה שהתקבלה בירושה נדל"ן 1
A מכירת דירה עקב גירושין נדל"ן 15
א הלוואה לרכישת דירה עד מכירת דירה נדל"ן 16
C מכירת דירה ושכירת דירה יקרה יותר במקום נדל"ן 51
L האם קבלן רשאי לכלול סעיפים בהסכמי מכר המונעים העברת זכויות או מכירת דירה עד מסירת החזקה? נדל"ן 25
A מיסוי בארה"ב על מכירת דירה בארץ - כאשר נשוי לאזרחית. מיסים 2
מ מכירת דירה במחיר למתשכן לפני הזמן. נדל"ן 21
S תשלום מס מינימלי בעת מכירת דירה כאשר קיימת דירה נוספת בבעלותי נדל"ן 2
E תזמון מכירת נכסים מבחינת מיסוי - דירה בירושה נדל"ן 2
ח מכירת דירה תוך כדי תהליך רישום בית משותף - בעיה? נדל"ן 6
T מכירת דירה קיימת וקנייה של אחרת - איך אני מצמצם מיסים? נדל"ן 1
P מס יסף - בזמן מכירת דירה או אחרי דוח שנתי? נדל"ן 5
M מכירת דירה שנרכשה בעסקת 80/20 נדל"ן 12
A מס בישראל על מכירת דירה בחו״ל (לטביה) נדל"ן 5
N מכירת דירה להשכרה עבור השקעה לטווח קצר שוק ההון 10
O מכירת דירה בעזרת מתווך או בלי? נדל"ן 17
ט יציאה לדרך חדשה בחיים לאחר מכירת דירה יומני מסע אישיים 53
נ מכירת דירה בתהליך ארוך במיוחד, אתגרי ורווחי, כדאי? נדל"ן 16
avi.perez הגשת דוח שנתי + נספח הון (מכירת דירה) מיסים 3
D מכירת מניות למען רכישת דירה למגורים שוק ההון 31
R משכנתא מול מכירת דירה להשקעה נדל"ן 12
Michel חישוב פחת לצורך מס שבח על מכירת דירה שניה נדל"ן 31
R מס שבח על מכירת דירה חדשה נדל"ן 1
נ מכירת דירה מיד אחרי קבלת היתר נדל"ן 4
סנופקין לקראת רכישה של דירה חדשה: סעיף מהיזם - איסור על מכירת הדירה עד מסירת המפתח נדל"ן 3
שנקל מכירת דירה להשקעה למען תיק דיבידנדים - התלבטות שוק ההון 53
Itaigrin מכירת דירה לצורך כסף נזיל להשקעות נדל"ן 11
F הון עצמי לדירה - מכירת מניות, margin, הלוואה כנגד קה"ש או "למשכן" דירה של הורים? נדל"ן 13
ק התייעצות לגבי מכירת דירה ראשונה ויחידה ולהשקיע ולעבור לשכירות. נדל"ן 9
K מכירת דירה נדל"ן 5
רוטב פיצה מכירת דירה והשקעה בשוק ההון בשביל אפקט ריבית דריבית שוק ההון 20
ח מכירת דירה לעמידר החדשה נדל"ן 6
S התלבטות לגבי מכירת דירה והשקעת הכסף שוק ההון 36
ש מיסוי בארה"ב על מכירת דירה בארץ מיסים 38
ש מכירת דירה וקניית דירה להשקעה נדל"ן 9
י "מכירת דירה" איך להכין את הדירה למכירה במחיר גבוה יותר. נדל"ן 12
ד מכירת דירה לטובת שוק ההון בצל משבר הקורונה שוק ההון 13
ש מכירת דירה או מישכון נדל"ן 19
T לקיחת משכנתא על בסיס חוזה מכירת דירה נדל"ן 2
G מכירת דירה שלישית והשקעת התמורה נדל"ן 22