• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

מכירת דירה בתהליך ארוך במיוחד, אתגרי ורווחי, כדאי?

נעמה רז

משתמש סולידי
דירוג
5
ברשותי דירה אותה אני רוצה להציע למכירה בשביל רכישת נכס חלופי,
הענין הוא שיש לי עליה משכנתא לא קטנה בכלל עם ריביות ממש טובות,
מה שקרה שיש לקוח שמעונין רציני בדירה, אבל הוא מעונין לעשות את זה בתהליך ארוך, כיון שיש לו דירה אחרת בפינוי בינוי ויקח כמה שנים עד שהוא ירויח את הרווח עליה,
לשם כך הוא מעונין לרכוש את הדירה הנוכחית אבל בסכום של כ 20% עם הערת אזהרה, כך מחד הנכס מובטח לו, ומאידך הוא יוכל להמתין לעליית הנכס שלו כדי להשלים את העיסקה,
אציין שהוסכם שבמידה והוא לא יעמוד בלו"ז התשלומים כמו שהוגדר אזי מקבל הוא את כספו בחזרה ללא רבית,
אני מחד ממש לא רוצה 'להתחתן' איתו למשך כמה שנים עד שנגמור את העיסקה, אבל מצד שני אני חושבת אולי זה כן כדאי לי כי כך אוכל לשמור לעצמי את המשכנתא עם ריביות מאוד טובות על מנת לעשות ממנה גרירה להמשך.
כששוחחתי עם עו"ד הוא טען שאין מניעה כזאת מבחינה משפטית, רק שיש לזה 2 אפשרויות של הגדרת העיסקה:
1. הגדרת העיסקא היא עיסקה של תהליך ארוך, ולהגדרה זו מחיר הנכס נקבע בתחילת העיסקה, כמו"כ השכירות עד סוף התשלומים שייכים למכור כמו כל עיסקה רגילה.
2. הגדרת העיסקא הינה כשותפות שוה בנכס, ולהגדרה זו מחיר רכישת הנכס תלויה כמה הינה שוה באותה עת, כך שכשמשלמים בהתחלה הוא לפי ערך זה, ומאידך כשהוא רוצה לרכוש את השאר צריך לשום כמה הנכס שוה אז, ואם הנכס עלה או ירד אזי הוא צריך לשלם את הסכום לפי האוזים אותם הוא נשאר לקנות, ולהגדרה זו מחיר השכירות הוא כפי כ"א כמה יש לו בנכס.

תכלס' אני אוכל להרויח או שכירות או עליית ערך נכס, וגם שמירה על ריביות המשכנתא, ומצד שני מה יש לי להפסיד: הדירה מבוטחת אצלי, מקסימום עם העיסקא נתבטלת אני נהנית מהכסף ללא שום ריביות,
בקיצור האם השקעה טובה, או שקניתי לי חתיכת כאב ראש לשנים הקרובות? ואם כן באיזה נוסח יותר כדאי 1 או 2?
כמו"כ מה עם השלכות המיסוי במידה ואמצע דירה חלופית בתוך זמן זה זה מוגדר שזה שייך לי ואני חייבת לשלם ע"כ מס דירה 2 או שזה הוגדר שזה שייך לו ואז הנני פטורה?
מה דעתכם?

מצד שני אני חושבת אולי זה כן כדאי לי כי כך אוכל לשמור לעצמי את המשכנתא עם ריביות מאוד טובות על מנת לעשות ממנה גרירה להמשך.
מתי אמורה להתבצע הסרת השיעבוד?
כדאי להתייעץ גם יועץ משכנתאות, יש מצב שהבנקים לא כל כך אוהבים עסקה כזו - זו יותר בעיה של הקונה, אבל הייתי מוודא גם לעניין הגרירה שזה לא מייצר סיבוך.

החיסרון הגדול שאני רואה בעסקה כזו הוא חוסר אפשרות לנצל הזדמנויות שתתקלי בהן במהלך השנים, או אם למשל השוק יתחיל לעלות הוא עלול לברוח לך.

כמו"כ מה עם השלכות המיסוי במידה ואמצע דירה חלופית בתוך זמן זה זה מוגדר שזה שייך לי ואני חייבת לשלם ע"כ מס דירה 2 או שזה הוגדר שזה שייך לו ואז הנני פטורה?
לא משפטן, אבל ממה שאני מכיר מהרגע שנחתם הסכם המכר הדירה כבר לא נרשמת עליך לעניין בעלות על דירה נוספת לצורך מס רכישה.

מתי אמורה להתבצע הסרת השיעבוד?
מתי שהוא ישלים את התשלום
החיסרון הגדול שאני רואה בעסקה כזו הוא חוסר אפשרות לנצל הזדמנויות שתתקלי בהן במהלך השנים
אכן, ומה קורה אם הוא שילם לי את כל היתרה של שווי הנכס הלא משועבד, כך שאת ההון העצמי לא אוכל לקבל יותר ממכירה רגילה כי אני מעבירה את זה למשכנתא בין כה וכה.
או אם למשל השוק יתחיל לעלות הוא עלול לברוח לך.
זה יהיה מוגדרת להפרת חוזה עם כל ההשלכות כמו כל ביטול עיסקה

כן, כשהוא מוכר את דירתו.
זה לא תחום בזמן?
את זה אני מתכוננת להתקדם עם ההון העצמי שהוא יביא לי בהתחלה.
הון עצמי זה חלק מהסיפור. אבל אם תצטרכי גם מימון, את לא תוכלי להנות מהמשכנתא הקיימת כי בינתיים הקונה לא שילם. אני לא יודע מה מצבך מבחינת הכנסה והאם יאשרו לך משכנתא נוספת במידת הצורך.

תכלס' ממליץ?
אישית, פחות מתחבר לעסקאות ארוכות שנים בין אנשים זרים. זה מגדיל את הסיכון לכל מיני בלת"מים שעשויים להפוך בהמשך למחלוקות כספיות ומשפטיות.

ברשותי דירה אותה אני רוצה להציע למכירה בשביל רכישת נכס חלופי,
הענין הוא שיש לי עליה משכנתא לא קטנה בכלל עם ריביות ממש טובות,
מה שקרה שיש לקוח שמעונין רציני בדירה, אבל הוא מעונין לעשות את זה בתהליך ארוך, כיון שיש לו דירה אחרת בפינוי בינוי ויקח כמה שנים עד שהוא ירויח את הרווח עליה,
לשם כך הוא מעונין לרכוש את הדירה הנוכחית אבל בסכום של כ 20% עם הערת אזהרה, כך מחד הנכס מובטח לו, ומאידך הוא יוכל להמתין לעליית הנכס שלו כדי להשלים את העיסקה,
אציין שהוסכם שבמידה והוא לא יעמוד בלו"ז התשלומים כמו שהוגדר אזי מקבל הוא את כספו בחזרה ללא רבית,
אז את בעצם נותנת לו אופציה לרכישה במחיר x בתמורה לריבית על 0.2x עד שהוא יחליט.
כמה שנים הוא רוצה שתהיה לו את האופציה הזאת? כמה חשבת לאפשר לו?

לשם פשטות נגיד שהדירה שווה מיליון שקלים, הוא יעביר עכשיו 200 אלף, לא תוכלי להשקיע אותם בהשקעה לטווח ארוך כי ייתכן ותידרשי להשיב אותם, אז תפקידי את הכסף בקרן כספית, ותקבלי 4.5% נטו, כלומר 9 אלף בשנה. (סדר גודל אולי אפשר קצת יותר).

אם המצב בשוק הנדלן ישאר ככה עוד כמה שנים עם קיפאון או אפילו ירידות מחיר קלות אז תרוויחי קצת עד שהוא יתייאש וחלק גדול מהרווח ילך לשכר הטרחה של עורך הדין.

אם עוד שלוש שנים הריבית תרד, ושוק הנדלן יחזור לעליות, אז אמנם הרווחת בינתיים סדר גודל של 27 אלף על הריבית, אבל ככהנ גם מחיר הדירה של יעלה ביותר מ2.7% שזה 27 אלף בדוגמא.

לסיכום אני לא רואה איך בתנאים האלו זה עובד לטובתך בשום צורה. אם לא תתני לו את האפשרות לביטול חינם אז אולי זה יהיה אטרקטיבי עבורך.

אני מחד ממש לא רוצה 'להתחתן' איתו למשך כמה שנים
את עלולה לגלות שרישום הערת אזהרה על שם הקונה יכול להיות ממש כמו גירושין כי ברגע שהערת אזהרה נרשמה, הכוח בידיים של הקונה. נכון, אפשר ללכת לבית משפט אבל, זה תהליך ארוך, ויקר. בנוסף, שימי לב, שבעסקא הזו, יש פתח מילוט בו אם לקונה אין את הכסף, הוא לא מפצה אותך על אובדן העסקה. תשלום הריבית על ההון העצמי הוא לא מספיק כדי לפצות על אבדן הזמן במקרה כזה.
אם המוטיבציה היא לשמור על הריביות הטובות, את יכולה למכור את הנכס שלך ובמקביל, לקנות נכס אחר ולגרור את המשכנתא אל הנכס החדש.

אני חושבת שבמקום לקנות חלב בסופר את שוקלת לקנות את הפרה. נשמע כמו עסקה מסובכת ועם סיכונים מיותרים משיקולי אופטימיזציה.
אם המוטיבציה היא לשמור על הריביות הטובות, את יכולה למכור את הנכס שלך ובמקביל, לקנות נכס אחר ולגרור את המשכנתא אל הנכס החדש.
+1

תכלס' אני אוכל להרויח או שכירות או עליית ערך נכס
המחיר לא מוסכם מראש? מכאן שאם ערך הדירה עלה, אתה הפסדת, תהיי מחוייבת למכור לו עוד X שנים במחיר נמוך.

אם הבנתי נכון את העיסקה, לקונה היא פנטסטית (בלי להכיר את המחיר), הוא מקבל כאן אופציה לרכוש דירה בלי לשלם כמעט מחיר. עוד X שנים, הוא יכול להחליט אם הוא קונה את הדירה (במידה ומחירה עלה) או מוותר על העיסקה ומקבל ממך חזרה את הכסף.

את מרוויחה בשכירות 2-3% ממחיר הדירה בכל שנה ועוד ריבית על ה 20% מקדמה. זה באמת שווה לך את כל זה? הצפי של רוב האנשים הוא שהריבית הנמוכה תחזור והשוק יוצף בביקוש לדירות בזמן שהמלאי ירד. מחיר הדירה עשוי לעלות

גרוע מאוד. תציעי לו עסקת אופציה לפיה הוא משלם תמורת האופציה לקנות ממך במחיר x לתקופה y.תבדקי עם עורך דין כי יש הגבלה על עסקאות כאלה.
אין סיבה להכנס למכירה שלא בטוח תתממש ובטח כשההוצאות והצרות על חשבונך.

כיון שיש לו דירה אחרת בפינוי בינוי ויקח כמה שנים עד שהוא ירויח את הרווח עליה
מה שנקרא, לקבל משכנתא בגרייס מבלי לשלם ריבית על הגרייס.
ועוד עם אופציה לבטל את העסקה ללא קנסות כשבא לו.

אני מחד ממש לא רוצה 'להתחתן' איתו למשך כמה שנים
אין לי כדור בדולח
אבל את בוודאי תתחתני איתו למשך כמה שנים

עד שנגמור את העיסקה
אם תגמרו את העסקה

אם לא ילך איתו, אני בא לחתום על אותה העסקה במקומו.

(לא ממליץ לא מייעץ)

אני גם מוכן לעסקה כזו ואני מוכן לשלם לך יותר ממה שהוא מציע.

@נעמה רז אנחנו צוחקים כאן אבל אני מקווה שאת מבינה, העיסקה הזאת נישמעת ממש מוזרה. את מתחייבת למכור דירה במחיר X גם אם עוד כמה שנים המחיר יהיה גבוה בהרבה. את חושפת את עצמך לסיכון ומתחייבת, בזמן שהקונה לוקח את הזמן ויכול להחליט אם הוא נהנה מעליית ערך או מוותר על העיסקה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
N מכירת דירה להשכרה עבור השקעה לטווח קצר שוק ההון 10
O מכירת דירה בעזרת מתווך או בלי? נדל"ן 17
ט יציאה לדרך חדשה בחיים לאחר מכירת דירה יומני מסע אישיים 53
avi.perez הגשת דוח שנתי + נספח הון (מכירת דירה) מיסים 3
D מכירת מניות למען רכישת דירה למגורים שוק ההון 31
R משכנתא מול מכירת דירה להשקעה נדל"ן 12
Michel חישוב פחת לצורך מס שבח על מכירת דירה שניה נדל"ן 31
R מס שבח על מכירת דירה חדשה נדל"ן 1
נ מכירת דירה מיד אחרי קבלת היתר נדל"ן 4
סנופקין לקראת רכישה של דירה חדשה: סעיף מהיזם - איסור על מכירת הדירה עד מסירת המפתח נדל"ן 3
שנקל מכירת דירה להשקעה למען תיק דיבידנדים - התלבטות שוק ההון 53
Itaigrin מכירת דירה לצורך כסף נזיל להשקעות נדל"ן 11
F הון עצמי לדירה - מכירת מניות, margin, הלוואה כנגד קה"ש או "למשכן" דירה של הורים? נדל"ן 13
ק התייעצות לגבי מכירת דירה ראשונה ויחידה ולהשקיע ולעבור לשכירות. נדל"ן 9
K מכירת דירה נדל"ן 5
רוטב פיצה מכירת דירה והשקעה בשוק ההון בשביל אפקט ריבית דריבית שוק ההון 20
ח מכירת דירה לעמידר החדשה נדל"ן 6
S התלבטות לגבי מכירת דירה והשקעת הכסף שוק ההון 36
ש מיסוי בארה"ב על מכירת דירה בארץ מיסים 38
ש מכירת דירה וקניית דירה להשקעה נדל"ן 9
י "מכירת דירה" איך להכין את הדירה למכירה במחיר גבוה יותר. נדל"ן 12
ד מכירת דירה לטובת שוק ההון בצל משבר הקורונה שוק ההון 13
ש מכירת דירה או מישכון נדל"ן 19
T לקיחת משכנתא על בסיס חוזה מכירת דירה נדל"ן 2
G מכירת דירה שלישית והשקעת התמורה נדל"ן 22
liranviper איך להגדיר אסטרטגיה לאחר מכירת דירה? שוק ההון 26
א עוד שאלת עזרה - האם לסגור משכנתא עם מכירת דירה נדל"ן 21
T מכירת RSU כאשר המס השולי נמוך שוק ההון 12
ס מכירת תיק השקעות בשביל החזר מס מיסים 9
מכירת אופציות בחברה פרטית בחלקים מיסים 4
B מכירת ניירות ערך וחישוב מטח מיסים 6
א מכירת קרן כספית שוק ההון 1
B מס על מכירת מניות מאקזיט מיסים 5
L מכירת ESPP מחשבון ETRADE צרכנות פיננסית 2
Y מכירת קרן כספית מוגבלת - האם יש סכנת נזילות בעת מכירה? שוק ההון 1
H פיצול מכירת RSU לשני חשבונות מיסים 1
A החזרי מס אחרי מכירת RSU מיסים 1
B ביטוח לאומי מקסימלי על מכירת RSU מיסים 7
O מכירת ESPP עם נאמן בהפסד מיסים 4
N מכירת RSU בהפסד מיסים 27
D המלצה לרו"ח עבור מכירת RSU מיסים 2
T מכירת RSU וESPP מETRADE שוק ההון 1
ה מחיר למשתכן - איסור מכירת הדירה נדל"ן 58
N מכירת השילוש ורכישת ACWI שוק ההון 6
A מכירת נייר ערך שמפסיד כמגן מס: שוק ההון 2
P מס רווח הון על מכירת נדל"ן בחו"ל שהתקבל בירושה מיסים 5
Y סיכום ושאלות - דחיית מכירת RSU לאחר פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
B מכירת אופציות בקה"ש IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
M מכירת אופציות וקיזוז הפסדי הון בטופס 135 מיסים 4
N דרכים אופטימליות להשקעה של 100,000 ש"ח (הלוואה / מכירת מניות / חיסכון) שוק ההון 6

נושאים דומים

Back
למעלה