• אזהרה: פורום זה מיועד להחלפת דעות בין משקיעים חובבים בנושאים תאורטיים בלבד. חל איסור מוחלט על מתן ייעוץ השקעות פרטי. אין לראות בדיונים בפורום בבחינת יעוץ השקעות או תחליף לייעוץ פיננסי מקצועי המותאם אישית וספציפית למשקיע תוך התחשבות בנתוניו, צרכיו המיוחדים והאחרים, מצבו הכספי, נסיבותיו ומטרותיו. אין להסתמך או לפעול על פי הנאמר בפורום ללא קבלת יעוץ מקצועי אישי מבעל הרישיון המתאים, וכל הנוהג אחרת עושה זאת על אחריותו בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחבר/ת ההודעה בלבד.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

מכירה חלקית של מניות

Golan

משתמש רגיל
דירוג
86
שלום לכולם,

זו הודעה ראשונה שלי כאן. אני משקיע בשוק ההון קצת פחות משנה. כרגע עם קרנות מחקות ישראליות (המשימה שלי לקיץ הקרוב זה להבין את ההשלכות של קרנות זרות מול הישראליות ולחשוב אם אני משנה את התיק שלי, אבל זה נושא לפוסט אחר).

לענייננו:

מלבד הקרנות שיש לי בתיק, החזקתי כ-20% במניה מסויימת בניגוד לאסטרטגיית ההשקעה שהחלטתי עליה, ולכן החלטתי שמעל מחיר מסויים אמכור את המניה.
בפועל, היום המניה הגיעה קרוב למחיר שהגדרתי לעצמי, ולכן החלטתי למכור בשלבים, כאשר היום מכרתי 65% מכמות המניות שלי.
השאלה שלי היא כזו: אחרי המכירה אני רואה באורדרנט כאילו מחיר העלות הממוצעת של המניות שנשארו לי ירדה. האם זה אומר שכל הרווח שקיבלתי מהמניה מגולם ב"הורדת" מחיר הקניה, ובעצם אחוייב במס רק אם אמכור את כל שאר המניות, לפי ההפרש בין המחיר החדש שמופיע למחיר שאמכור?

תודה מראש לעונים.

נערך לאחרונה ב:
לא אלא זה אומר שתתחויב ביותר מס משכבר חויבת ולכן קודם שילמת מס וכשתמכור תשלם יותר מס

לא אלא זה אומר שתתחויב ביותר מס משכבר חויבת ולכן קודם שילמת מס וכשתמכור תשלם יותר מס

אני לא בטוח שהבנתי את התשובה שלך. גם יחייבו אותי במס לפי הרווח של המניות שמכרתי עכשיו, וגם יחשיבו לי את המניות שנשארו כאילו הם נקנו יותר בזול? זה קצת לא הגיוני.

אולי לא הסברתי את עצמי כמו שצריך, אז אני אביא דוגמה מספרית (המספרים לא אמיתיים, סתם לשם הדוגמה):
נניח שקניתי 100 מניות ב-100 דולר כל אחת. סה"כ שילמתי על המניות 10,000 דולר.
היום מכרתי 50 מניות ב-150 דולר, וקיבלתי 7,500 דולר (רווח של 50 דולר למניה, כלומר רווח של 2,500 דולר).
עכשיו יש שתי אפשרויות לכאורה:
1. אפשר למסות אותי על ה-2500 דולר, ואז אשלם מס של 625 דולר (לפי 25% מס), ומחיר הקניה של המניות הנותרות יישאר 100 דולר.
2. אפשר לומר שנשארו לי 50 מניות ש"שילמתי" עליהן 2,500 דולר (10,000 של הקניה המקורית פחות ה-7,500 של המכירה), ואז מחיר הקניה של אותן 50 המניות הנותרות יהפוך להיות 50 דולר למניה.

לכאורה זה לא אמור לשנות את סך המס שאשלם. כי נניח שאמכור את 50 המניות הנותרות ב-200 דולר למניה, אז המס שאשלם לפי כל אחת מהאפשרויות הוא:
1. יהיה לי רווח של 5,000 דולר או 100 דולר למניה (כי מחיר הקניה נשאר 100 דולר למניה), ואז אשלם מס של 1,250 דולר. סה"כ כולל המס שכבר שילמתי זה ייצא 1,875 דולר מס.
2. הרווח הוא 7,500 דולר (או 150 דולר למניה, כי מחיר הקניה של אותן 50 המניות ירד ל-50 דולר), ועל הרווח הזה אשלם מס של 1,875 דולר.

ההבדל הוא כמובן בדחיית תשלום המס. מה שיכול להיות משמעותי לפעמים.

אני מפספס משהו? מה שבפועל קורה זה לא אחת משתי האפשרויות שהצעתי?

1. אפשר למסות אותי על ה-2500 דולר, ואז אשלם מס של 625 דולר (לפי 25% מס), ומחיר הקניה של המניות הנותרות יישאר 100 דולר.
זה מה שצריך לקרות בפועל (רק עם תיאום שער הדולר של הרכישה והמכירה).

אני לא בטוח שהבנתי את התשובה שלך. גם יחייבו אותי במס לפי הרווח של המניות שמכרתי עכשיו, וגם יחשיבו לי את המניות שנשארו כאילו הם נקנו יותר בזול? זה קצת לא הגיוני.
לא. אל תתיחס לנתונים באורדרנט, הם פעמים רבות לא נכונים.
הרווח מחושב תמיד לפי מחיר הקנייה המקורי של המנייה ובארץ תמיד FIFO.
אם אתה רוצה מספרים מדוייקים תתקשר לשירות לקוחות ותבקש דו"ח "שאילתת מס עם מכירה רעיונית".

מהניסיון שלי עם אורדרנט, כשאתה מוכר חלק מהאחזקה שלך במניה מסויימת, אז באותו יום חלק מהנתונים לגבי האחזקה שלך באותה מניה משתבשים, למשל נתוני העלות. חכה יום אחד ותראה שפתאום המספרים הגיוניים יותר.

נערך לאחרונה ב:
אחרי המכירה אני רואה באורדרנט כאילו מחיר העלות הממוצעת של המניות שנשארו לי ירדה.
שלשום קרה לי משהו דומה:
אג"ח קונצרני יום ה X היה ביום ראשון. בנוסף האג"ח מתחיל להחזיר את הקרן, ז"א פידיון תקופתי + ריבית הרגילה שמשולמת כבר שנים.
עוד נתון - קניתי בזמנו הכול ברכישה אחת ז"א שאין כאן עניין ה FIFO.
ביום שני ראיתי שעלות הקניה ירדה מ 82.94 ל 80.11. ניסו להסביר לי שזה בגלל הריבית שתשולם לי בעוד כשבוע ויש לה השפעה על מחיר קניה.
לא הבנתי את ההסבר. להבנתי זה אמור להשפיע על מחיר האג"ח ולא על מחיר קניה. הרי מחיר קניה זה נתון עובדתי שלא ניתן לשינוי.
היום ראיתי שעלות הקניה עלתה ל 82.43 עדיין 50 אגורות פחות מהמחיר האורגינאלי.
[מחיר האג"ח גם כן ירד אבל רק בחצי מגובה הריבית העתידית. להמחשה במספרים עגולים - הריבית היא 1000 ש"ח לפני מס ומחיר האג"ח ירד בפחות מ 500 ש"ח.]
משהו הבין את מה שכתבתי? @אורי ג.

תתעלם מהנתונים באורדרנט, הם לא נכונים.
הנתונים הנכונים הם רק מה שאתה מקבל בדו"חות הביתה או בדו"חות משירות לקוחות.
הנתונים שלי לא מאורדרנט הם מטרייד-וואן וגם בנק איגוד.
נראה שהתופעה דומה בכול פלטפורמה.

לא. אל תתיחס לנתונים באורדרנט, הם פעמים רבות לא נכונים.
הרווח מחושב תמיד לפי מחיר הקנייה המקורי של המנייה ובארץ תמיד FIFO.
אם אתה רוצה מספרים מדוייקים תתקשר לשירות לקוחות ותבקש דו"ח "שאילתת מס עם מכירה רעיונית".

מהניסיון שלי עם אורדרנט, כשאתה מוכר חלק מהאחזקה שלך במניה מסויימת, אז באותו יום חלק מהנתונים לגבי האחזקה שלך באותה מניה משתבשים, למשל נתוני העלות. חכה יום אחד ותראה שפתאום המספרים הגיוניים יותר.

תודה רבה לעונים. באמת היום הנתונים נראים יותר הגיוניים, והעלות הממוצעת חזרה להיות כמו שהייתה מקודם.
אני עדיין לא רואה את המס שחויב. אני מניח שאראה את זה בהמשך, אבל בכ"ז שאלה. אורי, כתבת שבארץ זה תמיד FIFO. תגיד לי אם הבנתי נכון: זה אומר שאם קניתי בשני שלבים, נניח 70% מהאחזקה בסכום מסויים ו-30% בהמשך בסכום קטן יותר, עכשיו כשמכרתי 65%, יחייבו אותי כאילו מכרתי את ה-30% לפי הרווח שלהם, והשאר לפי הרווח מהמחיר של ה-70%? אז בעצם בהמשך אני אמור דווקא לראות כאילו העלות הממוצעת של מה שנשאר עלתה למחיר הקניה הראשוני, נכון?

שוב תודה.

נניח 70% מהאחזקה בסכום מסויים ו-30% בהמשך בסכום קטן יותר, עכשיו כשמכרתי 65%,
כשמכרת 65%, זה ייחשב כאילו מכרת 65% מתוך ה-70% שקנית בנגלה (שכבה) הראשונה, בהתאם למחיר והרווח ההון הגלום בשכבה הזאת.

כשמכרת 65%, זה ייחשב כאילו מכרת 65% מתוך ה-70% שקנית בנגלה (שכבה) הראשונה, בהתאם למחיר והרווח ההון הגלום בשכבה הזאת.

אוי, כמובן. התבלבלתי בין FIFO ל-LIFO (שזה די פדיחה בהתחשב בתחום העיסוק שלי). משום מה היה נראה לי יותר הגיוני שזה יהיה LIFO.

משום מה היה נראה לי יותר הגיוני שזה יהיה LIFO.
מנקודת מבט של הרשות שאחראית על מיקסום גביית המיסים, FIFO הרבה יותר הגיוני (והם אלו שקובעים את הכללים)...

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
R מכירה גדולה משיקולי דמי ניהול - מה כדאי לדעת? שוק ההון 4
L מיסוי ריאלי/נומינלי על מניות חו"ל, מכירה רעיונית מיסים 3
Y מכירת קרן כספית מוגבלת - האם יש סכנת נזילות בעת מכירה? שוק ההון 1
The Thinker על מי האחריות כאשר מתבצעת מכירה בשער לא נכון בברוקר ישראלי? שוק ההון 10
Y מכירה של נייר הפסדי וקניה מחודשת שלו לצורך מגן מס שוק ההון 3
F קה"ש IRA עם הפקדות מעל התקרה - מכירה למען איזון תיק זה אירוע מס? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
F ביצעתי מכירה של מנייה בהפסד ולאחר מכן ברווח לא היה קיזוז במגן מס שוק ההון 9
N איך אני יכול לראות היסטוריית קניה/מכירה בספארק? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
הק995 איך להגן בהעברת תיק עם מכירה ופערי זמנים צרכנות פיננסית 7
NightStyle ספיגת מכירה בהפסד דורשת דיווח מס? מיסים 4
Y מס על מכירה של יחידות מקרן כספית מיסים 1
אגוז_קוקוס העברת קרנות איריות ל-IB או מכירה וקנייה מחדש שוק ההון 63
F מכירה של RSU מס עשירים 62 אחוז מיסים 14
A איפה אפשר לקרוא בפשטות על המיסוי על קנייה / מכירה בשוק ההון? פוסטים מאיכות נמוכה 4
נ האם לבצע מכירה של מניות למטרת מגן מס בלבד? מיסים 19
ס סיכונים בשירותי בניה על פני עסקת קומבינציה או מכירה נדל"ן 1
O מכירה בשוק שורי מאוד בהשקעה פאסיבית שוק ההון 21
א תזמון מכירה של נייר מגודר מט"ח שוק ההון 14
A פקודת מכירה בחשבון שגוי - נסיון לתקן שוק ההון 1
I מכירה בשכבות פוסטים מאיכות נמוכה 3
א אם קונים מק"מ ומחכים עד הסוף, האם צריך לשלם עמלת מכירה ? שוק ההון 3
Y מכירה במפולת לצורך מגן מס מיסים 17
Y מכירה "פיקטיבית" בהפסד? שוק ההון 27
E IBI החליטו להעלות עמלת קניה/מכירה בקרנות הרשומות בחו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 16
ה מכירה ברווח ואז מכירה בהפסד מיסים 5
כ דחיית הוראת מכירה באורדרנט שוק ההון 8
R מכירה רעיונית בנק מזרחי שוק ההון 5
ש להשקיע ולשפץ דירה לפני מכירה או לא? נדל"ן 4
ד גמל ישנה ונזילה בIRA - האם בפעולות מכירה ברווח משולם מס? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
R מתי נגבים הדמי מכירה / קניה ? אם בכלל? שוק ההון 2
P אפשרות לשיפוצים לפני מלוא ביצוע הסכם קניה/מכירה? נדל"ן 16
האזרח החשדן מכירה בשביל שדרוג נדל"ן 27
נ קבלתי החזר מס בסוף החודש אחרי מכירה בהפסד מיסים 5
ח מס שבח מכירה של כמה דירות מיסים 0
ט מכירה בתוך אינטרוול ב-viewtrade ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
ס אגרות חוב - מכירה במחיר גבוה מהפארי שוק ההון 23
N מכירה בשכבות - RSU ואופציות שוק ההון 6
N RSU - המרת דולרים לשקלים בעת מכירה שוק ההון 18
W דיווח על מכירה בהפסד צרכנות פיננסית 1
E שאלה של מתחילים לגבי מכירה של ETF שוק ההון 2
G יש קרן נאמנות (לא מחקה) ללא דמי קניה מכירה שוק ההון 0
O המס על קנייה/מכירה של מנייה אחת בוול סטריט שוק ההון 9
M מס רווח הון במקרה של מכירה של חלק מהמניות שוק ההון 9
ג שאלה לגבי מכירה של ניירות ערך שוק ההון 5
S מס מכירה ברווח שוק ההון 2
G קרה למישהו פעם ? מכירה רעיונית שוק ההון 5
I ESPP - פקודת מכירה אוטומטית שוק ההון 12
B קיזוז מס רווחי הון לאחר מכירה ברווח שוק ההון 30
R שער החליפין בקניית ומכירת מניות לצורכי חישוב מס - נקבע ברגע הרכישה\מכירה? שוק ההון 4
Rahash מכירה רעיונית ו-Spin-off שוק ההון 11

נושאים דומים

Back
למעלה