• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מכירה בחסר *********** ******

• פותח הנושא פותח הנושא sy4321
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

sy4321

משתמש סולידי
דירוג
10
אני משקיע לטווח ארוך בעיקר במדד מניות עולמי.
אני שוקל לתבל מעט את תיק ההשקעות על ידי השקעה באסטרטגיה לונג שורט לטווח ארוך, כלומר למכור בחסר *********** ****** (העולמי) ETF אמריקאית פופולרית סחירה, ולקנות עם הכסף ETF אמריקאית אחרת המשקיעה כמעט באותו התחום (קורולציה גבוה בין שתי ה ETFs) רק באופן יעיל יותר ועם ביצועים טובים יותר לאורך שנים.
סוג החשבון שלי *********** הוא protfolio margin ואני במסלול עמלות IBKR PRO TIERED COST.
1. מה העלויות של מכירה בחסר *********** במסלול העמלות שלי ?
2. בהנחה שיש לי *********** תיק השקעות גדול ללא מינוף, והאסטרטגיה לונג שורט היא על כ 10% מהתיק שלי, האם אוכל להחזיק באסטרטגיה זו לטווח ארוך או שסביר שבשלב כלשהו יסגרו לי את המכירה בחסר ? באילו מצבים ועד כמה הם נפוצים ?
3. בתכלס יש לי ETF שאני רוצה להשקיע בה לטווח ארוך ואינני מעוניין לשם כך לממש השקעות קיימות או להביא כסף מבחוץ ולהגדיל את התיק. אני רוצה להשוות בין עלות מינוף לעלות מכירה בחסר כדי לממן את הרכישה. חיפשתי באתר של ********** עלות של מכירה בחסר אך אני לא בטוח שמצאתי את המקום הנכון ושהבנתי, ואשמח לשמוע מניסיונם של אחרים שמכרו בחסר ***********.
תודה.

1. עלות השורט על הנייר הספציפי שמחושבת ומשולמת יומית, פחות קצת כסף על ריבית מזומן מעל 100,000$.
יש ניירות מאוד סחירים שהתשלום הוא רק חצי אחוז שנתי ויש ניירות שמגיעים ל10-20% ובזמנים מסוימים יכולים להגיע גם למאות אחוזים. זה משתנה דינאמי.
2. מאוד מאוד נפוץ על ניירות לא מאוד סחירים או בזמנים שיש לחץ חזק מאוד של שורטים. על ניירות מאוד מאוד סחירים ויחסית יציבים אתה יכול להיות רגוע.
ככול הששורט יותר גדול ככה הסיכויים שייקחו לך את הניירות או חלקם עולה. וזה יהיה בזמן הכי גרוע.
3. שורט זה לא קסם. זה מעלה לך את דרישות המארג'ין ובדר"כ בצורה משמעותית...
במקום 15%-25% על אחזקת לונג על נייר רגיל - בשורטים זה ינוע יותר על הסקאלה של 50%-100% ולפעמים גם יותר.

נראה לי שאתה מפספס את הקטע שכשורט הולך נגדך אתה מפסיד כסף
אני לא יודע באיזה etf אמריקאית פופולארית אתה רוצה להשקיע אבל אם היא מאוד פופולארית אז סיכוי טוב שהיא גם עולה לפעמים.

1. עלות השורט על הנייר הספציפי שמחושבת ומשולמת יומית, פחות קצת כסף על ריבית מזומן מעל 100,000$.
יש ניירות מאוד סחירים שהתשלום הוא רק חצי אחוז שנתי ויש ניירות שמגיעים ל10-20% ובזמנים מסוימים יכולים להגיע גם למאות אחוזים. זה משתנה דינאמי.
2. מאוד מאוד נפוץ על ניירות לא מאוד סחירים או בזמנים שיש לחץ חזק מאוד של שורטים. על ניירות מאוד מאוד סחירים ויחסית יציבים אתה יכול להיות רגוע.
ככול הששורט יותר גדול ככה הסיכויים שייקחו לך את הניירות או חלקם עולה. וזה יהיה בזמן הכי גרוע.
במקום 15%-25% על אחזקת לונג על נייר רגיל - בשורטים זה ינוע יותר על הסקאלה של 50%-100% ולפעמים גם יותר.

נראה לי שאתה מפספס את הקטע שכשורט הולך נגדך אתה מפסיד כסף
אני לא יודע באיזה etf אמריקאית פופולארית אתה רוצה להשקיע אבל אם היא מאוד פופולארית אז סיכוי טוב שהיא גם עולה לפעמים.
1. יש דרך לבדוק מה היה טווח העלויות בעבר על מכירה בחסר של ETF ספציפית ? אם כן אודה להסבר איך.
2. אין לי מינוף בתיק, ואני מחזיק רק בני"ע בלונג למעט המכירה בחסר היחידה שאני מתכוון לעשות על ETF וגם זה בסכום קטן יחסית לשווי התיק כך שנראה לי שאני צריך פחות לחשוש ממארג'ין.
3. ברור לי שבשורט מפסידים כסף כשה etf עולה ואני גם מאמין שבטווח הארוך ה etf יעלה אבל ה etf השני שאקנה בלונג יעלה יותר. אני מנסה להרוויח את המרווח בין ה ETFs ולנטרל את סיכון השוק, רק אני רוצה לוודא שעלויות השורט לא יהיו גבוהות מידי ויגרמו לאסטרטגיה להיות לא ריווחית.

ם כן אודה להסבר איך
https://www.**********************/en/pricing/short-sale-cost.php

שים לב שבקרנות\תעודות של שורט או ממונפות מדד היחוס מתאפס יומית
לכן יש השלכות אחרות שלא בטוח שצפית כמו גרר התנודתיות (volatility drag)
ועלות השאלה שכלולות בהוצאות הקרן, ועלות מינוף אם קיים כזה

אם תיקח כמה מניות שאתה רוצה למכור בחסר כדי להרכיב לעצמך תיק של שורט "עצמאי"
אז תמיד תזכור ששורט הוא לא רק הימור על מחיר הוא גם הימור על זמן
משמע עלות ההשאלה יכולה להיות הפסדית אם הזמן הוא "מוקדם" מדי (או שצריך להמתין המון זמן לנפילת המחיר)
עוד דבר שיש לזכור שללונג יש תיקרת הפסד של 100%, לשורט אין תיקרה וההפסד לא מוגבל
לא מוגבל = כמות הביטחונות שיש לך
משמע אתה יכול לאפס את התיק שלך אם יחול עליך מה שנקרא "שורט סקוויז"

שים לב שבקרנות\תעודות של שורט או ממונפות מדד היחוס מתאפס יומית
לכן יש השלכות אחרות שלא בטוח שצפית כמו גרר התנודתיות (volatility drag)
לא כל כך הבנתי מה רשמת פה.
אשמח אם תוכל להבהיר ולפרט יותר.

לא כל כך הבנתי מה רשמת פה.
אשמח אם תוכל להבהיר ולפרט יותר.
לגביי האיפוס היומי או סיכון הגרר?

עריכה: נזכרתי בשירשור לא ממזמן:

לגביי האיפוס היומי או סיכון הגרר?

עריכה: נזכרתי בשירשור לא ממזמן:
אתה בעצם אומר שבמכירה בחסר יש בעיות דומות כמו בתעודות ממונפות ?
שורה תחתונה אסטרטגיית לונג/שורט כדי להרוויח את ההפרש בין תעודות ללא סיכון השוק לא מומלצת גם אם מצאתי תעודות עם קורלציה גבוה שאחת לרוב עדיפה על השניה ?

שורה תחתונה אסטרטגיית לונג/שורט כדי להרוויח את ההפרש בין תעודות ללא סיכון השוק לא מומלצת גם אם מצאתי תעודות עם קורלציה גבוה שאחת לרוב עדיפה על השניה ?
אולי כן רק תשקלל בפנים עלויות מימון ודמי השאלה.

אולי כן רק תשקלל בפנים עלויות מימון ודמי השאלה.
1. לא הצלחתי להבין מה העלויות של מכירה בחסר ***********. האם זה נכון שהעלויות של מכירה בחסר משתנות על בסיס יומיומי ושונות עבור כל ני"ע ?
אם כן אז קשה לבדוק אם האסטרטגיה לונג/שורט משתלמת, במיוחד שהפער בביצועים של ה ETFs קיים אך לא מאוד גבוה.
2. האם זה נכון שמספיק שיהיה פער תמחורים זמני מחוץ לשעות המסחר (כשאין סחירות גבוהה ומספיק רוכש אחד שמוכן "לרכוש בכל מחיר" בלי שיהיה מישהו שמוכן למכור מחוץ לשעות המסחר שבהן לא פועלים עושי השוק) כך שהפוזיציית שורט תמחק את כל תיק ההשקעות (גם אם למחרת זה חוזר למחיר הקודם) ? גם אם פער תמחורים כזה הוא נדיר בהחזקה של פוזיציית לונג/שורט לטווח ארוך מאוד זה מסוכן, לא ?!

האם זה נכון שהעלויות של מכירה בחסר משתנות על בסיס יומיומי ושונות עבור כל ני"ע ?
נכון.
2. האם זה נכון שמספיק שיהיה פער תמחורים זמני מחוץ לשעות המסחר (כשאין סחירות גבוהה ומספיק רוכש אחד שמוכן "לרכוש בכל מחיר" בלי שיהיה מישהו שמוכן למכור מחוץ לשעות המסחר שבהן לא פועלים עושי השוק) כך שהפוזיציית שורט תמחק את כל תיק ההשקעות (גם אם למחרת זה חוזר למחיר הקודם) ? גם אם פער תמחורים כזה הוא נדיר בהחזקה של פוזיציית לונג/שורט לטווח ארוך מאוד זה מסוכן, לא ?!
לא חושב אבל לא בטוח.

סוג החשבון שלי *********** הוא protfolio margin ואני במסלול עמלות IBKR PRO TIERED COST.
כל דיון בנושא ********* ****** צריך להיות בפורום ייעודי ולא בפורום הכללי של שוק ההון. אתה מקבל אזהרה ובפעם הבאה זו חסימה.

ממה שאני מכיר מshort call, זה לא בדיוק ככה. בזמן 0 המארגין לא משתנה בגדול כי נכנס מזומן על הנייר שמכרת.
אח"כ אם יש עליות ואתה מופסד אז זה דמי דומה להלוואה בגובה ההפסד.
כמובן דרישות המרגין מושפעות גם מהנזילות, מהפורטפוליו וכו' אבל הexcess liquidity די זז עם הרווח/הפסד.

ממה שאני מכיר מshort call, זה לא בדיוק ככה. בזמן 0 המארגין לא משתנה בגדול כי נכנס מזומן על הנייר שמכרת.
אח"כ אם יש עליות ואתה מופסד אז זה דמי דומה להלוואה בגובה ההפסד.
כמובן דרישות המרגין מושפעות גם מהנזילות, מהפורטפוליו וכו' אבל הexcess liquidity די זז עם הרווח/הפסד.
לא ממש. אם זה היה המצב, הייתי יותר עשיר מאילון מאסק.
מחר אני שם 2 טריליון שורט על משהו שיורד. הכי גרוע נפשוט רגל ונעבור לברוקר הבא ומתי שהוא נתעשר.
בגדול - אין דבר כזה לפתוח פוזיציה בלי להעלות מרג'ין אלא אולי אם היא מגודרת וכו'..
במכירה של קולים זה בדר"כ דרישת מאר'גין גבוהה בהרבה משורטים (ביחס לפונטציאל הרווח, אין ממש דרך להשוות כי זה מוצרים שונים).

לא ממש. אם זה היה המצב, הייתי יותר עשיר מאילון מאסק.
מחר אני שם 2 טריליון שורט על משהו שיורד. הכי גרוע נפשוט רגל ונעבור לברוקר הבא ומתי שהוא נתעשר.
בגדול - אין דבר כזה לפתוח פוזיציה בלי להעלות מרג'ין אלא אולי אם היא מגודרת וכו'..
במכירה של קולים זה בדר"כ דרישת מאר'גין גבוהה בהרבה משורטים (ביחס לפונטציאל הרווח, אין ממש דרך להשוות כי זה מוצרים שונים).
כמובן שיש דרישות מרג'ין. אני רק אומר שברמה היומית אם השורט שלך הפסיד 1,000$ אתה תראה את המרגין שלך נפגע באותו סכום. כאילו משכת מהברוקר 10,000$.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
דנילה מכירה של פריטים מיוחדים באיביי? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 8
N מס על מכירה בחשבון פטור שוק ההון 4
T מיסוי של מכירה דיגיטלית מיסים 5
T עמלות קנייה/מכירה בקרן אירית שקלית או דולרית וחשיבות של זה שוק ההון 8
ב מכירה בארה"ב - איך יבוצע תשלום מס רווחי הון מיסים 4
B מכירה וקנייה של מניה באותו מחיר שוק ההון 1
G מכירה וקנייה באותו יום כדי להימנע מתשלום מס הון שוק ההון 2
מ מכירה של קרן אירית שוק ההון 3
shesek מכירה - שאלה למתחילים שוק ההון 7
N חובת דיווח למס הכנסה על ESPP או RSU - כאשר לא הייתה מכירה מיסים 24
T האם הבנתי נכון את העמלת קנייה/מכירה של מניות בInteractive Brokesrs? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
U תרגום שער מכירה בניע"ז לש"ח שוק ההון 33
F 1325 - כיצד לדווח על עמלות קנייה/מכירה? מיסים 3
B כיצד מתבצעת מכירה בשכבות? שוק ההון 4
S איך להעריך עלות הנכס לפני מכירה נדל"ן 7
A שיעבוד על דירה עם אפשרות מכירה נדל"ן 8
Z אם מתחרטים יום אחרי על מכירה של מנייה שהוחזקה שנים שוק ההון 4
מ מכירה מדומה בשכבות - שיטה נוספת שוק ההון 52
Y מכירה של RSU בשכבות, מה הדרך המיטבית מיסים 19
I מכירה לפי שכבות - מספר שאלות שוק ההון 4
ס מכירה ברווח *** מיסים 62
ה מתי המס מחושב בעת מכירה? מיסים 14
ס מכירה בשכבות (fifo) נתמכת בברוקר ישראלי (אקסלנס) מיסים 3
S מכירה בשכבות או מיסוי ריאלי למשקיע פאסיבי מיסים 19
פרח בר מכירה וקנייה מייד כדי להשיג מגן מס מיסים 13
R מכירה גדולה משיקולי דמי ניהול - מה כדאי לדעת? שוק ההון 4
L מיסוי ריאלי/נומינלי על מניות חו"ל, מכירה רעיונית מיסים 3
Y מכירת קרן כספית מוגבלת - האם יש סכנת נזילות בעת מכירה? שוק ההון 1
The Thinker על מי האחריות כאשר מתבצעת מכירה בשער לא נכון בברוקר ישראלי? שוק ההון 10
Y מכירה של נייר הפסדי וקניה מחודשת שלו לצורך מגן מס שוק ההון 3
F קה"ש IRA עם הפקדות מעל התקרה - מכירה למען איזון תיק זה אירוע מס? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
F ביצעתי מכירה של מנייה בהפסד ולאחר מכן ברווח לא היה קיזוז במגן מס שוק ההון 9
N איך אני יכול לראות היסטוריית קניה/מכירה בספארק? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
הק995 איך להגן בהעברת תיק עם מכירה ופערי זמנים צרכנות פיננסית 7
NightStyle ספיגת מכירה בהפסד דורשת דיווח מס? מיסים 4
Y מס על מכירה של יחידות מקרן כספית מיסים 1
אגוז_קוקוס העברת קרנות איריות ל-IB או מכירה וקנייה מחדש שוק ההון 63
F מכירה של RSU מס עשירים 62 אחוז מיסים 14
A איפה אפשר לקרוא בפשטות על המיסוי על קנייה / מכירה בשוק ההון? פוסטים מאיכות נמוכה 4
נ האם לבצע מכירה של מניות למטרת מגן מס בלבד? מיסים 19
ס סיכונים בשירותי בניה על פני עסקת קומבינציה או מכירה נדל"ן 1
D מכירה בשוק שורי מאוד בהשקעה פאסיבית שוק ההון 21
א תזמון מכירה של נייר מגודר מט"ח שוק ההון 14
A פקודת מכירה בחשבון שגוי - נסיון לתקן שוק ההון 1
I מכירה בשכבות פוסטים מאיכות נמוכה 3
א אם קונים מק"מ ומחכים עד הסוף, האם צריך לשלם עמלת מכירה ? שוק ההון 3
Y מכירה במפולת לצורך מגן מס מיסים 17
Y מכירה "פיקטיבית" בהפסד? שוק ההון 27
E IBI החליטו להעלות עמלת קניה/מכירה בקרנות הרשומות בחו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 16
ה מכירה ברווח ואז מכירה בהפסד מיסים 5

נושאים דומים

Back
למעלה