• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

מי קונה אג"ח בתשואה לפדיון שלילית, והאם להגדיל נתח המזומן בתיק?

• פותח הנושא פותח הנושא Daniel_T
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Daniel_T

משתמש רגיל
דירוג
41
הסתכלתי על התשואה לפדיון של כמה אג"חים:
https://www.bizportal.co.il/bonds/quote/bondsdata/1130848 - ממשלתי שקלי 0324
פועלים הנפקות אגח 32 - https://www.globes.co.il/portal/instrument.aspx?instrumentid=56589

התשואה לפדיון (התשואה הצפויה אם מנפיק האג"ח לא יפשוט רגל) של האג"ח הנ"ל שליליות. לא עדיף פשוט להחזיק את הכסף בעו"ש? למה שאנשים יחזיקו בנייר כזה?

שאלה נוספת באותו הקשר: האם לצפות לאינפלציה או דיפלציה? האינטואיציה שלי אומרת שדיפלציה יותר סבירה כי מצד אחד אנחנו במיתון כלכלי, ומצד שני יש לנו בנק מרכזי אחראי שלא יאפשר הדפסת כסף. אשמח לשמוע את דעתכם האם האינטואיציה נכונה, והאם זו סיבה להגדיל את חלק המזומן בתיק על חשבון האג"ח.

הסתכלתי על התשואה לפדיון של כמה אג"חים:
https://www.bizportal.co.il/bonds/quote/bondsdata/1130848 - ממשלתי שקלי 0324
פועלים הנפקות אגח 32 - https://www.globes.co.il/portal/instrument.aspx?instrumentid=56589

התשואה לפדיון (התשואה הצפויה אם מנפיק האג"ח לא יפשוט רגל) של האג"ח הנ"ל שליליות. לא עדיף פשוט להחזיק את הכסף בעו"ש? למה שאנשים יחזיקו בנייר כזה?

שאלה נוספת באותו הקשר: האם לצפות לאינפלציה או דיפלציה? האינטואיציה שלי אומרת שדיפלציה יותר סבירה כי מצד אחד אנחנו במיתון כלכלי, ומצד שני יש לנו בנק מרכזי אחראי שלא יאפשר הדפסת כסף. אשמח לשמוע את דעתכם האם האינטואיציה נכונה, והאם זו סיבה להגדיל את חלק המזומן בתיק על חשבון האג"ח.
- מכיר מישהו ספציפי בבנק שאתה יכול להגיד שהוא אחראי? או שזה צורת ביטוי?
- הייתי אומר שתצפה לאינפלציה, וגם לדיפלציה - כל אחד בזמנו שלו.

במקרה של האג"ח של בנק הפועלים מדובר באג"ח צמוד, אז רוב הסיכויים שמחזיקי האג"ח מצפים שהמדד יעלה מספיק כדי שבפדיון התשואה תהיה חיובית.

ובכללי יש פה קצת להטוטי חשבונאות שמשקרים קצת, אם תסתכל שוב תראה שאומנם התשואה נטו היא שלילית, אבל התשואה ברוטו חיובית, אז אם אתה מחזיק את זה בחשבון פטור (או שאתה מוסדי עם כל מני פטורים שונים ומשונים) אז התשואה שלך היא בעצם חיובית כי תקבל את התשואה ברוטו ולא נטו.
אבל גם אם לא מדובר בחשבון פטור, רוב הסיכויים שהתשואה הכללית היא חיובית (לא בדקתי), הריבית של שתי האג"חים היא מאוד גבוהה יחסית לתשואה לפדיון, זה אומרת שכל פעם שאתה מקבל קופון אתה הולך לשלם עליו מס (זה משוקף בתשואה נטו) ובפדיון אתה תקבל מגן מס שאמור להתקזז מול רוב המס ששילמת על הקופון (זה לא משוקף בתשואה נטו).
אז אם תשקלל את המגן מס שתקבל בפדיון (או במכירה) אתה תקבל תשואה הרבה יותר קרוב לברוטו מלנטו.

תסתכל על אג"ח ממשלתי שקלי ואג"ח ממשלתי צמוד בעלי אותו מח"מ, ההפרש בתשואה ביניהם (תשואה שקלי פחות תשואה צמוד) היא ציפיות האינפליה של מחזקי אג"ח ממשלת ישראל, לא נראה לי שתקבל תשובה יותר טובה מחברי הפורום.

יש רק שתי סיבות למה שמישהו יקנה אג״ח בתשואה שלילית:
1. אנשים שלא סומכים על המערכת הבנקאית מאיזושהי סיבה.
אם הכסף שלך אצל הממשלה, כנראה תקבל משהו בחזרה. לא בטוח מה תוכל לקנות בכסף הזה בפידיון, אבל משהו אתה תקבל. אתה משלם לריבון שישמור לך על הכסף, במקום לבנק מסחרי שיכול להיכשל.
2. אנשים שחושבים לעשות על האג״ח רווח הון.
פה, אנחנו באמת כבר פורצים את גבולות ההגיון. אם אתה קונה אג״ח הפסדי, הרי האג״ח הזה בחיים לא יניב לך תשואה בקופונים שלו. בניגוד נגיד, לחברה שנמצאת במשבר היום, אבל בשנה הבאה אולי היא תתאושש ותתחיל להרוויח. פה, נכנסים לך ספקולנטים שבדרך כלל מתלבשים על תכניות של בנקים מרכזיים לקניית אג״ח וקונים היום כדי למכור למשל לבנק ישראל בשבוע הבא ולעשות רווח קל.
ומצד שני יש לנו בנק מרכזי אחראי שלא יאפשר הדפסת כסף.
:lol:
אל תצחיק אותי... רואים שנולדת אחרי שנות השמונים

נערך לאחרונה ב:
כל פעם שאתה מקבל קופון אתה הולך לשלם עליו מס (זה משוקף בתשואה נטו) ובפדיון אתה תקבל מגן מס שאמור להתקזז מול רוב המס ששילמת על הקופון (זה לא משוקף בתשואה נטו).
.

למה תקבל מגן מס בפדיון?

למה תקבל מגן מס בפדיון?
כי אם הקופון הוא 5% שנתי והתשואה לפדיון של האג"ח היא פחות מ1%, המחיר של האג"ח חייב לרדת בערך בהפרש ביניהם כדי שזה יתאפשר.
אם לדוגמה יש לי אג"ח לשנה שאמור לתת 1% תשואה ויש לו קופון של 5%, המשתתפים בשוק הולכים לתמחר אותו 4% יותר גבוה מהמחיר בפדיון, ככה בסופו של דבר תקבל 5% מהקופון תפסיד 4% על הירידת ערך ויישאר לך 1%, הבעיה היא שעל הקופון אתה משלם מס בתאריך שקיבלת אותו, אבל את המגן מס על הירידת ערך אתה מקבל רק בפדיון או במכירה.

האינטואיציה שלי אומרת שדיפלציה יותר סבירה כי מצד אחד אנחנו במיתון כלכלי, ומצד שני יש לנו בנק מרכזי אחראי שלא יאפשר הדפסת כסף.
אתחיל מזה שאני לא חושב שמישהו יכול לצפות את העתיד. עם זאת, נראה לי שהתבלבלת במושגים ואני חושב שאתה טועה פעמיים.
אתה אומר שלא סביר שתהיה דיפלציה כי הבנק המרכזי לא ידפיס כסף. אבל הדפסת כסף אם כבר דוחפת לכיוון אינפלציה, לא דיפלציה (בתאוריה. בפרקטיקה, לא מאמין שזה ייצר אינפלציה).
*יום חמישי לפני שלושה ימים בנק ישראל הודיע שהוא מדפיס 35 מיליארד ש"ח וקונה איתם אג"ח ממשלתי, בנוסף ל50 שכבר רכש ול15 בקונצרני. היינו 100 מיליארד שח בחצי שנה. אז גם ההנחה הזו לא ברורה לי

אתחיל מזה שאני לא חושב שמישהו יכול לצפות את העתיד. עם זאת, נראה לי שהתבלבלת במושגים ואני חושב שאתה טועה פעמיים.
אתה אומר שלא סביר שתהיה דיפלציה

דווקא כתבתי שלדעתי יותר סביר שכן תהיה דיפלציה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א חובת שוכר להראות את הדירה למתעניינים עבור קונה חדש נדל"ן 49
ס איך אני קונה ניירות ערך/etf בבורסה של לונדון ואמסטרדם ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
Mufasa מופסה קונה דירה וצריך להתייעץ לגבי משכנתא! נדל"ן 34
E אם אני קונה מחקה מדד - 1159250 בבנק או בבית השקעות זה אותה תשואה בדיוק או שיש סטיות? שוק ההון 4
F קונה קרן בפעם ראשונה מסתבך קצת פוסטים מאיכות נמוכה 6
V למה העלאה בריבית באמת כל כך משפיעה על קונה דירה ממוצע בישראל פוסטים מאיכות נמוכה 17
ב המתנה של דייר מוגן להיתר הבנייה של קונה הבניין נדל"ן 18
A נניח שאני קונה קרן מחקה מנוטרלת מט"ח: שוק ההון 10
tomer111 קונה נטפליקס? פוסטים מאיכות נמוכה 51
M מה קורה אם קונה דירה לא מצליח לשלם אחרי חתימת חוזה ורישום הערת אזהרה? נדל"ן 7
Ron.B למה בנק ישראל קונה דווקא דולרים? אוף טופיק 5
נ האם קונה יכול להתקין מכונת כביסה בעצמו או שצריך טכנאי מוסמך אוף טופיק 16
נ קונה דירה מסרב להעביר חשבונות על שמו, נשארו על שם המוכר אוף טופיק 36
קפה שחור [וורן באפט קונה חברת כריית זהב בפחות מ-0.5% מהתיק של ברקשייר] אוף טופיק 46
F אלטשולר קונה את הלמן? צרכנות פיננסית 1
ב האם יש הבדל אם אני קונה את המניה בלונדון או ברלין? שוק ההון 22
ה איך אני קונה ETF של VANGUARD? שוק ההון 6
unrealx אם אני קונה עכשיו קרן מחקה ישראלית, רק ביום שני בלילה היא תרכש בפועל? שוק ההון 1
A בית ההשקעות מור קונה את אינטרגמל שוק ההון 14
oz1987 הלמן אלדובי קונה את (/מתמזגת עם) בית השקעות IBI שוק ההון 138
מ הדברים שלא תתפסו אותי קונה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 20
ל אג"ח ממשלתי ארה"ב שוק ההון 5
ב מה דעתכם על agac עבור אג"ח גלובלי? שוק ההון 4
ד משמעות הגרף המוצג עבור קרנות סל עוקבות אג"ח באתר justeft שוק ההון 1
S האם המדינה תוכל לעמוד בפירעונות אג"ח / אינפלציה מואצת פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 165
D אג"ח דולריות של ממשלת ישראל שוק ההון 2
O האם עדיין הגיוני להחזיק אג״ח ממשלתי? שוק ההון 15
OOmer קרנות אג"ח מול פקדונות שוק ההון 11
ד שאלה על סוכנות "אג'נדה' ועל 'גלובל נט' צרכנות פיננסית 5
א קפ"ג פסיבית מחקה אג"ח ארה"ב פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ה רכישת אג"ח ממשל גלובל שוק ההון 6
N אג"ח ממשלתי בארה"ב שוק ההון 2
N חיפוש אג"חים אמריקאים להשקעה שוק ההון 0
R קבלת קופנים (ריבית) של אג"ח מדינה שקלית שוק ההון 12
חדש בשוק תשואה של קרן אג״ח שוק ההון 3
E מח"מ וריבית ממוצעת של קרן מחקה אג"ח שוק ההון 2
ב אג"ח של בנקים בארץ שוק ההון 6