• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

מי מחזיק את הכלכלה במדינה

איש(3718)

משתמש בכיר
דירוג
4,197
חייב להוציא קיטור.

בסופש קראתי במוסף הכלכלי בטור של סבר פלוצקר בידיעות אחרונות , שכעת התחלפו התפקידים והמגזר הציבורי נושא על גבו את המגזר הציבורי. וזה בהקשר של אמירה של נתניהו מהעבר על המגזר הפרטי שנושא על כתפיו את המגזר הציבורי השמן, (כנראה הוא כתב זאת בגלל הסובסידיה הממשלתית לחנויות ולעצמאיים הקטנים).

פשוט התפוצצתי. מאיפה הא****ט חושב שיש למדינה כסף לתת לעצמאים הקטנים? נכון שמדפיסים כסף אבל למה מישהו בעולם מתייחס ברצינות לקונפטי הזה? בגלל המגזר הציבורי המדהים שלנו?

לא. התשובה היא שההייטק ממשיך לעבוד (להזכירם, מגזר פרטי) והוא נושא על גבו את כולם, גם את המגזר הציבורי וגם את מה שנשאר העצמאים הקטנים.

ההצעה שלי לכל ההיטקיסטים, בואו נשבות , כדי שהממשלה והעיתונאים והמגזר הציבורי לא יחשבו שהם אלו שמחזיקים את המדינה והכלכלה, וכדי שלא יחשבו שאפשר לכלוא אותנו בבית ושנמשיך לייצר , כמו פרות ברפת ממוכנת, או תרנגולות בלול ממוכן

נכון שיש חיסון עכשיו, אבל מה יקרה בפעם הבאה שתהיה הצטננות מסוג חדש כלשהו? שוב יחזיקו אותנו כלואים כמו תרנגולות בלול?

גרהם

משתמש בכיר
דירוג
22,075
חייב להוציא קיטור.
מי שמתייחס ברצינות להסתה של ראש הממשלה של מגזרים אלו באלו, שלא יתפלא.
אף אחד לא מחזיק על גבו אף אחד אחר. המדינה צריכה מפתחי תוכנה כמו עובדים סוציאליים, חנות מכולת כמו מרפאה. הן המגזר הפרטי והן הציבורי תורמים לכלכלה ואף אחד לא מחזיק ולא חייב לאף אחד אחר ומצד שני בכל מגזר יש כאלו שתורמים הרבה ויש שתורמים מעט, חרוצים לצד עצלנים.

Leo1

משתמש בכיר
דירוג
2,862
ההכללה של כל המגזר הפרטי או כל המגזר הציבורי היא שגויה לחלוטין. גם במגזר הפרטי וגם בציבורי הרוב תורמים רבות לכלכלה. גם במגזר הפרטי וגם במגזר הציבורי יש גם אלמנטים מזיקים - לרוב כאלה שמקורבים לפוליטיקאים. יש כל מני פוליטיקאים שמנסים לשסות מגזרים יצרניים אחד נגד השני כדי שיתעסקו במלחמות אחד עם השני ולא בטיפול בבעיות האמתיות.

לא חשוב שמות

משתמש רגיל
דירוג
379
לא. התשובה היא שההייטק ממשיך לעבוד (להזכירם, מגזר פרטי) והוא נושא על גבו את כולם, גם את המגזר הציבורי וגם את מה שנשאר העצמאים הקטנים.
לא הייתי מפאר יותר מידי את הסקטור שלך, מכיוון שחלק מההסבר להצלחת ההייטק זה לא המוח היהודי ולא איכות המתכנתים או משהו כזה, אלא העובדה שבהייטק יש מעט רגולציה בהשוואה לענפים אחרים, ובגין כך, בין השאר, מיישמים הרבה יותר רגולציה בענפים אחרים שכעת פחות יכולים להתפתח וגם מוחות מבריקים מעדיפים פחות לעסוק בהם בגין כך (ובמקביל, רצים להייטק).

כך לפחות ממיטב הבנתי מקטעי ווידאו והרצאות של כלכלנים ישראלים שהועלו ליוטיוב.

ולא שאני מחבב יותר מידי את המגזר הציבורי, כן?

נערך לאחרונה ב:

BobbG

משתמש סולידי
דירוג
58
כך לפחות ממיטב הבנתי מקטעי ווידאו והרצאות של כלכלנים ישראלים שהועלו ליוטיוב.

יש לך קישורים? נשמע מעניין

הטענה שחוסר רגולציה בהייטק גורמת לעודף רגולציה בענפים אחרים נשמעת לי קצת מוזרה (למה שזה יהיה קשור ?)

לגבי איכות המתכנתים, אני מכיר (ונוטה להסכים) עם הטענה שבישראל איכות המתכנתים יותר גבוהה מבמקומות אחרים פשוט כי לאנשים מוכשרים ללא קשרים זה התחום היחיד שמאפשר להתפרנס בהתאם לכישורים, אז הרבה יותר אנשים מוכשרים מתנקזים לשם מאשר החלק היחסי שלהם באוכלוסייה

AlexNOSAM

משתמש בכיר
דירוג
2,400
האמת, דווקא שמעתי בפודקאסט על כלכלה שיש מגמה עכשיו בכל העולם של עליית רמה בשירות הציבורי. השכר עולה - בייחוד במגזרים הממשלתיים/פדרליים - וזה מושך צעירים מוכשרים יותר ממה שבאו פעם.
כלומר, המצב היום זה שעובד העירייה הממוצע הוא עדיין מינוי פוליטי פח שכנראה באמת מחמם כיסא. אבל עובד במשרד האוצר או החוץ, זה כבר לא כל כך המצב. כל הרשויות והמשרדים הממשלתיים האלה סופגים רק בוגרי אוניברסיטאות. (אם נתעלם מהקטע של מכסות לפי מגזרים).

דווקא בשנים האחרונות הסנטימנט שלי למגזר הציבורי השתנה. יש שם כל מיני תחלואות, אבל בקרב המדינות המפותחות הרמה שם עולה ומהר.

הבעיות שאתה מדבר עליהן, זה ברמה הפוליטית. ואין עם זה מה לעשות, כי אנחנו כבר שנה שלישית ברציפות נמצאים במשבר פוליטי. זה קורה גם בשורה הראשונה של המדינות, שלא מצליחים להקים ממשלה נורמלית הרבה זמן. אבל כן, ישראל נכנסה למשבר הזה במצב ממש רע. גם כלכלית, תודות למר כחלון וגם פוליטית.
ההצעה שלי לכל ההיטקיסטים, בואו נשבות
Eh...
אני זאב בודד. לא מעניין אותי להבהיר נקודות בתור קולקטיב.

Koby Paris

משתמש רגיל
דירוג
1,610
בצרפת הבינו בעקבות משבר הקורונה שמי שמחזיק את המדינה אלה הקופאיות בסופר, נהגי תחבורה ציבורית, נהגי משאיות , שליחים, צוותי הרפואה, עובדי מספרות צוותי החינוך... פתאום כולם הבינו עד כמה הם חיוניים למשק
בכל מדינה יש אקו סיסטם שבלעדיו אף סקטור לא יצמח.
כמו בחיל האוויר, בלי עובדי מנהלה, אפסנאות, טכנאים, מכונאים, טבחים שום מטוס לא יעלה לאויר גם אם זה F35 עם הטייס הטוב בעולם.

Benjamin W

משתמש בכיר
דירוג
7,379
הייטק?
את הכלכלה מחזיק כל מי שמייצר ערך, ומאפשר את יצורו. כמובן שזה כולל את ההייטק, אבל זה כולל את כל "התעשיה", ומגזר השרותים. החל במוכר הפלאפל, ועד למי שמוכר תוכנה לניווט לוויינים. מה שכן, זה כולל גם מורים, מרצים, רופאים ואחיות, ודברים אחרים שהמגזר הציבורי מספק. כלומר, קשה לקיים תעשייה (רווחית) בלי השכלה גבוהה... "המגזר הציבורי" מספק גם שרותים שקשה מאוד להפריט: בטחון, משטרה, בתי משפט. והם אולי לא ממש "יצרניים", אבל הם דיי הכרכיים לתפקוד המערכת הכלכלית.

מצד שני, אני חושב שהבעיה העיקרית של הכלכלה הישראלית זה הסוציאל~ פופוליזם ששולט בפוליטיקה הישראלית, שהוא בגדול הגורם למיסוי החונק, עודף הרגולציה הפסיכי, ולחוסר היעילות האדיר, שהמגזר הציבורי המאוד מאוד שמן שלנו, גורם. הקושי האדיר לפתוח ולנהל עסק, הנמלים, מכון התקנים, מכסי מגן, ההסתדרות שהורסת כל דבר שהיא נוגעת בו, הסירסור בקרקעות, ובכלל המחסור בדיור, מכסות יצור, ומערכת החינוך הכושלת והמאוד יקרה שלנו, וכו' וכד'. הכל מגיע משם.

Benjamin W

משתמש בכיר
דירוג
7,379
לא הייתי מפאר יותר מידי את הסקטור שלך, מכיוון שחלק מההסבר להצלחת ההייטק זה לא המוח היהודי ולא איכות המתכנתים או משהו כזה, אלא העובדה שבהייטק יש מעט רגולציה בהשוואה לענפים אחרים, ובגין כך, בין השאר, מיישמים הרבה יותר רגולציה בענפים אחרים שכעת פחות יכולים להתפתח וגם מוחות מבריקים מעדיפים פחות לעסוק בהם בגין כך (ובמקביל, רצים להייטק).
זה סתירה פנימית מה שכתבת כן?

שוב יחזיקו אותנו כלואים כמו תרנגולות בלול?
הבעיה פה, היא שלאזרחים בישראל אין שום תפיסה של חירות.
מחיקת חופש התנועה, העיסוק, והמסחר, בחברה בריאה היו חייבים להוביל למהומות אלימות. בישראל, יש רק ציבור אחד שמתייחס לחירות שלו ברצינות. ואיתו אגב, השלטון מפחד להתעסק.

• אהבתי
Reactions: ITS

oferM

משתמש רגיל
דירוג
556
הייטק?
את הכלכלה מחזיק כל מי שמייצר ערך, ומאפשר את יצורו. כמובן שזה כולל את ההייטק, אבל זה כולל את כל "התעשיה", ומגזר השרותים. החל במוכר הפלאפל, ועד למי שמוכר תוכנה לניווט לוויינים. מה שכן, זה כולל גם מורים, מרצים, רופאים ואחיות, ודברים אחרים שהמגזר הציבורי מספק. כלומר, קשה לקיים תעשייה (רווחית) בלי השכלה גבוהה... "המגזר הציבורי" מספק גם שרותים שקשה מאוד להפריט: בטחון, משטרה, בתי משפט. והם אולי לא ממש "יצרניים", אבל הם דיי הכרכיים לתפקוד המערכת הכלכלית.

מצד שני, אני חושב שהבעיה העיקרית של הכלכלה הישראלית זה הסוציאל~ פופוליזם ששולט בפוליטיקה הישראלית, שהוא בגדול הגורם למיסוי החונק, עודף הרגולציה הפסיכי, ולחוסר היעילות האדיר, שהמגזר הציבורי המאוד מאוד שמן שלנו, גורם. הקושי האדיר לפתוח ולנהל עסק, הנמלים, מכון התקנים, מכסי מגן, ההסתדרות שהורסת כל דבר שהיא נוגעת בו, הסירסור בקרקעות, ובכלל המחסור בדיור, מכסות יצור, ומערכת החינוך הכושלת והמאוד יקרה שלנו, וכו' וכד'. הכל מגיע משם.
הקשיים הרגולטוריים בפתיחת עסקים הם ממש קטנים לעומת הקשים בלהריץ עסק מול מתחרים בשוק הישראלי. יש אפילו טיעון שאומר שהקשיים הרגולטוריים מהווים עוד חסם כניסה לפתיחת עסק - שבלעדיו עוד עסקים היו נכנסים ורווחיות העסקים הקיימים היתה נשחקת עוד יותר.

oferM

משתמש רגיל
דירוג
556
זה סתירה פנימית מה שכתבת כן?

הבעיה פה, היא שלאזרחים בישראל אין שום תפיסה של חירות.
מחיקת חופש התנועה, העיסוק, והמסחר, בחברה בריאה היו חייבים להוביל למהומות אלימות. בישראל, יש רק ציבור אחד שמתייחס לחירות שלו ברצינות. ואיתו אגב, השלטון מפחד להתעסק.
תפיסה אני חושב דווקא יש. לפחות מהדיבורים של אנשים.
אבל בישראל לא מאמינים בהפגנות אחרי המחאה הגדולה.
ולגבי מחאות אלימה - לא חושב שלאנשים , בעלי משפחות זה שווה את הסיכון. בוודאי לא בשביל משהו שיחלוף מעצמו עוד כמה חודשים.

Tor50

משתמש רגיל
דירוג
572
לדעתי חלק גדול מההצלחה של ההייטק בישראל זה בגלל הצבא. בלי ההשקעות של הצבא אני בספק גדול אם ההייטק הישראלי היה נמצא איפה שהוא היום.

ImCarryGG

משתמש בכיר
דירוג
784
תבדוק כמה מההייטקיסטים הבולטים רכשו את הידע שלהם בצבא ותערוך את ההודעה שלך...
כן, זה ש10 אחוז הרווחיו מזה לא אומר שהשירות של שאר ה90 אחוז הביא אותם להייטק.

ת.אוקהם

משתמש בכיר
דירוג
3,756
לדעתי חלק גדול מההצלחה של ההייטק בישראל זה בגלל הצבא. בלי ההשקעות של הצבא אני בספק גדול אם ההייטק הישראלי היה נמצא איפה שהוא היום.
אני חושב שצריך לדייק את זה קצת, מדובר בחיל המודיעין ובתוך חיל המודיעין מדובר בכמה יחידות ספציפיות.
לא חושב שלנגד התחזוקה הממוצע יש הרבה תרומה להייטק הישראלי...

אחד שלא יודע

משתמש רגיל
דירוג
1,219
כן, זה ש10 אחוז הרווחיו מזה לא אומר שהשירות של שאר ה90 אחוז הביא אותם להייטק.
אההה פתאום זה הפך ל10% ולא למרות צה"ל.
על כול יזם הייטק שיצא מצה"ל יש מאות ואלפי אנשים שמועסקים תחתיו.
תעשה קצת שיעורי בית ותערוך את ההודעה.
שאר ה90% דרך אגב, כוללים לוחמים, תומכי לחימה ועוד תפקידים שבלעדיהם לא היית יכול לישון ברוגע בלילה.

אני חושב שצריך לדייק את זה קצת, מדובר בחיל המודיעין ובתוך חיל המודיעין מדובר בכמה יחידות ספציפיות.
לא חושב שלנגד התחזוקה הממוצע יש הרבה תרומה להייטק הישראלי...
בוא תיהיה קטנוני יותר.
עצם הגיוס לצה"ל אפשר לאותם אנשים להחשף לטכנולוגיות או האנשים אשר תרמו להמשך הקריירה ההיטקיסטית שלהם בחוץ.
מה גם שיש המון מסלולים טכנולוגיים בצה"ל פרט לתכנות, תופתע לגלות שהייטק זה לא רק קוד.

גרהם

משתמש בכיר
דירוג
22,075
ומערכת ההשכלה הגבוהה הציבורית הכמעט חינמית

ת.אוקהם

משתמש בכיר
דירוג
3,756
בוא תיהיה קטנוני יותר.
לדעתי המציאות היא פשוט לרוב מעט יותר מורכבת מכדי לתאר אותה באמצעות אמירות כלליות.
באיזורים מסויימים ומוגבלים יחסית צהל הוא גוף מאוד יעיל שמקדם מאוד את החברה הישראלית בכלל ואת ההייטק בפרט.
בהרבה איזורים אחרים הוא גוף בזבזני ששותה את כספי המיסים שלנו על מנת לתת הטבות לא פרופורציונליות לאנשים שלעולם לא היו מקבלים תנאים דומים מחוץ לצהל.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ו מישהו מחזיק פה את הקרן העולמית של בלקרוק? שוק ההון 2
Liron2035 מחזיק תיק השקעות בIB, פעם ראשונה שממלא דו"ח רווחים. מתי נהוג להתחיל את התהליך? שוק ההון 9
O מחזיק בחשבון השקעות בIB, האם כדאי לפתוח בנוסף חשבון בבית השקעות ישראלי? שוק ההון 3
Sp0 אם אני מחזיק מק"מ עד תאריך הפירעון אז אני יכול להתעלם מעליות\ירידות? שוק ההון 3
I איזה etf מחזיק אג״ח ממשלת אוקריאנה? שוק ההון 0
tomer111 כשאומרים שמחיר האג"ח ירד או שתהיה קריסה באג"ח מה זה משנה אם אני מחזיק אותם עד הסוף? שוק ההון 27
ב מה מחזיק אתכם ברגעי שבירה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 19
unrealx הודעה מוזרה מהבנק בגלל מנייה שאני מחזיק שוק ההון 8
JG1 ללכת לקראת הבנק שלי או לא? מחזיק סכום נאה שלהם צרכנות פיננסית 80
Tim_Duncan ארנק מינימליסטי (או: מחזיק כרטיסים) מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
Liron2035 מישהו מחזיק IWDA/EIMI ומשתמש בבנק מזרחי/בינלאומי כברוקר? צרכנות פיננסית 64
R בעיה בדירוג אשראי - איך פותרים את זה ? שוק ההון 25
J מה עדיף להקדים תשלומים לקבלן ולהימנע מהצמדה לממד או להפקיד את הכסף בפקדון חסר סיכון בריבית של בערך 4%? נדל"ן 7
יבגני_ל מנסה להבין את העלות של ביטוח אובדן כושר עבודה בקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
י תושב חוץ - חייב לסגור את תיק ההשקעות בפועלים - ניוד לברוקר שוק ההון 21
F לאן אפשר לפתח את מקצוע העו"ס כדי שיהיה כלכלי? התפתחות אישית 11
Shtunz לצבוע את את אותה השקעה בצבע אחר שוק ההון 4
ב אם בלאקרוק תפסיק את מכירת הקרנות שלה בארץ? שוק ההון 9
B זה הזמן להכין את גינת ירקות הקיץ אוף טופיק 16
A איך ללמוד לעומק את הסולידית (או כל נושא אחר) אוף טופיק 8
י פורסמה חוברה "דע את זכויותיך וחובותיך" לשנת 2022 מיסים 0
GeraltOfHaifa אני רוצה להעשיר את העברית שלי - איך עושים זאת? התפתחות אישית 23
O כדאיות ביטוחים, אשמח לשמוע את דעתכם פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
MaorRocky זוג שמתחתן בקרוב עם הון של 300K שח, מתלבט איך לתכנן את העתיד הפיננסי הקרוב שוק ההון 4
CatStorm האם זה הזמן הנכון למכור את הדירה? נדל"ן 112
N האם עוד מישהו מרגיש מתוסכל מהאופן בו מתנגדי שינוי שיטת המשטר מציגים את הסכנה במהפכה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 64
ק להוציא את הכסף לחו״ל - מה זה אומר בדיוק? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 602
T ליקסור סוגרים את הפעילות בישראל שוק ההון 11
B אמונדי הודיעה כי תפסיק לשווק את שלוש קרנות הסל של ליקסור שוק ההון 2
איש ירח מי צריך ללמד את הילדים שלכם על כסף דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 63
לאץ' האם כדאי להעביר את החסכונות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
S איך מקבלים את. המענק של מחיר למשתכן ללא משכנתא ? נדל"ן 3
Z השלמת מסמכים בדו"ח שנתי. יועץ מס המייצג שלי הגיש את הדו"ח אך לא הגיש נכון חלק המסמכים (1322), קיבלנו הודעה על כך ממס הכנסה. מיסים 5
The Thinker בית השקעות טוען שקרן השתלמות כעצמאי תמוסה 25% מס מכיוון שקרן השתלמות כשכיר עברה את התקרה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 24
C האם כדאי לנו לא להחזיר את המשכנתא? נדל"ן 8
Y האם יש אפשרות למשוך את הכסף שלא הושקע ספארק? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
ד מתי כדאי להחזיר את חלק הפריים במשכנתא? נדל"ן 13
T התחלתי לתת ל ChatGPT לעשות את העבודה שלי אוף טופיק 164
F קרן כספית שקלית - העלו היום את דמי הניהול שוק ההון 30
O כל כמה זמן מומלץ לשנות את הקצאת הנכסים בתיק השקעות ( לא לעשות איזון) בהתאם לשינוי פרופיל הסיכון? שוק ההון 1
R האם כדאי להגדיל את המשכנתא או לפתוח את קרנות ההשתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
C עזיבת מקום עבודה - איך לעשות את זה נכון התפתחות אישית 19
D אני בהייטק ושונא את העבודה שלי התפתחות אישית 12
ביולוג ירושלמי קרן ADQ של ממשלת אבו דאבי רוכשת את השליטה בהפניקס ב- 2.3 מיליארד שקל. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 93
גימפל הדרך הטובה ביותר לחקות את ה- S&P 500 שוק ההון 4
ר האם כדאי להעביר את כל הפעילות הפיננסית למקום אחד? צרכנות פיננסית 11
T אילו מגזינים או עיתונות זרה שווה את כספכם? אוף טופיק 14
ו כיצד מחשבים את מספר הקסם להפרשה לפנסיה כעוסק פטור? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
C עזרו לי להבין את ״הסתירות״ בדיווחים השונים של לאומי שוק ההון 22
Tsachi01 לא מבין את יומני המסע פה אוף טופיק 163

נושאים דומים

למעלה