• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

מיצוע

מחד ומאידך

משתמש רגיל
דירוג
396
אהלן

אשמח אם תוכלו לעזור לי להבין משהו לגבי מיצוע שמרגיש לי מוזר.

נניח שקניתי ב1 שקל נייר אחד בשער 1 שקל. הנייר ירד חמישים אחוז מאז. עכשיו הוא שווה חצי שקל ואני בהפסד של חמישים אחוז. עכשיו אני קונה עוד 99 ניירות כאלה בשער של 0.5. והופה, כמעט מחקתי את ההפסד. עכשיו אני מוכר את הכל מבלי שהשער השתנה או אפילו עלה מעט, והנה אני ברייק איבן או אפילו ברווח.

אבל אני יודע שכשקניתי את המניה הראשונה הפסדתי חצי שקל.

מה זה הוודו הזה?

בוא ונבדוק את המספרים שלך:
* רכשת מניה 1 בשקל - סך השקעה 1 שקל.
מחיר המניה ירד ל-50 אגורות ורכשת 99 בעלות של 49.5 שח - סך השקעה עד היום 49.5+1=50.5 שח.
מכרת 100 מניות ב- 50 אגורות - סך הכנסה: 50 שח.

הוצאת 50.5 והכנסת 50 - הפסד של 50 אגורות.

לא הבנתי איך אתה מגיע לרווח?
ההפסד נשאר בדיוק אותו הפסד

איבדתי אותך ב"הופה". (באמת)

בוא ונבדוק את המספרים שלך:
* רכשת מניה 1 בשקל - סך השקעה 1 שקל.
מחיר המניה ירד ל-50 אגורות ורכשת 99 בעלות של 49.5 שח - סך השקעה עד היום 49.5+1=50.5 שח.
מכרת 100 מניות ב- 50 אגורות - סך הכנסה: 50 שח.

הוצאת 50.5 והכנסת 50 - הפסד של 50 אגורות.

סבבה, הבנתי איפה הטעות שלי. תודה.

הטעות שלך היא ביחס.
בכל מקרה הפסדת 50 אגורות.
רק ש-50 אגורות מ-100 אגורות = 50% הפסד.
50 אגורות מ-5050 אגורות = 0.99% הפסד.
יחי ההבדל הקטן.

אגב, יש שחוזרים על זה במהלך קריסה מתמשכת כך שבכל קניה השער נמוך יותר וכך נערך מיצוע כלפי מטה.
היגיון דומה מפעיל מהמר בקזינו שמחליט להשקיע דולר בסיכוי זכיה של 1:2 (בקירוב), מפסיד, משקיע 2 דולר וכך כל פעם מכפיל. ההיגיון שלו הוא שבטווח מספיק ארוך הוא יזכה ואז יחזיר את כל הפסדיו.

היגיון דומה מפעיל מהמר בקזינו שמחליט להשקיע דולר בסיכוי זכיה של 1:2 (בקירוב), מפסיד, משקיע 2 דולר וכך כל פעם מכפיל. ההיגיון שלו הוא שבטווח מספיק ארוך הוא יזכה ואז יחזיר את כל הפסדיו.

בטווח מספיק ארוך זה אפילו נכון. הבעיה היחידה באסטרטגיה הזו היא שהמשקיע צריך ארנק אינסופי.

@גרהם שמעתי פעם הרצאה של בחור שניהל מחלקה בבית השקעות.
כש-CITY התחיל ליפול, הוא אמר לחבר'ה להתקשר לכל הלקוחות, כי ב-20$, זה כסף שנופל מהחלון.
כשהמשיך ליפול, הוא אמר לחבר'ה להתקשר לכל הלקוחות, כי ב-12$, זה להרים כסף מהרצפה.
ב-5$, הוא אמר לחבר'ה להתקשר לכל הלקוחות ולמכור, כי מי יודע לאן המחיר ימשיך לרדת.

אמרתי לו רק דבר אחד - אם עוד ענו לטלפון מכם ב-5$, אז כנראה שבאמת האמינו בכם.
פסיכולוגיה.

סבבה, הבנתי איפה הטעות שלי. תודה.
אם נמשיך את הדוגמה אבל במקום למכור ב-50 אגורות נמכור אחרי שהמניות יעלו ל-51 אגורות:
100 מניות ב-51 אגורות מכניסות 51 שקל.
סך השקעה 50.5 שקל - הכנסה 51 שקל - רווח סופי של 0.5 שקל.

בזכות המיצוע המניה הייתה צריכה לעלות רק אגורה אחת ואתה ברווח במקום לעלות ביותר מ-50 אגורות בשביל שתהיה ברווח.

כפי שאמרו לפני בשביל אסטרטגיית מיצוע שכזו צריך ארנק אינסופי.

עדיין לא הבנתי על מה הקישקוש הזה.
קנה ב 1 שקל, מכר ב 50 אגורות אז הפסיד 50 אגורות.
זהו.
עכשיו קנה עוד בחצי מחיר ומכר עדיין הפסיד 50 אגורות + עמלות.
לחברת חשמל, לעיריה, לתאגיד המים ממש לא איכפת אם התשואה שלכם היא -50% או 0% הם עדיין רוצים את השקל שלכם.

@מחד ומאידך
עדיין לא הבנתי על מה הקישקוש הזה.
מצטער אם נשמעתי מעט ציני.
אנסה להציג את השאלה בצורה אחרת כי הדוגמא של 1 שקל למניה מטעה מבחינה פסיכולוגית.
ניקח למשל דוגמא יותר מוחשית.
למשל מניה עולה 15 שקל, קניתי 100 מניות = 1500 שקלים
לא סכום בשמיים.
המניה ירדה ב 50% ז"א שערך התיק עכשיו 750 שקלים לפי 7.5 ש"ח למניה.
כדי לאזן את התיק ולהוריד 'הפסדים ולהעלות תשואה' רכשת 9900 מניות נוספות שעולות 74250 ש"ח.
אז כן, 'על הניר' התשואה שואפת ל 0 במקום מינוס 50%.
השאלה המתבקשת - האם יש לי מספיק מזומן לרכש ששווה ערך למשל ל 10 חודשי מחייה?
השאלה השניה - למה לפעול כשהנייר במינוס 50%? למה לא לרכוש מעט במינוס 10%, עוד מעט כשבמינוס 20% וכו'?
כי כשאתה מוכר אז המערכת מוכרת את הרכש הוותיק יותר קודם (FIFO) וכך גם נוצר מגן מס (אפשר לקרוא לזה מדורג?).
אם אתה מוכר את כל החבילה אז אין לך למעשה מגן מס כי זו קניה/מכירה גב לגב וגם לא קיבלת מגן מס (זה בהנחה שתמכור בשיטת הסלאמי אם המניה תעלה בעתיד)...
בכל אופן, זה דיון פילוסופי מעניין.

נושאים דומים

Back
למעלה