• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

מיסוי רווחי הון לבעלי הכנסה נמוכה

• פותח הנושא פותח הנושא בהתחלה
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

בהתחלה

משתמש רגיל
דירוג
114
שאלה שלא הצלחתי למצוא לה תשובה
במידה והכנסותיי קטנות מחובת מס הכנסה מיגיעה אישית
ואני מושכת סכום מקופת גמל להשקעה
שעדיין משאיר אותי מתחת לסף ההכנסות שמס הכנסה משתתף בהן איתי
האם יש אפשרות לקבל זיכוי מתשלום מס רווחי הון?

ואני מושכת סכום מקופת גמל להשקעה
שעדיין משאיר אותי מתחת לסף ההכנסות שמס הכנסה משתתף בהן איתי
האם יש אפשרות
בהחלט.
יש לך 2.75 נקודות זיכוי בסיסיות שאת יכולה לנצל כנגד כל הכנסה שהיא.

בהחלט.
יש לך 2.75 נקודות זיכוי בסיסיות שאת יכולה לנצל כנגד כל הכנסה שהיא.
רק שימי לב, שהנקודות זיכוי הן כנגד המס, לא כנגד הרווחים החייבים.
ז.א. שבהכנסה מיגיעה שיעור המס שלך הוא כפי הנראה מדברייך נמוך מ25 אחוז, ולכן נקודות הזיכוי מספיקות לפטור אותך לחלוטין מהמס
לעומת זאת, בהכנסה מקופת הגמל המס הוא על 25% מהרווחים, ובמידה שחלק ניכר מהקופה היא רווחים, עלול להיות שנקודות הזיכוי לא יפטרו אותך לחלוטין מהמס

משתלט על הנושא - מה לגבי זיכוי מסעיף 45א?
אני גר בפריפריה, ולא משלם מס הכנסה על המשכורת (עד איזה 240 אלף שקל בשנה לא משלמים פה מס, אני מרוויח בערך 150 בשנה לפי דעתי).
ולכן יש לי 2.25 נקודות זיכוי.
מה לגבי זיכוי מסעיף 45א? לא בטוח במאה אחוז שהבנתי את הנושא, אבל בגדול אני משקיע חלק מההכנסה הלא מבוטחת (שעות נוספות וכאלה) בפנסיה, ומקבל זיכוי מס בתמורה, מכיוון שאני גם ככה לא משלם מס - האם אני יכול לקזז את זה מול מס רווח הון בתיק השקעות שלי?

יש מצב איבדתי קצת כיוון חחח

אני גר בפריפריה, ולא משלם מס הכנסה על המשכורת
אתה טועה בגישה.
יש חישוב מס שהתוצאה שלו היא שאינך צריך לשלם, לא סתם כך.
לוקחים את ההכנסה החייבת במס שלך, מחשבים את המס, מפחיתים ממנו את נקודות הזיכוי ואת הנחת ישוב ספר (יש הבדלים בין הישובים גם מבחינת האחוז וגם מבחינת התקרה) ואז אם זה יוצא אפס או מתחת לזה -אינך משלם. הנה 2 דוגמאות מאתר כל זכות:
  • תושב חניתה היה זכאי לזיכוי של 11% מההכנסה ועד לתקרת הכנסה של 168,000 ש"ח באותה שנה. מכיוון שהכנסתו של העובד עלתה על התקרה, הוא קיבל זיכוי של 11% מ-168,000 ש"ח, שהם 18,480 ש"ח (11% X‏ 168,000 ש"ח). כלומר ממס ההכנסה שחושב (39,085.10 ש"ח) הופחת הזיכוי (18,480 ש"ח). סה"כ המס שהעובד שילם כתושב חניתה היה 20,605.10 ש"ח.
  • תושב מצפה רמון היה זכאי לזיכוי של 18% מההכנסה ועד לתקרת הכנסה של 222,000 ש"ח. מכיוון שהכנסתו של העובד עלתה על התקרה, הוא קיבל זיכוי בסך 18% מ-222,000 ש"ח, שהם 39,960 ש"ח (18% X‏ 222,000 ש"ח). כלומר ממס ההכנסה שחושב (39,085.10 ש"ח) הופחת הזיכוי (39,960 ש"ח). מכיוון שגובה הזיכוי היה גבוה מסכום המס המקורי, סכום המס שהעובד נדרש לשלם היה 0 ש"ח.

אתה טועה בגישה.
יש חישוב מס שהתוצאה שלו היא שאינך צריך לשלם, לא סתם כך.
לוקחים את ההכנסה החייבת במס שלך, מחשבים את המס, מפחיתים ממנו את נקודות הזיכוי ואת הנחת ישוב ספר (יש הבדלים בין הישובים גם מבחינת האחוז וגם מבחינת התקרה) ואז אם זה יוצא אפס או מתחת לזה -אינך משלם. הנה 2 דוגמאות מאתר כל זכות:

אוקיי אצלי זה 14% מ233,280.
אז עד מס של 32,659 שקל אני לא אמור לשלם מס.
חישבתי נכון?
בגדול אני לא מתקרב לזה בכלל, המס שאני אמור לשלם הוא בערך 12 אלף עד עכשיו, יש עוד חודש אבל אני לא אתקרב לסכום הזה בוודאות.

אבל... עכשיו מה? יש לי נקודות זיכוי שלא השתמשתי בהם שאני יכול להשתמש בשביל זיכוי על רווחי הון.
מה לגבי סעיף 45א? זה גם זיכוי לא? אפשר לעשות אותו דבר?

אז עד מס של 32,659 שקל אני לא אמור לשלם מס.
חישבתי נכון?
לא,
יש לך חישוב מס על המשכורת שלך לפי המדרגות הידועות. מהתוצאה מורידים את נקודות הזיכוי ואת הנחת הספר. לכן כבר השתמשו בנקודות הזיכוי לצורך חישוב המס של המשכורת שלך.

מהתוצאה מורידים את נקודות הזיכוי ואת הנחת הספר
נכון, אבל קודם מורידים את הנחת הספר, אז אם נשארו נקודות זיכוי בסיסיות הוא יכול לנצל אותם כנגד מסים אחרים.

נכון, אבל קודם מורידים את הנחת הספר, אז אם נשארו נקודות זיכוי בסיסיות הוא יכול לנצל אותם כנגד מסים אחרים.
מעניין, בתקופת מגורי בספר זה היה הפוך למיטב זכרוני.

לא חולק על אף אחד חס וחלילה, אבל איך באמת אפשר לדעת דבר כזה באמת? בלי ללמוד מקצוע כמו ייעוץ מס או ללכת לבעל מקצוע?
לא אמור להיות רשום איפה שהוא מה מתקזז קודם?

אה לא היה לי מושג שיש דבר כזה! תודה!
עכשיו מחטט קצת ❤❤

טוב אחרי חיטוט, זה נראה שיעקב צודק, התושב ספר יורד לפני שאר הזיכויים.
אחרי כל הזיכוי מס אני יכול להכניס בערך 30 אלף מרווח הון ולא לשלם שקל אחד על זה.
תודה רבה @FIYaacov

למדנו משהו חדש היום @בת העמק !
תודה על העזרה, אתם נהדרים!
בגדול, ממה שהבנתי - כל עוד לא יוצאים לפרישה עדיף לגור ביישוב ספר - ואז חוסכים המון מס על ההכנסה מהעבודה (ושכירות כמובן, יש לי דירה 100 מטר, 4 חדרים (אחד מהם הוא ממ"ד עם אינטרנט חחח+סלון, 2 חדרי שירותים, מרפסת וחצר ואני משלם 2500 שקל בחודש חחח).
ולקבל החזר פעם בשנה עם ריבית 4% + הצמדה למדד.
שאר הנקודות זיכוי + סעיף 45א (במקרה שלי אני מפריש 7% לפנסיה ולא 6%, יכול להיות שזה למה יש לי את הזיכוי הזה, אל תתפסו אותי במילה) להשתמש מול רווח הון של בערך 30 אלף פעם בשנה בדצמבר, מכירה זריזה של הניירות ערך שיש לי וקניה שלהם באותו מחיר ואז בעצם להעלות את הממוצע קנייה של הניירות שלי בצורה מלאכותית - ולהכניס אותם גם להחזר מס (במקרה שלי אני ישר התחלתי עם IB אז אני לא משלם בכלל מס באותו רגע, וגם לא אצטרך לשלם למס הכנסה - פשוט לדווח שעשיתי את זה).

מה שכן, זה גרם לי לחשוב על 2 שאלות חדשות -
1. העמלות של הקניה\מכירה\המרת מט"ח שאני עושה במהלך כל השנה (בגדול 12 המרות מט"ח, 13 קניות, מכירה אחת) - נכנס גם לאיפה שהוא בהחזר מס? איך אני משקלל את זה? או שמבחינת מס הכנסה זה שקוף? כי נכון לכרגע אני רק עם תיק של 10 אלף שקל בכללי - הרווח הון עומד על 110 דולר בערך, יכול להיות שדבר כזה יפגע בי ועדיף רק לעשות את זה שנה הבאה.
2. איך עוד אפשר להשיג נקודות זיכוי של 45א? הבנתי משהו שקשור להכנסה לא מבוטחת או משהו, אבל לא בדיוק הצלחתי להבין את זה, זה היה מורכב מידיי בשבילי..
לדבר עם המעסיק? עם הסוכן ביטוח? איך בדיוק זה עובד? כי כרגע בתלוש רשום לי "הכנסה לא מבוטחת - 48,999", ויש עוד חודשיים עד סוף השנה..

לגבי שאלה מספר 2, מצאתי את הסעיף הבא בכל זכות, והוא נראה לי הכי רלוונטי:
עובד המשתכר פחות מ-8,700 ש"ח בחודש
  • שכרו של עובד שכיר הוא 7,300 ש"ח ברוטו.
    • שכר הבסיס הוא 6,300 ש"ח, שמתוכו מופרשים 6% לביטוח הפנסיוני.
    • רכיבי השכר הנוספים (הוצאות נסיעה, דמי הבראה, גמול שעות נוספות וכו') מסתכמים ב-1,000 ש"ח בחודש, ועבורם לא מופרשים כספים לביטוח הפנסיוני.
  • הפרשות לביטוח הפנסיוני באמצעות השכר
    • ההפרשות לביטוח הפנסיוני בסך 6% מופרשות מתוך שכר הבסיס (6,300 ש"ח) ומסתכמות ב-378 ש"ח לחודש.
    • בגין הפרשות העובד לביטוח הפנסיוני זכאי העובד לזיכוי ממס הכנסה בשיעור 35%. סה"כ יקבל העובד זיכוי ממס בסך 132.3 ש"ח לחודש.
  • הפקדות עצמאיות לביטוח הפנסיוני
    • מכיוון שבמסגרת המשכורת הופרשו 6% משכר הבסיס, העובד יכול להשלים את ההפרשות ל-7% באמצעות הפקדה עצמית של עוד 1% משכר הבסיס (6,300 ש"ח) - כלומר 63 ש"ח (לפי חישוב: 6,300 ש"ח X ‏ 1%).
    • בנוסף יוכל העובד להפקיד באופן עצמאי 5% מרכיבי השכר הלא מבוטחים (1,000 ש"ח), כלומר 50 ש"ח (לפי חישוב: 5% X‏ 1,000 ש"ח).
    • סה"כ יוכל העובד להפקיד 113 ש"ח בחודש וליהנות מזיכוי בשיעור 35% עבור סכומים אלה.
    • גובה הזיכוי שיקבל העובד הינו 39.55 ש"ח (לפי חישוב: 113 ש"ח X‏ 35%).

השכר שלי עומד על 7680 שקל שכר בסיס, ואני מפקיד 7% ממנו לפנסיה, מה שאומר 537.6 שקל בחודש.
השכר הכי נמוך שקיבלתי מהעבודה ב12 חודשים האחרונים, והוא יחסית חריג מהאחרים, הוא 8900 שקל, הכי גבוהה, שהוא גם חריג, הוא 29000, מה שאומר שבמינימום אני מקבל 1,220 שקל יותר מהשכר בסיס שלי בכל חודש, ובמקסימום 21320 יותר מהשכר בסיס.
אז איך זה עובד? כל חודש הפרשה עצמאית בגובה 5% מההפרש הזה (61-1066)? או שבדצמבר אני פשוט מפריש 5% מכל מה שהצטבר במשך השנה?
מה קורה בחודש של משמרות לילה? שה7 שעות הראשונות הם שכר בסיס של 150%, ואז שעתיים של 187.5% שעות נוספות, ואז 225% שעות נוספות?
איך אני בכלל מפריש עצמאית? מדבר עם המעסיק?

נערך לאחרונה ב:
העמלות של הקניה\מכירה\המרת מט"ח שאני עושה במהלך כל השנה (בגדול 12 המרות מט"ח, 13 קניות, מכירה אחת) - נכנס גם לאיפה שהוא בהחזר מס? איך אני משקלל את זה? או שמבחינת מס הכנסה זה שקוף?
עמלות קנייה/מכירה, נכנס לתחשיב של כל עסקה בנפרד.
כלומר, למחיר הקנייה אתה מוסיף את העמלה שגבו בפועל ולמחיר המכירה אתה מפחית את העמלה שגבו על אותה עסקה בפועל, ואז ההפרש זה הרווח. כפי שאתה יכול לראות העמלות נחשבות כמו הפסד.

לגבי עמלות היקפיות לחשבון (המרות מטח, עמלות משיכה, כשזה היה רלוונטי העמלה החודשית של $10), אז בגדול זה נחשב הפסד לכל דבר ואתה מקזז בכל שנה את סך העמלות הללו (מוסיף עוד שורה לטבלת העסקאות בטופס 1325 שהיא עסקת הפסד בגובה העמלות).
לגבי עמלות מטח יש סימן שאלה, יש טענה שזו עמלה אינהרנטית להשקעה ויש כאלה שאומרים שלא ואז זה לא ניתן לקיזוז.
אני מכליל עד שיעשו לי ביקורת ויגידו לי לפעול אחרת :) אבל כל אחד ורמת הנוחות שלו.

יכול להיות שדבר כזה יפגע בי ועדיף רק לעשות את זה שנה הבאה
בכל מקרה זה לא יפגע בך, זה רק מורי לך את הרווח.

איך עוד אפשר להשיג נקודות זיכוי של 45א? הבנתי משהו שקשור להכנסה לא מבוטחת או משהו, אבל לא בדיוק הצלחתי להבין את זה, זה היה מורכב מידיי בשבילי..
לדבר עם המעסיק? עם הסוכן ביטוח? איך בדיוק זה עובד? כי כרגע בתלוש רשום לי "הכנסה לא מבוטחת - 48,999", ויש עוד חודשיים עד סוף השנה
יש מעסיקים שמאפשרים להפקיד דרכם לקרן פנסיה/קופת גמל עצמאית ונותנים ישירות בתלוש את זיכוי 45א.
בכל מקרה רצוי לערוך תחשיב בדצמבר כדי לראות אם עדיין יש לך מה להפקיד מעבר בעיקר אם יש לך הכנסות לא מבוטחות שלא משכר, למשל רווחי הון.

אם אתה עמית מוטב תוכל לקבל זיכוי של 35% על הפקדה של 5% מההכנסות הפאסיביות שלך וזאת עד לתקרה חודשית של 12,400 (נכון ל2021) בקיזוז ההכנסה הלא מבוטחת שלך מעבודה (ועד 8,800).

בזמנו כתבתי מחשבון (גוגל שיטס) שעוזר לחשב את זה, תוכל לעשות העתק משלך כאן.

עמלות קנייה/מכירה, נכנס לתחשיב של כל עסקה בנפרד.
כלומר, למחיר הקנייה אתה מוסיף את העמלה שגבו בפועל ולמחיר המכירה אתה מפחית את העמלה שגבו על אותה עסקה בפועל, ואז ההפרש זה הרווח. כפי שאתה יכול לראות העמלות נחשבות כמו הפסד.
אבל אז יצא שאני מדווח על שער קניה שונה בפועל לא?
אם קניתי ב112 ואני רושם שקניתי ב116 קצת מוזר לא?
לגבי עמלות היקפיות לחשבון (המרות מטח, עמלות משיכה, כשזה היה רלוונטי העמלה החודשית של $10), אז בגדול זה נחשב הפסד לכל דבר ואתה מקזז בכל שנה את סך העמלות הללו (מוסיף עוד שורה לטבלת העסקאות בטופס 1325 שהיא עסקת הפסד בגובה העמלות).
לגבי עמלות מטח יש סימן שאלה, יש טענה שזו עמלה אינהרנטית להשקעה ויש כאלה שאומרים שלא ואז זה לא ניתן לקיזוז.
אני מכליל עד שיעשו לי ביקורת ויגידו לי לפעול אחרת :) אבל כל אחד ורמת הנוחות שלו.
קצת בילבל אותי, רשמת שהמרת מטח זה נחשב להפסד לכל דבר, ואז שעמלות מטח בסימן שאלה.
יש לי עוד עמלות חוץ מהעמל מט"ח, שקשור למט"ח? לא זכור לי שראיתי עוד עמלות חוץ מה3 שאמרתי O.O

יש מעסיקים שמאפשרים להפקיד דרכם לקרן פנסיה/קופת גמל עצמאית ונותנים ישירות בתלוש את זיכוי 45א.
בכל מקרה רצוי לערוך תחשיב בדצמבר כדי לראות אם עדיין יש לך מה להפקיד מעבר בעיקר אם יש לך הכנסות לא מבוטחות שלא משכר, למשל רווחי הון.
אבל בדצמבר אין לי עדיין את התלוש של דצמבר, רק של נובמבר, מה קורה עם זה באמת? אני פשוט מנחש כמה יצא לי ומפריש בהתאם?
ואם המעסיק לא מסכים? אני מדבר עם הבית השקעות?
נ.ב
לא היה לי מושג שהרווחי הון נחשבים לשכר לא מבוטח, חשבתי שזה תופס רק מול המשכורת, נחמד מאוד לדעת!

אם אתה עמית מוטב תוכל לקבל זיכוי של 35% על הפקדה של 5% מההכנסות הפאסיביות שלך וזאת עד לתקרה חודשית של 12,400 (נכון ל2021) בקיזוז ההכנסה הלא מבוטחת שלך מעבודה (ועד 8,800).

בזמנו כתבתי מחשבון (גוגל שיטס) שעוזר לחשב את זה, תוכל לעשות העתק משלך כאן.
אני לא עמית מוטב =X
וכרגע עוד לא הגעתי לסכומים כאלה בתיק השקעות גם ככה חחח
פתחתי את המחשבון, נראה מטורף אבל גם מאוד מבלבל אותי, יותר מידיי דברים במקום אחד זה הוציא אותי מאיזון, אני אנסה לפענח את זה חחח (אלא אם כן תרצה לעשות סרטון הדרכה ^_^)

אבל אז יצא שאני מדווח על שער קניה שונה בפועל לא?
אם קניתי ב112 ואני רושם שקניתי ב116 קצת מוזר לא?
אני מזמן הפסקתי לתהות על דברים שהכנסת מחוקקת, עם זאת, כאן זה מאוד הגיוני, הרי שילמת 116 כדי לקנות את המניה. בלי העמלה 4 ששילמת המניה לא הייתה מגיעה לידיך.

יש לי עוד עמלות חוץ מהעמל מט"ח, שקשור למט"ח? לא זכור לי שראיתי עוד עמלות חוץ מה3 שאמרתי O.O
פעם הייתה עמלה של $10 חודשי למי שהיה לו תיק קטן מ$100,000, זה בוטל לאחרונה.
יש עמלות משיכה אם אתה מושך יותר מפעם בחודש.

ספציפית הדגשתי המרות מטח, כי אני מכיר שהם בסימן שאלה כהפסד יותר בקיזוז.

אבל בדצמבר אין לי עדיין את התלוש של דצמבר, רק של נובמבר, מה קורה עם זה באמת? אני פשוט מנחש כמה יצא לי ומפריש בהתאם?
כן.

ואם המעסיק לא מסכים? אני מדבר עם הבית השקעות?
פותחים קופת גמל או קרן פנסיה במעמד עצמאי ומעבירים להם בהעברה בנקאית.

אני לא עמית מוטב =X
אתה בטוח? אם מפרישים לך הפרשות מלאות על 7,300 אתה מאוד קרוב לכך. עם הפקדה עצמאית תוכל בודאות להיות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ס מיסוי רווחי הון מט"ח מיסים 6
P מיסוי עבור רווחי הון במדינה זרה וברוקר אמריקאי מיסים 0
B מיסוי רווחי הון ו BASE CURRENCY ב IB מיסים 3
DiverGirl שאלה לגבי מיסוי רווחי הון מיסים 3
M מיסוי רווחי הון בהשקעה בניירות זרים - האם מטבע הבסיס משנה? מיסים 74
ה מיסוי רווחי הון/דיבידנד מיסים 9
ה סמוטריץ שוקל מיסוי רווחי קה"ש לאחר 6 שנים פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 244
כ מיסוי דיבידנד במניות ישראליות שוק ההון 2
Vit7 מיסוי לפי מדד המחירים לצרכן אל מול שער המטח שוק ההון 50
T ברוקר אמריקאי - חסרונות ויתרונות מבחינת מיסוי שוק ההון 4
א מיסוי קרן כספית - סימולציה של הבנק שוק ההון 21
א IBKR השקעה וחשש מסוגיות מיסוי בעת מוות שוק ההון 28
S מיסוי/דיווח הכנסות חודש דצמבר מיסים 5
מ מיסוי אזרח ישראלי מיסים 16
A מיסוי מכירת אופציות בסטרטאפ מיסים 1
E מיסוי פיקדון של בת 18 מיסים 6
J השקעות סולידיות והשלכות מיסוי שוק ההון 5
T מיסוי על הקעת נדל"ן בארה"ב נדל"ן 1
השכמה מאוחרת מיסוי ישראלי על פעילות עסקית בארה״ב מיסים 0
א שאלת מיסוי ומס ייסף ברווחי הון שוק ההון 24
להשיג - כסף בשקל האם זוג נשוי שחתם על הסכם הפרדה ממונית יכול לקנות דירה על שם כל אחד ללא מיסוי מיסים 1
A ADR: מיסוי דיבידנדים מיסים 8
אוהד יהודה מיסוי ריאלי בניכוי שער מט"ח, זה ניכוי מההפקדה או מכל התשואה? שוק ההון 11
N שינויי מיסוי - בעקבות מלחמת חרבות ברזל - האם פגיעה רטרואקטיבית אפשרית אוף טופיק 15
S שאלות מיסוי על קרן אירית צוברת לעומת מחלקת מיסים 8
F שאלה למתקדמים בנושא מיסוי רווח בקרן כספית נקובת $ מיסים 12
M מיסוי שכירות דירה שניה אחרי חתונה נדל"ן 24
מ מיסוי דירה יחידה מיסים 4
J שאלת מיסוי על קניה של מניה זרה שוק ההון 5
ד למכור RSUs לפני או אחרי רילוקיישן - היבטי מיסוי מיסים 15
U מיסוי ניירות ערך פעם בחודש מיסים 1
Y מיסוי חלק פירותי ב RSU בעת ניתוק תושבות מיסים 4
A מיסוי בארה"ב על מכירת דירה בארץ - כאשר נשוי לאזרחית. מיסים 2
I מיסוי בהעברת ניירות ערך בין חשבונות מיסים 19
I מיסוי השכרת שתי דירות נדל"ן 1
I מיסוי בחשבון משותף מיסים 7
L הסבר מיסוי בין קרנות צוברות איריות לישראליות שוק ההון 1
Z מיסוי במכירת נייר שנסחר בישראל ובחו"ל מיסים 4
NachYur בחירת ETFים אמריקאים, דיבידנדים והשלכות מיסוי ב-1301 וב-1040 צרכנות פיננסית 0
N מיסוי אמריקאי של תגמול מילואים רגיל מיסים 8
E תזמון מכירת נכסים מבחינת מיסוי - דירה בירושה נדל"ן 2
T מיסוי ברילוקיישן לארהב מיסים 5
א תכנון מיסוי בהשקעה בדירת פריסייל לצד דירה נוספת מיסים 16
F משיכת פנסיה ורילוקיישן לארה"ב - אופטימיזציה של מיסוי מיסים 40
מ מיסוי קרן אירית ומס ירושה מיסים 15
י שיקולים בבחירת מסלול מיסוי דירה מיסים 21
royme מיסוי RSU - איך משלמים את המס? מיסים 7
T מבולבול - מיסוי על RSU מיסים 9
מ מיסוי קרנות איריות מיסים 1
ס הרווח ה״חינמי״ של etf מבוסס צמיחה (עקב מיסוי דיבידנדים) שוק ההון 2

נושאים דומים