טוב אחרי חיטוט, זה נראה שיעקב צודק, התושב ספר יורד לפני שאר הזיכויים.
אחרי כל הזיכוי מס אני יכול להכניס בערך 30 אלף מרווח הון ולא לשלם שקל אחד על זה.
תודה רבה
@FIYaacov
למדנו משהו חדש היום
@בת העמק !
תודה על העזרה, אתם נהדרים!
בגדול, ממה שהבנתי - כל עוד לא יוצאים לפרישה עדיף לגור ביישוב ספר - ואז חוסכים המון מס על ההכנסה מהעבודה (ושכירות כמובן, יש לי דירה 100 מטר, 4 חדרים (אחד מהם הוא ממ"ד עם אינטרנט חחח+סלון, 2 חדרי שירותים, מרפסת וחצר ואני משלם 2500 שקל בחודש חחח).
ולקבל החזר פעם בשנה עם ריבית 4% + הצמדה למדד.
שאר הנקודות זיכוי + סעיף 45א (במקרה שלי אני מפריש 7% לפנסיה ולא 6%, יכול להיות שזה למה יש לי את הזיכוי הזה, אל תתפסו אותי במילה) להשתמש מול רווח הון של בערך 30 אלף פעם בשנה בדצמבר, מכירה זריזה של הניירות ערך שיש לי וקניה שלהם באותו מחיר ואז בעצם להעלות את הממוצע קנייה של הניירות שלי בצורה מלאכותית - ולהכניס אותם גם להחזר מס (במקרה שלי אני ישר התחלתי עם IB אז אני לא משלם בכלל מס באותו רגע, וגם לא אצטרך לשלם למס הכנסה - פשוט לדווח שעשיתי את זה).
מה שכן, זה גרם לי לחשוב על 2 שאלות חדשות -
1. העמלות של הקניה\מכירה\המרת מט"ח שאני עושה במהלך כל השנה (בגדול 12 המרות מט"ח, 13 קניות, מכירה אחת) - נכנס גם לאיפה שהוא בהחזר מס? איך אני משקלל את זה? או שמבחינת מס הכנסה זה שקוף? כי נכון לכרגע אני רק עם תיק של 10 אלף שקל בכללי - הרווח הון עומד על 110 דולר בערך, יכול להיות שדבר כזה יפגע בי ועדיף רק לעשות את זה שנה הבאה.
2. איך עוד אפשר להשיג נקודות זיכוי של 45א? הבנתי משהו שקשור להכנסה לא מבוטחת או משהו, אבל לא בדיוק הצלחתי להבין את זה, זה היה מורכב מידיי בשבילי..
לדבר עם המעסיק? עם הסוכן ביטוח? איך בדיוק זה עובד? כי כרגע בתלוש רשום לי "הכנסה לא מבוטחת - 48,999", ויש עוד חודשיים עד סוף השנה..
לגבי שאלה מספר 2, מצאתי את הסעיף הבא בכל זכות, והוא נראה לי הכי רלוונטי:
עובד המשתכר פחות מ-8,700 ש"ח בחודש
- שכרו של עובד שכיר הוא 7,300 ש"ח ברוטו.
- שכר הבסיס הוא 6,300 ש"ח, שמתוכו מופרשים 6% לביטוח הפנסיוני.
- רכיבי השכר הנוספים (הוצאות נסיעה, דמי הבראה, גמול שעות נוספות וכו') מסתכמים ב-1,000 ש"ח בחודש, ועבורם לא מופרשים כספים לביטוח הפנסיוני.
- הפרשות לביטוח הפנסיוני באמצעות השכר
- ההפרשות לביטוח הפנסיוני בסך 6% מופרשות מתוך שכר הבסיס (6,300 ש"ח) ומסתכמות ב-378 ש"ח לחודש.
- בגין הפרשות העובד לביטוח הפנסיוני זכאי העובד לזיכוי ממס הכנסה בשיעור 35%. סה"כ יקבל העובד זיכוי ממס בסך 132.3 ש"ח לחודש.
- הפקדות עצמאיות לביטוח הפנסיוני
- מכיוון שבמסגרת המשכורת הופרשו 6% משכר הבסיס, העובד יכול להשלים את ההפרשות ל-7% באמצעות הפקדה עצמית של עוד 1% משכר הבסיס (6,300 ש"ח) - כלומר 63 ש"ח (לפי חישוב: 6,300 ש"ח X 1%).
- בנוסף יוכל העובד להפקיד באופן עצמאי 5% מרכיבי השכר הלא מבוטחים (1,000 ש"ח), כלומר 50 ש"ח (לפי חישוב: 5% X 1,000 ש"ח).
- סה"כ יוכל העובד להפקיד 113 ש"ח בחודש וליהנות מזיכוי בשיעור 35% עבור סכומים אלה.
- גובה הזיכוי שיקבל העובד הינו 39.55 ש"ח (לפי חישוב: 113 ש"ח X 35%).
השכר שלי עומד על 7680 שקל שכר בסיס, ואני מפקיד 7% ממנו לפנסיה, מה שאומר 537.6 שקל בחודש.
השכר הכי נמוך שקיבלתי מהעבודה ב12 חודשים האחרונים, והוא יחסית חריג מהאחרים, הוא 8900 שקל, הכי גבוהה, שהוא גם חריג, הוא 29000, מה שאומר שבמינימום אני מקבל 1,220 שקל יותר מהשכר בסיס שלי בכל חודש, ובמקסימום 21320 יותר מהשכר בסיס.
אז איך זה עובד? כל חודש הפרשה עצמאית בגובה 5% מההפרש הזה (61-1066)? או שבדצמבר אני פשוט מפריש 5% מכל מה שהצטבר במשך השנה?
מה קורה בחודש של משמרות לילה? שה7 שעות הראשונות הם שכר בסיס של 150%, ואז שעתיים של 187.5% שעות נוספות, ואז 225% שעות נוספות?
איך אני בכלל מפריש עצמאית? מדבר עם המעסיק?