• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מיסוי מניות E-Trade ו IBI - ניכוי מס מלא - הייטק

• פותח הנושא פותח הנושא zebra
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

zebra

משתמש רשום
דירוג
5
בחברה שבה עבדתי לפני מספר שנים קיבלתי מניות ואופציות שהוחזקו בחשבון Etrade.
כעת אני מעוניין למכור אותם, והכסף אמור להגיע לIBI (הנאמן הישראלי) ומשם אלי.
שוחחתי עם IBI ושם נאמר לי שהם יעבירו לי את הכסף שיתקבל אבל יצטרכו לקזז מס בגובה 59÷ עד 62÷ מהסכום בעבור מס הכנסה ושכדי לקבל את הכסף בחזרה ממס הכנסה אצטרך לפנות לחברה הקודמת, לבקש טופס 106 ולהגיש בקשה להחזר מס עד לגובה המס הנכון עבורי (25÷).

מישהו יודע להגיד אם הבנתי נכון את התהליך והאם אין דרך למנוע את זה שרוב הכסף שלי יקוזז וישב אצל מס הכנסה לתקופה כל-כך ארוכה?

אם אני מבין נכון, טופס 106 ממקום העבודה הקודם שלי יתקבל רק באפריל בשנה הבאה. בהנחה שאני מוכר את המניות היום, האם זה אומר שאקבל את הכסף רק לקראת אמצע שנה הבאה?

אני מודע לכך שמס הכנסה מוסיף הצמדה וריבית לא רעים, אבל בהנחה שאני בונה על שימוש בכסף , זה לא ממש מועיל לי.

הנאמן שלי הוא ESOP אבל בגדול נשמע שהבנת נכון.

מישהו יודע להגיד אם הבנתי נכון את התהליך והאם אין דרך למנוע את זה שרוב הכסף שלי יקוזז וישב אצל מס הכנסה לתקופה כל-כך ארוכה?
על פניו החברה הקודמת *אמורה* להנפיק לך תלוש שכר בחודש של הפדיון, עם תחשיב מס נכון.
אם תעשה תיאום מס ותעביר אליהם זה עשוי לצמצם חלק מהמס. ייתכן ועדיין תצטרך להגיש בקשה להחזר מס בשנה העוקבת, אבל על סכום הרבה יותר קטן.

אפשר גם לברר עם החברה האם הם יכולים להנחות את IBI Capital לנכות פחות מהמקסימום במקור.

על המניות שהגיעו ממימוש אופציות אמורים לנכות לך במקור רק 28% ולא 62% (בהנחה וההענקה הייתה לפי סעיף 102 ועמדת בתנאי של שנתיים המתנה מההענקה).
על רווח ממכירת מניות זה אכן ניכוי במקור של62%

על המניות שהגיעו ממימוש אופציות אמורים לנכות לך במקור רק 28% ולא 62% (בהנחה וההענקה הייתה לפי סעיף 102 ועמדת בתנאי של שנתיים המתנה מההענקה).
על רווח ממכירת מניות זה אכן ניכוי במקור של62%
תודה על זה! מוודא שהבנתי אותך נכון, על החלק שהוא מניות שהגיעו ממימוש אופציות ינכו רק 28÷ וכל היתר תעבור אלי? ההענקה היתה לפי 102 ועמדה בתנאי של השנתיים.
והאם עדיין אצטרך להגיש החזר מס על 3÷? (אם אני לא טועה המיסוי אמור להיות 25÷)

על פניו החברה הקודמת *אמורה* להנפיק לך תלוש שכר בחודש של הפדיון, עם תחשיב מס נכון.
אם תעשה תיאום מס ותעביר אליהם זה עשוי לצמצם חלק מהמס. ייתכן ועדיין תצטרך להגיש בקשה להחזר מס בשנה העוקבת, אבל על סכום הרבה יותר קטן.

אפשר גם לברר עם החברה האם הם יכולים להנחות את IBI Capital לנכות פחות מהמקסימום במקור.
תודה רבה, אברר איתם. IBI לא העלו את זה כאפשרות למרות שניסיתי לברר איתם מה כל החלופות האפשריות אבל אבדוק שוב

על החלק שהוא מניות שהגיעו ממימוש אופציות ינכו רק 28÷ וכל היתר תעבור אלי? ההענקה היתה לפי 102 ועמדה בתנאי של השנתיים.
כן.
והאם עדיין אצטרך להגיש החזר מס על 3÷? (אם אני לא טועה המיסוי אמור להיות 25÷)
ה3% הנוספים זה על מס יסף. אם אינך עומד בסף של מס יסף, דו"ח שנתי יזכה אותך בהחזר בגינו.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
G מניות בדולר - מיסוי ריאלי? מיסים 3
L מיסוי ריאלי/נומינלי על מניות חו"ל, מכירה רעיונית מיסים 3
W העברת מניות לאחותי - השלכות מיסוי מיסים 0
S מיסוי מניות שוק ההון 4
R מיסוי על מניות שהתקבלו מיסים 0
N מיסוי מניות יהש בקניית ניירות ערך מ-IRA פוסטים מאיכות נמוכה 0
א מיסוי + הפרשי מטח על מניות דולריות במערכת ספארק מיסים 14
ק האם מניות באחזקה ישירה יעילות ממדדים בהיבט מיסוי מיסים 5
always.smile מיסוי דיווידנדים מניות חו״ל בתיק IRA מיסים 13
ERE בלי ה E מיסוי דיוידנדים מקרן סל שמחזיקה מניות בריטיות בגמל IRA מיסים 0
ע מיסוי בקרן ישראלית המחזיקה אגח אמריקאי מיסים 7
P זמן בפועל לקבלת שומת מיסוי מקרקעין? נדל"ן 0
T מיסוי של מכירה דיגיטלית מיסים 5
The Big Fundamental עצמאי ואזרח אמריקאי, ששוקל לעבור להיות שכיר משיקולי מיסוי - כדאי? מיסים 1
B עזרה בחישובי מיסוי על אג״ח. שוק ההון 17
A מיסוי אינטראקטיב ברוקרז שוק ההון 0
A שאלות על מיסוי באינטראקטיב ברוקרז, ועל אפיקי השקעה שוק ההון 3
D התלבטות בנוגע לעסקת פליפ לנדלן ותכנון מיסוי - דירה שניה נדל"ן 6
S מיסוי רווחי הון - האם השקעה דרך מוסדיים נותנת יתרון מיסוי? שוק ההון 4
T מיסוי מכירת RSU כשכיר לעומת מובטל מיסים 7
מ מיסוי ריאלי - מול נומינלי וחוזי swap מיסים 13
כ מיסוי דיבידנד במניות ישראליות שוק ההון 2
Vit7 מיסוי לפי מדד המחירים לצרכן אל מול שער המטח שוק ההון 50
T ברוקר אמריקאי - חסרונות ויתרונות מבחינת מיסוי שוק ההון 4
א מיסוי קרן כספית - סימולציה של הבנק שוק ההון 21
א IBKR השקעה וחשש מסוגיות מיסוי בעת מוות שוק ההון 28
S מיסוי/דיווח הכנסות חודש דצמבר מיסים 5
מ מיסוי אזרח ישראלי מיסים 16
A מיסוי מכירת אופציות בסטרטאפ מיסים 1
E מיסוי פיקדון של בת 18 מיסים 6
J השקעות סולידיות והשלכות מיסוי שוק ההון 5
T מיסוי על הקעת נדל"ן בארה"ב נדל"ן 2
השכמה מאוחרת מיסוי ישראלי על פעילות עסקית בארה״ב מיסים 0
א שאלת מיסוי ומס ייסף ברווחי הון שוק ההון 24
להשיג - כסף בשקל האם זוג נשוי שחתם על הסכם הפרדה ממונית יכול לקנות דירה על שם כל אחד ללא מיסוי מיסים 15
A ADR: מיסוי דיבידנדים מיסים 8
אוהד יהודה מיסוי ריאלי בניכוי שער מט"ח, זה ניכוי מההפקדה או מכל התשואה? שוק ההון 11
N שינויי מיסוי - בעקבות מלחמת חרבות ברזל - האם פגיעה רטרואקטיבית אפשרית אוף טופיק 15
S שאלות מיסוי על קרן אירית צוברת לעומת מחלקת מיסים 8
F שאלה למתקדמים בנושא מיסוי רווח בקרן כספית נקובת $ מיסים 12
M מיסוי שכירות דירה שניה אחרי חתונה נדל"ן 24
מ מיסוי דירה יחידה מיסים 4
J שאלת מיסוי על קניה של מניה זרה שוק ההון 5
ד למכור RSUs לפני או אחרי רילוקיישן - היבטי מיסוי מיסים 15
U מיסוי ניירות ערך פעם בחודש מיסים 1
Y מיסוי חלק פירותי ב RSU בעת ניתוק תושבות מיסים 4
A מיסוי בארה"ב על מכירת דירה בארץ - כאשר נשוי לאזרחית. מיסים 2
I מיסוי בהעברת ניירות ערך בין חשבונות מיסים 19
I מיסוי השכרת שתי דירות נדל"ן 1
I מיסוי בחשבון משותף מיסים 7