• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
  • חל איסור על אזכור ניירות ערך ספציפיים בפורום זה בהקשר שעשוי ללמד על כדאיות ההשקעה או אי-ההשקעה בהם

מיסוי הכנסות מריבית בדולר – קוד 01 בטופס 1042S: מיסוי 15 או 25 אחוז?

• פותח הנושא פותח הנושא Exdo
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Exdo

משתמש רשום
דירוג
0
שלום חברים,
בהינתן שקיימות הכנסות שמתקבלות מ-ETFים אמריקאיים שאני מחזיק בדולרים, המסומנת בטופס 1042S תחת קוד 01 ("Interest paid by U.S. obligors–general"), מה צריך להיות גובה המס המשולם בישראל בגינן? 15% (הכנסת מריבית לא צמודת מדד) או 25% (כמו דיבידנד רגיל)?
בדקתי וחקרתי הן בפורום של הסולידית והן באינטרנט ולא מצאתי תשובה חד משמעית לכך.

אשמח לתשובה בנושא והפנייה למקורות מוסמכים במידה וקיימים כמובן.

תודה!

שלום חברים,
בהינתן שקיימות הכנסות שמתקבלות מ-ETFים אמריקאיים שאני מחזיק בדולרים, המסומנת בטופס 1042S תחת קוד 01 ("Interest paid by U.S. obligors–general"), מה צריך להיות גובה המס המשולם בישראל בגינן? 15% (הכנסת מריבית לא צמודת מדד) או 25% (כמו דיבידנד רגיל)?
בדקתי וחקרתי הן בפורום של הסולידית והן באינטרנט ולא מצאתי תשובה חד משמעית לכך.

אשמח לתשובה בנושא והפנייה למקורות מוסמכים במידה וקיימים כמובן.

תודה!
15% זה רק על ריבית שקלית לא צמודה.
כאן זו ריבית שצמודה לדולר, לכן המס הוא 25%.

15% זה רק על ריבית שקלית לא צמודה.
כאן זו ריבית שצמודה לדולר, לכן המס הוא 25%.
תודה רבה!
האם זה משהו ידוע? אם תוכל להפנות למקור כלשהו שאוכל להעמיק את הקריאה זה יעזור מאוד.
הסיבה שאני מתעכב על זה היא כיוון שייתכן והדבר הזה יגרום לי לשנות את צורת ההשקעה בניירות האלו.
אפילו כשאני שואל את chatgpt ודומיו הוא מתבלבל בנושא...
"
הריבית שמתקבלת בדולרים מהחזקת ETF (למשל, ETF המתמקד באגרות חוב אמריקאיות) בדרך כלל אינה צמודה למדד המחירים לצרכן, אלא נחשבת לריבית נומינלית.

בישראל, לפי פקודת מס הכנסה (למשל סעיף 125ג), כאשר מדובר בריבית נומינלית – כלומר, ריבית שאינה מותאמת לעליית המחיר לצרכן – יחיד יחויב במס בשיעור של 15% (לעומת ריבית צמודה למדד, שעליה יחויב במס בשיעור של 25%).

כמובן שיש להמיר את הסכום לשקלים לפי שער החליפין בתאריך קבלת ההכנסה. כמו כן, אם קיימת אמנת מס בין ישראל לארה"ב, ייתכן שהמס בפועל יהיה נמוך יותר בהתאם להסכמות באמנה.

לסיכום, בהנחה שהריבית מה-ETF אינה כוללת מנגנון הצמדה למדד (מה שסביר בדולר), היא תיחשב כריבית נומינלית ותיחויב בשיעור של 15% לצורכי מיסוי בישראל."

לא יועץ מס.

מסכים עם הניתוח של ירח אפל לגבי שיעור המס בישראל.

לא ברור לי איך אמנת המס בין ישראל לארה"ב יכולה לעזור לך מהצד של מס הכנסה בישראל.

לדעתי, לפי הדין הפנימי בישראל, אתה יכול לקבל זיכוי ממס זר (כלומר ניכוי של המס ששולם בחו"ל) רק בגובה המס ששולם בפועל בארה"ב, ועד למקסימום של שיעור המס בישראל על אותה ההכנסה. (אני מדבר כרגע רק מול ישראל).

לדוגמא -
  1. אם ניכו לך במקור בארה"ב 30%, ובישראל המס על אותה הכנסה הוא 25% – תוכל לקבל זיכוי בישראל רק על 25%. ההפרש של 5% – הלך.​
  2. אם ניכו לך 17.5%, והמס בישראל הוא 25% – תוכל לקבל זיכוי בישראל רק על ה-17.5% ששילמת בפועל בארה"ב - ותשלם בישראל את ההפרש בין 25% ל - 17.5%.​
  3. אם לא ניכו לך בכלל מס בארה"ב (0%), אפילו אם לפי האמנה או החוק האמריקאי המס בארה"ב הוא נניח 15%, לא תוכל לקבל זיכוי בישראל בכלל, כי בפועל לא שולם בארה"ב מס.
    וזה גם לא אומר שתשלם בגלל זה פחות מס בישראל – פשוט תשלם את ה־25% הרגילים.​

לא מהווה יעוץ מס או יעוץ משפטי.

אל תאמין לאף אחד באינטרנט.

נערך לאחרונה ב:
למרות שאני קורא את ההגדרה של מדד אני לא בטוח שאני במאת האחוזים מבין.

"
"מדד" – מדד המחירים לצרכן כפי שפורסם לאחרונה מטעם הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה לפני היום שבו מדובר, ובנכס שערכו צמוד למטבע חוץ או שהוא נקוב במטבע חוץ – שער המטבע;

"ריבית" – לרבות דמי ניכיון.

(ב) יחיד חייב במס על הכנסה מריבית בשיעור שלא יעלה על 25%, ויראו את הכנסתו זו כשלב הגבוה ביותר בסולם הכנסתו החייבת.

(ג) (1) על אף האמור בסעיף קטן (ב), שולמה הריבית על נכס שאינו צמוד למדד, או שהוא צמוד בחלקו לשיעור עליית המדד, כולו או חלקו, או שאינו צמוד למדד עד לפדיון או עד להחזר, תחויב הכנסתו של היחיד מריבית במס בשיעור של 15%.
"

האם ברגע שהריבית התקבלה בדולר, המשמעות היא שהיא צמודה לשער המטבע ולכן שהיא צמודה למדד כלשהו להבנתכם?
האם יש בכך הגיון שהדבר אומר שהנכס צמוד למדד?

תודה!

למרות שאני קורא את ההגדרה של מדד אני לא בטוח שאני במאת האחוזים מבין.

"
"מדד" – מדד המחירים לצרכן כפי שפורסם לאחרונה מטעם הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה לפני היום שבו מדובר, ובנכס שערכו צמוד למטבע חוץ או שהוא נקוב במטבע חוץ – שער המטבע;

"ריבית" – לרבות דמי ניכיון.

(ב) יחיד חייב במס על הכנסה מריבית בשיעור שלא יעלה על 25%, ויראו את הכנסתו זו כשלב הגבוה ביותר בסולם הכנסתו החייבת.

(ג) (1) על אף האמור בסעיף קטן (ב), שולמה הריבית על נכס שאינו צמוד למדד, או שהוא צמוד בחלקו לשיעור עליית המדד, כולו או חלקו, או שאינו צמוד למדד עד לפדיון או עד להחזר, תחויב הכנסתו של היחיד מריבית במס בשיעור של 15%.
"

האם ברגע שהריבית התקבלה בדולר, המשמעות היא שהיא צמודה לשער המטבע ולכן שהיא צמודה למדד כלשהו להבנתכם?
האם יש בכך הגיון שהדבר אומר שהנכס צמוד למדד?

תודה!
"האם ברגע שהריבית התקבלה בדולר, המשמעות היא שהיא צמודה לשער המטבע ולכן שהיא צמודה למדד כלשהו להבנתכם?
האם יש בכך הגיון שהדבר אומר שהנכס צמוד למדד?"

למיטב הבנתי - זו המשמעות של ההגדרה הרחבה של המושג "מדד" בסעיף 125ג -

לא מהווה יעוץ מס או יעוץ משפטי.

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M מיסוי הכנסות מהשכרת דירה נדל"ן 2
S מיסוי/דיווח הכנסות חודש דצמבר מיסים 5
K מיסוי הכנסות מפירוק חברה בבעלות מלאה מיסים 5
מ מיסוי הכנסות מ-bug bounties מיסים 1
B מיסוי הכנסות מהשכרת נכס בספרד נדל"ן 14
פסיוני מיסוי הכנסות מחו"ל מיסים 16
ד מיסוי על הכנסות מנדל״ן ביוון מיסים 14
ע מיסוי בינלאומי? הכנסות מחו"ל? אוף טופיק 6
י מיסוי בהעברת מניות מיסים 5
ד מיסוי IRA אמריקאי מיסים 3
B מיסוי אמריקאיים על דירת מחיר למשתכן מיסים 12
M מיסוי בIB לפי שער מט"ח והעברת ני"ע לברוקר מקומי עבור מיסוי לפי אינפלציה? מיסים 9
מ מיסוי בקופגל"ה מיסים 7
ה מיסוי קרן השתלמות מעל התקרה בחודש חלקי מיסים 3
מ שאלות מטופשות שיש לי בעניין מיסוי ואין לי את מי לשאול אוף טופיק 7
M עוסק פטור בארץ עם אזרחות אמריקאית - מיסוי ארה"ב מיסים 0
R מיסוי על מניות בהשתלמות ira שוק ההון 6
ח חזרה מרצף קצבה - מיסוי מיסים 4
H מיסוי על קרנות מחקות ישראליות שוק ההון 1
ptom מיסוי קריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
S מיסוי תגמול תביעה ייצוגית שכירים מיסים 0
F מיסוי בקניית שליש דירה שניה נדל"ן 2
Barbarossa מיסוי פיקדון מתחדש בחו״ל מיסים 1
Y מיסוי המקרה של "משחק" באופציות מיסים 18
לאץ' מיסוי קרן השתלמות? צרכנות פיננסית 2
F מיסוי על השקעה בקרן נדלן באירופה מיסים 8
F מיסוי במכירת דירה יחידה נדל"ן 1
H מיסוי במכירה של נדל"ן במדינות עם מטבע שעובר פיחות (הונגריה וכו') מיסים 8
ת המלצות על רואי חשבון/חברות בתחום מיסוי אמריקאי. מיסים 15
G מיסוי רווחים והפסדים מIB עבור אזרח אמריקאי. מי מקבל מה? מיסים 30
י מישהו יכול לעשות לי סדר בנושא מיסוי? שוק ההון 0
Y שאלה לגבי מיסוי קרן נדל"ן בחו"ל - מסלול הלוואה מיסים 1
D השלכות מיסוי לתושב באנגליה על פרעון קרן השתלמות בישראל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ה קרנות איריות - מיסוי שוק ההון 3
E חידת מיסוי - חוק הרווחים הכלואים מיסים 0
E מיסוי של RSU לאזרח אמריקאי וישראלי מיסים 3
א קופת גמל לחיסכון - שאלת מיסוי שוק ההון 7
מ מיסוי על פיצויי פיטורין עודפים (מעבר ל 161) מיסים 7
א העברת דירה במתנה בין אחים- מיסוי נדל"ן 4
דף מלא מסלול מיסוי שכר דירה מועדף לטובת מס שבח נדל"ן 3
A מיסוי ריבית על השקעה דולרית ושערי מטח מיסים 2
H העברת ניירות ערך לIBKR - שאלת מיסוי שוק ההון 19
F מיסוי על הפנסיה מיסים 2
מ מיסוי מקמים - ריבית מול רווחי הון מיסים 7
ח שאלות לגבי RSU - שיקולים להחזיק או למכור? מיסוי? שוק ההון 4