קראתי באתר של רשות המיסים את
"מדריך לפירוט המסלולים לתשלום ולהקלות במס על הכנסה מהשכרת דירה למגורים בישראל-מדריך להשכרת דירה"
כמו שאתם כנראה יודעים, ישנם 3 מסלולים:
1. מסלול פטור ממס - פטור מלא עד כ 5000 שח לחודש, פטור חלקי עד כ 10,000 שח, וללא פטור מעל 10,000 שח.
2. מסלול מס מופחת - מיסוי של 10% על כל ההכנסה משכירות.
3. מיסוי לפי מדרגות המס - מתחיל מ 31% עד גיל 60, ו 10% לאחר גיל 60.
כשקראתי על המסלול הפטור ממס, נתקלתי בפסקאות הבאות:
ובפסקא השנייה כתוב שלא ניתן לנכות פחת מהמס.
מה אני מפספס פה?
בנוסף
הבנתי נכון?
"מדריך לפירוט המסלולים לתשלום ולהקלות במס על הכנסה מהשכרת דירה למגורים בישראל-מדריך להשכרת דירה"
כמו שאתם כנראה יודעים, ישנם 3 מסלולים:
1. מסלול פטור ממס - פטור מלא עד כ 5000 שח לחודש, פטור חלקי עד כ 10,000 שח, וללא פטור מעל 10,000 שח.
2. מסלול מס מופחת - מיסוי של 10% על כל ההכנסה משכירות.
3. מיסוי לפי מדרגות המס - מתחיל מ 31% עד גיל 60, ו 10% לאחר גיל 60.
כשקראתי על המסלול הפטור ממס, נתקלתי בפסקאות הבאות:
לי נראה שיש כאן סתירה כי בחלק הראשון כתוב שניתן לנכות פחת של 2% מהמס,המשכיר רשאי לנכות כנגד הסכום החייב בשיעור מס שולי הוצאות שוטפות הקשורות להפקת ההכנסה משכר דירה כגון: שכר טרחת עורך דין שערך את חוזה השכירות, תיקונים שוטפים ששולמו בשנת המס וכן פחת בשיעור של 2% מעלות רכישת המבנה המושכר (ללא עלות הקרקע).
משכיר יחיד שבחר במסלול הפטור המלא או החלקי לא יוכל ליהנות מהוראות "תקנות מס הכנסה (שיעור פחת לדירה מושכרת למגורים), התשמ"ט - 1989", כלומר, לא יוכל לנכות פחת (שיעור מסוים משווי הדירה) מהכנסתו מהשכרת הדירה מאותה שנה.
ובפסקא השנייה כתוב שלא ניתן לנכות פחת מהמס.
מה אני מפספס פה?
בנוסף
כלומר בזמן המכירה, ניתן לנכות מהסכום החייב במס שבח 2% משווי הנכס על כל שנה שהנכס הושכר?אם בעת מכירת דירת המגורים לגביה נבחר מסלול הפטור, יחול חיוב במס שבח, ינוכה משווי הרכישה הפחת שאותו היה ניתן לדרוש כנגד ההכנסה הפטורה /החייבת משכר דירה.
הבנתי נכון?