• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מיסוי אזרח ישראלי

משקיע ממתחיל!

משתמש רשום
דירוג
1
שלום לכולם.
אם אני ואשתי אזרחים ישראלים בלבד, אין לנו נכסים בארה"ב חוץ מניירות ערך, והחשבון מתנהל בib העולמית, רציתי לשאול ולוודא שהבנתי נכון מספר דברים:

1. אם אני מחזיק קרן אמריקאית (למשל spy) אז על קבלת הדיווידנדים אני לא צריך לדווח לארה"ב מאחר וib מנכים במקור?
2. אם אני מחזיק קרן אמריקאית ומוכר אותה ברווח, אז אני צריך לדווח רק למדינת ישראל?
3. אם אני מחזיק קרן אירית צוברת למשל cspx, אני לא מדווח דבר לארה"ב, ורק למדינת ישראל על מס רווחי הון?

למעשה, בשום מצב, אין לי חובת דיווח וגם לא אינטראקציה עם רשות המסים האמריקאית ורק עם ישראל ?

תודה רבה

שלום לכולם.
אם אני ואשתי אזרחים ישראלים בלבד, אין לנו נכסים בארה"ב חוץ מניירות ערך, והחשבון מתנהל בib העולמית, רציתי לשאול ולוודא שהבנתי נכון מספר דברים:

1. אם אני מחזיק קרן אמריקאית (למשל spy) אז על קבלת הדיווידנדים אני לא צריך לדווח לארה"ב מאחר וib מנכים במקור?
2. אם אני מחזיק קרן אמריקאית ומוכר אותה ברווח, אז אני צריך לדווח רק למדינת ישראל?
3. אם אני מחזיק קרן אירית צוברת למשל cspx, אני לא מדווח דבר לארה"ב, ורק למדינת ישראל על מס רווחי הון?

למעשה, בשום מצב, אין לי חובת דיווח וגם לא אינטראקציה עם רשות המסים האמריקאית ורק עם ישראל ?

תודה רבה
לא פירטת את הדברים החשובים.
אתה אזרח או תושב אמריקאי?
תושב ישראל?

לדעתי זה המצב
יש כמה חריגים בהם תצטרך להחליט אם אתה משאיר כסף לאמריקאיים (וכפל מס עם ישראל) או מגיש דוח להחזר מס
למשל ריטים או MLP (שותפויות סחירות) אמריקאיים

יש כמה חריגים בהם תצטרך להחליט אם אתה משאיר כסף לאמריקאיים (וכפל מס עם ישראל) או מגיש דוח להחזר מס
למשל ריטים או MLP (שותפויות סחירות) אמריקאיים
אני מחזיק קרנות מחקות בלבד cspx ,vwra, csndx. שוקל להוסיף vt + spy+ qqq . תודה מראש.
ונניח שמשאירים כסף לאמריקאים, זה נעשה אוטומטית על ידי ib נכון? לא בא לי לגלות יום 1 שהסתבכתי עם הדוד סם.

ונניח שמשאירים כסף לאמריקאים, זה נעשה אוטומטית על ידי ib נכון?
אכן, האמריקאיים לא פראיירים, הם מכריחים את IB לנכות לך את המקסימום (37%) על מקרים שבהם הם זכאים למס לפני מדינת ישראל (להוציא דיבידנדים ממקור אמריקאי, שם הם גובים 25% במקור וזה גם המס הסופי).

אכן, האמריקאיים לא פראיירים, הם מכריחים את IB לנכות לך את המקסימום (37%) על מקרים שבהם הם זכאים למס לפני מדינת ישראל (להוציא דיבידנדים ממקור אמריקאי, שם הם גובים 25% במקור וזה גם המס הסופי).
תודה רבה. אז למעשה אם אני מחזיק קרן אירית צוברת - הקרן עצמה משלמת ישירות לארה"ב, ומס רווחי הון אני משלם רק בעת המכירה בארץ?
אם אני מבין נכון, מבחינת מיסוי (גם מס רווחי הון וגם מס דיווידנד) אין הבדל להאם הקרן מוחזקת דרך בנק ישראלי, או ברוקר אמריקאי ib , ורק סוג הקרן משנה לעניין המס?

תודה רבה. אז למעשה אם אני מחזיק קרן אירית צוברת - הקרן עצמה משלמת ישירות לארה"ב, ומס רווחי הון אני משלם רק בעת המכירה בארץ?
נכון.
שים לב שהקרן האירית עלולה לשלם מס דיבידנדים לעוד מדינות מלבד ארה"ב, בתלות באיזה מניות מחזיקה.

נכון.
שים לב שהקרן האירית עלולה לשלם מס דיבידנדים לעוד מדינות מלבד ארה"ב, בתלות באיזה מניות מחזיקה.
עידכנתי וכבר הספקת לענות , אז אשאל שוב - מבחינת מיסוי (גם מס רווחי הון וגם מס דיווידנד) אין הבדל להאם הקרן מוחזקת דרך בנק ישראלי, או ברוקר אמריקאי ib , ורק סוג הקרן משנה לעניין המס? ממש תודה על תשובותיך הברורות והמועילות.

עידכנתי וכבר הספקת לענות , אז אשאל שוב - מבחינת מיסוי (גם מס רווחי הון וגם מס דיווידנד) אין הבדל להאם הקרן מוחזקת דרך בנק ישראלי, או ברוקר אמריקאי ib , ורק סוג הקרן משנה לעניין המס? ממש תודה על תשובותיך הברורות והמועילות.
יתכנו הבדלים במס בגלל שיטת ההצמדה.
בארץ יש לך קרנות הממוסות ריאלית לפי מדד המחירים לצרכן בעוד בחו"ל כולן ממוסות לפי המט"ח.

אבל ההבדלים לא תלויי ברוקר, על אותה קרן בברוקרים שונים יהיה אותו מיסוי.
בעקיפין הן כן כי בברוקר זר אתה לא יכול להחזיק את הקרן בגרסתה השקלית שאולי ממוסה לפי מדד בעוד בארץ אתה יכול למרות שזו אותה הקרן בדיוק.

בעקיפין הן כן כי בברוקר זר אתה לא יכול להחזיק את הקרן בגרסתה השקלית שאולי ממוסה לפי מדד בעוד בארץ אתה יכול למרות שזו אותה הקרן בדיוק.
צודק, צריך לדייק שם שעל אותה קרן באותו טעם, יש מיסוי זהה ללא תלות בברוקר :)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
G מיסוי רווחים והפסדים מIB עבור אזרח אמריקאי. מי מקבל מה? מיסים 30
E התנהלות נכונה מבחינת מיסוי לזוג נשוי שאחד מהם אזרח אמריקאי מיסים 7
T מומחה מס ישראלי ואמריקאי לטובת ייעוץ מיסוי ברילוקיישן מיסים 1
צ חסרון לברוקרים מחול מבחינת מיסוי? מיסים 2
ש מיסוי במכירת ני"ע בתקופה שמדד המחירים לצרכן ירד מיסים 11
S מיסוי במקור לדיבידנדים בניירות ערך דולריים מיסים 3
ש מיסוי כספי פיצויים לאחר הפרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א דיווח בטופס 1301 על רווחים חייבים במס מקרן השתלמות + מיסוי משיכה מקופת גמל לפי תיקון 190 פיצויים מיסים 0
י מיסוי בהעברת מניות מיסים 6
ד מיסוי IRA אמריקאי מיסים 3
B מיסוי אמריקאיים על דירת מחיר למשתכן מיסים 12
M מיסוי בIB לפי שער מט"ח והעברת ני"ע לברוקר מקומי עבור מיסוי לפי אינפלציה? מיסים 9
מ מיסוי בקופגל"ה מיסים 7
ה מיסוי קרן השתלמות מעל התקרה בחודש חלקי מיסים 3
מ שאלות מטופשות שיש לי בעניין מיסוי ואין לי את מי לשאול אוף טופיק 7
M עוסק פטור בארץ עם אזרחות אמריקאית - מיסוי ארה"ב מיסים 0
R מיסוי על מניות בהשתלמות ira שוק ההון 6
ח חזרה מרצף קצבה - מיסוי מיסים 4
H מיסוי על קרנות מחקות ישראליות שוק ההון 1
ptom מיסוי קריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
S מיסוי תגמול תביעה ייצוגית שכירים מיסים 0
F מיסוי בקניית שליש דירה שניה נדל"ן 2
Barbarossa מיסוי פיקדון מתחדש בחו״ל מיסים 1
Y מיסוי המקרה של "משחק" באופציות מיסים 19
לאץ' מיסוי קרן השתלמות? צרכנות פיננסית 2
F מיסוי על השקעה בקרן נדלן באירופה מיסים 8
F מיסוי במכירת דירה יחידה נדל"ן 1
H מיסוי במכירה של נדל"ן במדינות עם מטבע שעובר פיחות (הונגריה וכו') מיסים 8
ת המלצות על רואי חשבון/חברות בתחום מיסוי אמריקאי. מיסים 15
י מישהו יכול לעשות לי סדר בנושא מיסוי? שוק ההון 0
Y שאלה לגבי מיסוי קרן נדל"ן בחו"ל - מסלול הלוואה מיסים 1
D השלכות מיסוי לתושב באנגליה על פרעון קרן השתלמות בישראל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ה קרנות איריות - מיסוי שוק ההון 3
E חידת מיסוי - חוק הרווחים הכלואים מיסים 0
E מיסוי של RSU לאזרח אמריקאי וישראלי מיסים 3
א קופת גמל לחיסכון - שאלת מיסוי שוק ההון 7
מ מיסוי על פיצויי פיטורין עודפים (מעבר ל 161) מיסים 7
א העברת דירה במתנה בין אחים- מיסוי נדל"ן 4
דף מלא מסלול מיסוי שכר דירה מועדף לטובת מס שבח נדל"ן 3
A מיסוי ריבית על השקעה דולרית ושערי מטח מיסים 2
H העברת ניירות ערך לIBKR - שאלת מיסוי שוק ההון 19
F מיסוי על הפנסיה מיסים 2
מ מיסוי מקמים - ריבית מול רווחי הון מיסים 7
E מיסוי הכנסות מריבית בדולר – קוד 01 בטופס 1042S: מיסוי 15 או 25 אחוז? מיסים 6