• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מיליונרים מתייעצים עם חברי פורום אנונימיים מה זה אומר על השיטה הכלכלית? ועל אמון

ניצן המצוין

משתמש בכיר
דירוג
2,445
קראתי והשתתפתי בכמה שרשורים בהם לאנשים יש חסכונות\ירושות של כמה מיליוני שקלים, הם עשירים וסביר שיכולים לפרוש כעת,
בכל זאת במקום לשלם למשרד ידוע ולהתייעץ הם בוחרים דווקא להתייעץ עם חברי פורום אנונימיים שרק המוניטין מהודעות קודמות ידוע.

מה זה אומר על השיטה הכלכלית, שלעשירים חדשים אין אימון במערכת, האם זה ניסיון לחסוך גרושים (יחסית להון שצברו), האם שידע מבוזר יותר טוב מהיועץ הכי יקר שאפשר לקנות? משהו אחר?

אני לא חושב שמליונרים חדשים מקבלים עצה רק מאנשים אנונימיים בפורום.
לדעתי הם מתייעצים גם עם אנשי מקצוע, אבל שואלים בפורום מכיוון שלשמוע דעה נוספת לא מזיק וחוכמת ההמונים יכולה במקרים רבים להוביל לפתרון אופטימלי.
וזה גם חינם.

בכל זאת במקום לשלם למשרד ידוע ולהתייעץ
מי הם המשרדים הידועים?
בוחרים דווקא להתייעץ עם חברי פורום אנונימיים שרק המוניטין מהודעות קודמות ידוע.
אני חושב שזה נפלא דווקא, דמוקרטיה של דיעות. רק תראה את בעלת האתר הזה, היא אנונימית לחלוטין, מה זה משנה מי היא בכלל? האם הדיעות שלה אינן ולידיות?
opinions are like assholes, everybody has one
זה שיש לך משרד נוצץ או חליפה יפה לא עושה את הדיעה שלך לשווה יותר (או נכונה יותר).

נערך לאחרונה ב:
האם שידע מבוזר יותר טוב מהיועץ הכי יקר שאפשר לקנות?
הבעיה היא שהיועץ הכי יקר עדיין יכול להיות נוכל. אבל אם נתעלם מזה התשובה היא שידע מבוזר עדיף על רוב היועצים ויעזור לך למצוא את היועץ שמתאים לסיטואציה שלך.

בסופו של דבר זה הכסף שלך ואם אתה לא תדאג שיעזור לך מישהו אחר כבר ידאג לו (ולא בשבילך).
אלו עובדות החיים, והן חדות כמו סכין.

האם שידע מבוזר יותר טוב מהיועץ הכי יקר שאפשר לקנות?
אולי רק family office שנשמע כמו פריבלגיה מעניינת לאנשים מקושרים ועשירים מאוד באמת יכול להיות אטרקטיבי (מקווה שיום אחד זה יהיה רלוונטי עבורי :) ).

נוכחתי לדעת על בשרי ששאר בעלי המקצוע ה"רגילים" מנסים לגזור קופון ועמלות עלייך...אני באמת לא מרגיש שאני צריך עצה מקצועית בתחום הזה (אולי פרט לנושאים שקשורים לפנסיה, וגם שם יש את @נדב שהוא והבלוג שלו עזרו לי מאוד, הרבה מעבר ליועצים בתשלום שבררתי איתם דברים מסויימים)

נתקלתי רק בעו"ד אחד בתחום המיסים שהפתיע אותי לטובה בידע ובשירות שלו...

*ההודעה שלי נשמעת כמו הכללה, אז כן ראוי לציין שאני בטוח שיש צדיקים בסדום, אבל עדיין, אני לא רואה מה אני אשיג מהם בתשלום שאני לא יכול להשיג כאן בחינם

בעל מקצוע מוכשר וישר ככל שיהיה עדיין ימליץ על עצמו. הפורום הוא הזדמנות לשמוע המלצות גם מלקוחות.
הסבר אחר, יותר סופיסטיקייטד, הוא שהבלוג מקדם אג'נדה לפיה גם הדיוטות יכולים להגיע לרמת ידע שתביא תוצאות יפות בשוק ההון (ויש לתיאוריה הזו סימוכין אקדמיים ). מי שמאמין בזה ייזהר יותר ממומחים בשוק ההון שהם לעיתים "מומחים" ויתן משקל לדעת ההדיוטות שבפורום.

יש בפורום צירוף של הרבה ידע נצבר, כולל מיליונרים וכולל אנשים שעשו-עברו-נכוו-הצליחו בנושאים שמועלים כאן ויכולים לתת את הניסיון והתובנות שלהם.
לדעתי אין מומחה אחד שיכול להכיל את כל הידע הנצבר הזה, השאלה היא מה מבקש הדעות יעשה עם זה. כי הוא לא אמור לקחת תובנות ממישהו אנונימי ופשוט ליישם אותן, אלא להשתמש בהן כמקפצה ללמידה עמוקה יותר ולדעת מה לשאול את ה"מומחה" (במידה והוא פונה לאחד כזה) וכמובן לפתח יכולת לסנן את המוץ מהתבן.

בעל מקצוע מוכשר וישר ככל שיהיה עדיין ימליץ על עצמו.
אישית אשמח להמליץ על אחרים, אנשים שאני אישית סומך עליהם ויודע שהם אנשי מקצוע טובים.

זאת בחירה של חלק מהם. חלק אחר הלכו למומחה עולמי ידוע להשקעות בשם ברני מיידוף, והשקיעו אצלו.

הפורום הזה הוא אי נדיר של ידע איכותי, מגוון דעות, דיון מכובד, בייחוד בסביבה אנונימית. אני חושב שזאת הסיבה למה אנשים בצדק מבקשים כאן דעות.
זה לא משנה אם ירשת 10 מש״ח או אתה תוהה איך להשקיע את מענק השחרור שלך מהצבא, חברי הפורום ינסו לעזור לך כל אחר מהידע והנסיון שלו.
למה? כי כולנו היינו בסיטואציות כאלה ואחרות שאחרים מתייעצים לגביהם. אף אחד מאיתנו לא נולד עם חשבון השקעות בברוקר זר שעושה אופטימיזציות מס על כל פעולת מכירה. עברנו דרך מלאה בבורות וטעויות, וגם הגענו למקומות שונים.

כמו שכתבו כאן:
א. לא פשוט למצוא יועצים טובים. גם אם הולכים ליועצים זה תחום שיש יתרון משמעותי אם אתה מגיע עם ידע מוקדם.
ב. לתחושתי, הרבה אנשים עם נכסים של 5-10 מלש"ח לא מרגישים עשירים במיוחד. תלוי באופי של האדם (וגם בגיל כנראה). בהיקף נכסים של 100 מלש"ח המצב בטח קצת אחר.

הפורום הזה הוא אי נדיר של ידע איכותי, מגוון דעות, דיון מכובד, בייחוד בסביבה אנונימית.
מאוד נכון.
גיליתי את הטוויטר מאז הקורונה, גם שם הופתעתי מאוד מאיכות התוכן המופצת ללא תמורה. במיוחד בנושאי השקעות וניתוח חברות שאני חובב. מהבחינה הזו אנחנו חיים בתקופת חיים מדהימה.

זה מקור ידע יותר מפורט, מקיף, סבלני, זמין, מאנשים בתשלום. וגם יותר מגוון, מה שלא מזיק כי לא להכל יש תשובה אחת, ולא כל אחד יודע הכל.
וגם אם הולכים אל ומסתמכים על אנשי מקצוע, לא מזיק לדעת יותר כרקע.

משרד נוצץ או חליפה יפה לא עושה את הדיעה שלך לשווה יותר (או נכונה יותר).
אגב, היה נחמד יותר ה-avatar הישן. :>

קראתי והשתתפתי בכמה שרשורים בהם לאנשים יש חסכונות\ירושות של כמה מיליוני שקלים, הם עשירים וסביר שיכולים לפרוש כעת,
בכל זאת במקום לשלם למשרד ידוע ולהתייעץ הם בוחרים דווקא להתייעץ עם חברי פורום אנונימיים שרק המוניטין מהודעות קודמות ידוע.

מה זה אומר על השיטה הכלכלית, שלעשירים חדשים אין אימון במערכת, האם זה ניסיון לחסוך גרושים (יחסית להון שצברו), האם שידע מבוזר יותר טוב מהיועץ הכי יקר שאפשר לקנות? משהו אחר?

חכמת ההמונים.

א. יש הרבה דברים שנשמעים מקסים בתיאוריה, אבל מי שהתנסה בהם יכול להעיד שזה לא כ"כ נוצץ
ב. כאשר אתה מנסה להבין משהו, ו10 אנשים שונים מסבירים לך כל אחד בסגנונו - סיכוי רב יותר שתבין
ג. ראשי פרקים - הרבה רעיונות המועלים כאן הם שורש לחקירה ודרישה מקיפה בהמשך

קראתי והשתתפתי בכמה שרשורים בהם לאנשים יש חסכונות\ירושות של כמה מיליוני שקלים, הם עשירים וסביר שיכולים לקנות כל רכב שירצו,
בכל זאת , במקום לקנות מרצדס הם בוחרים דווקא לקנות טויוטה..

מה זה אומר על השיטה הכלכלית, שלעשירים חדשים אין אימון במערכת, האם זה ניסיון לחסוך גרושים (יחסית להון שצברו), האם רכב עממי יותר טוב מהרכב הכי יקר שאפשר לקנות? משהו אחר?

לדעתי התשובה לשתי השאלות די דומה.

קודם כל, ירושה/אקזיט/מתנה של מספר חד ספרתי של מיליונים, לא הופכים אף אחד לעשיר.

מספר השקעות/רכישות לא מוצלחות, יחזירו אותך קרוב לנקודת ההתחלה, לפי קבלת כל אותם המיליונים.

הנקודה החשובה היא שדור שני, שלישי ואילך שנולדו כבר למשפחות עשירות, "יורשים" גם מערכת מאורגנת וממוסדת של יועצים - עו"ד, רו"ח, יועצי מס, בנקאים, נאמנים וכו'. בהובלת הורים/סבים הם לומדים איך השיטה עובדת, איך לעבוד עם אותם היועצים, מהם גבולות האחריות והמומחיות של כל יועץ, ואיך מחליפים את "הצוות", במידת הצורך.

דור ראשון לכסף, צריך ללמוד הכל מ-0. וזה קשה. אין לזה ספרי הדרכה. ולא מלמדים את זה באף מקום.

לכן הפורום הוא מקור מידע שלא יסולא בפז. ממש. לכל אלה שרוצים לקבל הכוונה, פרספקטיבה והבנה איך לחשוב על הדברים ואיך לבחור יועצים.

נערך לאחרונה ב:
אנשים מבינים שאף אחד לא ידאג לעצמם יותר מאשר עצמם.
זה נוגע לעריכת דין, תיקון מחשבים ומכשירים ביתיים , הרכבת ארונות , וכן - אפילו ניהול הון.

מהלך מבורך של האנושות

Back
למעלה