• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מיטב דש משכו לי 18,480 ש"ח מהחשבון ללא אישור שלי

• פותח הנושא פותח הנושא סהר
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

סהר

משתמש רשום
דירוג
3
שלום רב.
לפני כשבועיים ברגע שנכנסתי לחשבון הבנק שלי, ראיתי שנעשתה העברה לקרן השתלמות שלי (שנפתחה רק השנה לפני 9 חודשים) בסך 18,480 ש"ח ללא שום אישור/הוראה שלי למיטב דש.
ממש לא הבנתי מאיפה זה בא, במיוחד שאין לי ה. קבע ולא יצרתי איתם שום קשר בנוגע להעברה, וכמובן שאין לי גם צורך כי אני אבטל את ההטבות מס ברגע שאעבור את התקרה.

ניסיתי לתפוס אותם, ולאור השירות המאוד לא יעיל ומעצבן שלהם לקח לי מעט זמן וחיכיתי לתחילת שבוע שאחרי והסברתי את הסיטואציה.
לאחר מספר דקות של שיחה הנציגה אמרה לי שזו בהחלט טעות ושזה לא היה צריך לקרות והיא לא מבינה בעצמה מדוע זה קרה- הכל מוקלט.
לאחר עוד מספר בירורים, היא ראתה שלפני 9 חודשים הייתה בקשה להעברה בשביל פתיחת קרן השתלמות, אך לאחר המון כאבי ראש במשך חודש מצד השירות שלהם (לקח להם המון זמן עד שפתחו לי את הקרן) עשיתי שיחה עם נציג טלפוני והכל סודר בסוף.
אותה בקשה ישנה וחסרת רלוונטיות אושרה לפני כשבועיים, באיחור של 9 חודשים משום מקום! במהלך השיחה היא אמרה לי שזה מוזר שהבקשה אושרה מכיוון שיש תוקף לכל בקשה ואחרי מספר חודשים מבטלים אותה. בקיצור סלט גדול, ובסופו של דבר נמשך לי סכום כסף לא מובטל מהחשבון בצורה מאוד תמוהה.

ביקשתי הסברים ואמרתי לה שזה ממש חריג שפשוט נמשך לי כסף מהחשבון בנק שלי ללא שום אישור שלי ושום התראה.
היא אמרה שתטפל בזה והסכום יצטרך לחזור בימים הקרובים (הסכום חזר יום לאחר השיחה), אמרתי לה שברגע שיפתרו את זה שיתקשרו אליי ויסבירו לי מדוע זה קרה, אז היא אמרה לי שהיא תקבל תשובה מפורטת ותעביר לי למייל (מה שלא קרה), ושאני לא אוכל לדבר עם מי שעשה את זה כי זו מחלקת גבייה שהיא תפעולית והיא המקשרת בינינו.

השאלה שלי היא כזו- מה אני יכול לעשות עם מצב כזה?
מבחינתי זה אירוע חריג מאוד ואני מתכוון לבקש מהם הטבה כלשהי- לצורך עניין חשבתי על כך שייתנו לי סכום נמוך יותר בשביל קרן השתלמות IRA או משהו בסגנון.
אשמח להצעות ממי שחווה סיטואציה דומה או פשוט דרכים יצירתיות מהשועלים הוותיקים כאן איך ניתן לנצל את האירוע הזה לטובתי עבור חובבן צעיר כמוני.
תודה רבה מראש D:

נערך לאחרונה ב:
אתה מודע לכך שאתה יכול לערב עו"ד בנושא?
לא חשבתי על זה. יותר חשבתי על לפנות אליהם ולראות מה יש להם להציע לי.
אני באמת לא בקיא בנושא, והשאלה האם יש כאן מספיק 'בשר' בשביל לפנות לעורך דין וזה משתלם להתחיל תהליך.
אשמח לשמוע את דעתך בעניין.
תודה רבה על התשובה.

לא חשבתי על זה. יותר חשבתי על לפנות אליהם ולראות מה יש להם להציע לי.
אני באמת לא בקיא בנושא, והשאלה האם יש כאן מספיק 'בשר' בשביל לפנות לעורך דין וזה משתלם להתחיל תהליך.
אשמח לשמוע את דעתך בעניין.
תודה רבה על התשובה.
במידה ונגרם לך נזק במשיכת הכספים (נכנסת למינוס/ הוק שלא חויבו וכדו'), ניתן יהיה בהחלט לשקול התערבות משפטית.
כל מקרה לגופו, במידה ואתה יכול, פנה לייעוץ משפטי, שניתן היום ללא עלות, ושמע את דעתם בנושא.
בכל מקרה אל תפעל לפני התייעצות.
כל שיחה תהיה מתועדת ותבקש לדעת את שמו של הנציג עמו דיברת ומאיזה צוות הוא.
מקווה שעזרתי

לא מובן,
למיטב דש יש הרשאה לגבות ממך כסף מהחשבון ? חתמת על משהוא שמרשה להם לגבות ממך לפי בקשה שלהם ?

אם לא אז התלונה צריכה להיות לבנק. ובעקרון הייתי בורח מהבנק הזה. בוא נניח שבטעות היו גובים כסף עד גבול האשראי שלך, אופס טעינו.

לא מובן,
למיטב דש יש הרשאה לגבות ממך כסף מהחשבון ? חתמת על משהוא שמרשה להם לגבות ממך לפי בקשה שלהם ?

אם לא אז התלונה צריכה להיות לבנק. ובעקרון הייתי בורח מהבנק הזה. בוא נניח שבטעות היו גובים כסף עד גבול האשראי שלך, אופס טעינו.
אין להם הרשאה ולא חתמתי על כלום. כתבתי שאין לי הוראת קבע וזה נעשה ללא אישור שלי.
בכל מקרה אנסה להיות יותר ברור שוב:
לפני 9 חודשים ביקשתי לפתוח קרן השתלמות שם. לפני שאושרה הפתיחה, היו כל מיני בעיות ולקח להם המון זמן עד שחזרו אליי ופתחו את הקרן, אז בסופו של דבר יצרתי איתם קשר כשאני מדגיש להם שנמאס לי לחכות המון זמן לשווא ושהקרן הייתה צריכה כבר להיות קיימת- הפנו אותי לנציג שמטפל בנושא ויחד איתו פתחתי בסוף את הקרן.
הפניה הישנה וחסרת הרלוונטיות (לפני מעל 9 חודשים) אושרה לפני שבועיים, על אף שהתוקף שלה פג וכשיש לי כבר קרן השתלמות קיימת.
פשוט נכנסתי לחשבון בנק שלי וראיתי שנעשתה משיכה בסך 18,480 ש"ח.
מקווה שהייתי ברור.

בנק לא היה מאפשר חיוב בלי הרשאה. כנראה חלק מההצטרפות למיטב כלל טופס הרשאה, שנשלח לבנק.

לגבי ההצעה לדבר עם עו"ד, נראה לי מוגזם, אלא אם יש נזק מוחשי. וגם אז, הגיוני יותר לבקש ממיטב פיצוי ישירות, ואם זה לא פועל (מה שלא סביר), תביעה קטנה.

זאת קרן השתלמות לעצמאי? בתהליך ההצטרפות חתמת על הוראת קבע?
אחרת לא מבין איך זה אפשרי

בנק לא היה מאפשר חיוב בלי הרשאה. כנראה חלק מההצטרפות למיטב כלל טופס הרשאה, שנשלח לבנק.

לגבי ההצעה לדבר עם עו"ד, נראה לי מוגזם, אלא אם יש נזק מוחשי. וגם אז, הגיוני יותר לבקש ממיטב פיצוי ישירות, ואם זה לא פועל (מה שלא סביר), תביעה קטנה.
הוא אומר שלא חתם על שום דבר כזה. אולי כדאי לברר בבנק תחת איזו הרשאה החיוב הזה התבצע ?

הוא אומר שלא חתם על שום דבר כזה. אולי כדאי לברר בבנק תחת איזו הרשאה החיוב הזה התבצע ?
נעשה ללא אישור שלי.
בכל מקרה אנסה להיות יותר ברור שוב:
לפני 9 חודשים ביקשתי לפתוח קרן השתלמות שם. לפני שאושרה הפתיחה, היו כל מיני בעיות ולקח להם המון זמן עד שחזרו אליי ופתחו את הקרן, אז בסופו של דבר יצרתי איתם קשר כשאני מדגיש להם שנמאס לי לחכות המון זמן לשווא ושהקרן הייתה צריכה כבר להיות קיימת- הפנו אותי לנציג שמטפל בנושא ויחד איתו פתחתי בסוף את הקרן.
הפניה הישנה וחסרת הרלוונטיות (לפני מעל 9 חודשים) אושרה לפני שבועיים, על אף שהתוקף שלה פג וכשיש לי כבר קרן השתלמות קיימת.
פשוט נכנסתי לחשבון בנק שלי וראיתי שנעשתה משיכה בסך 18,480 ש"ח.
מקווה שהייתי ברור.
הסביר פה.

+1

המצב עכשיו הוא שיש לך שתי קרנות השתלמות, כל אחת עם הפקדה של 18 אלף? נשאר לבדוק אם הם צבעו את הכספים בשתיהן כפטורים, אם כן - דפקת את המערכת. אם לא - תמשוך את השניה פשוט.

זאת קרן השתלמות לעצמאי? בתהליך ההצטרפות חתמת על הוראת קבע?
אחרת לא מבין איך זה אפשרי
אכן קרן השתלמות לעצמאי. לא חתמתי על הוראת קבע.
לדעתי מכיוון שכבר נפתחה הקרן ניתנה הרשאה, ומיטב דש נזכרו לאחר 9 חודשים לאשר את הבקשה הזו, על אף שכבר יש לי קרן קיימת.

תודה רבה. נשמע לי מאוד הגיוני.
כפי שכתבתי לBody Solid, כנראה שבגלל שיש לי קרן קיימת וניתנה הרשאה כשפתחתי את הקרן, אז מיטב דש מימשו אותה פתאום.

המצב עכשיו הוא שיש לך שתי קרנות השתלמות, כל אחת עם הפקדה של 18 אלף? נשאר לבדוק אם הם צבעו את הכספים בשתיהן כפטורים, אם כן - דפקת את המערכת. אם לא - תמשוך את השניה פשוט.
לא. קיימת רק קרן השתלמות אחת.
נמשך כסף מחשבון הבנק שלי לטובת הקרן שקיימת כבר אצלי בסך 18,480.
יום אחרי שיצרתי עם אותה נציגה קשר, החזירו לי את הכסף לחשבון בנק.

קרה לי מקרה קצת דומה עם אלטשולר.
ניידתי קופת גמל להשקעה שהייתה לי אצלם לחברה אחרת. בראשון לחודש העוקב אלטשולר גבו מחשבון הבנק שלי סכום והפקידו אותו לקפג״ש שנסגרה לי כבר אצלם, מה שיצר קופה חדשה.

כשהתקשרתי וביקשתי שיחזירו לי את ההפקדה הם טענו שזו הייתה בעיה שלי שלא ביטלתי את הוראת הקבע ולכן הם לא מוכנים לזכות אותי, ושהדבר היחיד שאני יכול לעשות הוא למשוך את הקופה.

אחרי שוידאתי עם הנציג שלא יהיה לי הפסד משכתי את הקופה, אבל ״להפתעתי״ הסכום שנכנס לי לחשבון הבנק היה נמוך מסכום ההפקדה שלי בכמה שקלים.

התקשרתי שוב, דיברתי עם מנהל שהבטיח לי שההפרש יחזור אלי תוך מספר ימים, אך שוב ״להפתעתי״ לא חזר כלום.

לאחר שיחה נוספת הנציגה אמרה שהיא לא מכירה דבר כזה וזה לא יכול להיות שהבטיחו לי זיכוי, לאחר קצת ויכוחים היא אמרה שהם ישמעו את השיחה המוקלטת שלי עם אותו מנהל ואם יתברר שהוא באמת הבטיח לי זיכוי אקבל אותו.

מאז עברו כמה חודשים עד היום אני מחכה לתשובה…

בסוף עוד יחזירו לך רק את הקרן, ויקחו לעצמם את התשואות
הקרן אצלי כיוון שמשכתי את הקופה.
העניין הוא שעד שמשכתי אותה היו תשואות שליליות ואת זה הם לא רצו להחזיר.

מכיוון שמדובר בסכום מאד נמוך החלטתי שזה לא שווה את הזמן והאנרגיה שלי.

קרה לי מקרה קצת דומה עם אלטשולר.
ניידתי קופת גמל להשקעה שהייתה לי אצלם לחברה אחרת. בראשון לחודש העוקב אלטשולר גבו מחשבון הבנק שלי סכום והפקידו אותו לקפג״ש שנסגרה לי כבר אצלם, מה שיצר קופה חדשה.

כשהתקשרתי וביקשתי שיחזירו לי את ההפקדה הם טענו שזו הייתה בעיה שלי שלא ביטלתי את הוראת הקבע ולכן הם לא מוכנים לזכות אותי, ושהדבר היחיד שאני יכול לעשות הוא למשוך את הקופה.

אחרי שוידאתי עם הנציג שלא יהיה לי הפסד משכתי את הקופה, אבל ״להפתעתי״ הסכום שנכנס לי לחשבון הבנק היה נמוך מסכום ההפקדה שלי בכמה שקלים.

התקשרתי שוב, דיברתי עם מנהל שהבטיח לי שההפרש יחזור אלי תוך מספר ימים, אך שוב ״להפתעתי״ לא חזר כלום.

לאחר שיחה נוספת הנציגה אמרה שהיא לא מכירה דבר כזה וזה לא יכול להיות שהבטיחו לי זיכוי, לאחר קצת ויכוחים היא אמרה שהם ישמעו את השיחה המוקלטת שלי עם אותו מנהל ואם יתברר שהוא באמת הבטיח לי זיכוי אקבל אותו.

מאז עברו כמה חודשים עד היום אני מחכה לתשובה…
בהחלט מעצבן.
רק שבמקרה שלי אין לי הוראת קבע קיימת, ומדובר בסכום כסף משמעותי.
לצערי זה לא מפתיע וחבל שיש רמת שירות כזאת.
מעצבן, מתיש, אבל הייתי מפיקה לקחים וממשיכה הלאה.
נכון.
אבל איזה לקחים יש להפיק במקרה הספציפי הזה?
פשוט משכו לי סכום כסף באופן מוזר ביותר (בלי שום הוראת קבע או אישור שלי) ואם לא הייתי נכנס לאפליקציה בזמן הקרוב, ייתכן שעד עכשיו לא הייתי מודע לזה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
N מערכת מסחר ספארק של מיטב דש ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
ז מיטב דש - גמל להשקעה - מסלול סולידי שוק ההון 0
V העלאת דמי ניהול בקרנה"ש, מיטב דש לשעבר IBI שהיו חלק מקבוצת רכישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
D דמי ניהול חודשיים וניוד מסחר עצמאי - מיטב דש לעומת בתי השקעות אחרים צרכנות פיננסית 1
ש מיטב דש לא מאפשרים להעביר ני״ע אמריקאי ל-IB. מה עושים? שוק ההון 11
י המלצה על מיטב דש השקעות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
R מיטב דש פאסיבי או מנייתי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
R משיכת דולרים מיטב דש טרייד ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
A מיטב דש בקרן מחקה S&P 500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
B מיטב דש שינו מדיניות? פוסטים מאיכות נמוכה 5
נ מיטב דש משנה את מדיניות ההשקעה של מסלול מניות פאסיבי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
B שרות לקוחות מיטב דש - הוראת קבע שנתתי וכלום לא קרה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 24
מ מיטב דש- מינימום לפתיחת קרן השתלמות בניהול אישי- 300 אלף? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
ה מיטב דש VS פסגות טרייד ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
י מיטב דש - טעויות חישוב? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
S הלוואה כנגד תיק השקעות - מיטב דש שוק ההון 0
R כתיבת אופציות מיטב דש ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
E מסחר במניות שלא מונפקות בניו יורק דרך מיטב דש טרייד שוק ההון 2
T מיזוג פנסיה הלמן אלדובי S&P 500 -> מיטב דש -> איילון מיטב פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
R השקעה במניה בודדת דרך מיטב דש שוק ההון 20
N פנסיה SP500 מיטב דש vs הפניקס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 40
S צבירה לא מעודכנת בפנסיה מקיפה S&P500 מיטב דש (לשעבר הלמן אלדובי) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
Y מיסים בהשקעה בwall street דרך מיטב דש מיסים 1
S מיטב דש - rant ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
R מיטב דש טרייד - תקלה בגישה לאורדרנט? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
R פנסיה באיילון מיטב דש פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
י מערכת ספארק\מיטב דש ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
Y אלטשולר שחם VS מיטב דש - השוואת תשואות שוק ההון 28
Serious אקסלנס | IBI | מיטב דש - איפה כדאי לפתוח? צרכנות פיננסית 7
S אינטראקטיב ישראל VS מיטב דש עם מערכת אינטראקטיב ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
S מיטב דש או איטראקטיב ישראל = שאלת מטח והשקעה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
D פנסיה מקיפה מיטב דש מסלול s&p500 - חשיפה למדד עודכנה ל 100% [והופחתה שוב ביולי 2021] פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 291
S מיטב דש פנסיה מחקה S&P צרכנות פיננסית 2
ד בחירת בית השקעות: *************** VS אינטרקטיב עולמי VS בית השקעות ישראלי (בדוגמא:מיטב דש) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 24
Kipodi מיטב דש - שירות בעייתי בנושא הפקדות שוק ההון 1
R תשלום מס דרך מיטב דש טרייד שוק ההון 15
Y חוות דעת - מיטב דש שוק ההון 22
ח IRA או מיטב דש מסלול sp500 שוק ההון 0
S חשבון מסחר מיטב דש מיסוי לישראלית בעלת אזרחות אמריקאית מיסים 1
ע עמלות כדאיות? - מיטב דש שוק ההון 2
D פירוט השקעות לפנסית מדדי מניות של מיטב-דש שוק ההון 6
H קופ"ג חדשה עוקבת S&P - מיטב דש שוק ההון 5
A מיטב דש מנג'ר שוק ההון 2
O מיטב דש IRA - פלטפורמת לאומי ועמלות שוק ההון 0
4 מניית מיטב דש בירידות שוק ההון 6
4 מיטב דש vs ibi שוק ההון 3
ר חשבון קרנות ללא דמי אחזקה - מיטב דש שוק ההון 7
ר עמלות בגופים שונים (טבלה עם IBI, מיטב דש, אקסלנס ופסגות) שוק ההון 0
D מישהו יודע מה קורה עם מיטב דש טרייד? שירות לקוחות לא זמין, פלטפורמה לא תקינה. צרכנות פיננסית 4
D מיטב דש - ******************* שוק ההון 2

נושאים דומים

Back
למעלה