• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

מטריה ביטוחית ואובדן כושר עבודה

משקיע ממתחיל!

משתמש רשום
דירוג
1
שלום רב, אני עצמאי אשר רוצה להפריש את המינימום לפנסיה, רק עד הסכום עליו אני מקבל פטור ממסים.
ביטחתי את עצמי במטריה ביטוחית של קרן הפנסיה, אולם, יוצא שבמצב של אובדן כושר עבודה ו/או אובדן כושר עבודה לעיסוק ספציפי, המטריה הביטוחית לא תכסה את 75% מהשכר,
מאחר ולהבנתי היא מכסה רק שכר עליו הפרשתי פנסיה וכאמור אני מפריש את המינימום הניתן לצורך קבלת "הנחת מס" ולא על כל השכר.
האם רצוי לרכוש ביטוח אובדן כושר עבודה משלים? האם זה נחשב כפל ביטוחי?
ביטוח אובדן כושר עבודה יקר מאוד...

לדוגמה: אני מרוויח 30,000 ש"ח ברוטו. אני משלם פנסיה של 3100 והמטריה מבטחת רק 19,000 משכרי.
אם אבטח את ה 10,000 הנותרים בביטוח אובדן כושר עבודה פרטי, זה כפל ביטוחי? העלות היא מאוד יקרה ל10,000 אלו. יש לכך פיתרון?

תודה רבה לעונים.

מטריה ביטוחית היא לא כיסוי לאבדן כושר עבודה היא רק השלמה במידה שקרן הפנסיה תדחה לך את התביעה.
אם אתה רוצה להפקיד פחות ולכסות יותר תבדוק מה "אחוז התגמולים הקובע שלך"
בהמשך לדוגמה שלך, אם היית מפקיד לפניקס 3000 ש"ח היית יכל לבטח 30,000 ש"ח שכר
במנורה אתה יכל לבטח עד 24 אלף והברירת מחדל היא 18,750

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
I מחשבות על ביטוח חיים|תאונות אישיות|נכות|שארים|מטריה ביטוחית|מחלות קשות צרכנות פיננסית 33
flower מטריה ביטוחית - אובדן כושר עבודה עם עיסוק ספציפי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
סרגיי אובדן כושר עבודה בביטוח מנהלים - לעומת מטריה ביטוחית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
S מטריה ביטוחית - האם כל קרן חייבת לספק? צרכנות פיננסית 14
N האם מטריה ביטוחית הוא שירות שכל קרן פנסיה מחויבת לספק? צרכנות פיננסית 12
מ זיכוי מס על מטריה לקרן הפנסיה לשכיר מיסים 6
Y ביטוח מחלות קשות ומטריה ביטוחית צרכנות פיננסית 3
M שאלה לגבי מטרייה ביטוחית וביטול קיזוז פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
I תיאום מס לשכיר - זיכוי עבור תשלום לריסק פרטי ומטריה ביטוחית צרכנות פיננסית 7
amidar מעבר לקרן הפנסיה של הייטק זון, ו-"מטרייה ביטוחית". צרכנות פיננסית 2
B ניוד מביטוח מנהלים לקופת גמל ואובדן כושר עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
O קרן פנסיה ואובדן כושר עבודה צרכנות פיננסית 10
מ הריון ואובדן כושר עבודה צרכנות פיננסית 3

נושאים דומים

Back