• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

מטה-פורום - שרשורים ארוכים פעילים

lazyprogrammer

משתמש רגיל
דירוג
286
יש פה שרשורים מאוד נחמדים ואפשר לבלות שעות בפורום, אבל אני נתקל בהרבה יומנים, נושאים, אשכולות, שבהם יש הסטוריה של עשרות עמודים וכל עמוד מספר תגובות, ובשביל ״להכנס״ לדיון אתה צריך להשקיע זמן מכובד לקרוא הכל, כשהרבה זה לפעמים רעש.

אני יודע שיש כותר של הצעות אבל בגלל שזה לא משהו מפורמל חשבתי לשמוע ולהעלות דעות פה על אולי משהו שאפשר לעשות- כמו למשל אימלוק כל כמה זמן של מה קרה עד פה. היה מגניב אם זה למשל על ידי טכנולוגיית AI היה נעשה, אבל אני די בטוח ש @הסולידית לא תהיה מוכנה לממן דבר כזה מפאת עלותו, אבל כן אם היה אפשר איכשהו להכנס לנושא באופן חלק יותר.

אם יש לכם שיטות משלכם(לקרוא למשל עמוד ראשון ועמוד אחרון או כל מה שאתם עושים אשמח לשמוע)

בעיה נוספת היא יומנים שמתעדכנים פעם בכמה חודשים ואז אני כבר לא זוכר אותם וגם צריך ״להזכר״ לזה למשל אפשר אולי היה לפתור עם איזה אופציה להוסיף פתקית קטנה לכל אשכול

אם יש לכם שיטות משלכם(לקרוא למשל עמוד ראשון ועמוד אחרון או כל מה שאתם עושים אשמח לשמוע)
לא חושב שיש פה כרגע פתרון לבעיה שתיארת, אבל השיטה שעוזרת לי לפחות להתמקד בתכנים שחשובים לי:
1) עוקב (מקבל התראה) אחרי אשכולות שמעניינים אותי ואז הם לא "בורחים" לי כי אני תמיד קורא את ההודעות האחרונות
2) הוספת bookmark לתגובות ספציפיות עם מידע שחשוב לי ואז קל לחזור לאותה נקודה
3) שימוש במילות חיפוש ואז קריאה של ההודעות סביב המילה/נושא שנמצאו

לצערי לא מצאתי דרך אחרת לקרוא כאן רק את מה שמעניין אותי, אבל לפחות הדירו את אשכולות הפוליטיקה מעמוד ההודעות החדשות, שזו כבר התקדמות מבחינתי :)

- בעיית ה- AI היא שהפלט שלה אינו אמין במיוחד. ולדעתי זה חשוב לקוראים בפורום.
- הבעייתיות של השרשורים האינסופיים היא שנוצרים לעיתים דיונים פנימיים שאינם קשורים לנושא.

היה נהדר אם,
1. יכולנו בכניסה לשרשור מסוים, לקבוע שנראה רק את התגובות שציטטו את בעל השרשור. כך היינו מתרכזים רק בנושא הנידון.
2. יכולנו לסנן החוצה תגובות של אנשים שונים - כמו כאלה שהשתלטו על הדיון.

לא שאין היגיון בבקשות שהעליתם כאן, רק שימו לב שהן סוג של: Reader-oriented and Writer-discriminative. התועלת של הפורום אינה מושגת אך ורק מקריאה וליקוט של מידע, אלא גם מהכתיבה והשיתוף שלו וכפועל יוצא, אם הכותב לא ישיג תועלת התוכן עלול להצטמצם ככל שיעבור הזמן.

היה נהדר אם,
1. יכולנו בכניסה לשרשור מסוים, לקבוע שנראה רק את התגובות שציטטו את בעל השרשור. כך היינו מתרכזים רק בנושא הנידון.
המון מידע חשוב ורלוונטי לנושא השרשור נמצא דווקא בתגובות שלא ציטטו את בעל השרשור
2. יכולנו לסנן החוצה תגובות של אנשים שונים - כמו כאלה שהשתלטו על הדיון.
יש אפשרות לחסום משתמש (אבל אז לא רואים אף הודעה מאותו משתמש)
לא שאין היגיון בבקשות שהעליתם כאן, רק שימו לב שהן סוג של: Reader-oriented and Writer-discriminative
לדעתי לא עלתה כאן אף בקשה להגבלת התכנים של הכותבים, אלא למתן כלים טובים יותר לקוראים, שיאפשרו סינון של התכנים שכבר נכתבו.
באופן אישי אין לי שום בעיה שאנשים יכתבו פה ככל העולה על רוחם ועל כל נושא בעולם (מינוס התבטאויות פוגעניות כלפי משתמש מסוים). כן הייתי שמח לכלי סינון טובים יותר, שיאפשרו לי כקורא לצרוך את התכנים שיותר מעניינים אותי בדרך נוחה יותר. זה חשוב במיוחד כשמדובר בפורום עם הרבה משתמשים והודעות בנושאים שונים ומגוונים, שכבר מזמן לא מתמקד ב"אוריינות פיננסית" בלבד :)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
הסולידית האם פורום הסולידית צריך לשמש אכסניה לדיונים פוליטיים? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 159
A הקמת פורום של p2p / שינוי מדיניות? אוף טופיק 4
נ מיליונרים מתייעצים עם חברי פורום אנונימיים מה זה אומר על השיטה הכלכלית? ועל אמון אוף טופיק 32
הסולידית פורום הסולידית - גרסא 2.0 שער הקהילה 219
Mr. Bigglesworth תת פורום חדש! פוסטים מאיכות נמוכה 2
הסולידית פורום זה נסגר. פורום הסולידית הוא לא פורום תמיכה בשירות אינטרקטיב ברוקרס. דיונים בנושא יינעלו. ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
A מישהו מכיר קבוצה\פורום לעזרה בתיקוני בית שונים? התפתחות אישית 1
יהונתן ב. מפגש פורום פתוח - השקעות נדלן מעבר לים נדל"ן 69
פרפרים יש מנהל פורום בקהל? אוף טופיק 3
P תעבורה פורום אוף טופיק 4
הסולידית לבקשת הקהל - פורום ייעודי להשקעה בנדל"ן נדל"ן 6
הסולידית פורום הסולידית מרכז 3% מהשיח המקוון בנושא השקעות שוק ההון 7
ק איך הפך פורום זה למוטה גברים? אוף טופיק 211
ETL תמיכה בבלוג\פורום אוף טופיק 1
הסולידית סקר: האם ליצור פורום ייעודי לנדל"ן? שוק ההון 25
P פירוק שרשורים מתמשכים ארוכים לכמה נפרדים? אוף טופיק 14
הסולידית פתיחת שרשורים עם קישורים בלבד עם מעט/ללא תוכן = חסימה אוף טופיק 2
yossik שרשורים ללא תגובות בפורום משקיעים שוק ההון 11