• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

מחשבותיו של טלר

דור ה-Z

משתמש בכיר
דירוג
1,479
טוב, לא יודע איך זה יתקדם, אבל אתן לזה צ'אנס, למה לא :)

-----
אז ברוכים הבאים ליומן המסע שלי, שיהיה קצת שונה משאר היומנים שיש כאן כי הוא מיועד להיות זמני, האורך המסע שלי להבין קצת יותר בכלכלה ופיננסים.
ימים יגידו אם הוא באמת יהיה זמני אבל זה כבר לא לענייני היום :)

אז, קצת רקע:
הכל התחיל לפני כחצי שנה, כשגיליתי בהתלהבות גדולה שכל השנים היה פיקדון קטן וצנוע עבורי בבנק י-ם.
חמוש בהרבה תקוות להון קטן משלי, יצאתי לסניף הקרוב למקום מגוריי כדי להבין מה הולך.
אחרי טעות של הבנקאית, הופנתי במקרה ליועצי ההשקעות בסניף, שדיווחו לי (עם מעט מאוד חשק..) שבמקור הופקד לי סכום של כ-5,000 ש''ח, שכיום עומד על 5,500 ש''ח.
"אתם רוצים לומר לי שאחרי עשור שלם כל מה שנוסף זה 10 אחוז?"
"כן, יש לך כאן מדד+0.9 אחוז, זאת הריבית"
"מה? מה זאת אומרת? זה נחשב להרבה? זה נחשב למעט? תן לי הכל וזהו"
"אי אפשר"
"למה? זה על שמי!"
"נקודת היציאה עוד חצי שנה"
"זאת בדיחה?"
"תקשיב, זאת ריבית מעולה, ועזוב אותך, זה כלום כסף, אל תתייחס, מי בכלל נתן לך להעלות לכאן?"
ואחרי עוד שלל פנינים כאלה, ואחרי שראיתי איך אותו אדם שצחק עליי בפרצוף, גירש אותי ומתחנף לזוג פנסיונרים ("אתם מאמינים שעל מים אין עמלה כאן? חה חה חה") החלטתי בעודי מלא כעס ועלבון שאלמד את התחום האפרורי והמסתורי שלא נלמד בבתי הספר-פיננסים וכלכלה.
איכשהו התגלגלתי לבלוג של האופטימית, בדרך הבנתי מה זה משבר הסאב פריים שהביא אותנו לעולם ה-0 ריבית של היום והתגלגלתי לאתר בצבע בורדו מוזר של מישהי שאוהבת להתקלח במים קרים :)
האתר הזה, הוא זהב.
כתוב בצורה כל כך קולחת, כל כך נעימה לקריאה ודי ממכרת, וככה מצאתי את עצמי קורה את כל הבלוגים באתר מדי לילה במשך חצי שנה.
ערב ערב, לפני השינה, ואפילו לפני בגרויות, נכנסתי לקרוא קצת ''הסולידית''-למצוא עוד פוסט שהחמצתי, להבין איך משקיעים פסיבית, ולבחון עוד כמה תפיסות עולם פוליטיות שלא פגשתי.
בגלל שאני לא אוהב להשמע חנפן, אקצר ואומר שלמדתי הרבה, ותודה רבה על שסיפקת לכל הדורש חינם את הידע שקשה מאוד למצוא במקום אחר.

עם הידע הזה החלטתי שבמקום למלצר או משהו אלך לעבוד במגזר הפיננסי, וכך הגעתי לעבודה כטלר.

בכל אופן, אז כטלר, די רואים את הבורות הפיננסית שיש לאנשים ביום יום. לא ממקום של האשמה, אלא ממקום של צער.
החל מאישה זקנה שחוסכת מהמינוס כדי לכסות את המינוס, ועד לצעירים שלא מסתכלים בכלל על מה הם חותמים או שלא טורחים להשוות בין בנקים אחרים, הבורות פשוט חוגגת.
על חלק מהדוגמאות סיפרתי בפוסטים אחרים (למשל, בפוסט על יציאות של צרכניסטים, או בפוסט ''מחשבות על עבודה במגזר הפיננסי'' וכו') , ולכן לא אחזור עליהם כאן, אבל מניח שיהיו עוד הרבה בעתיד לצערי.

מנגד, מצאתי גם בנקאים ויועצי השקעות מעולים שמוכנים לענות על כל שאלה, לא משנה כמה חופרת היא.
החל משאלות די קשורות ("אפשר לשאול שאלה?למה התשואה של האג''ח הממשלתיות יורדת?" "כנראה שמשקיעים חוששים ממיתון או מהורדת ריבית, הריבית על האג''ח משקפת את ציפיות המשקיעים.") עד לשאלות הרבה פחות קשורות ("איך הפכת למנהל סניף? איך הפכת ליועץ השקעות?*").

*אחת התשובות היותר מעניינות שקיבלתי היו ממנהל מחלקה, שאמר שהחליט להשקיע את כל כספי הבר מצווה שלו בבורסה. הוא הפסיד הכל, אבל זה היה בשבילו שכר לימוד מעולה.
"ותקשיב לעוד עצה ממני"
"כן?"
"אל תשאל דברים כאלה-מתי להכנס לשוק, אל תנסה לתזמן"
"למה? זה די מפתה ועקום התשואות התהפך"
"אני פה 20 שנה, אף אחד לא יודע מה יקרה מחר, גם לא אני, תאמין לי"
"אבל אתם לא יועצים אקטיביים? בוחרים מניות? מתזמנים?"
"היום כבר פחות, בעיקר מציעים קרנות סל ונאמנות. רק פה ושם כשיש הזדמנות... אף אחד פה לא סוחר יום, אתה רוצה להשתגע?"
-----
אז זה הגרוש שלי להיום:
אם מנהל מחלקה של יועצי השקעות אומר לך שלא שווה לתזמן את השוק, כנראה שזה נכון.

Amusing coincidence, I'm current watching Penn and Teller's (magicians) Masterclass, just finished watching a bit where Teller makes coins appear and disappear into thin air (or an aquarium full of fish).

נערך לאחרונה ב:
נהניתי לקרוא, תמשיך. מבטיחה לעקוב כל יום - עושה מעקב לנושא.
בדיוק היום חזרתי מהבנק. ואו כמה שהעובדות שם מתנשאות וחשות מעצמן, ואו.
כאילו, אל תעלב, אבל מה כל מי שמתחיל לעבוד בבנק מרגיש שהוא מה? פשוט הזוי.
נכון שהלבוש יותר "אלגנטי" אבל בסדר, זה הכל. אני נשמעת שחצנית עכשיו, אבל בכל פעם שאני יושבת מול עובדת בבנק
אני מרגיש שאין לי מושג איך היא שם. אני יודעת בוודאות גמורה שאני יותר חכמה ואינטיליגנטית ממנה. בוודאות גמורה.
דברים בסיסים אין להן מושג. דברים שאני יודעת בוודאות שאני מודעת אליהם, ואני בכלל לא עובדת בבנק מעולם לא עבדתי.
נכון, אני דור ה-Z או איך שלא תקראו לו Y. אבל זה לא אומר שאנחנו יודעים הכל.
את בנקאית, אני יושבת מולך. מלבד לשדר לי שאת רמה 10 ואני 1 את לא עושה כלום. פשוט זוועה.
ספציפית זה היה בבנק פועלים - פשוט איכסה של בנק. לא משנה באיזו עיר איזה סניף שמות, לא רלוונטי. עדיף ניסוח כללי בלי יותר מדי פרטים.

אין קשה לי עם עובדים שכבר מלא זמן במקום אחד, יש התנשאות ותפיסת תחת. אני בטוחה שאם העובדת (בסביבות ה35-45) הייתה בחורה צעירה, נכון שגם הייתה קצת שחצנות, אבל מצד שני - האיכות הייתה אחרת (עכשיו כל ה-30+ יצאו עלי בפורום, וואלקאם)

בסדר אנחנו לא נסכים, כמעט בכל הודעה שלי פה אני מגיבה הפוך מהלך הרוח של רוב הפורום. ראה האם להתגייס או לא. מה גם אני מנחשת שאני צעירה ממך פי 2 אם לא יותר. עוד סיבה למה קצת קשה לך להסכים איתי.

בסדר אנחנו לא נסכים, כמעט בכל הודעה שלי פה אני מגיבה הפוך מהלך הרוח של רוב הפורום. ראה האם להתגייס או לא. מה גם אני מנחשת שאני צעירה ממך פי 2 אם לא יותר. עוד סיבה למה קצת קשה לך להסכים איתי.
זה בסדר לא להסכים, אני בן 35, אז לא רחוק וגם לא קרוב
הדגש שלי היה על המילה "בטוחה", בשביל זה צריך סטטיסטיקה או לפחות נסיון במספר רב של חשבונות בבנקים שונים
לכן כתבתי סובייקטיבית, כי זה הדבר היחיד שקרוב ל"עובדה"
לא הייתי מבסס על זה תזה או סינון אוטומאטי לפי גיל, יש ויש
הנסיון שלי עם צעירים הוא שהם תמיד שואלים את המבוגרים בסוף
לכן, אין לי טעם בטלפון שבור, תן לי את העובד שמבצע את מה שאני צריך על הצד הטוב ביותר ובעיניים עצומות

נהניתי לקרוא, תמשיך. מבטיחה לעקוב כל יום - עושה מעקב לנושא.
בדיוק היום חזרתי מהבנק. ואו כמה שהעובדות שם מתנשאות וחשות מעצמן, ואו.
כאילו, אל תעלב, אבל מה כל מי שמתחיל לעבוד בבנק מרגיש שהוא מה? פשוט הזוי.
נכון שהלבוש יותר "אלגנטי" אבל בסדר, זה הכל. אני נשמעת שחצנית עכשיו, אבל בכל פעם שאני יושבת מול עובדת בבנק
אני מרגיש שאין לי מושג איך היא שם. אני יודעת בוודאות גמורה שאני יותר חכמה ואינטיליגנטית ממנה. בוודאות גמורה.
דברים בסיסים אין להן מושג. דברים שאני יודעת בוודאות שאני מודעת אליהם, ואני בכלל לא עובדת בבנק מעולם לא עבדתי.
נכון, אני דור ה-Z או איך שלא תקראו לו Y. אבל זה לא אומר שאנחנו יודעים הכל.
את בנקאית, אני יושבת מולך. מלבד לשדר לי שאת רמה 10 ואני 1 את לא עושה כלום. פשוט זוועה.
ספציפית זה היה בבנק פועלים - פשוט איכסה של בנק. לא משנה באיזו עיר איזה סניף שמות, לא רלוונטי. עדיף ניסוח כללי בלי יותר מדי פרטים.

אין קשה לי עם עובדים שכבר מלא זמן במקום אחד, יש התנשאות ותפיסת תחת. אני בטוחה שאם העובדת (בסביבות ה35-45) הייתה בחורה צעירה, נכון שגם הייתה קצת שחצנות, אבל מצד שני - האיכות הייתה אחרת (עכשיו כל ה-30+ יצאו עלי בפורום, וואלקאם)
אני לקוח בנק הפועלים ועל אף שאני מאוכזב ממנו הפקידים תמיד התייחסו אלי טוב ובהוגנות. אי אפשר להשליך על כל מאות הסניפים של בנק ענקי ועל דור שלם על סמך אנקדוטה. וממתי פקידים מרגישים מתנשאים? הם פקידים, לא בנקאי השקעות בוול סטריט

@Lian לפי איך שזה נראה לי, ההתנשאות שיש (אם יש) לא נובעת מהתפקיד, לפחות לא באופן ישיר. זה נובע מהאופי של האדם עוד מלפני.
כך למשל, יש את יועץ ההשקעות בבנק י-ם שתיארתי, שהתנשא מעליי בטירוף ומצד שני את מנהל מחלקת יועצי ההשקעות בלאומי שדיבר איתי בגובה העיניים.
יש גם מנהלי סניפים שחצנים ויש גם יותר נחמדים. היה אחד שאפילו סירב לתת לי עט כי "למה נראה לך שאתה יכול לבקש ממני עט?" ודיבר בטון שחצני.

זה שילוב של האופי המקורי של האדם, יחד עם העובדה שעובדים עם כסף, זה מתכון טוב לאגו גבוה.

@Lian לפי איך שזה נראה לי, ההתנשאות שיש (אם יש) לא נובעת מהתפקיד, לפחות לא באופן ישיר. זה נובע מהאופי של האדם עוד מלפני.
כך למשל, יש את יועץ ההשקעות בבנק י-ם שתיארתי, שהתנשא מעליי בטירוף ומצד שני את מנהל מחלקת יועצי ההשקעות בלאומי שדיבר איתי בגובה העיניים.
יש גם מנהלי סניפים שחצנים ויש גם יותר נחמדים. היה אחד שאפילו סירב לתת לי עט כי "למה נראה לך שאתה יכול לבקש ממני עט?" ודיבר בטון שחצני.

זה שילוב של האופי המקורי של האדם, יחד עם העובדה שעובדים עם כסף, זה מתכון טוב לאגו גבוה.
תודה לאל שאני מכיר יצורים כאלה רק מסיפורים
דור z תנחומיי הכנים שנתקלת באנשים הזויים כאלה

פגשתי לאחרונה מנהלת סניף שהיתה מאוד יעילה וידידותית. לקראת סוף היום עזרה לסיים טיפול בכמה לקוחות כולל להביא כרטיסי אשראי להחתים וכדומה. ולי עזרה בידידותיות לעבור זיהוי מול סניף אחר ורחוק.
קורה גם

גם לי זה קרה וזה משתנה מבנקאי לבנקאי. ביקשתי שבוע שעבר להתחיל תהליך סגירת חשבון בבנק בלאומי והעברת כל היתרה לפפר, כשהתקשרתי לשאול מתי זה יקרה, הנציגה (היחסית אטומה ולא אדיבה לפי הטון שבו שדיברה אליי) אמרה לי שזה יקרה בעוד שבועיים, ביקשתי להקדים והיא אמרה ״לא, ככה זה הולך, יש נהלים מסודרים״ וסירבה לכתוב הערות שביקשתי לציין ולעזור לקדם את הבקשה. זמן קצר אחרי זה התקשרתי להזכיר להם שע״פ תקנות בנק ישראל יש להם עד 5 ימי עסקים, ואפילו לפני שהזכרתי את זה ענתה נציגה נחמדה אחרת שאפילו כיבדה אותי בבוקר טוב ואמרה לי - ״אין בעיה, אני אעביר את הבקשה למנהלת״. אחרי שעה התקשרה המנהלת שהייתה מאוד נחמדה אליי וסגרנו את החשבון במיידית.

נערך לאחרונה ב:
אנשים הם אנשים, כול אחד מביא מהבית את הקילע שלו וזה מתבטא בצורת התייחסותם ללקוחות.
יש אדיבים, מנומסים, בעלי אגו מנופח, מתנשאים, כאלו שלא איכפת להם ורק מסתכלים על השעון.
אז מה שאני מציע למי שעדיין עובד עם סניף פיזי זה לבקש לעבור ל'בנקאות אישית' ז"א שיש לכם פקיד/ה קבועים שאתם אתם יוצרים ומפתחים את הקשר האישי לאורך זמן.
תזכרו שזו דרך דו סטרית וגם לכם יש חלק במערכת היחסים.
יסלחו לי הצעירים, אבל, בגדול ולא בהכללה, יש לכם פתיל קצר ואם אתם לא מקבלים שירות מיידי ועכשיו אתם מתרגזים - יש סדר בעולם הממסדי, זה לא ווטצאפ.
החלטתם להגיע לבנק? תשרינו עוד 15-30 דקות בלו"ז שלכם. תזכרו שגם ללקוח שלפניכם בתור מגיע זמן איכות עם הבנקאי...

לדעתי הכי טוב להיות באחד מהבנקים הקטנים והפחות עמוסים, וליצור קשר אישי עם לפחות עובד/ת אחד, ככה כשאתם באים, יש לכם פנים מוכרות, אפשר גם מדי פעם להביא איזה שוקולד או משהו קטן בעל ערך, ככה בטוח יזכרו אותכם.

תת השרשור על נחמדות עובדי הבנק מאד מפתיע. למה שאנשים בפורום (לרוב צעירים בעלי אוריינטציה טכנולוגית) יבלו ככ הרבה בבנק?

יש לכם פתיל קצר ואם אתם לא מקבלים שירות מיידי ועכשיו אתם מתרגזים - יש סדר בעולם הממסדי, זה לא ווטצאפ
אתה צודק לחלוטין. אני לא דורש שירות מיידי, ידוע לי שאני לא הלקוח היחיד ושנדרשת סבלנות. אבל, הסבלנות שלי תפקע מול גוף שמחזיק בכסף שלי ושמתנהג כלפיי באטימות תוך הפרה ביודעין של תקנות וחוקים שקבע הרגולטור.

למה שאנשים בפורום (לרוב צעירים בעלי אוריינטציה טכנולוגית) יבלו ככ הרבה בבנק?
זאת הסיבה למה עברתי לפפר. אני אמנם אדם צעיר אבל בקרוב מתחיל עבודה חדשה, ואין לי שום כוונה לבזבז את הזמן שלי (ואת הכסף על נסיעות - גר מחוץ לעיר...) על ריצה לסניף כדי לסדר דברים. רק צריך חשבון עו״ש פשוט וללא עמלות :)

זאת הסיבה למה עברתי לפפר.
יש לי פפר ואני מסכים שזה המודל של הבנק העתידי. נכון להיום, כל מז שיש בפפר אני עושה באתר של הבנק העיקרי שלי, מלבד קבלת כ. אשראי וצ'קים אתת לכמה שנים.

נערך לאחרונה ב:
על זה דיברתי. לא ייאמן.

יש לי פפר ואני מסכים שזה המודל של הבנק העתידי. נכון להיום, כל מז שיש בפפר אני עושה באתר של הסנק העיקרי שלי, מלבד קבלת כ. אשראי וצ'קים את חכמה שנים.
הצטרפתי אליו לפני שנה ומאז אני די מרוצה. הסיבה שעזבתי את לאומי זה העמלות שהם גובים ממני: עמלת מינימום, ערוץ ישיר, העברה בנקאית וכו׳. אני מתעתד להשקיע חלק נרחב מההון שלי (שגם ככה עדיין לא גבוה מאוד כדי לקבל הטבות מבנק כמו לאומי), ופשוט לא אתן לבנק לגזול ממני עמלות על ה״מזומן״ שהשארתי לעצמי ליום יום.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ד הסטטוס של פולימרקט בישראל קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
A איזה סוג של קופה עדיף למכור לפני קניית דירה? שוק ההון 5
M על חווית המגורים במתחם "מגדלים" חדש - כמה שאלות של מה מקובל נדל"ן 8
A שומה סופית של רשות המיסים נדל"ן 10
ה ניוד תיק השקעות מחשבון משותף לחשבון של אחד בני הזוג מיסים 2
A ניתוח טכני של מניות - אחיזת עיניים? שוק ההון 9
N התנהלות חשודה של יועץ משכנתאות ובנק במחזור משכנתא נדל"ן 16
NeonDrift התיק של NeonDrift, שאלות ומבט לעתיד שוק ההון 15
א משהו לא ברור בסימולטור של רשות המיסים מיסים 20
Vit7 מכס על הזמנה של כמה יחידות ממוצר מיסים 17
K הפקדת כספים לIB מחשבון של בן משפחה מדרגה ראשונה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
א מיסוי קרן כספית - סימולציה של הבנק שוק ההון 21
I הפוליטיקה של האוכל אוף טופיק 24
A משמעות של ביטול הוראת שעה מס רכישה נדל"ן 30
ש מימוש של מגוון נכסים סחירים שוק ההון 1
M אוטומציה לחשבון עו"ש (רכישה ומכירה של קרן כספית)? צרכנות פיננסית 6
מ שאלה טכנית בעניין של אגח (כנראה שאחד מהם הוא אגח JUNK) שוק ההון 4
T מה אתם אומרים על המכפילים של הסנופי שוק ההון 108
K אני משפר דיור. האם כדאי להשאיר את הדירה הנוכחית ולהעביר על שמה של הבת? נדל"ן 1
C הדרך הזולה ביותר לקבל סכום קטן של מט"ח פוסטים מאיכות נמוכה 1
I נסיעה ברכב של עולה חדש מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
א איפה ניתן להשקיע בקרנות סל של ביטקוין? שוק ההון 12
L מי ישלם על שיפוץ של מעלית? שוכר או משכיר אוף טופיק 8
B מחפש 4 אפיקי השקעה של ריבית דריבית להשקעה כוללת של 2000 ₪ בחודש ל-15 שנים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
א האם הגיעה זמנה של s&p500 משקל שווה ? פוסטים מאיכות נמוכה 9
O מחפש המלצה למימוש פרקטיקה של שיטת השכבות שוק ההון 6
E מיסוי פיקדון של בת 18 מיסים 6
G חיוב בריבית על מינוס של 6 שעות / פגיעה בדירוג אשראי? צרכנות פיננסית 7
M קניית רכב - מה הסכום של רכב שהכי כלכלי לקנות? צרכנות פיננסית 6
S האם כדאי לפתוח קרן השתלמות של 380 אל"ש לקנית דירה ראשונה או לקחת הלוואה/משכנתא פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
S בן 35 רוצה אבל מפחד לעזוב את הבית של ההורים אוף טופיק 32
U מילוי של W8 ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
P ביטוח סיעודי של כללית יתפרק בסוף השנה? אוף טופיק 3
R חריגה של יומיים בחשבון והשפעה על דירוג אשראי צרכנות פיננסית 3
Y איך להתמודד עם סיכון של סנקציות פוטנציאליות על ישראל שוק ההון 15
tsachi123 התלבטות לגבי הפלח הסולידי של תיק ההשקעות שלי שוק ההון 11
נ משמעות דירוג האשראי של ישראל כאשר יש למדינה עודף בחשבון השוטף אוף טופיק 9
י התעקשות של יזם על בלעדיות בהתחדשות עירונית נדל"ן 11
B מכירה וקנייה של מניה באותו מחיר שוק ההון 1
D אג"ח דולריות של ממשלת ישראל שוק ההון 2
M נעילה של סניף בבנק משכנתא נדל"ן 1
M קיזוז מס מול משיכה מוקדמת של קרן השתלמות מיסים 1
S ניכוי מס דיבידנדים של חברה ישראלית בקרן מחקה ישראלית וב IRA ישראלי מיסים 9
F שאלה רטורית למחשבה ודיון בנושא עמלת המרה של מט"ח בישראל פוסטים מאיכות נמוכה 4
Y מכירת מנייה עקב תצוגה שגויה של 'רווח' האם לברוקר (ישראלי) יש אחריות? שוק ההון 10
א כיצד מחושבת ריבית והצמדה של החזר מס? מיסים 8
flower מעורבותה של שרה נתניהו בהחלטות שילטוניות פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 8
B קרן הסל של אינווסקו 1183441 INVESCO S&P 500 UCITS ETF - בסיס הצמדה? שוק ההון 2
A משיכת קופת גמל בפטור באותה שנה של ההפקדה האחרונה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
singleton שחרור ממורשה חתימה במקרה של מתמודד/ת נפש צרכנות פיננסית 1

נושאים דומים

Back
למעלה