• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מחזור משכנתא

• פותח הנושא פותח הנושא Nimrod88
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Nimrod88

משתמש רשום
דירוג
1
החל מחודש מרץ 2022 יש לי משכנתא ב-3 מסלולים:
1. קל"צ בריבית 2.4% - סכום מקור של 450,000 ש"ח.
2. צמוד מדד בפריים מינוס 0.8% (עומד כיום על 5.2%) - סכום מקור של 400,000 ש"ח.
3. צמוד מדד (לפי תשואות אג"ח) עם ריבית שנתית נומינלית של 1.34% - סכום מקור של 250,000 ש"ח.

מסלול מספר 3 מתסכל אותי במיוחד, שכן למרות החזרים חודשיים במשך כמעט 3 שנים, יתרת החוב בו גדולה מסך ההלוואה המקורית, ועומדת כיום על כ-254,000 ש"ח.

אשמח לעצה - האם יש טעם במחזור המשכנתא? אני מודע לכך שתנאי מסלולי הקל"צ וצמוד הפריים טובים, האם הם בהכרח ייפגעו ממחזור משכנתא?

תודה

יש לך הון להכניס? רוצה להקטין תשלום חודשי (למשל ע"י הארכת תקופה) או להגדיל (כי יש תזרים גבוה)?

לא יודע לגבי מחזור ובטח יגיבו פה אחרים מנוסים בהרבה, אבל מכיוון שמדובר בסכום נמוך יחסית - אפשר לסגור אותו מוך הלוואה מקה"ש או פנסיה ואפילו עם הלוואה רגילה מהבנק, אלו בדרכ ניתנות ל3-5 שנים ועם ריבית של פריים מינוס חצי. אם אתה מסוגל תזרימית כמובן.

בלי קשר למסלולים, אציין שהבנק בונה "נגדך" אסטרטגיה מעורבת כך שבכל תנאים כלכליים יהיה מסלול שירוויח. אילולא קרתה הקורונה שהביאה להעלאות ריבית ואינפלציה, המסלול הקבוע היה דווקא הרווחי ביותר עבור הבנק.

3. צמוד מדד (לפי תשואות אג"ח) עם ריבית שנתית נומינלית של 1.34% - סכום מקור של 250,000 ש"ח.

מסלול מספר 3 מתסכל אותי במיוחד, שכן למרות החזרים חודשיים במשך כמעט 3 שנים, יתרת החוב בו גדולה מסך ההלוואה המקורית, ועומדת כיום על כ-254,000 ש"ח.

אשמח לעצה - האם יש טעם במחזור המשכנתא? אני מודע לכך שתנאי מסלולי הקל"צ וצמוד הפריים טובים, האם הם בהכרח ייפגעו ממחזור משכנתא?

תודה
מיחזור חלקי

אשמח לעצה - האם יש טעם במחזור המשכנתא? א
לא, התנאים שלך מעולים. מסלול 3 לבדוק מתי התחנה ולשקול אז פדיון מוקדם או מחזור חלקי.

אם תצמצם שנים (תלוי יכולת החזר) אולי תצליח גם להוריד לפריים מינוס אחד (p-1). הייתה פה טבלה שהציגה מה הבנקים נותנים וכו' כדאי לבחון יכולת שיפור. מישהו יכול לצרף קישור?
את הצמודה תמחזר כמובן למשתנה או פריים (במשתנה תקבל תנאים טיפה יותר טובים היום)

תודה רבה לכולם על התגובות.
אפנה לבנק כדי לבחון את האופציה של פרעון חלקי מוקדם, או מחזור חלקי.
אני מניח שלבנק שדרכו לקחתי את המשכנתא אין ממש אינטרס למחזר לי את החלק הספציפי הזה בתנאים פשוט טובים יותר?
יש טעם להיעזר ביועץ משכנתאות לשם כך, או שמדובר בהליך פשוט יותר מלקיחת משכנתא מאפס?

אהלן נמרוד,
אני עונה כבעלים של חברה לייעוץ משכנתאות.
המשכנתא שלך מצוינת, אל תיגע בה.
בנוגע למסלול הצמוד מדד, מדוע אתה מתוסכל? המשמעות של מסלול צמוד מדד היא שהקרן צמודה למדד, כלומר גדלה. אל תדאג, המשכנתא תסתיים במועד שלה! ההחזר החודשי שלך אמנם יעלה במהלך השנים, אבל אם אתה מסוגל להתמודד עם העלייה, אין לך סיבה לשנות.
אין מתנות בחינם, אם אתה הולך למסלול לא צמוד, ההחזר החודשי שלך יעלה יותר.
אני ממליץ לך בדו"ח יתרה לסילוק, לראות מה הריבית המשוערת במסלול הזה (שיעור הריבית החזויה). אם הערך נמוך מ5%, לא הייתי עושה דבר.

בהצלחה
אייל מFINWIZ

תודה

אני ממליץ לך בדו"ח יתרה לסילוק, לראות מה הריבית המשוערת במסלול הזה (שיעור הריבית החזויה). אם הערך נמוך מ5%, לא הייתי עושה דבר.
לדעתי יהיה גבוה מ 5% המרווח במסלול הזה ככל הנראה באיזור 3.2%

אתה יכול להמיר את המ"צ למל"צ או פריים. אתה יכול גם להזרים הון פנוי מעת לעת כדי לצמצם את יתרת המסלול (קיצור תקופה).

אהלן נמרוד,
אני עונה כבעלים של חברה לייעוץ משכנתאות.
המשכנתא שלך מצוינת, אל תיגע בה.
בנוגע למסלול הצמוד מדד, מדוע אתה מתוסכל? המשמעות של מסלול צמוד מדד היא שהקרן צמודה למדד, כלומר גדלה. אל תדאג, המשכנתא תסתיים במועד שלה! ההחזר החודשי שלך אמנם יעלה במהלך השנים, אבל אם אתה מסוגל להתמודד עם העלייה, אין לך סיבה לשנות.
אין מתנות בחינם, אם אתה הולך למסלול לא צמוד, ההחזר החודשי שלך יעלה יותר.

בהצלחה
אייל מFINWIZ

תודה רבה על התגובה ועל התובנות אייל.
התסכול נובע מהעובדה שלאחר 3 שנים של תשלום סך החוב הנותר גדול מהסכום המקורי שלקחתי, מה שיוצר תחושה של חוסר התקדמות, כלומר החוב תופח מהר יותר משאני מספיק לקזז אותו. שיעור הריבית החזויה במסלול זה הוא 6.88%.
לא בטוח שהבנתי - אם אני ממחזר את המסלול הזה, למה שההחזר החודשי בהכרח יעלה?
למשל, במסלול צמוד פריים הריבית החזויה עומדת על 5.5%, ושם על אף עליית ההחזר החודשי דווקא כן יש תחושה של התקדמות.

אהלן נמרוד,
כי הריבית שלך כרגע על המסלול הזה היא 1.34%, ואם אתה עובר למסלול פריים, הריבית תהיה 5.5%.
כלומר אתה תשלם 4% יותר על ריביות (כמובן שאתה תהיה מוגן מהצמדות).
בגלל זה ההחזר שלך יעלה.
אייל

תודה רבה על התגובה ועל התובנות אייל.
התסכול נובע מהעובדה שלאחר 3 שנים של תשלום סך החוב הנותר גדול מהסכום המקורי שלקחתי, מה שיוצר תחושה של חוסר התקדמות, כלומר החוב תופח מהר יותר משאני מספיק לקזז אותו. שיעור הריבית החזויה במסלול זה הוא 6.88%.
לא בטוח שהבנתי - אם אני ממחזר את המסלול הזה, למה שההחזר החודשי בהכרח יעלה?
למשל, במסלול צמוד פריים הריבית החזויה עומדת על 5.5%, ושם על אף עליית ההחזר החודשי דווקא כן יש תחושה של התקדמות.

לא הייתי ממחזר.
ממליץ לבדוק על הלוואות רגילות שיחליפו את המסלול הצמוד או את חלקו. אפשר לקבל הלוואות טובות מאוד בעיקר בפתיחת חשבון חדש.

אהלן נמרוד,
כי הריבית שלך כרגע על המסלול הזה היא 1.34%, ואם אתה עובר למסלול פריים, הריבית תהיה 5.5%.
כלומר אתה תשלם 4% יותר על ריביות (כמובן שאתה תהיה מוגן מהצמדות).
בגלל זה ההחזר שלך יעלה.
אייל

תודה רבה אייל, אני מבין.
אם כך, בהינתן שהמטרה שלי היא לא לצמצם את ההחזר החודשי, אלא דווקא למזער את סה"כ הריבית שאשלם לאורך השנים -
האם מומלץ בכל זאת למחזר את החלק הזה במשכנתא?

אני חושב שאם אתה תסתכל על שיעור הריבית המשוערת, אתה תראה מספר מאוד נמוך בהלוואה שלך כרגע (ביחס להלוואה בריבית פריים)
לכן, אני ממליץ לך לא לעשות שום דבר, ולבדוק שוב פעם לפני עידכון הריבית.
אייל מFINWIZ

החוב הנותר גדול מהסכום המקורי שלקחתי, מה שיוצר תחושה של חוסר התקדמות, כלומר החוב תופח מהר יותר משאני מספיק לקזז אותו.
זו המשמעות של הלוואה צמודה ,תמחזר.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S מחזור משכנתא ופרעון מוקדם נדל"ן 3
Octopus התייעצות על מחזור משכנתא נדל"ן 7
M מחזור משכנתא שפיצר משתלמת? נדל"ן 6
מ עזרה בבקשה מהסולידית לגבי משכנתא קיימת ולעשות מחזור משכנתא נדל"ן 14
S מחזור משכנתא והחזרת הלוואה להורים נדל"ן 0
M מחזור משכנתא - שעבוד שני, מסלול משתנה צמוד נדל"ן 2
א מחזור משכנתא נדל"ן 12
עצמאי שמח פרעון חלקי /מלא או מחזור משכנתא נדל"ן 12
Adam Smith אופטימיזציה של מחזור משכנתא נדל"ן 10
א מחזור או פרעון חלקי של משכנתא - התלבטות נדל"ן 6
א מחזור משכנתא צמודה למדד? נדל"ן 19
ל כדאיות מחזור משכנתא עזרתכם. נדל"ן 6
tomchoook מחזור משכנתא - מה עלי לשאול בשיחה עם הנציג מהבנק? נדל"ן 20
י מחזור משכנתא נדל"ן 13
נחום תקופ מחזור משכנתא בעייתי? נדל"ן 5
M מימון לרכישת קרקע - משכנתא חדשה או מחזור? נדל"ן 5
D מחזור משכנתא - האם לחכות? צרכנות פיננסית 1
Y מחזור משכנתא עם התקנות החדשות בריבות הפריים פוסטים מאיכות נמוכה 38
ט מחזור משכנתא צרכנות פיננסית 1
F כדאיות מחזור משכנתא צרכנות פיננסית 1
סטרבו כדאיות מחזור משכנתא צרכנות פיננסית 12
azerbouf יעוץ: כספי פיצויים לצורך מחזור חלקי של משכנתא (בעלת ריבית הגבוה ביותר) נדל"ן 44
ש מחזור משכנתא לצורך קניית דירה נוספת- האם אפשרי? נדל"ן 20
T יומן מחזור משכנתה - אני הולך למחזר באופן עצמאי בפעם הראשונה! נדל"ן 16
D מחזור מסלול פריים נדל"ן 18
E שגיאה בטופס 1301 – "מחזור מכירות מרווח הון גבוה מ-2.81 מיליון ש"ח" – מה עושים? מיסים 8
א כדאיות מחזור מסלול פריים למל"צ נדל"ן 1
ה שאלה לגבי דיווח סך מחזור המכירות בשוק ההון מנייר זר בטופס 1301 (וגם בטופס 1322) שוק ההון 20
X הקיים מחזור מחשבים נגיש בירושלים? אוף טופיק 5
A מחזור פקדונות צמודים למדד – תוספת תשואה? צרכנות פיננסית 14
T התייעצות - השפעה של הקמת מפעל מחזור פסולת ענק על ערך הדירה נדל"ן 4
jinjiy כדאיות מחזור משכנתאות נדל"ן 28
A כמה סוגיות בנושא הלוואות \ מחזור הלוואות בתקופת פריים עולה נדל"ן 3
1337justme משמעות של מחזור מכירות מני"ע בדוח השנתי מיסים 8
BG-84 מחזור הלוואה לכל מטרה נדל"ן 5
G מחזור הלוואה שנלקחה מקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
S מחזור מכירות מעל 2.5 מיליון ש"ח בשנה מיסים 15
S קניה כאשר מחזור המסחר נמוך עם עושה שוק (בלאקרוק שקלי) שוק ההון 27
א מחזור הלוואה ע" חשבון גמל/התשלמות נזילים. הלמן אלדובי צרכנות פיננסית 0
M גרירה, מחזור או פרעון המשכנתא נדל"ן 3