• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מזגן מיני מרכזי לא יעיל - מחפשים פתרון חסכוני ושקט לחדר אחד

• פותח הנושא פותח הנושא tuple
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

tuple

משתמש רגיל
דירוג
55
שלום לכולם,

אנחנו גרים בדירת 4 חדרים שכורה עם מזגן מיני מרכזי. לרוב אנחנו צריכים לקרר רק חדר אחד (בעיקר בלילה), אבל בחודשי הקיץ חשבון החשמל שלנו מזנק מכ־500 ש"ח בחורף לכ־2,000 ש"ח – וההבדל היחיד הוא השימוש במזגן (אנחנו לא מחממים מים בקיץ).
המזגן מותקן במסתור כביסה בבניין חדש, בקומה גבוהה. גם כשהמזגן כבוי – האזור שם מרגיש כמו גהינום, ואני מניח שזה נובע מהחום של שאר המזגנים שממוקמים מתחתינו ועולה למעלה. התחושה היא שזה גורם למזגן שלנו לעבוד קשה יותר, להתאמץ לקרר, ובפועל הוא מקרר פחות.
כשהמדחס מפסיק, המזגן מוציא אוויר פושר, לח ולא נעים, מה שמאלץ אותנו להוריד את הטמפרטורה כדי שהמזגן יעבוד רצוף רוב הלילה (מה שגם תורם לחשבון החשמל).
אין אפשרות להתקין מזגן נפרד בחדר שינה.
חשבנו אולי על מזגן נייד. האם למישהו יש ניסיון איתם? עד כמה הם רועשים? שקט בלילה זה דבר מאוד חשוב לנו.

או אם יש למישהו פתרון אחר שיכול לעזור אשמח לשמוע.

תודה מראש!

חשבנו אולי על מזגן נייד. האם למישהו יש ניסיון איתם? עד כמה הם רועשים? שקט בלילה זה דבר מאוד חשוב לנו.
לרוב האנשים יש נסיון רע איתם והם רועשים כי מנוע/מדחס המזגן בתוך החדר.

הפתרון, מאוורר תקרה.

והם רועשים
זה החשש שלי אבל אין לי בעיה להשקיע (ההשקעה כנראה תחזיר את עצמה בתוך קיץ אחד) באחד טוב אם זה אומר שהוא יהיה שקט

@Gek ראיתי פוסטים דומים בנושא ונראה שיש לך ניסיון אשמח לשמוע לדעתך

מאוורר תקרה בחדר השינה.
לקרר את החדר עם מזגן+מאוור לפני שהולכים לישון, ולכבות את המזגן לקראת השינה.
גם אצלי חדר השינה פונה למזרח וזה עובד.
בנוסף, מצעי במבוק גם עוזרים.

מקלחת קרה ומאורר. לפעמים כדאי לפתוח את כל החלונות ואם אפשר גם את דלת הכניסה

המזגן מותקן במסתור כביסה בבניין חדש, בקומה גבוהה. גם כשהמזגן כבוי – האזור שם מרגיש כמו גהינום, ואני מניח שזה נובע מהחום של שאר המזגנים שממוקמים מתחתינו ועולה למעלה. התחושה היא שזה גורם למזגן שלנו לעבוד קשה יותר, להתאמץ לקרר, ובפועל הוא מקרר פחות.
תביא טכנאי טוב להתייעצות. אני חושב שזאת אולי לא הבעיה. מסתורי הכביסה אמורים להיות מספיק מאווררים ולא להשפיע הרבה אחד על השני. יכול להיות שהחום מהשמש.

תביא טכנאי טוב להתייעצות. אני חושב שזאת אולי לא הבעיה. מסתורי הכביסה אמורים להיות מספיק מאווררים ולא להשפיע הרבה אחד על השני. יכול להיות שהחום מהשמש.
המסתור ממש חם גם בלילה כשהמזגנים עובדים
דיברתי גם עם טכנאי (שבא לתקן תקלה אחרת במזגן) וגם עם החברת אחזקה של הבניין והם טוענים שככה זה ואין מה לעשות (כי המזגן תקין ומקרר)

הפתרון האופטימלי למצבך יהיה התקנת מזגן, אני מבין שזו דירה שכורה, האם אי אפשר להציג את הבעיה לבעל הבית? מבחינתו זה יכול לשדרג את הנכס.

דרך אגב, לפני שנים רבות היה נהוג סוג של מזגן שנקרא "מזגן חלון" זו יחידה אחת שלמה שמניחים בחלון (לרוב פותחים "חלון" יעודי למזגן), הצד החיצוני הוא המדחס והפנימי המאוורר.

חובבי סיינפלד כנראה יזכרו שקריימר התקין מזגן כזה בחלון הדירה של ג'רי. המזגן נפל...

דרך אגב, לפני שנים רבות היה נהוג סוג של מזגן שנקרא "מזגן חלון" זו יחידה אחת שלמה שמניחים בחלון (לרוב פותחים "חלון" יעודי למזגן), הצד החיצוני הוא המדחס והפנימי המאוורר.
אני חושבת שזה לא מאושר בבניינים חדשים משיקולי חזות הבניין. על המדחסים להיות מוסתרים ככל הניתן

בדקת שהפילטרים נקיים? - לפעמים במזגן אחד יש כמה פילטרים במקומות שונים.
בדיקת גז במזגן?

בכללי הבעיה הזו התחילה לאחרונה? או שתמיד הוא היה כך?

עוד משהו זה לראות שאתם מפעילים את המזגן כמו שצריך - נגיד אופציה של i FEEL (או איך שזה לא נקרא בדגם שלכם) יכולה לעזור.

מדובר בשכירות לטווח ארוך ההתנהלות היא מול חברה והם לא ממש גמישים בנושא
@ביולוג ירושלמי זוכר שאתה התעניינת בשכירות ארוכה, עוד משהו לשקול לגבי זה

@ביולוג ירושלמי זוכר שאתה התעניינת בשכירות ארוכה, עוד משהו לשקול לגבי זה
לא הנושא, אבל אני מעדיף את האפשרות הזאת פי מיליון. השכירות לעשור, ברגע שמשהו מתקלקל בדרך כלל יש איש תחזוקה שיגיע באותו היום וגם אם צריך מישהו חיצוני הטיפול מאוד מהיר.
ובאופן כללי הרבה יותר נעים להתנהל מול חברה מאשר מול בעל דירה שעושה פרצופים ואז יש עניינים של "לא נעים לי"

בדקת שהפילטרים נקיים? - לפעמים במזגן אחד יש כמה פילטרים במקומות שונים.
בדיקת גז במזגן?

בכללי הבעיה הזו התחילה לאחרונה? או שתמיד הוא היה כך?
תמיד היה ככה, הפילטרים נקיים וכשהמדחס עובד המזגן מקרר מצויין

המסתור ממש חם גם בלילה כשהמזגנים עובדים
דיברתי גם עם טכנאי (שבא לתקן תקלה אחרת במזגן) וגם עם החברת אחזקה של הבניין והם טוענים שככה זה ואין מה לעשות (כי המזגן תקין ומקרר)
נשמע שיש בעיה באוורור. אולי המאורר במדחס לא עובד מספיק טוב.
אולי אפשר לשפר את האוורור במסתור עם מאוורר תעשייתי במסתור.

אם זה בניין חדש, כנראה לכל השכנים התקנת המזגן דומה,
האם להם יש בעיה דומה? ( מבחינת צריכת חשמל גבוהה מהמזגן )

אם זה בניין חדש, כנראה לכל השכנים התקנת המזגן דומה,
האם להם יש בעיה דומה? ( מבחינת צריכת חשמל גבוהה מהמזגן )
אני לא חושב שהצריכה גבוהה בגלל בעיות במזגן, הצריכה נובעת מאופן השימוש שלנו(טמפ נמוכה) כדי שהמדחס יעבוד רוב הזמן

אולי המאורר במדחס לא עובד מספיק טוב
איך אפשר לבדוק את זה? כי
כשהמדחס עובד המזגן מקרר מצויין

אולי אפשר לשפר את האוורור במסתור עם מאוורר תעשייתי במסתור.
מעניין, מכיר מישהו שניסה את זה?

או אם יש למישהו פתרון אחר שיכול לעזור אשמח לשמוע
אם אתם קומה גבוהה באמת וקרובים יחסית לגג
תבדקו אפשרות של מזגן קטןצבחדר שהמדחס יהיה על הגג

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
unrealx מזגן מיני מרכזי - יקר צרכנות פיננסית 15
Oran Hashai מזגן מיני מרכזי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 96
ה מזגן בדירה חדשה נדל"ן 5
S בחירת מזגן בדירת קבלן נדל"ן 25
I מזגן מרכזי בעת השכרת דירה צרכנות פיננסית 8
א ההבדלים (אם בכלל) בין מותגי מזגנים שונים בקטגוריית מזגן עילי 1 כ"ס צרכנות פיננסית 28
ע ביטוח מזגן vrf - משתלם? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 16
P הפעלת מזגן בצורה חסכונית ויעילה יותר - קצת על פונקציית I-FEEL בשלט. צרכנות פיננסית 13
I ייעוץ לגבי מזגן עילי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 12
B פירוק מזגן אינוורטר לבד מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 15
yossik תיקון מזגן מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 24
fizban בעל דירה שמתמהמה בתיקון מזגן נדל"ן 11
H תוך כמה זמן בעל דירה אמור לתקן מזגן? אוף טופיק 20
Tsachi01 ניקוי מזגן - שאלה למבינים פוסטים מאיכות נמוכה 14
M מזגן אינוורטר ומניעת יובש אוף טופיק 7
A מזגן נייד לאוהל? אוף טופיק 21
א מזגן עילי וסולידי 1.25 כוס סוס אוף טופיק 3
א מזגן לא מוציא אויר במצב חימום אוף טופיק 22
ת לפרק מזגן לבד מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
א שעת מזגן, הפעלת מכונת כביסה וכו'- עלות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1