• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מודיס צפויה להוריד את דירוג האשראי של ישראל

מי שמאמין לא מפחד.
אתה טועה, אין נקודה בסוף המשפט שלך, ההמשך הוא: ״את האמונה לאבד״.

מעולם לא הבנתי את המשפט הזה, ברור שמי שמאמין לא מפחד לאבד את האמונה כי הוא מאמין… משפט מאוד משונה..

@yossik - השרשור אמור להיות בפורום פוליטיקה.

https://www.ynet.co.il/economy/article/hj1kgfffp

אפשר להיות רגועים.

סטרוק אחראית על "משימות לאומיות" ויש 3 משרדים להחזרה בתשובה\חיזוק המסורת\ג'ובים לעסקנים.

עצוב שלפי הכתבה - הורדת האשראי היא בעיקר בגלל התנהגות הממשלה:
כפי שנודע, כלכלני מוד'יס השהו עד כה את החלטתם להוריד את דירוג האשראי של ישראל, כדי לבחון את צעדי הממשלה במקביל להתפתחות המלחמה. אולם בעקבות אישור התקציב המאכזב בחלק מצעדיו, לדעתם, לא יהיה מנוס כנראה מהורדת הדירוג הגבוה של ישראל, העומד כעת על A1.
והאמת שאפשר להבין את מוד'יס.
אם אדם שנמצא בבור תקציבי עמוק היה אומר לי שהוא מצד אחד רוצה ממני הלוואה, ומצד שני לא מוכן לבטל הוצאות על מותרות (ואף על צעדים מזיקים),
ויותר מזה, אומר "בוא נדלג מעל שדה המוקשים הזה שנקרא סדרי עדיפויות" -
גם אני הייתי מעריך את ההלוואה הזו בסיכון גבוה יותר.

כדי להשלים את התמונה לגבי ההתנהלות הכלכלית של חלק מהממשלה הזו,
הנה ציטוט של סטרוק מהיום:
אני מכירה שרים שלא גומרים את החודש למרות שהם עובדים מאוד קשה לילות כימים - ואפילו כאלה שהוריהם תומכים בהם כלכלית
וזה כשהם מקבלים כ47 אלף ש"ח בחודש, ועוד רכב צמוד ודמי כלכלה.
אם אנשים כאלו נצרכים לתמיכה כלכלית מהוריהם, כנראה שמשהו בהתנהלות שלהם ממש פגום.

מצד אחד אני רוצה לכתוב "הלם". מצד שני, אני כבר לא מופתע...
אין גבול לחוצפה.

כמה אתם חושבים שהורדות הדירוג למדינה (תודה לך ממשלה מזוויעה) תשפיע על שוק ההון המקומי והשקל vs זה כבר סהכ מתומחר?

ההתנהלות של הממשלה נשמעת מוכרת מאיפשהו… אה כן, זה מה שהולך לקרות:

יותר קל לפתור בעיה כשיוצרים אותה. ושלא נדבר על שיא החוצפה של לפתוח מחדש משרד ממשלתי אחרי שנסגר באופן יזום על ידי השר שלו!

מעולם לא הבנתי את המשפט הזה, ברור שמי שמאמין לא מפחד לאבד את האמונה כי הוא מאמין… משפט מאוד משונה..
נכון כי האחראי למשפט הזה הוא רפד בהכשרתו שבמשך שנים מנפק עשרות פניני זמר שכל תפקידם להיות קליטים, זה לא משפט מהמקורות, הוא רק נשמע כזה.

המשפט הזה הגיוני בדיוק כמו "מי שמצליח לא מפחד, את ההצלחה לאבד", הרי אם הוא מפסיק להצליח, הוא כבר לא מוגדר כמצליח. מין טאוטולוגיה שכזו, רק שזה לא באמת עובד ככה.

משפט, שרק המשפט המחמיא\מעליב "אם החיוך שלך שווה מיליון או דולר, שלחי אותו אליי בדואר" עולה עליו בגאונותו. "אם היופי שלך הוא מאה או אחוז" זה אחלה משפט פתיחה.
https://www.ynet.co.il/economy/article/hj1kgfffp

אפשר להיות רגועים.

סטרוק אחראית על "משימות לאומיות" ויש 3 משרדים להחזרה בתשובה\חיזוק המסורת\ג'ובים לעסקנים.
זה נראה לי לקח טוב שאפשר ללמוד ממדינות כמו רוסיה - אתה עובר משבר, קורונה, עומד להתאושש ממנו, ועוד לפני שהספקת, מגיעה גם אינפלציה, ואז מלחמה.

ז"א בטח יש אנשים שאמרו "ת"א 35 יטוס כשתיגמר אי הוודאות של הרפורמה", רק למרבה הצער תפסה אותנו אי ודאות חדשה בשם 7/10 כשאנחנו גם ככה במצב לא הכי מזהיר.
תמיד יש גרוע יותר

נערך לאחרונה ב:
אני מכירה שרים שלא גומרים את החודש למרות שהם עובדים מאוד קשה לילות כימים - ואפילו כאלה שהוריהם תומכים בהם כלכלית

מדייק את התגובה הקודמת שלי -
שכר השרים אינו "רק" כ47 אש"ח בחודש + דמי כלכלה כמו שהיה בינואר הקודם,
אלא כמובן עלה מאז, וגם מכיל "תוספת יוקר" שלא הכרתי.

לפי הכתבה הזו:
ניתוח של תלוש שכר של שר מנובמבר 2023 מעלה את התמונה הבאה: השכר הבסיסי של שר בישראל מגיע ל-49,850 שקל ברוטו, ועם תוספת יוקר ל-53,258 שקל. שר זכאי גם למה שמכונה דמי כלכלה בשווי של 1,330 שקל, ובסך הכול השכר ברוטו מגיע ל-54,588 שקל.
מעבר לכך ששר זכאי לרכב צמוד עם נהג ולהחזרי הוצאות כמו החזקת טלפון.

בנוסף לבעייתיות שכבר צוינה בכך שהכנסה כזו אינה מספיקה לשרים (שנזקקים לעזרה מההורים),
בעיניי העובדה שסטרוק מעזה לומר לאזרח (מהמפלגה שלה!) ש"אף שר לא מקבל משכורות שמנות" מעידה על ניתוק גבוה מהמציאות.

גם אם היא אישית לא רואה בזה שכר גבוה שמספיק לסגור את החודש (הזיה בפני עצמה),
עדיין לומר את זה לאחרים שיוקר המחיה קשה להם (ויכולים למצוא את שכר השרים בחיפוש פשוט בגוגל) זה מנותק לגמרי.
קצת מזכיר לי את המשפט "אם אין לחם, תאכלו עוגות"...

מיום ליום מתחזקת בי ההרגשה שהמדינה פשוט נחטפה בידי חבורה של נהנתנים, מנותקים וחסרי יכולת (בלי קשר לשמאל או לימין).

נערך לאחרונה ב:
כמה אתם חושבים שהורדות הדירוג למדינה (תודה לך ממשלה מזוויעה) תשפיע על שוק ההון המקומי והשקל vs זה כבר סהכ מתומחר?
YNET טוענים שלדברי הנגיד זה כבר מתומחר:
הנגיד הדגיש כי למעשה השווקים כבר מתמחרים את פרמיית הסיכון של המשק הישראלי כמו מדינות בעלות דירוג אשראי נמוך יותר. "העלייה בפרמיית הסיכון לא מתורגמת אחד לאחד להורדת דירוג ואני מקווה שלא תהיה הורדת דירוג".
(אני אישית לא הבנתי את זה מתוך הציטוט שנמסר,
אבל כן חושב שהשוק כבר משקף חלקית את העלייה בפרמית הסיכון).

בכל אופן, כמו שאמר @SolidusMaximus למעלה (וכוורת לפניו) - תמיד יכול להיות גרוע יותר בהמשך...
(בין אם מסיבות טכניות - המציאות עלולה להפתיע לרעה, ובין אם מסיבות שקשורות לפעולות של אנשים בהנהגה.)

זו כמובן עוד סיבה למה אסור להשקיע אחוזים גבוהים במדינה ספציפית קטנה כמו שלנו...

יש לי קרובי משפחה שמשקיעים את כספי החסכונות בשוק ההון המקומי מטעמי ציונות,
ואני כבר שנים אומר להם שהציונות זה למשל לגור כאן ולתרום לחברה ישירות (צבא, תרומה לתוצר ולאזרחים כתוצאה מהשתתפות בכוח העבודה ועוד).

אבל לשים את כל החסכונות בשוק המקומי זה הימור בלתי נחוץ,
ולמעשה יכול אפילו להזיק לישראל בשעת משבר
(אם האזרחים לא היו מחזיקים נכסים זרים, אז כל משבר מקומי היה הרבה יותר עמוק).

נערך לאחרונה ב:
(אם האזרחים לא היו מחזיקים נכסים זרים, אז כל משבר מקומי היה הרבה יותר עמוק).
זאת גם זווית ראיה מעניינת ונכונה. מדינה שאזרחיה מחזיקים נכסים זרים, היא מדינה בעלת השפעה ביחס למדינה שכל נכסי אזרחיה הם פנימיים (שיחנקו הם והנכסים שלהם..)
בנוסף לכך שאותם אזרחים יכולים לפדות את הנכסים הזרים ולהזרים כסף למדינה כאילו לא התרחש דבר.

והנה דרוג האשראי יורד לראשונה בתולדות המדינה.

האם יש תחום אחד שבו ממשלת הימין-על-מלא לא עשתה נזקים?
מעניין מה יהיו ההשלכות בפועל על האזרח הקטן, בכל אופן זה מדאיג.
הממשלה לא אשמה כרגיל, זה מודיס האנטישמים

ברור שהמלחמה היא השיקול העיקרי בהורדת הדרוג.
ובכל זאת, חשוב:
moody's assessment also takes into account the strong track record and recent indications of the strength of civil society and the judiciary, which have shown to provide strong checks and balances. The Supreme Court canceled the government's attempt to restrict judicial overview, underlining the strength and independence of the judiciary. Moreover, the strength of civil society has been on display since the start of the military conflict. (מתוך ההחלטה)

מעניין מה יהיו ההשלכות בפועל על האזרח הקטן,
עלול לעכב את הורדת הריבית, להעלות תשואות אגח ממשלתי. הממשלה חייבת להעלות מעסים אחרת יירד שוב הדירוג ונהפוך ל"מדינה בדרוג זבל". לממשלה הבאה יהיה המון מה לתקן.

עלול לעכב את הורדת הריבית, להעלות תשואות אגח ממשלתי. הממשלה חייבת להעלות מעסים אחרת יירד שוב הדירוג ונהפוך ל"מדינה בדרוג זבל". לממשלה הבאה יהיה המון מה לתקן.
הליכוד-חרדים לא הולכים לשום מקום. הם ארגון פשע. הם לא רואים כלום חוץ מכסף(ופטור משירות ותרומה).... כמו שאמר גולדקנוף...למי רע בממשלה הזו?

הממשלה הזו והמגזרים שהצביעו לה באמת עושים לי רע...כנראה שעבור חלקם זה "ההישג"...אם רע להם בחיים...אז לפחות הצליחו "להכניס" גם לאלו שהם מקנאים בהם.

אלו שהצביעו ליכוד, ש"ס, יהדות התורה...מקווה שיום יבוא והם ישלמו מחיר על הנזק שהם עשו לאנשים טובים במדינה הזו. פשוט פושעים.

הליכוד-חרדים לא הולכים לשום מקום. הם ארגון פשע. הם לא רואים כלום חוץ מכסף(ופטור משירות ותרומה).... כמו שאמר גולדקנוף...למי רע בממשלה הזו?

הממשלה הזו והמגזרים שהצביעו לה באמת עושים לי רע...כנראה שעבור חלקם זה "ההישג"...אם רע להם בחיים...אז לפחות הצליחו "להכניס" גם לאלו שהם מקנאים בהם.

אלו שהצביעו ליכוד, ש"ס, יהדות התורה...מקווה שיום יבוא והם ישלמו מחיר על הנזק שהם עשו לאנשים טובים במדינה הזו. פשוט פושעים.

כמה רפש וגועל נפש בהודעה אחת שאפשר לומר שמסכמת את הלך הרוח של השרשור.
הכללה היא פשע.
לחשוב שרק הממשלה אשמה זה פשע.

הממשלה אכן אשמה, אבל רק % מסויים.
האופוזיציה גם אשמה % מסוים,
התקשורת משני הצדדים שליבו את האש גם אשמים % מסוים,
האנשים שהציתו מדורות על כביש מהיר ראשי וחסמו אותו לילות כימים גם אשמים % מסוים,
הצמרת המאוחדת שגרמה לצמרת הצבאית לבצע הפיכה צבאית זוחלת לא מזויינת של המרדה וסרבנות גם אשמה % מסוים,
מי שלא ידע למצוא את עמק השווה ולהביא רפורמה בהסכמה הביא לפיצוץ הזה, העדיפו לריב מאשר לפתור הכל.

הכל הוביל לפיצוץ חברתי פוליטי צבאי ומדיני במשך כל שנת 2023 והחשבון הוגש עכשיו בשנת 2024.

מי שחושב שאין לו חלק בהורדת הדירוג טועה טעות מרה,
מי שממשיך להשניא ולשנוא עושה טעות מרה.
ומי שלא מבין שהוא חלק מהבעיה וקודם כל צריך לפתור קונפליקטים של עצמו, יגלה את זה כשיעלו לו כאן המחירים,

כולם אשמים,
ברור שיש בעיות שצריך לפתור,
פלגנות ושנאה הן בדיוק מה שהובילו לאי-סדר חברתי בחלקו אלים, שואה שמכוונת ליהודים במדינתם בדרום ולהורדת דירוג שמנהיגי מחאה ייחלו לה מאז הכל התחיל ושכחו שלא הפסיקו את "הפרוסס" אבל המשלוח כבר נשלח למודיז, פשוט רק עכשיו הם קיבלו אותו.

אני מציע לכולם, להירגע.
פעם הייתי ליכודניק, אני כבר לא, אבל לומר עליהם שהם לא מתגייסים ושכולם פושעים - גועל נפש שיוביל לעוד הורדות דירוג ועוד כאוס.
מקווה בשביל אנשים כמוך שלא הבינו עדיין כלום שאתה חי בחו"ל, כי אחרת, אתה הולך לסבול מהורדת הדירוג הזאתי בדיוק כמו האנשים שאתה שונא.

שנאה היא לא הפתרון, אתם אנשים בוגרים, תמצאו דרך להסתדר,
כי אם לא תמצאו,
חמאס זה רק ההתחלה,
מצרים ואיראן וכל העולם הערבי צופה ורואה הכל, הם מחפשים בכל יום שעובר את הזמן האולטימטיבי לסיים את הפרוייקט הציוני גם במחיר חצי מהעולם הערבי חרב,
הם יעשו הכל כדי שישראל תיפול,
מצרים הבאה בתור וכל מי שיש לו עיניים בפרצוף אמור להבין את זה.

אין לנו את הפריווילגיה להמשיך לשנוא ולריב ולפלג, הורדת הדירוג קרתה, בואו נראה למודיז שהצפי השלילי שלה היה שגוי.
מי שלא מבין אותי, יגלה שההורדה הבאה בדרך.
ברגע שאראה עוד מדורה או חסימה באיילון או תחנת כוח מופגזת, די ברור שההורדה הבאה תהפוך לעובדה מוגמרת.

כמה רפש וגועל נפש בהודעה אחת שאפשר לומר שמסכמת את הלך הרוח של השרשור.
הכללה היא פשע.
לחשוב שרק הממשלה אשמה זה פשע.

הממשלה אכן אשמה, אבל רק % מסויים.
האופוזיציה גם אשמה % מסוים,
התקשורת משני הצדדים שליבו את האש גם אשמים % מסוים,
האנשים שהציתו מדורות על כביש מהיר ראשי וחסמו אותו לילות כימים גם אשמים % מסוים,
הצמרת המאוחדת שגרמה לצמרת הצבאית לבצע הפיכה צבאית זוחלת לא מזויינת של המרדה וסרבנות גם אשמה % מסוים,
מי שלא ידע למצוא את עמק השווה ולהביא רפורמה בהסכמה הביא לפיצוץ הזה, העדיפו לריב מאשר לפתור הכל.

הכל הוביל לפיצוץ חברתי פוליטי צבאי ומדיני במשך כל שנת 2023 והחשבון הוגש עכשיו בשנת 2024.

מי שחושב שאין לו חלק בהורדת הדירוג טועה טעות מרה,
מי שממשיך להשניא ולשנוא עושה טעות מרה.
ומי שלא מבין שהוא חלק מהבעיה וקודם כל צריך לפתור קונפליקטים של עצמו, יגלה את זה כשיעלו לו כאן המחירים,

כולם אשמים,
ברור שיש בעיות שצריך לפתור,
פלגנות ושנאה הן בדיוק מה שהובילו לאי-סדר חברתי בחלקו אלים, שואה שמכוונת ליהודים במדינתם בדרום ולהורדת דירוג שמנהיגי מחאה ייחלו לה מאז הכל התחיל ושכחו שלא הפסיקו את "הפרוסס" אבל המשלוח כבר נשלח למודיז, פשוט רק עכשיו הם קיבלו אותו.

אני מציע לכולם, להירגע.
פעם הייתי ליכודניק, אני כבר לא, אבל לומר עליהם שהם לא מתגייסים ושכולם פושעים - גועל נפש שיוביל לעוד הורדות דירוג ועוד כאוס.
מקווה בשביל אנשים כמוך שלא הבינו עדיין כלום שאתה חי בחו"ל, כי אחרת, אתה הולך לסבול מהורדת הדירוג הזאתי בדיוק כמו האנשים שאתה שונא.

שנאה היא לא הפתרון, אתם אנשים בוגרים, תמצאו דרך להסתדר,
כי אם לא תמצאו,
חמאס זה רק ההתחלה,
מצרים ואיראן וכל העולם הערבי צופה ורואה הכל, הם מחפשים בכל יום שעובר את הזמן האולטימטיבי לסיים את הפרוייקט הציוני גם במחיר חצי מהעולם הערבי חרב,
הם יעשו הכל כדי שישראל תיפול,
מצרים הבאה בתור וכל מי שיש לו עיניים בפרצוף אמור להבין את זה.

אין לנו את הפריווילגיה להמשיך לשנוא ולריב ולפלג, הורדת הדירוג קרתה, בואו נראה למודיז שהצפי השלילי שלה היה שגוי.
מי שלא מבין אותי, יגלה שההורדה הבאה בדרך.
ברגע שאראה עוד מדורה או חסימה באיילון או תחנת כוח מופגזת, די ברור שההורדה הבאה תהפוך לעובדה מוגמרת.
כל אחד וגישתו לחיים. אני מאמין בלקיחת אחריות...יש אחריות למה שקרה כאן בשנה האחרונה והיא לא יושבת אצלי או אצל מי ממכרי.

אתה תסווג אותי איך שתרצה מדברי ואני אסווג את כל תומכי הממשלה הזו איך שארצה...מי שהצביע לממשלה הזו ומי שתומך בה עדיין גרם לי ולכל המדינה הזו נזק...אני לא מתכוון לטמון את הראש בחול או לדבר בסיסמאות של "כולנו אחראים". יש אחראים ברורים, יש אשמים...והלוואי וישלמו מחיר.

כל אחד וגישתו לחיים. אני מאמין בלקיחת אחריות...יש אחריות למה שקרה כאן בשנה האחרונה והיא לא יושבת אצלי או אצל מי ממכרי.

אתה תסווג אותי איך שתרצה מדברי ואני אסווג את כל תומכי הממשלה הזו איך שארצה...מי שהצביע לממשלה הזו ומי שתומך בה עדיין גרם לי ולכל המדינה הזו נזק...אני לא מתכוון לטמון את הראש בחול או לדבר בסיסמאות של "כולנו אחראים". יש אחראים ברורים, יש אשמים...והלוואי וישלמו מחיר.

בהצלחה, הקייס שלי הוכח.
גם אם יש לך את הIQ הכי גבוה בעולם, הוכחת שאתה משול להיפך מזה.
אז ימצאו אשמים ואחראים, זה לא מעניין, הנזק כבר קיים.
רק ילד מאמין שצד אחד אשם, כי עדיין לא הבין את החיים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S קצבה צפויה מקרן פנסיה כאחוז מהצבירה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
O הקלת מיסוי לא צפויה בתקציב 2025 - השכר הממוצע במשק מיסים 2
F לאיזה גיל מתייחס 'פנסיה צפויה' פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
M קרן עולמית צמודה למדד או קרן עוקבת סנופי צמודה לדולר - מי צפויה לתת תשואה ריאלית גבוהה יותר? שוק ההון 10
deussex בשנת 2022 צפויה להיפסק הנפקת איגרות חוב מיועדות לקרנות הפנסיה בישראל פוסטים מאיכות נמוכה 25
stamEhad השפעה צפויה של עליית ריבית ושל אינפלציה גבוהה על סוגי נכסים שונים שוק ההון 27
ג קצבה חודשית צפויה מקופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
S מה אתם עושים עם החיסכון שלכם בימים של אינפלציה צפויה? שוק ההון 18
מ תוחלת תשואה צפויה מאגח ממשלתי שוק ההון 9
שודד הפינג פונג סקר - תשואה שנתית צפויה מתיק 100% מניות ל - 20 שנה. שוק ההון 26
ayeletavr עצה פסיכולוגית/כלכלית לגבי ירושה צפויה צרכנות פיננסית 61
E האם להשתמש בכסף כדי להוריד את גובה המשכנתא או להשקיע בשוק ההון? נדל"ן 29
G אילו מסמכים כדי להוריד לפני סגירת חשבון? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
L האם ויתור על סוכן פנסיוני - השתלמות וגמל - יכול להוריד דמי ניהול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Jane Doe המלצה על החישוק - מיזם חביב שהוקם כדי להוריד את יוקר המחיה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
D איך להוריד למינימום את התשלום המיוחד לרו"ח לדיווח על QEF ל-IRS? מיסים 0
ט ביטוח חיים - להעביר לפנסיה? או איך להוריד דמי ניהול צרכנות פיננסית 4
S כבר זמן מה אני חושב להיכנס לבורסה אבל עדיין מחפש דרך להוריד את הסיכון דרך פיזור טוב יותר שוק ההון 42
T מאמר וקישור לספר (Understanding big debt crises)- מישהו הצליח להוריד? התפתחות אישית 9
efrat איך להוריד עמלת כרטיס אשראי בעיסקאות מט״ח צרכנות פיננסית 3
Zegman האם מישהו הצליח להוריד דמי ניהול בביטוח מנהלים עם מקדם מובטח צרכנות פיננסית 12
A האם אפשר להוריד דמי ניהול בביטוח מנהלים ישן? צרכנות פיננסית 4
Z אם מפקידים סכום של כמה מאות ש"ח בבת אחת לפנסיה האם ניתן להוריד את שוק ההון 22
ה כמה נחשב יתרה גבוהה בקופת גמל כדי להוריד דמי ניהול? צרכנות פיננסית 4
ש ביטוח מנהלים- האם אפשר להוריד עמלות? האם כדאי להחזיק באופן עצמאי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 4

נושאים דומים

Back
למעלה