• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מה רווח המדינה ממס רווחי הון

• פותח הנושא פותח הנושא עמוס
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

עמוס

משתמש רגיל
דירוג
101
http://www.themarker.com/markerweek/1.4141066

בעקבות המאמר בדה מרקר הבנתי שמס רווחי הון מרוויח למדינה בין מליארד לשתיים.
אבל הבנתי ממקומות אחרים שזה בין 7 ל 10 מליארד מה נכון.

הכתבה כמובן קצת מביכה.הטענה היא שלא צריך להוריד מס על הבורסה כי הרווח הוא קטן יחסית לדירות.וזה מגיע שכותב בכיר בדה מרקר

הכתבה כמובן קצת מביכה.הטענה היא שלא צריך להוריד מס על הבורסה כי הרווח הוא קטן יחסית לדירות.וזה מגיע שכותב בכיר בדה מרקר
בהחלט. גם אניקראתי את הכתבה, והתעצבנתי. טיעון כל כך מביך.

אבל הבנתי ממקומות אחרים שזה בין 7 ל 10 מליארד מה נכון.
הנתון הנכון העדכני מופיע כאן http://mof.gov.il/releases/documents/budgetexecutionreports_122016.pdf (עמ' 8) והוא 2.9 מיליארד.
הטענה היא שלא צריך להוריד מס על הבורסה כי הרווח הוא קטן יחסית לדירות
זו לא בדיוק הטענה. הטענה היא שצריך להשוות את המיסוי הכולל על הסקטור (נדלן מול שוק ההון) ולא להתייחס לחלק הקטן של רווח הון מול שכר דירה.

זה מה שקורה כשהתאוריה הכלכלית שלך מתבססת על קנאה
הוא מנהל שמנסה למקסם רווחים למפעל שלו. עניין עסקי ולא קשור לרגשות.

הציטוט הנ"ל הוא מדברי העיתונאי אאל"ט
אכן לא ברור. אני הבנתי שההשוואה לשכר דירה היא של האוזר עצמו, אבל בקריאה שניה זה אכן לא ברור.

הנתון הנכון העדכני מופיע כאן http://mof.gov.il/releases/documents/budgetexecutionreports_122016.pdf (עמ' 8) והוא 2.9 מיליארד.
זה כולל הכל, דיבידנדים, ריבית ורווחי הון. אני מבין נכון? זה רק מיסים על ניירות ערך של חברות בורסאיות?
אני צריך לנבור עוד, אבל משהו במספרים נראה מוזר (מאוד נמוך)... אולי כל הדיבידנדים שנמשכים מחברות פרטיות שמקורם בחברות בורסאיות, לא נכללים בחשבון?

זה כולל הכל, דיבידנדים, ריבית ורווחי הון. אני מבין נכון? זה רק מיסים על ניירות ערך של חברות בורסאיות?
אני צריך לנבור עוד, אבל משהו במספרים נראה מוזר (מאוד נמוך)... אולי כל הדיבידנדים שנמשכים מחברות פרטיות שמקורם בחברות בורסאיות, לא נכללים בחשבון?
לא יודע מה זה כולל. אני מניח שמדובר בסכומים של ניכוי במקור של הגופים המנכים על רווחים משוק ההון. ברור שזה לא נתון שלם, אבל אני לא חושב שהוא סוטה מהמציאות בסדר גודל משמעותי.

הבעייה היא שאם ניקח את שנת 2015 אז באתר דה מרקר זה 2 מליארד שקל במסמך שהביא @גרהם זה בערך 4 מליארד ובמסמך הכנסות האוצר שבאתר הסולידריות זה בערך 8 מיליארד

לאחר בדיקה ראיתי שאם לוקחים רק ניכוי שוק ההון לא כולל ריביות זה יוצא אותם מספרים זאת אומרת 2 מליארד לשוק ההון ועוד 2 מליארד לריביות בשנת 2015. לגבי ההבדל עם נתוני הכנסות המדינה זה או א. ההבדל בין ברוטו לנטו ב. ההבדל בין כסף שהוא ניכוי במקור לזה שהוא לא ניכוי במקור אלא נובע מדיווח של אדם על רווחיו או חברה על חלוקת בדיווידנדים שלה

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
U ניע"ז - רווח בדולרים, הפסד בש"ח מיסים 5
מ מס רווח הון במסמך מכירת ני"ע בבעלות "חברה בע"מ"- האם ריאלי או נומינלי? מיסים 8
R קיזוז רווח הון מול הפסד הון עם מס יסף מיסים 10
Y איך להפחית או לא לשלם מס רווח (או מס אחר שאני לא מיודע לו) ? שוק ההון 10
פסיוני דרגות מס רווח הון מנדלן בארהב, לשאינם אזרחים, טווח ארוך מיסים 16
V יש לי חשבון ברוקר זר (IB) עם רווח של כמה דולרים בודדים, האם אפשר למכור מניות בהפסד, בשביל לקזז את הרווחים ולהימנע מהגשת דוח מס שנתי? מיסים 4
L ת"א 125 מכפיל רווח עתידי TA-125 Forward P/E שוק ההון 6
N קיזוז הפסד מול רווח - במניה שפשטה רגל שוק ההון 1
B קיזוז הפסד מול רווח במניות שוק ההון 9
ג'וני לנד האם זה נכון שעד רווח 2,000 דולר בשנה, הרווח לא יחוייב במס PFIC? מיסים 1
Y מכירת מנייה עקב תצוגה שגויה של 'רווח' האם לברוקר (ישראלי) יש אחריות? שוק ההון 10
F שאלה למתקדמים בנושא מיסוי רווח בקרן כספית נקובת $ מיסים 12
W קיזוז רווח והפסד בשוק ההון בארץ מול חו"ל מיסים 27
S חישוב רווח מעסקת 10/90 נדל"ן 28
R רווח של מעסיק מעובד אוף טופיק 45
L פקודות אוטומטיות למסחר בביטקויין - יצירת רווח מהתנודתיות של ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 7
M איך לדווח על מכירת דומיין - מס רווח הון. פוסטים מאיכות נמוכה 6
ס קיזוז אוטומטי ע״י הברוקר/בנק של רווח בשקלים מול הפסד בדולרים מיסים 8
T האם יש בכלל רווח יזמי בבנייה של צמוד קרקע? או שלמעשה יש הפסד יזמי? נדל"ן 6
W קיזוז רווח והפסד בשוק ההון בארץ מול חו"ל - והעברת ההפסד לשנים הבאות מיסים 11
קפיצת הדרך חשבון משותף להורים ולילדים - מס רווח הון מיסים 7
T דיווח רווח הון חו"ל מיסים 0
B קיזוז רווח והפסד בין ברוקרים שונים (ישראלי מול זר) מיסים 4
T איך מדווחים רווח/הפסד של מט״ח בטופס מס השנתי (1301) ? מיסים 2
G חישוב רווח / הפסד סופי בהתחשב כל האלמנטים (עמלות שונות, מיסים) פוסטים מאיכות נמוכה 2
ח ניצול מגן מס כנגד רווח מRSU מיסים 6
ס צריך להצהיר על רווח ממק"מ בדוח שנתי למס הכנסה? מיסים 6
Z מס יסף על רווח הון במכירת RSU מיסים 1
לאץ' מס הכנסה מול מס רווח הון מיסים 11
U קיזוז רווח דיבידנד בחול כנגד הפסד במניות בארץ מיסים 9
Y פטור ממס רווח הון לעולה חדש מיסים 3
Y קרן השתלמות הטבת פטור ממס רווח הון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
נ שאלה בנוגע להחזר מס רווח הון מיסים 3
בן מלך חסכון במס רווח הון מיסים 1
א האם רווח והפסד הון מתקזז גם אם זה ריאלי ונומינלי ? שוק ההון 7
S חישוב רווח: קופגל"ה מול ניהול עצמי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
M מיסוי רווח הון ורילוקשיין מיסים 6
Z תוספת 5% מס בדרישה להכרת הוצאות רווח הון מיסים 6
Z קיזוז רווח הון חצי שנתי (למי שמדווח כך) מיסים 4
Z שאלה לגבי שיעור מרבי למס רווח הון לפני ואחרי גיל 60 פוסטים מאיכות נמוכה 1
I רווח הון/הפסד הון - ישנה הצמדה ? שוק ההון 1
Z האם ניתן לקבל הטבות מס בשל הפקדות לפנסיה מהמס ששולם על רווח הון בשוק ההון? מיסים 14
C האם יש תקרת רווח בקרן השתלמות ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
א Etrade וקיזוז רווח הון מיסים 1
C האם מידע על רווח והפסד לא נכלל בטופס 1042-S? מיסים 3
A מס רווח הון בחשבון משותף מיסים 9
R החזר מס רווח הון ששולם בעקבות הפסד הון בשלב מאוחר יותר מיסים 1
א חישוב מס רווח הון - הפקדות לקרן השתלמות (עצמאי) מעל לתקרה המזכה: מיסים 7
Z האם Exposure fee *********** ברוקר ניתנים לקיזוז רווח הון כעמלות קניה ומכירה או שדרישה לקזזם תעלה את שיעור המס רווח הון ל30% במקום 25%? פוסטים מאיכות נמוכה 3
Cfy תשלום מיסים על רווח הון דולרי ב-IBI מיסים 0

נושאים דומים

Back
למעלה