דבר ראשון הייתי קצת נרגע מנושא ה delisting … יש כאן כמה שנים ונושאים של טקטיקות של משא ומתן בין הרגולטורים בסין וארה״ב… עליבאבא לא נמחקת מחר במסחר .(אולי חוץ מdidi שעשתה משהו על גבול סטירה בפנים לרגולטור הסיני ויצאה להנפקה למרות אזהרות … היא כנראה תמחק )
השאלה היותר חשובה לטעמי היא מה יקרה ל-VXUS במידה ויש החלטה גורפת למחוק רישום של החברות הסיניות מהבורסאות בארה"ב.
מישהו?
במקרה דרסטי כזה , פשוט רוב ה etfים יעברו להחזיק בהונג קונג. דא כבר רואים את זה …
אם תלכו נגיד ל etf כמו mchi נגיד .. רוב המוחלט של האחזקות שלו הם המניות של החברות הנסחרות בהונג קונג .
בדקתי גם את vxus וגם הם דא עברו להונג קונג(0700 טנסנט, 9988 עליבאבא וכו… הכל אחזקות בהונג קונג)
ההשפעה של אסקלציה וצעדים כמו העפת כל החברות הסיניות מny כנראה כן תגרום בטווח קצר ללחץ על המחירים … אבל האם משהו ישתנה בעסקים של עליבאבא , טנסנט ושות ממהלך כזה ? לא … ואני לא רואה מה יהיה האינטרס האמיתי של ארהב ללכת כל מהלך כזה. לאיים כן .
איך אתה יכול להמיר אם המניות שלך הולכות להימחק בבורסה. עם מה תמיר?
אם אני מבין נכון וולסטריט תאפשר פשוט להעביר את המניות שלך בארה"ב עם השווי שהם שוות להונג קונג?
(אם כך אז מה הביג דיל?)
שוב זה לא מהלך שקורה מחר. אבל בהנחה והמהלך יקרה, אתה פשוט פונה לבנק/ברוקר שלך ומבקש מהם להמיר את המניות שלך למניות בהונג קונג . אתה יכול לעשות את זה גם עכשיו ….אתה תחזיק את אותה בעלות בין אם זו המניה בהונג קונג או בני יורק .
הביג דיל זה שיכול להיות שבטווח הקצר יהיה לחץ חזק על מחירי המניות… פחות סחירות ושות …