Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
מבחינת החוק אתה חייב במס יורשה אם אתה מחזיק נכסים אמריקאים, ללא תלות בברוקר שדרכו אתה מחזיק. כלומר גם אם תחזיק נייר אמריקאי בבנק ישראלי אתה חשוף באותה מידה.
מבחינת החוק אתה חייב במס יורשה אם אתה מחזיק נכסים אמריקאים, ללא תלות בברוקר שדרכו אתה מחזיק. כלומר גם אם תחזיק נייר אמריקאי בבנק ישראלי אתה חשוף באותה מידה.
עוד לפני שאלת החבות במס, כדאי לבדוק מה הפרוצדורה של העברת הבעלות בחשבון במקרה של פטירה. סירוקרטיה אמריקאית עלולה להיות נתישה ולא זולה גם אם כשה irs לא מעורב.
עוד לפני שאלת החבות במס, כדאי לבדוק מה הפרוצדורה של העברת הבעלות בחשבון במקרה של פטירה. סירוקרטיה אמריקאית עלולה להיות נתישה ולא זולה גם אם כשה irs לא מעורב.
הETF לא מת לכן הוא לא חשוף למס ירושה. כאשר אתה או היורשים שלך מוכרים את הETF, אולי החברה שמנהלת אותו תמכור מניות, ואולי לא.
הETF לא מכיל ניירות ערך - הוא נייר ערך שמייצג בעלות/זכויות בחברה שמחזיקה ניירות ערך. לכן, כשהיא חברה אירית, היא לא נכס אמריקאי. היא מחזיקה נכסים אמריקאיים אבל מכיוון שהיא לא בת תמותה אין עליה מס כזה.
אני חושב שחשבון אמריקאי בו יש המשכיות - הבעלים החדש לוקח בעלות על הכל במקרה פטירה, בניגוד לחשבון שותפים בו השותף מוריש את החלק שלו במקרה פטירה - אין בעיה של מס ירושה כל עוד יש בעל חשבון חי.
אני לא מבין את הטענות שמס ירושה הוא בעיה, או שקרנות איריות הן טובות באותה מידה, אבל זה עניין אישי. אני אישית כרגע מבוטח כל כך מכל כיוון שקשה לדמיין לקנות עוד ביטוח חיים. המקסימום שאני רוצה לעשות הוא להוסיף את אשתי כבעלים בחשבון
אני חושב שחשבון אמריקאי בו יש המשכיות - הבעלים החדש לוקח בעלות על הכל במקרה פטירה, בניגוד לחשבון שותפים בו השותף מוריש את החלק שלו במקרה פטירה - אין בעיה של מס ירושה כל עוד יש בעל חשבון חי.