קח בחשבון:
בנקים בארץ הם פשוט מכונה להדפסת כסף בסיכון די נמוך
אבל הם גם כיס עמוק. כלומר הם גוף שכולם אוהבים לשנוא והמחוקק כבר לפת ידיו על כספיהם (מעבר למס חברות) ב24 ומאיים לעשות זאת בשנית ב25:
הבנקים צפויים לטעון שאם מחליטים על הגדלת מס יש להחיל זאת על כלל המגזר הפיננסי או המגזר העסקי, ולא רק עליהם. הגדלת המס על הבנקים ל-26% המתוכננת בתקציב הקרוב צפויה להגדיל את הכנסות המדינה ב-1.4 מיליארד שקל בשנה
www.calcalist.co.il
האם הסיכון הזה מתומחר? לא יודע.
אני אף פעם לא יודע באמת מה השוק מתמחר או לא...שמתי לב כבר הרבה שנים שהבנקים זה הסחורה שזורקים אותה הכי מהר(הכי נזילה) כל פעם שיש בעיות בישראל...ובהנחה והעולם לא נגמר, כל פעם הם מתגלים מחדש כשהשקעה יוצאת מן הכלל.
כמובן שהבנקים אינם שקולים לכספית, יש כאן מוסדות ממונפים שהמניות בהם יכולות להמחק, סיכונים רגולטרים, חשיפה לכלכלה הישראלית וכו....אבל כשהגופים האלו נסחרים ב 0.8 על ההון, מכפילים של 6 על השנה האחרונה(משקפים תשואה של 15-17%...),הוצאות שהולכות בכוון אחד(למטה) והכנסות שהולכות בכוון אחר(בזמן שמנסים כל הזמן לנפח את ההפרשות לאשראי כדי לא למשוך אש)... אני יכול לספוג הרבה בעיות ועדיין לצאת עם תוצאה טובה. הרווחים ירדו בחצי? ירדו לשליש?(למה? לכמה זמן?)
אישית, לא מסוגל לחשוב על המון מקרים(
שהם סבירים בעיני), שמניות הבנקים בתקופת זמן של 2-3 שנים יתנו לי תשואת חסר לעומת קרן כספית ושעדיין יהיה לי אכפת באופן משמעותי מהנכסים השקליים שלי.(ומכוון שבטווח הקצר אין לי צורך בכסף...יכול להתמודד עם ירידות "קצרות טווח" אם יקרו).
מבחינתי, נניח ובנק לאומי היה נותן לי בטעות פיקדון תמידי שנותן לי 15% על ההפקדה עם אפשרות לצמיחה(תשואה יוצאת מן הכלל בעולם של אג"ח ארוך טווח של נגיד 4.5%), ללא יכולת שלהם לפדות אותו. "נצחי".
בכמה הייתי מוכר אותו חזרה ללאומי? בטוח שהוא היה שווה יותר מ1 ש"ח עבור כל ש"ח מופקד...זה חתיכת פקדון...עבור 2 ש"ח? 3 ש"ח?
היום אתה קונה את כלל הפקדונות שלהם ב 0.8 ש"ח על כל ש"ח של הון עצמי...נראה לי דיל סבבה לגמרי.
לא מטריאלי בעיני, כמובן שלא הייתי שם את רוב כספי במניות הבנקים(עד היום כל פעם שלא עשיתי את זה זו התבררה כטעות בדיעבד...אבל ישראל חשופה באמת לtail risks יוצאים מן הכלל), אבל שקלים שאני לא צריך אני בהחלט מרגיש בנוח לשים במניות הבנקים ולא בקרנות כספיות.