• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מה עשיתם בעקבות המצב בארץ? (בעיקר מבחינת מט"ח)

• פותח הנושא פותח הנושא אלון-
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

אלון-

משתמש רשום
דירוג
2
אני יודע שחלק גדול כאן רואים קניית מט"ח כהימור שמושפע מספקולציות וקראתי גם פוסטים נגד פיזור מטבעי (או שסתם טוענים שאין טעם)
ובכל זאת מעניין אותי מה עשיתם בפועל בעקבות המצב (מי שמוכן לשתף).

האם המרתם חלק מהחסכון שלכם למט"ח?
העברתם קרנות בשקלים לדולרים?
וכו'...

קרן כספית דולרית.

אתה יכול להביא דוגמא? ואיפה אפשר לקנות לקרן כספית דולרית?

אני רואה שיש בזה הרבה תנודות - ולא כמו קרן כספית שקלית
ויכול להפסיד אחוזים יפים ((חודש קודם 2 ומשהו %???)

אני רואה שיש בזה הרבה תנודות - ולא כמו קרן כספית שקלית
ויכול להפסיד אחוזים יפים ((חודש קודם 2 ומשהו %???)
בהחלט, לא אמרתי שזו השקעה בטוחה שקלית, זה מה שנקרא "סיכון מט"ח"

אם תבדוק את השווי בדולרים תגלה שהקרן רק עולה מונוטונית.

הרוב המוחלט של הנכסים שלי דולריים …בעיקר העברתי יותר נכסים לבנקים זרים …
ומבחינת האחוזים הבודדים שיש לי בשקלים שמתי אותם במניות הבנקים …מבחינתי סיכון/סיכוי משמעותי עדיף על כספיות בעולם הצר שלי שחשוף לש״ח.(מסתכל על הבנקים כמו פקדון שנותן 15% תשואה, עם אופציה להגדלת הקופון ושבו אין להם אפשרות לסיים אותו).

בגדול לא שינינו אסטרטגיה כי גם קודם כל ההשקעות הנזילות שלנו היו (ועדיין) מושקעות (ב-98%) במניות חו״ל/קרנות עוקבות מדד רחב מנייתי (S&P500 או עולמי) ולא חשופות לשקל (אף אחת מהקרנות לא מגודרת).
השינוי היחיד שבוצע - היה מכירה של אחת מדירות ההשקעה (והכנסת הכסף לקרן S&P500 של אינבסקו).
ההחלטה למכור לא הייתה קשורה ישירות ״למצב״, אלא שילוב של מחיר מעולה וחוסר רצון להמשיך ולטפל בדירה מאוד מאוד ישנה. אבל אם אני כנה עם עצמי אז ״למצב״ כן הייתה השפעה (חלק מחוסר הרצון לטפל, וחוסר הרצון לרכוש דירה אחרת).
אז אפשר להגיד שלאור ״המצב״ צמצמנו את אחוז ההקצאה של נדל״ן בישראל בתיק ההוליסטי שלנו. וכיום רק כ- 12% מושקע בנדל״ן בישראל (ואם כוללים את בית המגורים שלנו אז כ- 30%).

אני יודע שחלק גדול כאן רואים קניית מט"ח כהימור שמושפע מספקולציות וקראתי גם פוסטים נגד פיזור מטבעי (או שסתם טוענים שאין טעם)
ובכל זאת מעניין אותי מה עשיתם בפועל בעקבות המצב (מי שמוכן לשתף).

האם המרתם חלק מהחסכון שלכם למט"ח?
העברתם קרנות בשקלים לדולרים?
וכו'...
הגדלתי את החשיפה שלי לשקל ולמעשה כמעט לראשונה מזה שנים, קניתי מניות ישראליות, בדגש על בנקים. העברתי כספים לניירות שמכסות מדדים מנוטרלות מטח.

כלום.
רוב הכסף מזמן בקרנות מחקות מדדי חו"ל (לא מגודרות מט"ח חו"ח). חלקו גם בבית השקעות זר (IB).
אג"ח ממשלתי צמוד ופקדונות צמודים נשארו כמו שהם
כמעט ואין כלום שקלי.
תכנית אמורפית לקניית דירה להשקעה נמצאת בהקפאה (לא יודע אם היתה מבוצעת בכל מקרה).

הסיכון הוא לא לכסף שלי, אלא לדברים חשובים הרבה יותר.

אצלי ממזמן הכל צמוד לסנופי ותיק ההשקעות מנוהל בחשבון זר (IB). עוד בעקבות המהפכה המשפטית פתחתי חשבון גם בשוואב כי היה חשוב לי לקבל כרטיס דביט שמקושר לחשבון. בחשבון העסקי העברתי לא מעט כספים מקרנות כספיות שיקליות לכאלה שחשופות למט"ח(אירו, דולר).
אני מאוד מאוד פסימי, אני ממש מתלבט מה לעשות עם הדירה שבבעלותי(במקרה היום הדיירת הודיעה לי שהיא עוזבת). דבר נוסף שאני מתלבט לגביו זה הפנסיות של ההורים שלי. המסלולים היחידים שלא חשופים לאג"ח ממשלת ישראל אלה מסלולים שהם 100% מניות. לצערי אין למיטב ידיעתי מסלול כללי שחשוף רק לנכסים מחול.

הגדלתי את החשיפה שלי לשקל ולמעשה כמעט לראשונה מזה שנים, קניתי מניות ישראליות, בדגש על בנקים. העברתי כספים לניירות שמכסות מדדים מנוטרלות מטח.
למה דווקא מניות בנקים?

הרוב המכריע של ההון שלי מושקע במניות. לא במטבע.
החריגים הם הפנסיה שתהפוך בקרוב לקצבה, ובית מגורים שחלקו יושכר בשקלים. אבל במקרה קיצון אני יכול לשמור על רמת החיים שלי גם אם הפנסיה והבית יתאיידו.

ומבחינת האחוזים הבודדים שיש לי בשקלים שמתי אותם במניות הבנקים …מבחינתי סיכון/סיכוי משמעותי עדיף על כספיות בעולם הצר שלי שחשוף לש״ח.(מסתכל על הבנקים כמו פקדון שנותן 15% תשואה, עם אופציה להגדלת הקופון ושבו אין להם אפשרות לסיים אותו).
קח בחשבון:
בנקים בארץ הם פשוט מכונה להדפסת כסף בסיכון די נמוך אבל הם גם כיס עמוק. כלומר הם גוף שכולם אוהבים לשנוא והמחוקק כבר לפת ידיו על כספיהם (מעבר למס חברות) ב24 ומאיים לעשות זאת בשנית ב25:

האם הסיכון הזה מתומחר? לא יודע.

קח בחשבון:
בנקים בארץ הם פשוט מכונה להדפסת כסף בסיכון די נמוך אבל הם גם כיס עמוק. כלומר הם גוף שכולם אוהבים לשנוא והמחוקק כבר לפת ידיו על כספיהם (מעבר למס חברות) ב24 ומאיים לעשות זאת בשנית ב25:

האם הסיכון הזה מתומחר? לא יודע.
אני אף פעם לא יודע באמת מה השוק מתמחר או לא...שמתי לב כבר הרבה שנים שהבנקים זה הסחורה שזורקים אותה הכי מהר(הכי נזילה) כל פעם שיש בעיות בישראל...ובהנחה והעולם לא נגמר, כל פעם הם מתגלים מחדש כשהשקעה יוצאת מן הכלל.

כמובן שהבנקים אינם שקולים לכספית, יש כאן מוסדות ממונפים שהמניות בהם יכולות להמחק, סיכונים רגולטרים, חשיפה לכלכלה הישראלית וכו....אבל כשהגופים האלו נסחרים ב 0.8 על ההון, מכפילים של 6 על השנה האחרונה(משקפים תשואה של 15-17%...),הוצאות שהולכות בכוון אחד(למטה) והכנסות שהולכות בכוון אחר(בזמן שמנסים כל הזמן לנפח את ההפרשות לאשראי כדי לא למשוך אש)... אני יכול לספוג הרבה בעיות ועדיין לצאת עם תוצאה טובה. הרווחים ירדו בחצי? ירדו לשליש?(למה? לכמה זמן?)

אישית, לא מסוגל לחשוב על המון מקרים(שהם סבירים בעיני), שמניות הבנקים בתקופת זמן של 2-3 שנים יתנו לי תשואת חסר לעומת קרן כספית ושעדיין יהיה לי אכפת באופן משמעותי מהנכסים השקליים שלי.(ומכוון שבטווח הקצר אין לי צורך בכסף...יכול להתמודד עם ירידות "קצרות טווח" אם יקרו).
מבחינתי, נניח ובנק לאומי היה נותן לי בטעות פיקדון תמידי שנותן לי 15% על ההפקדה עם אפשרות לצמיחה(תשואה יוצאת מן הכלל בעולם של אג"ח ארוך טווח של נגיד 4.5%), ללא יכולת שלהם לפדות אותו. "נצחי".
בכמה הייתי מוכר אותו חזרה ללאומי? בטוח שהוא היה שווה יותר מ1 ש"ח עבור כל ש"ח מופקד...זה חתיכת פקדון...עבור 2 ש"ח? 3 ש"ח?
היום אתה קונה את כלל הפקדונות שלהם ב 0.8 ש"ח על כל ש"ח של הון עצמי...נראה לי דיל סבבה לגמרי.

לא מטריאלי בעיני, כמובן שלא הייתי שם את רוב כספי במניות הבנקים(עד היום כל פעם שלא עשיתי את זה זו התבררה כטעות בדיעבד...אבל ישראל חשופה באמת לtail risks יוצאים מן הכלל), אבל שקלים שאני לא צריך אני בהחלט מרגיש בנוח לשים במניות הבנקים ולא בקרנות כספיות.

העברתי *** את חשבון ההשקעות. לכל צרה שלא תהיה. החשבון הישראלי עדיין פתוח אבל כבר לא מפקיד לו כספים חדשים ומשכתי משם כל מה שהיה מושקע בחו"ל.

בהתחלה חשבתי כמו כולם לעבור ל-IB, אבל אז הבנתי שהמוסדות הפיננסיים האמריקאים יכולים להתהפך על הישראלים באותה המהירות שהאוניברסיטאות התהפכו ועצרתי את עצמי. כרגע מנסה לייצר מצב של ניידות פיננסית, כך שבהתרעה קצרה אוכל לנייד את ההשקעות ממקום למקום ללא אירוע מס.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Liron2035 מה עשיתם/מתכננים לעשות כששווי חשבון IB מגיע ל-250K$? שוק ההון 5
Adrian דיון | האם עשיתם טעויות בעולם העסקים? אם כן, מהן? שוק ההון 1
L מה אתם עוד ממנפים בחיים (לא כלכלית)? או, למה עשיתם מיקור חוץ? אוף טופיק 3
L בעקבות הפוסט "למה הפסקתי את הביטוח הסיעודי שלי" דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 8
N שינויי מיסוי - בעקבות מלחמת חרבות ברזל - האם פגיעה רטרואקטיבית אפשרית אוף טופיק 15
L מעבר דירה בעקבות ריב שכנים נדל"ן 2
G משיכת קרן פנסיה בעקבות מעבר לחו״ל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
V פרשת דרכים כלכלית בעקבות זוגיות והקמת משפחה (אשמח להתייחסויות) יומני מסע אישיים 41
S מיטב מסלול פסיבי מחקה מדדי מניות - האם יש עדכון לגבי החשיפה החדשה של המסלול בעקבות הרפורמה של רשות שוק ההון? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
M איך לצמצם את הנזק בעקבות עליית מע״מ? נדל"ן 5
S תביעה עצמאית של הביטוח בעקבות תאונת דרכים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 9
C הייטקיסטים - איך אתם מתמודדים עם תיק השקעות ריכוזי בעקבות RSU? שוק ההון 12
M משיכת כספי פנסיה בעקבות נכות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ס השקעה ב-SCHG בעקבות הפוסט על השקעות לילד דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 11
א חיסכון לילדים *** (בעקבות הפוסט האחרון בבלוג) דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 24
מ מכירת קרן כספית ביום האחרון בשנת המס בעקבות מעבר לתושבות מס אמריקאית מיסים 4
A החזר שכירות בעקבות איחור נדל"ן 11
R החזר מס רווח הון ששולם בעקבות הפסד הון בשלב מאוחר יותר מיסים 1
ב אגח מומלץ בעקבות נתוני אינפלציה/ריבית שוק ההון 1
deussex שאלה על טיפול בקרנות גמל (ולא רק) בעקבות רלוקיישן לארה"ב פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
A מחשבות על קניה חודשית IRA בעקבות המלחמה שוק ההון 31
E שאלה בעקבות קבלת הודעה ממס הכנסה לגבי שנת המס 2018 מיסים 11
Y ייעוץ פיננסי בעקבות כספי ירושה נדל"ן 15
N שינוי מיסוי בעקבות החקיקה אוף טופיק 46
deussex וותק קרן פנסיה משלימה - בעקבות העברת ביטוח מנהלים לקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
P בעקבות הזמן האבוד יומני מסע אישיים 23
R הרהורים על תיאוריית השוק היעיל, בעקבות הרפורמה המשפטית. פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 45
A שאלה לגבי מיסוי בעקבות מכירת RSU מיסים 2
de dud מחשבות על הגירה בעקבות המצב פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 1208
K מחיר למשתכן - סיכון בעקבות אג"ח של הקבלן נדל"ן 4
N פיצוי בעקבות דחיה של נותן שירות צרכנות פיננסית 5
ק שער הדולר בעקבות העלאת הריבית בארה"ב שוק ההון 4
Y שינויים בלוח הסילוקין בעקבות עליית הריבית צרכנות פיננסית 7
S מחפש סלולרי חדש - בעקבות השרשור על הפלאפון שהלך לי.. אוף טופיק 10
deussex האם אתם עושים משהו ספציפי בעקבות האינפלציה, והמצב בשווקים ? פוסטים מאיכות נמוכה 39
א תהיות בעקבות הסכסוך הרוסי - אוקראיני שוק ההון 7
deussex האם אתם עושים פעילויות מנע בעקבות המלמחמה באוקראינה בתיק/קופות גמל ? שוק ההון 25
R שאלה על נעילת הפסדים ורווחים בעקבות הפוסט "מכפילי כוח" דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 5
deussex פלונטר עם א.כ.ע מהעבודה, בעקבות מעבר של ביטוח מנהלים לקרן פנסיה משלימה, ממגדל למיטב דש פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
Tsachi01 בעקבות המקרה של חברת ״אמוזה״ - איך אנשים נופלים בהשקעות האלה? פוסטים מאיכות נמוכה 103
B החזר הוצאות עבודה מהבית לשכיר בעקבות הקורונה מיסים 1
מ תיקון דוחות מס בעקבות הפסד הון שלא דווח מיסים 3
O החזר דמי ביטוח לאומי בעקבות זקיפת שכר של הפרשות פנסיוניות מיסים 9
stamEhad שאלה על תשלום מס יסף (מילוי טופס 135 - דו"ח מס שנתי מקוצר) בעקבות מימוש אופציות. האם אני חייב? מיסים 13
סול איך לקנות מניות - תהיה בעקבות הפוסט דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 11
I בעקבות הפוסט של הסולידית על קרנות סל מוטות דיבידנד דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 74
A [אנומליה בשווקים בעקבות ציוץ של אילון מאסק] שוק ההון 111
מ האם בעקבות הקורונה יש שינוי במדיניות המשכנאות מצד הבנקים? נדל"ן 28
A טיפים להפתחת מיסוי בעקבות משבר הקורונה מיסים 6
ש אנשים שבקשיים בעקבות הקורונה שוק ההון 71

נושאים דומים

Back
למעלה