• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מה עושים כשאתם לא יודעים מה אתם אוהבים לעשות?

• פותח הנושא פותח הנושא Curhx11
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Curhx11

משתמש רגיל
דירוג
243
זה קצת מביך בשבילי לדבר על זה, כי הרי איזה בנאדם בן 31 לא יודע מה הוא אוהב לעשות? הרי זה בסיסי למדי, לא?

אז בשבילי זה לא פשוט לצערי.
כשהייתי צעיר זה היה פשוט מאוד- ספורט מכול סוג, לנגן בגיטרה היו שייכים לדברים שאני אוהב.

בהמשך הספורט לצערי נעלם- אין כול כך עם מי(כדורגל, טניס, כדורסל)
גיטרה -לצערי ההתלהבות ירדה וכיום אני יכול לקחת גיטרה ל-10 דקות ואז אני מחזיר אותה חזרה לקייס.

עד פה זה התחביבים,

בימי ה-18+ לא באמת מתתי על פאבים, ומועדונים אבל הם לא הפריעו לי במיוחד. כיום אני מתעב את המקומות האלה ולהגיע אליהם זה בגדר תהיה קיומית.
ובתכלס שאר הדברים שאנשים מסביבי מדברים אליהם ומתלהבים מהם כאילו אין מחר - טיולים, צימרים, טיסות לחו"ל ושופינג לא נוגעים בי בכלל, ואפילו מרגישים כמו עינוי(טיסות לחו"ל למשל)

אז אם לתמצת את זה :
אין לי ממש תחביבים, או שהם לא פרקטיים במיוחד
אני לא אוהב לעשות שום דבר שבשביל בנאדם נורמלי זה "לחיות את החיים".

אז מה כן אני עושה?
גולש בפורומים שונים, רואה סרטים וסדרות, מבלה עם בת זוג שלי(הרבה מהדברים הנ"ל אני עושה בשבילה), ומבלה עם חברים.
מלבד בת הזוג וחברים, שאר הדברים אני לא באמת מרגיש שזה משהו כיפי באמת, אלא סתם "להעביר את הזמן"

האם יש פה עוד אנשים שבמצב שלי?
האם יש לכם טיפים איך להתמודד ולהינות קצת יותר בחיים? (לא שאני סובל כרגע, אבל היה נחמד אם היה יותר כיף)

גולש בפורומים שונים, רואה סרטים וסדרות, מבלה עם בת זוג שלי(הרבה מהדברים הנ"ל אני עושה בשבילה), ומבלה עם חברים.
לא נראה לי שיש פה הרבה על מה להתלונן.
תמיד אפשר לעשות ילדים. זה יעסיק אותך היטב ;)

@Curhx11 לנסות הרבה דברים שונים וחדשים, גם כאלו שלא היית חושב שתאהב בהכרח. כבני אדם, אנחנו לא טובים כ"כ בלהעריך את ה"הנאה העתידית" שלנו מכל מיני דברים שעוד לא מוכרים לנו - אז פשוט לנסות דברים שונים (לתת להם קצת צ'אנס, לא בהכרח לוותר בשניה הראשונה שלא מתחברים אליהם), ואולי תגלה משהו שבאמת תאהב. בשגרת היומיום נורא קל להישאר באיזה מן מסלול חיים קבוע שלא מוציא אותנו מגבול הנוחות המוכר.

אני דווקא הייתי שמה את המילה נורמלי במרכאות...
אני מוצאת הרבה טעם בחיים במפגשים עם חברים, בקריאה של נושאים מגוונים, בשוטטות סתמית (במיוחד במקומות יפים כמו טבע) בבהייה בציפורים ובמיוחד בשהות עם המשפחה הגרעינית שלי. נראה לי שמה שאתה מגדיר כנורמלי הוא מה שתוייג ושווק כחיים הטובים והנכונים ע"י מי שרוצה שתרגיש חסר חיים :)
אבל ברצינות, רוב האנשים מבלים את רוב זמנם בדיוק כמוך. כמה מתוך 8700 שעות בשנה אתה חושב שאנשים מבלים בריקודים, קניות ובטן-גב (או אקסטרים) בחופשות? לחיות את החיים לא אומר שצריך לעשות משהו מיוחד או להחזיק בתחביב כלשהו. הטיפ היחיד שאני יכולה לתת לך זה להיות לעיתים קרובות בתשומת לב בזמן אמת (לא בפנטזיות על מקום אחר או זמן אחר) כי בלי זה החיים באמת יכולים להיות בלי טעם וריח.

נשמע נורמאלי לחלוטין..

אני יכול לומר שיש דברים שגיליתי שאני אוהב לעשות אחרי גיל 30:
1. ילדים (ולא בהכרח שלי)
2. אוכל טוב, ולבשל. פעם מנה חמה הייתה שיא הקולינריה מבחינתי.
3. צלילה
4. יקיצה טבעית (קשור לסעיף 1).
5. ספורט

נראה לי שזה ממש בסדר לא לאהוב שופינג או צימרים, גם אני מתעב את הקונספט, אם כי טיולים לחו"ל תמיד אהבתי.

את הגיטרה אתה מחזיר כי לא הולך לך וצריך לעבוד על טכניקה או שזה משעמם אותך?
למה פעם אהבת או מה היתה המוטיבציה לנגן?
מספורט אתה ניהנה רק כשזה משחק, רק עם אנשים, או מהאנרגיה והתחושה הטובה? אולי לנסות משהו מהנה אחר, אולי משהו עם הבת זוג כמו רכיבה על סוסים, ריקודי זוגות.

לא נראה לי שיש פה הרבה על מה להתלונן.
תמיד אפשר לעשות ילדים. זה יעסיק אותך היטב ;)

תודה על ההצעה, אבל אני אוותר בשלב הזה :)

אני דווקא הייתי שמה את המילה נורמלי במרכאות...
אני מוצאת הרבה טעם בחיים במפגשים עם חברים, בקריאה של נושאים מגוונים, בשוטטות סתמית (במיוחד במקומות יפים כמו טבע) בבהייה בציפורים ובמיוחד בשהות עם המשפחה הגרעינית שלי. נראה לי שמה שאתה מגדיר כנורמלי הוא מה שתוייג ושווק כחיים הטובים והנכונים ע"י מי שרוצה שתרגיש חסר חיים :)
אבל ברצינות, רוב האנשים מבלים את רוב זמנם בדיוק כמוך. כמה מתוך 8700 שעות בשנה אתה חושב שאנשים מבלים בריקודים, קניות ובטן-גב (או אקסטרים) בחופשות? לחיות את החיים לא אומר שצריך לעשות משהו מיוחד או להחזיק בתחביב כלשהו. הטיפ היחיד שאני יכולה לתת לך זה להיות לעיתים קרובות בתשומת לב בזמן אמת (לא בפנטזיות על מקום אחר או זמן אחר) כי בלי זה החיים באמת יכולים להיות בלי טעם וריח.

בואי נגיד שבסביבה שלי אנשים יוצאים מספיק לחופשות בארץ ובחו"ל(סביבות ה-3-4 פעמים בשנה בארץ, ופעם-פעמיים בחו"ל), יוצאים לצימרים, טיולים וכדומה על בסיס די קבוע. וזה באמת מה שעושה להם כיף.
מה שבאתי יותר להגיד זה שכשהייתי קטן, עולם הבידור שהחברה הציעה לי תאם את הצרכים שלי, מבחינת התחביבים וההנאות שלי. עם הגיל העולם הזה התחלף ומציע לי דברים שלא מעניינים אותי.
הטעות הגדולה שלי היא ש"נכנעתי" במשך שנים לעולם הזה, וניסיתי בכוח ללמוד לחבב אותו, במקום להשאר בדברים שאני אוהב ולהיות יותר אקטיבי בלמצוא אנשים ששותפים איתי לתחביבים שלי.

את הגיטרה אתה מחזיר כי לא הולך לך וצריך לעבוד על טכניקה או שזה משעמם אותך?
למה פעם אהבת או מה היתה המוטיבציה לנגן?
מספורט אתה ניהנה רק כשזה משחק, רק עם אנשים, או מהאנרגיה והתחושה הטובה? אולי לנסות משהו מהנה אחר, אולי משהו עם הבת זוג כמו רכיבה על סוסים, ריקודי זוגות.

פשוט לא מעניין כמו פעם ואין מוטיבציה כמו שבעבר.
כשהייתי נער הייתי יכול לנגן המון שעות ביום. ללמוד דברים חדשים. תמיד היה לי כיף
היום זה כבר לא ככה לצערי. למה ? לא יודע. אבל זה קורה להרבה אנשים, ככה שאני לא מרגיש חריג בעניין :)
ריקודי זוגות ניסיתי, לא התלהבתי.

אני חווה תחושה דומה בתקופה האחרונה. עם המרוץ של החיים קצת שכחתי איך להנות.
כרגע האסטרטגייה שלי זה לחזור לקרוא מד"ב ופנטזייה (הייתי תולעת ספרים רצינית בילדותי)

מצטרף לאמירה של יבגני אנחנו לא תמיד יודעים ממה נהנה ושווה לנסות מגוון של דברים עד שמוצאים את התחום ש"עושה לנו את זה"

בואי נגיד שבסביבה שלי אנשים יוצאים מספיק לחופשות בארץ ובחו"ל(סביבות ה-3-4 פעמים בשנה בארץ, ופעם-פעמיים בחו"ל), יוצאים לצימרים, טיולים וכדומה על בסיס די קבוע. וזה באמת מה שעושה להם כיף.
אולי אתה לא בן אדם של "כיף" (לא להיעלב, גם אני לא)? אולי שבעת מכיופים שטחיים? זה קורה לא מעט כשמתבגרים.
מה שאתה טוען זה שאחרי שכבר עברת את השלב הזה, אתה לא מוצא משהו אחר שגורם לך להנאה ולעניין וזה כבר נושא חשוב. אתה טוען שהצורה שבה אתה מעביר את הזמן לא מעניינת אותך ואני חוששת שזה פתח לתחושות דכדוך וחוסר טעם בחיים. אתה מבטל את נושא ההורות (כרגע? בכלל?) אבל אני חושבת שזה אחד מהדברים המשמעותיים בחייו של אדם,אם לא המשמעותי ביותר, לפחות בשנים שהוא ממש אחראי לגידול הילדים. יש כאלה שמוצאים משמעות כזאת בהתמסרות לאמנות, מדע או הוראת דרך לאחרים אבל הם מיעוט זעיר באוכלוסיה.
בקיצור, אני חושבת שאתה נמצא בשלב החיפוש והגילוי של מה שייתן לך את הטעם המרכזי לחיים ואז לא תתייחס בכזה מיאוס לבזבוז זמן על סדרות (שאמור להיות רק הפוגה ולא הדבר עצמו). אני לא חושבת שאנחנו יכולים לתת לך תשובות על זה אבל חיפוש יכול להיות כיף בפני עצמו.

תנסה לעשות קצת פחות מהדברים שאתה עושה היום וחושב שהם פחות תורמים לך, ואולי אפילו מזיקים,
ובמקומם תמצא פעילויות שלדעתך יפתחו אותך.
אני יודע שזה לא כזה קל ופשוט כמו שזה נשמע (מניסיון), אבל זה הכיוון.
אי אפשר להמשיך הכל אותו דבר ולצפות להרגיש אחרת.

קראתי את מה שכתבת, התחושה הראשונה שלי היא של חוסר נוחות לגבי הגישה, יש לי תחושה של גישה שלילית שמפריעה להנות מהדברים הפשוטים, לעיתים אנחנו מחפשים הרפתקאות רחוקות או לא ניתנות להשגה, כאשר בעצם האושר האמיתי והסיפוק נמצא בדברים הקטנים סביבנו, בעיקר כאשר אנחנו שלמים עם עצמנו.

מאוד אהבתי את מה שכתבת.
בעייני, יש הרבה יופי בעייני בלהיות כן עם עצמך, פשוט להסתכל במראה.
להבנתי זה 80% מהדרך, של לדייק את עצמך לתחומי העניין אותם אתה מחפש.
גיל 30 בימינו הוא סוג של סיום מאוחר של גיל ההתבגרות. יש את המסלול החברתי המקובל של: לימודים, צבא, טיול, אוניברסיטה, ואז בשלב בו שרשרת החיול מסתיימת, והחיים הופכים למסודרים פתאום לכך וכך השנים הבאות ( עבודה אמיתית, התמסדות הזוגית, הגדרת עיסוקים צדדים וכו'... ) הפער בין החלום למציאות, לא תמיד מרגיש נכון. אולי לא מדובר רק במיעוט תחומיי עניין. אולי אי הדיוק גולש לתחומים נוספים.

נערך לאחרונה ב:
בזמן האחרון התחביב שלי הוא לפרוץ מנעולים - האם אני נחשב נורמלי?
יש כאלו שתחביב שלהם זה לשטוף ולהבריק את הרכב, תתפלא זו תורה שלמה.
העצה שלי - תנסה דברים שונים, כמו שיבגני כבר הציע, אתה הרי לא חייב לבחור משהו ולדבוק בו עד סוף חייך.

תבדוק איך אתה מול זה:

https://alaxon.co.il/article/אושר-גזור-ושמור/

תבין שאין לך סיבה לא להיות שמח בחלקך, או בלשון הפוכה תבין שיש לך סיבה להיות שמח בחלקך.

אחר כך אולי תקרא את זה: "סודותיו של מורה הנבוכים" של מיכה גודמן. תראה מה הפיתרון של הרמב"ם לאושר. אל תיבהל אני אתאיסט ואהבתי את הספר עד השמיים.

אולי גם תקרא את: "ריפוי או פיתוי: רפואה אלטרנטיבית במבחן"

אולי גם את שני הספרים של יובל נח הררי.

הספרים הנ"ל הם דוגמאות לספרים שהסבו לי עונג רב.

סדרות/סרטים זה נפלא ואם אתה אוהב את זה אז כיף כיף כיף. אתה לא חייב לתרץ את זה אפילו לעצמך.

סדרות שראיתי לאחרונה ומאוד נהניתי:

Person of interest כל העונות!

Humans שתי העונות

The Man in the High Castle כל העונות

תקרא קצת על אקזיסטנציאליזם. תראה אם זה מדבר אליך. אם זה מחזק או מחליש אותך.

אם תעשה את כל החיפושים שלך מתוך שלמות עצמית/ שמחה בחלקך, גם תהנה מהדרך וגם מהתוצאות.

לסיכום, המוטו שלי הוא:

"אין חוט, אין כפית וידע זה כח למרות שיש הטוענים שבורות היא ברכה"

הראשון – שאול מיובל נח הררי

השני – שאול מהמטריקס

השלישי והרביעי – שאולים מקללת הידע.

הגדיל לעשות איש שיש שעשה לאחרונה עבודה בביתי והכריז "מפדלים באוויר"

האם יש פה עוד אנשים שבמצב שלי?
האם יש לכם טיפים איך להתמודד ולהינות קצת יותר בחיים? (לא שאני סובל כרגע, אבל היה נחמד אם היה יותר כיף)
שלום נעים מאוד :-)
גם אני כמוך בן 31 ומידי פעם סובל משעמום עמוק, אבל על מנת להתמודד עם זה אני מבצע מספר דברים שגורמים לי להנאה.
1. יש אפליקציה מצויינת שנקראת Meetup, שבדרך כלל יש קבוצות אשר מארגנות מיטאפים. בארץ הם בדרך כלל מקצועיות אבל מידי פעם יש קבוצות מרתקות.
2. טיולים בטבע, אתה לא תאמין כמה זה מרגיע למצוא פינה מבודדת באיזה ואדי מתחת לבית ופשוט להירדם על הדשא (ואם אתה מביא בקבוק יין לבן ושני כוסות, זה עושה פלאים גם על האישה ;))
3. קריאת ספרים - מד"ב, פנטזיה, ביוגרפיות....
4. אם יש לך גינה או מרפסת קטנה, אזי גידול של פרחים או ירקות הוא דבר די מרגיע. באופן אישי אני מגדל ורדים :$

אגב Meetup, נראה לי שסולידים כאן יש מכנה משותף די רחב להצדיק פגישות, לא?

קראתי את מה שכתבת, התחושה הראשונה שלי היא של חוסר נוחות לגבי הגישה, יש לי תחושה של גישה שלילית שמפריעה להנות מהדברים הפשוטים, לעיתים אנחנו מחפשים הרפתקאות רחוקות או לא ניתנות להשגה, כאשר בעצם האושר האמיתי והסיפוק נמצא בדברים הקטנים סביבנו, בעיקר כאשר אנחנו שלמים עם עצמנו.

אולי הצטייר שאני אדם מדוכדך מעט, שרודף אחרי קשתות במסע לעבר האושר. אז ממש לא.
אני בהחלט מודע לכך שהדברים הקטנים הם אלו שעושים את החיים ולא הדברים שמעבר לפינה שאם רק אני אצליח להגיע אליהם...
העניין הוא שאני מנסה למצוא את רעיונות איך לרענן את הדברים הקטנים האלו/למצוא עוד דברים חדשים.

אהבתי את המאמר. תודה.

מאוד אהבתי את מה שכתבת.
בעייני, יש הרבה יופי בעייני בלהיות כן עם עצמך, פשוט להסתכל במראה.
להבנתי זה 80% מהדרך, של לדייק את עצמך לתחומי העניין אותם אתה מחפש.
גיל 30 בימינו הוא סוג של סיום מאוחר של גיל ההתבגרות. יש את המסלול החברתי המקובל של: לימודים, צבא, טיול, אוניברסיטה, ואז בשלב בו שרשרת החיול מסתיימת, והחיים הופכים למסודרים פתאום לכך וכך השנים הבאות ( עבודה אמיתית, התמסדות הזוגית, הגדרת עיסוקים צדדים וכו'... ) הפער בין החלום למציאות, לא תמיד מרגיש נכון. אולי לא מדובר רק במיעוט תחומיי עניין. אולי אי הדיוק גולש לתחומים נוספים.

בהחלט יש הרגשה כזאת לפעמים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
H האם הניירות האלה עושים מה שאני חושב? שוק ההון 0
ד התעוררות מאוחרת - מה עושים עם הבלאגן בתיק ני"ע שלי שוק ההון 41
D מה עושים עם החלק הסולידי בתיק ההשקעות? שוק ההון 18
D למי שקונה מדדים כל חודש איך אתם עושים את זה? שוק ההון 7
א מה לעשות אם אין כסף להשקיע? ומה עושים כשרוצים לקנות משהו יקר? שוק ההון 13
T לקות בדירה מקבלן - שלא נותן מענה, מה עושים? נדל"ן 1
הירהורים מה הייתם עושים עם הRSUs ? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 33
GeraltOfHaifa רוצים חיים כפריים. אני דרומי - היא צפונית. שנינו משפחתיים מאוד - מה עושים? התפתחות אישית 23
U מה עושים עם משכורת בדולרים? מיסים 23
ש איך עושים סדר בכל הבלגן של חסכונות/פנסיה/השתלמות וכו'? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
E מה עושים ? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 271
מ נזק מנזילה לדירה שלי מהשכן למעלה - מה עושים עכשיו נדל"ן 10
מ מה הייתם עושים במצבי? שוק ההון 8
R מה עושים עם תיק השקעות לפני מעבר לארה"ב שוק ההון 1
מ מה עושים עם לחם יבש? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 15
ש מיטב דש לא מאפשרים להעביר ני״ע אמריקאי ל-IB. מה עושים? שוק ההון 11
ש מנהלת המשרד מנסה לבודד אותי. מה עושים? אוף טופיק 3
O תיק השקעות - עמלות גבוהות, מה עושים? שוק ההון 6
deussex האם אתם עושים חוזה השכרה דרך עורך דין ? מרגיש מבולבל, אשמח לתובנות נדל"ן 28
א סיכון מס בקרן השתלמות או שילוש של דמי הניהול - מה אתם הייתם עושים? שוק ההון 9
ט מה עושים עם 2.5 מליון כדי לדאוג לעצמך לעתיד? שוק ההון 10
Finfree עושים סדר...משפחה באמצע החיים יומני מסע אישיים 25
ב לחיות על הקצה או ללכת על בטוח - מה אתם הייתם עושים? נדל"ן 14
S ניתוח טכני - איך אתם עושים? פוסטים מאיכות נמוכה 9
GeraltOfHaifa אני רוצה להעשיר את העברית שלי - איך עושים זאת? התפתחות אישית 23
C מה הייתם עושים עם שבוע חופשי רק לטפל בבירוקרטיה? פוסטים מאיכות נמוכה 9
י מה עושים עם הכסף - פיקדון או קרן כספית? שוק ההון 3
ס משרת סטודנט בתוכנה - תחום ממש לא מעניין שאני לא רוצה להמשיך בו. מה עושים? התפתחות אישית 7
amidar פתיחת חשבון בנק לוועד הבית - איפה עושים? האם אפשר דיגיטלי? צרכנות פיננסית 20
Lamur יועץ פנסיוני גרוע - מה עושים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
לאץ' מתי ואיך עושים מעבר באסטרטגיית השקעה? שוק ההון 8
ל איך עושים השוואה בקרנות פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ס מה אתם הייתם עושים ? דחיית תואר בשנה למען מקום טוב יותר אוף טופיק 13
A ביטול הקצאת אשראי וקרבה למינוס, מה עושים במקרה כזה שאי אפשר להכנס למינוס אך יש תשלום שמכניס למינוס ? צרכנות פיננסית 14
I האם הבנקים עושים שורט על אגחי"ם בשוק ההון בשביל לתת משכנתאות? שוק ההון 10
T האם התיק שלי בעייתי ומה עושים מכאן? שוק ההון 2
מ מה עושים מכאן? יומני מסע אישיים 31
ה איך אתם עושים את זה ? יומני מסע אישיים 40
י איך עושים את זה? שינוי תודעה, חשיפת ילדים בגילאי בית ספר לתכני הבלוג ולאוריינות פיננסית אוף טופיק 2
I אם אי אפשר לתזמן את השוק איך מרקט מייקר עושים כסף? שוק ההון 11
R מעבר לארה"ב עם ויזת L (עם תהליך מיידי של גרין קארד לאחר ההגעה)- מה עושים עם הפנסיה וקרנות ההשתלמות? מיסים 0
deussex האם אתם עושים משהו ספציפי בעקבות האינפלציה, והמצב בשווקים ? פוסטים מאיכות נמוכה 39
J העאלת משכורת - איך עושים זאת בצורה נכונה? התפתחות אישית 41
The Stoic הלוואות ללא ריבית - למה לא כולכם עושים את זה כל הזמן? צרכנות פיננסית 44
deussex האם אתם עושים פעילויות מנע בעקבות המלמחמה באוקראינה בתיק/קופות גמל ? שוק ההון 25
M מה אתם עושים עם הגמל להשקעה עם כל המצב? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ה בן 20. בהתלבטות ואשמח לדעת מה אתם הייתם עושים שוק ההון 26
C על מה הסתכלתם לפני קניית הבית הראשון, ומה הייתם עושים אחרת? נדל"ן 9
Maureen קבלת תשלומים ביורו ותשלום לספק ביורו - איך עושים את זה היום? צרכנות פיננסית 7
klayhamn אופציות בנעילה אחרי IPO - מה עושים עם חוסר זמינות למסחר במועד? שוק ההון 11

נושאים דומים

Back
למעלה