• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

מה לספר בראיון העבודה העניין למה עזבתי את מקום העבודה האחרון

• פותח הנושא פותח הנושא Shaz
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

מה לספר בראיון העבודה העניין למה עזבתי את מקום העבודה האחרון (תיאור מורחב של האופציות בדיון)

• להגיד את האמת ומה שיהיה יהיה

הצבעות: 7 58.3%
  • לשקר לגמרי ולומר שאני עוד עובד שם

הצבעות: 3 25.0%
  • לשקר חצי שקר ולהגיד שפיטרו אותי או עזבתי מסיבה אחרת

הצבעות: 2 16.7%

• סך הכל מצביעים
    12

Shaz

משתמש בכיר
דירוג
3,172
אני מפתח תוכנה כבר 6 שנים בערך ולפני בערך 4 חודשים פוטרתי ודמי האבטלה עוד מעט נגמרים והתחלתי לחפש עבודה

רק שאלה קשה שעולה לי לראש זה מה לספר לגבי מקום העבודה האחרון שלי

פורמלית, פוטרתי כי לא עמדתי ביעדים

בפועל יש לי סיבות טובות לחשוב שהיעדים מראש היו לא סבירים ופיטרו אותי כדי להביא חברים של

ועם הכל קיבלתי גם פידבקים טובים בציבור מבכירים מאוד גם שבוע לפני שהודיעו לי על הפיטורים

ההתלבטות שלי היא כזאת

1) יש לי אופציה לומר את האמת ועם או בלי התוספת של דעתי האישית למה וכו..

זה פשוט יכול לבוא לרעתי מבחינה של אי עמידה ביעדים והוספת הדעה האישית יכולה להראות כאילו אני מלכלך על החברה שעבדתי בה שזה גם נקודות לרעה
היתרון שלא צריך לשחק משחקים ולהגיד את האמת, אני מטבעי אדם שבאמת מאמין בלומר את האמת גם אם היא קשה אני לא אוהב להסתיר מידע ושקרן גרוע וגם חושב שלשקר אין רגליים ובסוף האמת תמיד יוצאת

2) אופציה אחרת שאני לא אוהב פשוט לשקר ולהגיד שאני עוד עובד שם ומחפש עבודה בדיסקרטיות
היתרון שאני לכאורה עובד והכל בסדר לא צריך להביא מספרי טלפון של הממונים עלי כי הכל דיסקרטי וזה..
הבעייה שאני ממש שקרן גרוע ומאוד לא אוהב את הרעיון הזה למרות שהוא כאילו הכי פשוט ועם הכי מעט חיסרונות

3) אופציה נוספת חצי לשקר להגיד שפוטרתי בגלל סיבה אחרת כמו קיצוץ או שעזבתי כי לאחרונה נולד לי בן ורציתי להיות איתו בחודשים הראשונים לחייו
החיסון פה שיבקשו ממליצים ושם יגלו שזה לא נכון
או שאספר שעזבתי בגלל שהיה שם רע ויש לי יחסים לא טובים עם הממונה ולכן גם אי אפשר לתת אותו כממליץ
פה אני גם לא יודע מה יותר טוב מי רוצה אדם שיהיה לו דם רע עם הממונים עליו? או אחד שיגלו שלא אמר לגמרי אמת למרות שמבחינתי אני יכול להגיד שפיטרו אותי מסיבות פוליטיות וזאת האמת שלי ושאני מאמין בה באמת למרות שהיא לא הפורמלית

מה דעתכם הדבר הנכון לעשות?

אני מוסיף גם סקר לסכם מספרית את הדעות אבל הרבה יותר מהסקר שהוא בשולי הדברים אשמח לדעתכם המנומקת

אני מניח שהיו עוד פיטורים שם.
אז פשוט תגיד שהסיבה היא קיצוצים / סגירת צוותים וכו.
זה פשוט פורמלית לא נכון לגבי( מה שהיה בשימוע ומה שכתוב במכתב פיטורים)

2) אופציה אחרת שאני לא אוהב פשוט לשקר ולהגיד שאני עוד עובד שם ומחפש עבודה בדיסקרטיות
היתרון שאני לכאורה עובד והכל בסדר לא צריך להביא מספרי טלפון של הממונים עלי כי הכל דיסקרטי וזה..
הבעייה שאני ממש שקרן גרוע ומאוד לא אוהב את הרעיון הזה למרות שהוא כאילו הכי פשוט ועם הכי מעט חיסרונות
זו אופציה מסוכנת.

בחברה הנוכחית שלי התניעו תהליך של אימות נתונים אחרי שעברתי את כל הראיונות.
בין היתר ביקשו להביא אישור על התאריכים של כל העבודות שעבדתי בתחום ההייטק, כולל זו שאמרתי בזמן הראיון שאני עובד בה
(זה לא דורש פנייה לממונים - אפשר להביא למשל תלוש שכר, או אישור עבודה אוטומטי שהחברה שעובדים בה נותנת להוציא בשביל משכנתא. מניח שאפשר גם לקבל אישור מביטוח לאומי על תאריכי העבודות).

לא יודע אם בכל החברות עושים תהליך כזה,
אבל נשמע לי רעיון רע לשקר על משהו שאפשר לתפוס אותך בקלות.

נערך לאחרונה ב:
זו אופציה מסוכנת.

בחברה הנוכחית שלי התניעו תהליך של אימות נתונים אחרי שעברתי את כל הראיונות.
בין היתר ביקשו להביא אישור על התאריכים של כל העבודות שעבדתי בתחום ההייטק, כולל זו שאמרתי בזמן הראיון שאני עובד בה
(זה לא דורש פנייה לממונים - אפשר להביא למשל תלוש שכר, או אישור עבודה אוטומטי שהחברה שעובדים בה נותנת להוציא בשביל משכנתא. מניח שאפשר גם לקבל אישור מביטוח לאומי על תאריכי העבודות).

לא יודע אם בכל החברות עושים תהליך כזה,
אבל נשמע לי רעיון רע לשקר על משהו שאפשר לתפוס אותך בקלות.
ויש דרך נכונה להציג את המציאות שישמע טוב יותר?
כי כאילו למה שמישהו יקח לעבודה עובד שלא עומד ביעדים? זה לא שיש איזה מחסור גדול..

6 שנים במקום המדובר?
או 6 שנות נסיון סך הכל ובמקום האחרון ... ?

לשקר זה אף פעם לא רעיון טוב, בטח לא משהו שקל לבדוק.

לדעתי צריך לענות על זה כמו על השאלה ״מה החסרונות שלך?״

תפתח קובץ וורד ותכתוב על כל תהליך הפיטורים.
תתחיל מהסוף להתחלה
פוטרתי ב..
במכתב כתוב שפוטרתי כי..
על כל סיבה תרשום לעצמך למה היא שם
מתי לדעתך התחילה הירידה בביצועים, מה היו הסיבות

ממש הכל פשוט תכתוב לך שכל המחשבות יהיו על הדף. אחכ תקרא את זה ותערוך את זה לצורה שבא אתה רוצה לספר את זה עד שזה ישמע משכנע

בגדול על כל דבר רע צריך להראות מודעות למצב, תהליך של למידה, ולשכנע שזה שלא יחזור שוב ואתה כבר במקום אחר מהבחינה הזאת. והכל תמיד להציג בצורה טובה יפה ומפרגנת

אני אנסה לתת דוגמא

למה לא עמדת ביעדים?
האם מהתחלה לא עמדת ביעדים? רק בחודשים האחרונים? מה ישתנה ? כשלא עמדת ביעד מה עשית? האם פנית לדרג מעלייך לעזרה? האם קיבלת משוב בזמן?

עבדתי בחברה שנתיים וחצי ופוטרתי כיוון שלא עבדתי ביעדים. זה די הפתיע אותי בהתחשב בכל שקיבלתי פידבקים חיוביים במשוב החצי שנתי שהייתי עושה מול המנהל הישיר. היו אומרים לי ש… . למעט המשוב האחרון שבו אמרו לי… . לא הרגשתי שניתנה לי הזדמנות לתקן ולבסוף דרכנו נפרדו

לפני המשוב האחרון התחלנו פרוייקט חדש, היה המון לחץ והיינו חייבים לעבוד הרבה שעות כל יום כדי להספיק לעשות הכל (אם למשל קרה משהו במקביל בחיים הפרטיים שהסיחו את דעתך מעבודה אפשר להוסיף גם- נולד לי ילד ראשון/הורה חולה/משהו שהעמיס עלייך נפשית ופגע לך בביצועים בעבודה). אם היה לי יעד שהתקשיתי איתו אז הייתי מבקש עזרה מחברים לצוות או פונה לדרג הבכיר במידת הצורך. אבל לבסוף היה שלב שהיעדים היו מעבר ליכולות שלי. למדתי המון בתקופה האחרונה, עשיתי קורסים אונליין לחזק את המקומות שבהם הייתי חלש (לפרט מה) ואני כבר לא באותה נקודה שהייתי אז. (וגם הילד גדל/מצאנו לו מסגרת אז אני יותר פנוי רגשית לעבודה חדשה)

אני חושב שצאטgpt יכול לעשות עבודה יותר טובה ממני, שווה לנסות. וגם לחפש בגוגל ״איך לספר בראיון שפוטרתי?״

אפשר ללכת על זה מכיוון אחר.
תגיד שמקום העבודה הקודם לא קידם תרבות עבודה ארגונית ראויה. חשבו עליך X ואמרו לך Y. כך לא היה ביכולתך לשנות. הציפיה שלך מהמקום החדש היא שקיפות.

תגיד שמקום העבודה הקודם לא קידם תרבות עבודה ארגונית ראויה. חשבו עליך X ואמרו לך Y. כך לא היה ביכולתך לשנות. הציפיה שלך מהמקום החדש היא שקיפות.
"ללכלך" על בוסים/מקומות עבודה קודמים יוצר רושם שלילי אצל המראיין. ללא קשר אם זה נכון או לא. עובד שמלכלך על הבוס הקודם, ילכלך גם עליך, במקום עבודה הבא.

במקום האחרון 2.5 שנים
וכמה מקומות קודמים? האם יש איזה תקופת זמן שאחריה אתה עוזב/מועזב?

התפטרתי כי הרגשתי שהגעתי למיצוי.

נ.ב.
הייתי מבקש מחבר שיתקשר ל"ממליצים שלך מהמקום האחרון" לשמוע מה ממליצים עלייך.

בפועל יש לי סיבות טובות לחשוב שהיעדים מראש היו לא סבירים ופיטרו אותי כדי להביא חברים של
למה באמת היעדים היו לדעתך לא סבירים?

בכל מקרה, מציע לקחת את החולשה ולהפוך אותה לחוזקה.

תסביר בראיון מה היו היעדים שהציבו לך ולמה, מבחינת מקצועית, הם לא היו סבירים. מועמד שיודע לנתח נכון תהליכי עבודה, ולהסביר בצורה מקצועית ואינטלגנטית תהליכים, תכולות ושלבי פיתוח, ולתת הערכות זמן ותפוקה שקרובות למציאות, ירשים מאוד את המראיין.

אתה צריך לזכור שאכן יש בוסים רעים.
ויש עובדים גרועים.
ויש עובדים שפשוט לא מסתדרים עם מנהל ישיר זה או אחר...
מציע לנסות פעם להזכר מה חושבים.ות עליך האקסים.ות שלך.
לא כולם בעולם מסתדרים עם כולם.

נ.ב.
ושיש מנהלים שלא מוכנים לקבל ממליצים יותר מ-5 שנים אחורה.

לא הייתי מסתבך, הייתי אומר שהחברה ביצעה קיצוצים עקב מצוקה כספית וזהו.
ברגע שהמראיין ישמע סיבה כזו הוא לא ימשיך לשאול בנושא.

וכמה מקומות קודמים? האם יש איזה תקופת זמן שאחריה אתה עוזב/מועזב?

התפטרתי כי הרגשתי שהגעתי למיצוי.

נ.ב.
עבדתי עוד 3.5 שנים במקום אחר שם עזבתי בגלל השכר ויש לי משם המלצות טובות

למה באמת היעדים היו לדעתך לא סבירים?

בכל מקרה, מציע לקחת את החולשה ולהפוך אותה לחוזקה.

תסביר בראיון מה היו היעדים שהציבו לך ולמה, מבחינת מקצועית, הם לא היו סבירים. מועמד שיודע לנתח נכון תהליכי עבודה, ולהסביר בצורה מקצועית ואינטלגנטית תהליכים, תכולות ושלבי פיתוח, ולתת הערכות זמן ותפוקה שקרובות למציאות, ירשים מאוד את המראיין.

הסיבה שאני חושב ככה היא שלפני שנתיים בערך המנכל עשה "שיחת פיצוץ" לכל צוות הפיתוח החברה היא קטנה וכל הצוות היו 4 מפתחים

וגערו בכולנו שאנחנו לא עומדים ביעדים בכלל

כל המפתחים חוץ ממני שהיו שם עזבו למקום אחר שניים תוך חודשיים שלושה מאז ואחד אחרי חצי שנה ככה

מאז החליפו אותם באחרים

אז היעדים של כולם היו סבירים והבעייה בכל אנשי הצוות? קשה לי להאמין

גם לגבי מה שהלך בשיחות עם המפתחים האחרים בצוות לפני שעזבתי שהקשר שלי איתם טוב ודיברנו פתוח
גם הם לא מספיקים הכל ואת כל המשימות וחושבים בדומה אלי

אז נראה לי סביר להניח שהבעייה לפחות לא רק אצלי

נ.ב.
בלי צחוק, עצה מדהימה.

- שהתראיינתי בתחילת השנה ל70% לא היה אכפת למה עזבתי/פוטרתי מהעבודה הקודמת. ומי שכן שאל, קיבל תשובה גנרית של "החלטתי להמשיך הלאה". אתה לא חייב לאנשים האלה כלום. אתה לא מתחתן איתם. אז יגלו בדיעבד שפיטרו אותך.. הכל ביזנס.

זה פשוט פורמלית לא נכון לגבי( מה שהיה בשימוע ומה שכתוב במכתב פיטורים)

האם היו קיצוצים בחברה? האם פוטרת עם כמות נוספת של אנשים או רק אתה? יש לזה חשיבות.

כשחברה מפטרת עקב קיצוצים, היא יכולות גם לרשום לכולם "אי עמידה ביעדים" (זה לא מעיד שום דבר טוב על החברה, אבל זה אפשרי מסיבות של כסת"ח), זה לא אומר בהכרח שזה נכון. האם גם למפוטרים אחרים רשמו ככה, ללא קשר לביצועים בפועל?

האם אתה יכול לבקש מהמנהל שלך (ההוא ששיבח אותך) לכתוב לך מכתב המלצה? תשאל אותו האם הוא מסכים לתת עליך המלצה? אם הוא יכתוב, והמכתב יהיה טוב - זה רק מחזק את זה שמדובר בקיצוצים ושאי עמידה ביעדים זה תירוץ פורמלי. כמו כן, תוודא באמצעות חבר שההמלצה היא באמת המלצה לפני שאתה משתמש במכתב או בו כממליץ.

אז נראה לי סביר להניח שהבעייה לפחות לא רק אצלי
אולי כן אולי לא. ההסבר שלך סובייקטיבי.

תדבר בדוגמאות קונקרטיות. קיבלתי משימות א', ב', ג'. הן אמורות לקחת 6-8 שעות או 2-3 ימים עבודה. היעדים שהציבו לי היו לבצע אותן ב 2-3 שעות או יום עבודה אחד בלבד. לא ניתן לבצע בצורה מקצועית או אפילו טובה בזמנים האלה. אמרתי את זה מספר פעמים לממונים. אבל בגלל מצוקת כוח אדם בחברה, עדיין ציפו ממני לעמוד ביעדים.

האם היו קיצוצים בחברה? האם פוטרת עם כמות נוספת של אנשים או רק אתה? יש לזה חשיבות.
כשחברה מפטרת עקב קיצוצים, היא יכולות גם לרשום לכולם "אי עמידה ביעדים" (זה לא מעיד שום דבר טוב על החברה, אבל זה אפשרי מסיבות של כסת"ח), זה לא אומר בהכרח שזה נכון. האם גם למפוטרים אחרים רשמו ככה, ללא קשר לביצועים בפועל?

לא היו קיצוצים שידעתי עליהם

לא היה משהו גורף לעוד מפתחים באותו זמן

סך הכל אנחנו 4 מפתחים וראש צוות כל החברה זאת לא חברה גדולה
האם אתה יכול לבקש מהמנהל שלך (ההוא ששיבח אותך) לכתוב לך מכתב המלצה? תשאל אותו האם הוא מסכים לתת עליך המלצה? אם הוא יכתוב, והמכתב יהיה טוב - זה רק מחזק את זה שמדובר בקיצוצים ושאי עמידה ביעדים זה תירוץ פורמלי. כמו כן, תוודא באמצעות חבר שההמלצה היא באמת המלצה לפני שאתה משתמש במכתב או בו כממליץ.
שאלה קשה

אחרי הפיטורים הוא כן יתקשר ואמר שכן ויעזור במה אם צריך אבל אני ממש לא סומך על זה

אולי באמת אבקש מחבר ראש צוות פיתוח שיתקשר ונראה מה הם אומרים עלי

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A אני לא מבין שום דבר בכלכלה...מאיפה להתחיל? עדיפות לספר שמע אוף טופיק 17
mk1 המלצה לספר/קורס להשקעות ערך במניות התפתחות אישית 2
Et1 איך לקנות רכב יד 2 ולשרוד כדי לספר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 40
ה עסק ראשון כישלון ראשון (או: להיות בעלים של רשת חנויות קפה בגיל 26 ולצאת מזה בחיים בשביל לספר על זה) יומני מסע אישיים 26
T מאמר וקישור לספר (Understanding big debt crises)- מישהו הצליח להוריד? התפתחות אישית 9
A יש למשהו המלצה לספר צרכנות פיננסית 7
Sailor המלצה לספר - הבנת העולם התאגידי אוף טופיק 5
yossik כבוד לסולידית בראיון לגלובס שער הקהילה 20
yossik שאלת השאלות בראיון עבודה - 'ספר לי על עצמך' התפתחות אישית 86
Ghost עזרה- להשקיע בבורסה ולצבור הון כי בקושי שורד את העבודה יומני מסע אישיים 70
E פרישה מוקדמת - יש חיים אחרי העבודה יומני מסע אישיים 84
ס התייעצות לאחר פגישה עם סוכן מטעם העבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
deussex קופות גמל לאישה אחרי גיל פנסיה במקום העבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
B התפטרות עקב שינוי גיאוגרפי של מקום העבודה אוף טופיק 4
א הצעת חוק לתיקון דיני העבודה פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 42
T התחלתי לתת ל ChatGPT לעשות את העבודה שלי אוף טופיק 170
D אני בהייטק ושונא את העבודה שלי התפתחות אישית 12
D איך לבחור נכון את מקום העבודה הבא? (הייטק) אוף טופיק 11
oferM כיצד יושפע שוק הנדל"ן משינויים גדולים בשוק העבודה ? נדל"ן 2
R מה קורה עם הפנסיה שלי אם החלטתי לצאת משוק העבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
ב פרסום כלי שפותח במסגרת העבודה (תוכנה) אוף טופיק 9
E הצעת משווק פנסיוני גבוהה מהצעת חברת הפנסיה (הטבה ממקום העבודה) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
פ דמי ניהול זולים לקרן השתלמות דרך העבודה ,האם כדאי לעבור? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Wonko האם לדבר על מקום העבודה החדש אוף טופיק 20
ס עצות לבחור צעיר שנכנס מחדש לשוק העבודה התפתחות אישית 2
G כלכלן - איזה כישורים ללמוד כדי לשפר אטרקטיביות בשוק העבודה? התפתחות אישית 4
the_newbie האם ראיונות העבודה ברוב המקצועות דיי מנותקים מהעבודה עצמה? אוף טופיק 22
I רכב בליסינג ממקום העבודה צרכנות פיננסית 19
S איך להישאר רלוונטי בשוק העבודה - פיתוח תוכנה בסביבית . NET אוף טופיק 65
S תשכנעו אותי למה לא להצביע העבודה גשר? אוף טופיק 167
סטרבו בירה אחרי העבודה והילדים ושיחה על השקעות? [מפגש בשומרון] אוף טופיק 1
D האם אני מחויב להצטרף להסתדרות במקום העבודה? צרכנות פיננסית 23
ש שאלה על מניות ממקום העבודה שוק ההון 6
C בירה אחרי העבודה ושיחה על השקעות? [מפגש בתל-אביב] אוף טופיק 195
de dud מזגן קטן USB לחדר העבודה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 5
מ שבוע העבודה הקצר החדש צרכנות פיננסית 4
S הטבות שלא בשווה כסף במקום העבודה אוף טופיק 27
H פנסיה במקום העבודה שלי צרכנות פיננסית 2
M למה חשוב לא להיות תלוי במקום העבודה ובשום בוס. אוף טופיק 14
Y מה עושים לגבי הפרשה לפנסיה של מקום העבודה? שוק ההון 134
K קניית בגדים לתערוכה דרך העבודה אוף טופיק 6
פ לפני פגישה עם יועץ פנסיוני במקום העבודה מה כדאי לשאול שוק ההון 4
oz1987 תנאי פנסיה דרך מקום העבודה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 68
amidar איך אתם לא מתים מרעב במהלך יום העבודה? (ונשארים סולידים...) אוף טופיק 97
Jane Doe 6 סופשים ארוכים והארכת יום העבודה. דעתכם? אוף טופיק 16
waskindalost בעזיבת מקום העבודה - האם לפדות או לקחת ימי חופש ? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 6
מ אני שונא את העבודה כי... אוף טופיק 47
A משיכת כספי פיצויים ללא מס בעזיבת מקום העבודה- האם ניתן לשמור על הזכאות? צרכנות פיננסית 56

נושאים דומים

Back
למעלה