• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

מה השאלות שחייבים לשאול כשמצטרפים כשותף לעסק?

Shtunz

משתמש סולידי
דירוג
21
בעקבות השרשור על פתיחת פיצוציה. רציתי לשתף במקרה שלי ולהתייעץ עם חברי הפורום.

אני עוזר לחבר שהוא שותף בעסק יחד עם המקים של המקום. יחד הם מנהלים את העסק ואני, עבור שכר אחוזי מההכנסות, תורם להם מהידע שלי ומהיכולת שלי בכל מה שקשור לשיווק אינטרנט.

אני מאוד סומך על החבר וגם על מקים העסק. הם עובדים מאוד קשה ויחד אנחנו רואים פירות לעמלנו וצמיחה של העסק.

לאחרונה מקים העסק הציע לי להצטרף כשותף, שלח לי טיוטה לחוזה ופתח את האפשרות למשא ומתן. אני מאוד נלהב כי ניכר שיש אפשרות עבורי כשכיר ליהנות מסוג של רשת ביטחון בדמות שותפות בעסק תוך כדי שאני אמשיך ליהנות משכר (מהעסק עצמו, בלי קשר ל-Day job שלי) ואולי אפילו בהמשך לצאת לסוג של עצמאות כלכלית בזכות השותפות.

אני מעדיף לא לדבר על מספרים ועל טיב העסק. אני רק יכול להגיד שמדובר בעסק ותיק בתחום המזון. כאמור בעסק שני שותפים קיימים, אחד הרבה יותר קטן מהשני מבחינת כמות אחזקת המניות, ואני יכול להשוות את כמות המניות לכמות של השותף "הקטן" על חשבון המניות של מקים העסק. אני מאוד מאמין בעסק ובעתיד שלו.

בתור שכיר ותיק, אני אפילו לא יודע איפה להתחיל. לדוגמא - איך הגיע מקים העסק להצעה שלו? מה גרם לו להבין שהעסק שלו שווה X ולא יותר או פחות? מה אני צריך לעשות כדי להעריך את שווי העסק בצורה הכי נכונה?

הייתי שמח לשמוע מנסיונכם - מה לבקש לראות מהבעלים של העסק (איזה דו"חות וכו')? מה לדרוש? על מה לא להתפשר? כל כיוון יתקבל בברכה.

שווי עסק נגזר מהרווח שלו ומהנכסים שלו
האם יש לו נכסים על שם העסק?
התחייבויות?
האם אתה צריך להזרים כסף?
מה היעווד של הכסף?
מי מדולל?
נקודה למחשבה: איך יגיב השותף השני?
מה קורה אם צריך להכניס את היד לכיס?(עסקים יודעים גם להפסיד..)
בקיצור צריך עוד הרבה מידע
בהצלחה בכל מקרה!

ואני, עבור שכר אחוזי מההכנסות, תורם להם מהידע שלי ומהיכולת שלי בכל מה שקשור לשיווק אינטרנט.
איך אתה יודע מה היו ההכנסות כל חודש?
אתה מקבל תלוש משכורת מהעסק בנוסף לתלוש משכורת ממקום עבודה אחר? מפרישים לך לפנסיה? עשית תיאום מס? כמה זמן אתה כבר עובד שם?
מה אני צריך לעשות כדי להעריך את שווי העסק בצורה הכי נכונה?
יש אנשים שזה המקצוע שלהם. תשלם כסף לאחד כזה כדי שיעריך בשבילך את שווי העסק על סמך נתוני אמת. וגם תגגל על הנושא, יש לא מעט הסברים באינטרנט.
הם עובדים מאוד קשה ויחד אנחנו רואים פירות לעמלנו וצמיחה של העסק.
על סמך איזה נתונים קבעת את זה? תחושות בטן או נתונים חשבונאיים? מה אתה יודע על מצב ההלוואות של העסק? מה אתה יודע על סיכוני התחום/האזור? אם זה עסק פיזי, אולי יש גם פרוטקשן או איומים אחרים? קראתי השבוע על חדירת עולם הפשע לגלידריות ונעצבתי.
אני מאוד סומך על החבר וגם על מקים העסק
האם החבר שלך, שהוא שותף קטן יותר, מכיר את מצב העסק מבחינה חשבונאית? מה הוא יכול לספר לך על זה? למה מקים העסק רוצה לצרף אותך כשותף?
מהפוסט שלך נשמע שאתה מאד מאמין בעסק הזה וביכולתו לצמוח, זאת כבר התחלה טובה. רק צריך לגבות את זה בנתונים לפני שמכניסים יד לכיס.

לאחרונה מקים העסק הציע לי להצטרף כשותף, שלח לי טיוטה לחוזה ופתח את האפשרות למשא ומתן. אני מאוד נלהב כי ניכר שיש אפשרות עבורי כשכיר ליהנות מסוג של רשת ביטחון בדמות שותפות בעסק תוך כדי שאני אמשיך ליהנות משכר (מהעסק עצמו, בלי קשר ל-Day job שלי) ואולי אפילו בהמשך לצאת לסוג של עצמאות כלכלית בזכות השותפות.
אני מכיר כמה מקרים של אנשים שהציעו להם להיות שותפים בעסק וזה נגמר עצוב מאוד , כיון שזה היה עוקץ
צריך להיזהר מאוד !!!

אני מכיר כמה מקרים של אנשים שהציעו להם להיות שותפים בעסק וזה נגמר עצוב מאוד , כיון שזה היה עוקץ
צריך להיזהר מאוד !!!
אתה מכיר באופן אישי או שמועה מיד 2, 3, 4 ורכילות?

אתה מכיר באופן אישי או שמועה מיד 2, 3, 4 ורכילות?
מכיר באופן אישי,
חבר שהיה סמנכ״ל בחברה גדולה ומוכרת , שני אנשי עסקים סיפרו לו שהם מקימים עסק מיתחרה לחברה בה הוא עובד , והציעו לו להיות שותף איתם ובנוסף להיות המנכ״ל של החברה , והוא הסכים להצעה , בסופו של דבר היתברר שהיה מדובר בהונאה גדולה , והכניסו אותו לעסק עם חובות גדולים הכול נפל עליו , והוא נהפך מאדם אמיד לבעל חוב גדול.

בכללי, חברה או עסק מצליח לא יגייס שותפים חדשים אלא אם הם צופים בום ענק ונדרשת השקעה נוספת להתרחבות והגדלת העסק.
עסק כושל ינסה לגרד כספים והשקעות מהסביבה כולל עובדים, חברים, אמא, אבא וסבתה.
אז מה הסיבה שבעל העסק שאתה עובד בו מחפש שותפים נוספים עם כסף חדש?
תחשוב טוב, תדרוש לבדוק את ספרי העסק, מאזנים, הוצאות, הכנסות ועוד. אם לא תקבל את ספרי החברה אז...

בסופו של דבר היתברר שהיה מדובר בהונאה גדולה , והכניסו אותו לעסק עם חובות גדולים
ואיך מנהל בכיר לא יודע לבדוק דבר כזה מראש? וגם לבדוק את הרזומה של השותפים?
אדם לא מתחיל להיות רמאי יום בהיר אחד.

אם לא תקבל את ספרי החברה אז...
בדיוק כך.
אנחנו כמעט נכנסנו כשותפים עם אדם, והכל נעצר כשביקשנו ממנו מאזנים ומצב ח-ן בנק של שנתיים. התפלאתי שהוא חשב שלא נבקש את זה ממנו, מסתבר שיש הרבה פתאים שלא עושים את המינימום הזה ופשוט מתלהבים מסיפור שנשמע טוב.

שווי עסק נגזר מהרווח שלו ומהנכסים שלו
העסק לא רווחי למיטב הבנתי. אבל עדיין אני רואה בו פוטנציאל מאוד גדול. איזה נכסים לדוגמא יכולים להיות לעסק, לדוגמא בתחום המזון?
האם אתה צריך להזרים כסף?
לא, למעט הכסף שיעלה לי לרכוש את המניות
בעל העסק המרכזי, המייסד
מה קורה אם צריך להכניס את היד לכיס?(עסקים יודעים גם להפסיד..)
זה משהו שצריך לסגור במעמד חתימת החוזה. נקודה חשובה. יתרה מזאת לעסק יש הלוואת בעלים שצריך לסגור לפני שאפשר לראות בכלל דיבידנדים.
נקודה למחשבה: איך יגיב השותף השני?
חבר שלי שהביא אותי לעסק מלכתחילה, הוא מאוד בעד.
בקיצור צריך עוד הרבה מידע
בדיוק לשם אני חותר :) על איזה מידע חייבים להתעקש.
איך אתה יודע מה היו ההכנסות כל חודש?
בגלל שאני עוזר להם ברמת האינטרנט אני מקבל אחוז מההכנסות במכירות אונליין - הכל מאוד שקוף. יש לי גישה להכנסות באונליין בכל רגע נתון. אין לי דרך לדעת מה ההכנסות (וההוצאות) באופליין - בתקווה שזה זמני.
על סמך איזה נתונים קבעת את זה? תחושות בטן או נתונים חשבונאיים?
אני מסיק שהצמיחה באונליין אלייה אני חשוף באה לידי ביטוי גם באופליין
למה מקים העסק רוצה לצרף אותך כשותף?
הצקתי לו הרבה. אני רואה מה קורה אצלהם בעסק הפיזי, אני רואה מה קורה למספרים באוליין. אני חושב שמגיע על העבודה שלי יותר מהכנסה חודשית אני כבר חלק מהעסק מבחינת הרבה אספקטים שחצו את גבולות השיווק באונליין.

אני רק יכול להגיד שמדובר בעסק ותיק בתחום המזון.
העסק לא רווחי למיטב הבנתי.
איך שני הדברים האלה מתכנסים ביחד? כמה ותיק העסק? ומי מממן את ההפסדים? האם יש גם הלוואה ממקורות אחרים חוץ ממקים העסק?
תראה, לעסק יש עקומת חיים. בהתחלה יש הפסדים חודשיים ואז יש איזון ואז מעבר לרווח (תוך שנתיים בערך) ואז צמיחה של הרווח או התדרדרות.
אם לשותפים הקיימים יש כיסים עמוקים שהם יכולים להרשות לעצמם למממן כל-כך הרבה זמן עסק ותיק מפסיד, זה אמנם לא רצוי אבל זכותם לבזבז את כספם.
אם ישנן הלוואות ממקורות אחרים, אתה רוצה לדעת את זה (בחוזה, לא בע"פ - סכומים, ריביות, תנאים, הכל).
יכול להיות (בגלל שמדובר בעסקי מזון שידועים כמסוכנים ביותר) שישנן הלוואות בשוק האפור, ואז לא תראה הסכם כתוב ואולי גם לא יספרו לך - תברח מהר.
אחרי שתבדוק את כל הנתונים הרשומים (מאזנים, בנקים, הסכמים עם ספקים ועם משכיר המבנה), תשאל אותם שאלות ותפעיל תחושת בטן אם יש נורות אדומות.
קשה להסביר בפורום אנונימי למי שממש לא מתמצא בעסקים וחשבונאות, לכן ממליצה למצוא יועץ שיבדוק לך את כל הנתונים ויעזור לך לקבל החלטה שלא תפיל אותך.
אגב, יכול להיות שההפסד נובע ממשיכת אחוז גבוה מדי מההכנסות לשותפים על חשבון ביסוס העסק. גם את זה תרצה לדעת.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A השאלות החשובות בבחירת דירה להשקעה נדל"ן 10
G שאלת השאלות של קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
עייף ומותש סעמק אירית או לונדונית שאלת השאלות שוק ההון 15
ד השאלות של דור ה-Z (אוטומטיזציה ועוד) אוף טופיק 5
abby1994 שאלת השאלות מסלול או דמי ניהול? צרכנות פיננסית 14
מ שאלת השאלות - לקנות או לשכור? נדל"ן 13
yossik שאלת השאלות בראיון עבודה - 'ספר לי על עצמך' התפתחות אישית 86
ק רכישת דירה ראשונה להשקעה, דברים שחייבים לדעת? נדל"ן 1
J האם ניתן לסמוך על יועצים פיננסיים לתכנון פיננסי או שחייבים לעשות את הכל לבד? צרכנות פיננסית 7
milx אפשר ב-IB להמיר GBP לשקל ישירות, או שחייבים להמיר קודם לדולר? שוק ההון 30
A רציתי לשאול על קרנות אמריקאית ואיריות: שוק ההון 9
tomchoook מחזור משכנתא - מה עלי לשאול בשיחה עם הנציג מהבנק? נדל"ן 20
א חברות אמינות שמטפלות בהחזר מס לשכירים ומה לשאול. אוף טופיק 7
נגב שאלות שכדאי לשאול את מי שמציע ליווי לרכישת בוננזה בישראל נדל"ן 24
T פגישה עם סוכן פנסיוני (תמורה) - מה לשאול? שוק ההון 0
S דברים שלא העזתי לשאול - מורה נבוכים אוף טופיק 17
Y [חדש] בן 30 וכאן כדי לשאול וללמוד שוק ההון 8
liranviper השקעה בפליפ בארה"ב - מה לשאול? נדל"ן 32
פ לפני פגישה עם יועץ פנסיוני במקום העבודה מה כדאי לשאול שוק ההון 4
ע שאלה 91- שהתביישתי לשאול אוף טופיק 4
ג ממי אוכל לשאול את הספר Early Retirement Extreme? אוף טופיק 2