• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מה הלאה? חיפוש עבודה חדשה לאחר שנים בפיתוח תוכנה

• פותח הנושא פותח הנושא משתלמת
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

משתלמת

משתמש רגיל
דירוג
38
שלום,
אני מפתחת תוכנה למעלה מ20 שנה. (בת 40+) עבדתי בפיתוח במספר חברות, בהמון כלים ושפות פיתוח, אבל תמיד התעסקתי רק בפיתוח עצמו ופחות בדיזיין וכדו. פיתחתי פרויקטים קטנים, או פיצ'רים במערכות קיימות.
כרגע מחפשת עבודה כבר למעלה משנה, מוכנה להתפשר על שכר, תנאים, ולא מצליחה למצוא דבר.
שולחת קו"ח לכל מה שנראה לי מתאים ומה שקורה שפונים אלי בעיקר כמפתחת מנוסה, ואני נופלת בכל הראיונות כי אמנם יש לי המון ניסיון פיתוח אבל לא ניסיון בכל הנושא של Design.
ניסיתי קצת ללמוד, אבל מרגישה שזה לא זה, לא יכולה ללמוד בקורס באינטרנט ולהעמיד פנים שאני יודעת מה שאני לא. זה דברים שדורשים ניסיון, ולימוד תיאורטי בלבד לא יעזור.
שולחת גם למשרות של mid או junior וכן למשרות של מפתחת SAP ואפילו COBOL (אין לי ניסיון באחרונים, אבל אשמח ללמוד ויש משרות שמציעים הסבה\ קורס על חשבונם), אבל לא פונים אלי בכלל, אולי מקו"ח שלי נראה שאני Overqualified, וזה אל אף שהורדתי מקורות החיים חלק ממקומות העבודה הראשונים שלי.

רוצה לציין שממש לא נמשכת דווקא להמשיך בפיתוח אם כי לא מתנגדת, והייתי שמחה גם לעבוד במשהו אחר, אבל אין לי שום משיכה לתחום מסוים.

לא יודעת מה לעשות הלאה.

מבחינה כלכלית אני בסדר ב"ה. לא הכסף שלחוץ לי כרגע.
אני מחפשת עניין, אנשים, יציאה, אתגר, וכן, גם משכורת. (אני מתנדבת כמה שעות בשבוע, אבל לא מסוגלת להפוך את זה לעיקר התעסוקה שלי, מה גם שספציפית בהתנדבות שלי אני מרגישה שעושה טוב, אבל אין שם לא חברה ולא אתגר)

ממש אשמח לעזרה עצות ורעיונות מהאנשים החכמים שפה.

והייתי שמחה גם לעבוד במשהו אחר
מה זה? תנסי להבין מה מושך אותך, סיכוי גבוה יותר שתצליחי למצוא עבודה במשהו שהיית שמחה לעבוד בו.

טיפ נוסף: עם כמות הניסיון שיש לך, יש הרבה מאוד פרוייקטי קוד פתוח שישמחו לתורמת מנוסה כמוך. לא פעם תרומות קוד כאלו מובילים להצעות עבודה/הצעות לפרויקטי ייעוץ.

תמיד נכון להעמיד הכל על הכתב וגם לבצע תרשים זרימה מסוים שמראה לכמה חברות הגשת, כמה מתוכם (באחוזים) פנו, כמה מתוכם נפלת ובאיזה שלב וכו'.
אין כמו קצת מידע כדי להבין איפה הבעיה.

ממה שתיארת, הבעיה היא שלא פונים אליך. מזה אני מסיק שהבעיה נמצאת או בקו"ח, או בתחליף קו"ח (לינקדאין).
ממליץ מאוד להסתכל מהזווית של מי שמקבל את הקו"ח (המגייס+המנהל המגייס), ואיך הקו"ח נראים מהעיניים שלו.
צאי מנקודת הנחה שיש תמיד דיעות קדומות. והם קשות (מכיר מבפנים).

לפעמים כשרוצים לעשות משרה שהיא קטנה עליך, שווה לערוך את קו"ח בהתאם.
מה שכן, צאי מנק' הנחה שהקורות חיים שאת שולחת נשמרים במערכת. כלומר לא הגיוני להגיש קו"ח שלא תואמים לקו"ח שהגשת בעבר לאותה חברה.

בלי קשר, השוק קשה מאוד עכשיו. באמת.

שולחת גם למשרות של mid או junior
אף אחד לא יקח אותך למשרת junior. כנראה גם לא למשרת mid.
אומר את זה דווקא בקטע טוב, כי קורות החיים שלך מספרים סיפור אחר.
ואם יתרשמו ממך בראיון שאת לא senior* אז כנראה לא תתקבלי ל level נמוך יותר.

* סיניור זה לא רק ותק. זה בדיוק הדברים שאמרת- ידע גם ב design, התנהלות עצמאית בוגרת, פיתוח מורכב, עבודה בצוות, חניכה, לדעת לנהל כלפי מעלה ועוד סט גדול של יכולות. לדעתי.

כן למשרות של מפתחת SAP ואפילו COBOL
למה להשקיע בללמוד את אלה במקום ללמוד ארכיטקטורת תוכנה או ארכיטקטורת מערכת?
לא תעשי הסבה ל COBOL בגיל 40+ הרי...

עצתי- אל תמהרי לעזוב את המקום הנוכחי, להיפך, תשתמשי בו כדי להתקדם מקצועית כדי שתוכלי למצוא את העבודה הבאה שלך שתהיה טובה יותר ומה שרצית.

תודה לכל המגיבים

מה זה? תנסי להבין מה מושך אותך, סיכוי גבוה יותר שתצליחי למצוא עבודה במשהו שהיית שמחה לעבוד בו.
ניסיתי לחשוב ולחפש ולא הצלחתי למצוא :(

ממה שתיארת, הבעיה היא שלא פונים אליך. מזה אני מסיק שהבעיה נמצאת או בקו"ח, או בתחליף קו"ח (לינקדאין).
דוקא פונים אלי, למשרות Senior, אבל אני לא עוברת ראיונות. הייתי בהרבה ראיונות. לאחרונה הפסקתי לנסות כי כבר יודעת שאין סיכוי.

אף אחד לא יקח אותך למשרת junior. כנראה גם לא למשרת mid.
אומר את זה דווקא בקטע טוב, כי קורות החיים שלך מספרים סיפור אחר.
ואם יתרשמו ממך בראיון שאת לא senior* אז כנראה לא תתקבלי ל level נמוך יותר.

* סיניור זה לא רק ותק. זה בדיוק הדברים שאמרת- ידע גם ב design, התנהלות עצמאית בוגרת, פיתוח מורכב, עבודה בצוות, חניכה, לדעת לנהל כלפי מעלה ועוד סט גדול של יכולות. לדעתי.
זה נכון ומתאר מדויק את המצב. לפי הוותק הייתי אמורה להיות Senior אבל בגלל אופי העבודה שלי במשך השנים, ואולי גם בגלל האופי שלי..., אני לא באמת עונה להגדרת סניור.

למה להשקיע בללמוד את אלה במקום ללמוד ארכיטקטורת תוכנה או ארכיטקטורת מערכת?
לא תעשי הסבה ל COBOL בגיל 40+ הרי...
תכלס, למה לא? עייפתי כנראה קצת מההתפתחות המהירה של כל עולם הפיתוח, אולי להתמקצע במשהו סטאטי יותר יהיה לי טוב, רק לא מצליחה לעשות זאת בפועל, אף אחד לא מסתכל לכיווני מהתחומים האלו.

עצתי- אל תמהרי לעזוב את המקום הנוכחי, להיפך, תשתמשי בו כדי להתקדם מקצועית כדי שתוכלי למצוא את העבודה הבאה שלך שתהיה טובה יותר ומה שרצית.
כבר לא עובדת.. למעלה משנה, מה שמחריף את הבעיה.

תודה לכל המגיבים

אני לא עוברת ראיונות.
כי -
עייפתי כנראה קצת מההתפתחות המהירה של כל עולם הפיתוח
תמיד אחד הדברים הראשונים שאני מנסה לחפור בהם אצל מועמדים זה עד כמה נשאר להם דרייב להתעדכן וללמוד ולהשאר רלוונטיים.

הרבה מועמדים נופלים אצלי כי בצורה לא מודעת הם חולקים את השחיקה והרצון להעביר "עוד קצת זמן בתעשייה ".

לא יודע אם זה המצב אצלך בפועל, אבל מראיין מנוסה אמור לגלות את זה. בשלב הזה, מעסיק סביר, שמגייס למשרת סניור לא יקח את הסיכון של הבינוניות המובנית. שפות, טכנולוגיות, דיזיין - הכל אפשר ללמוד, אבל אם אין רצון - אי אפשר ללמוד כלום.

כי -

תמיד אחד הדברים הראשונים שאני מנסה לחפור בהם אצל מועמדים זה עד כמה נשאר להם דרייב להתעדכן וללמוד ולהשאר רלוונטיים.

הרבה מועמדים נופלים אצלי כי בצורה לא מודעת הם חולקים את השחיקה והרצון להעביר "עוד קצת זמן בתעשייה ".

לא יודע אם זה המצב אצלך בפועל, אבל מראיין מנוסה אמור לגלות את זה. בשלב הזה, מעסיק סביר, שמגייס למשרת סניור לא יקח את הסיכון של הבינוניות המובנית. שפות, טכנולוגיות, דיזיין - הכל אפשר ללמוד, אבל אם אין רצון - אי אפשר ללמוד כלום.
צודק 100%
אני מרגישה בעצמי שאין לי מספיק מוטיבציה, ולכן הפסקתי לשלוח קו"ח למשרות Senior ושולחת כרגע רק למשרות שמרגיש לי לפי התיאור שלהם שהם יותר בינוניות.

במקביל ממש מנסה להבין מה יהיה לי טוב, כי כן דרוש לי עניין ואתגר.
יש רעיונות?

דוקא פונים אלי, למשרות Senior, אבל אני לא עוברת ראיונות. הייתי בהרבה ראיונות. לאחרונה הפסקתי לנסות כי כבר יודעת שאין סיכוי.
אם הבנתי את מה שכתבת, אזי:
- משרות סניור את לא עוברת ראיונות טכניים (לאור העובדה שחסר לך ניסיון בחלקים מסויימים כמו דיזיין וכד')
- משרות ג'וניור את לא עוברת סינון קו"ח (לא מקבלת טלפונים).

מה שמשאיר את הפתרון:
א. למשרות סניור אין לך דרך להיכנס, כי את לא רוצה לנסות לדבר על דברים שאת לא מבינה בהם. (וחבל , לדעתי)
ב. למשרות ג'וניור את צריכה לערוך את הקו"ח, כדי שישקף ג'וניור. - כמו שכתבתי :
לפעמים כשרוצים לעשות משרה שהיא קטנה עליך, שווה לערוך את קו"ח בהתאם.

אם צריכה עזרה בכיף אעזור בפרטי.

בדיזיין את מתכוונת לsystem design או גם לdesign patterns?

אולי שווה לנסות ללמוד את החלק של הדיזיין שאת תמיד נופלת בו?

קיבלת חוות דעת חיצוניץ ממישהו מהתחום על הקו"ח שלך? על איך שאת מתראיינת?

זה משהו שרוב האנשים לא עושים וחבל לדעתי, מישהו מהתחום שגם מראיין מועמדים באופן קבוע יוכל לעזור למצוא את הנקודות עליהן את צריכה לעבוד.

אני רואה הרבה אנשים מוכשרים מהתחום שלי שקורות החיים פשוט לא טובים, וגם היכולת להסביר את עצמם בראיונות לא משהו.

ואולי את צריכה לעבוד על הדרייב שלך?
אני משוכנע שיש לך יכולות כי עבדת בזה הרבה שנים
ואני מבין שאין לך מוטיבציה
אולי משחיקה ואולי את רוצה שינוי ולא יודעת איך לבצע
מציע שתחשבי מחוץ לקופסא ואולי אם מישהו חיצוני
תמצאי מה עושה לך טוב ולשם תכווני

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
H זכינו במחיר למשתכן - מה הלאה? נדל"ן 4
K בצומת דרכים מקצועית תוהה לגבי מה הלאה התפתחות אישית 0
N קרן חירום- שאלות שהצטברו ומה הלאה צרכנות פיננסית 3
נ הרהורים לגבי ההתנהלות בשנים הקרובות, ואיך נכון לבנות הלאה יומני מסע אישיים 3
ל לזוג צעיר נמאס מהאוטובוסים. מה הלאה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 63
א לא יודעת מה הלאה בקריירה התפתחות אישית 41
C הבנק התנהג כמו בנק וגבה ממני ״עמלת ייצוא״ על הכנסות מאתר, מה יכול לעשות הלאה? אוף טופיק 25
A הלאה של ריבית הפריים ל3.5% - האם זה הזמן להחזיר את המינופי משכנתא נדל"ן 15
L מה הלאה? התפתחות אישית 9
S חשבון מט"ח דולרי על שמי בארץ: דיווח, עמלות, ומה הלאה? צרכנות פיננסית 18
ק גיל 40, מצב כלכלי חדש - מה הלאה? יומני מסע אישיים 32
Lag בניית הכנסות צדדיות כפרילנסר- בניית אתרים, עיצוב גרפי, e-commerce וכן הלאה התפתחות אישית 3
E פספסתי הזדמנות גדולה, לא יודע איך אני ממשיך הלאה אוף טופיק 73
הפרופסור סיימתי תואר ראשון ואין לי מושג מה הלאה התפתחות אישית 107
P הרהורים על ההווה ועל העתיד - ומה אני עושה הלאה מכאן. יומני מסע אישיים 165
W לאן ללכת הלאה? שוק ההון 32
I איך להמשיך הלאה שוק ההון 6
abby1994 רעיון לאפליקציה יש מה הלאה? התפתחות אישית 12
C מה אני עושה הלאה(עבודה/קריירה) ? אוף טופיק 49
ע הרבה מאחורינו - מה הלאה? שוק ההון 26
oz1987 קרן חיסכון פרטית - מה הלאה ? צרכנות פיננסית 1
B הגעתם לעצמאות כלכלית, מה הלאה? התפתחות אישית 12
G מימון רכישת אופציות בעת עזיבת סטארטאפ - התייעצות / חיפוש בנצ׳מרק צרכנות פיננסית 17
L חיפוש מדדים בבורסות האירופה והשקעה ביורו שוק ההון 2
S חיפוש קרן סל אירית חשופה לאירו שוק ההון 10
א חיפוש קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
S חיפוש חלופה ל SGOV שהעלתה לאחרונה דמי ניהול שוק ההון 11
N חיפוש אג"חים אמריקאים להשקעה שוק ההון 0
ה חיפוש באתר מאיה/פאנדר שוק ההון 1
H עצה לגבי חיפוש עבודה התפתחות אישית 14
N חיפוש מדד לפי מניות שוק ההון 6
א חיפוש משרות שלא דורשות תואר ראשון התפתחות אישית 2
F חיפוש ני"ע והבנת הרכב קרן נאמנות שוק ההון 8
deussex תהליך חיפוש דיירים וחתימה על חוזה - לבד או דרך סוכן נדל"ן + עו"ד נדל"ן 27
ptom חיפוש עבודה במשבר התפתחות אישית 29
ח חיפוש עבודה לאחר קבלה לעבודה אוף טופיק 9
Michel חיפוש עובדת סיעודית לאימי אוף טופיק 13
Y חיפוש בדוחות כספיים צרכנות פיננסית 1
Y חיפוש בדוחות כספיים אוף טופיק 1
O חיפוש עבודה חדשה כמפתח ג'וניור התפתחות אישית 13
S חיפוש משרה ראשונה בפיתוח תוכנה כאשר אין ניסיון רלוונטי התפתחות אישית 11
Tsachi01 חיפוש שם לערוץ יוטיוב מבלי להפר זכויות יוצרים אוף טופיק 1
F מאבק באנטישמיות - חיפוש עמותה אוף טופיק 2
N חיפוש ניירות מתאימים שוק ההון 9
Y מנוע חיפוש ETF או קרן מחקה? שוק ההון 7
benjamin דירה דרך הצבא vs חיפוש עצמי vs מחיר למשתכן בתכנית החדשה נדל"ן 17