אם כבר משתעשעים בעתידנות אז הכיוון שנראה לי מבטיח יותר הוא עריכת תיקונים קטנים במטען הגנטי שיהפכו את הגוף למותאם יותר לתזונה ולאורח החיים המודרני.
הזכרת לי
מאמר שקראתי אתמול באתר "הידען".
הוא מספר שם על תהליך הפיכת חלב הפרה לחלק מרכזי במזון האירופאי (ומשם לשאר העולם).
בתחילת הביות, לפני אלפי שנים ועד לפני כ-100שנים, היתרון בפרה (וגם בכבשה, נאקה ועז) הוא
שהיא אוכלת עשב שאינו ניתן לעיכול ע"י האדם והופכת ליצרנית של בשר, חלב, עור, צמר וחריש. אנשים שתו חלב ויצרו גבינות רק ממה שנשאר אחרי שהעגל/טלה/גדי גמר לינוק, כלומר זה היה מאכל עונתי (תחילת הקיץ).
כשההולנדים פיתחו את הזן הולשטיין, הם יצרו בסופו של דבר כדברי הכותב "
זנים שהם עטין עצום אליו מחוברת פרה".
כדי להפוך אותה למכונת חלב מצטיינת,
שינו את הרכב המזון שלה למזון "עשיר בעמילן, שומן וחלבון כלומר באבות המזון האנושי."
כלומר, אין לה כבר יתרון של הפיכת עשב לאוכל מזין בשבילנו אלא היא מתחרה על אותו מזון שלנו (בעיה ידועה לאקולוגים).
אז בוא ננסה לדמיין איך תיקונים גנטים באדם יביאו אותו להתאים לאורח חיים מודרני ואיך הוא ייראה. אצבעות עמידות להקלדה? גוף שמתאים לישיבה של שעות ארוכות? מוח בעל הרבה יותר קישוריות? או אולי מוח מנוון כי הבינה המלאכותית מייתרת את הבינה האנושית?
*איפה האקסלי כדי לתכנן לנו עולם חדש מופלא נוסף?