• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מה בדיוק אני צריכה?

• פותח הנושא פותח הנושא תפוזינה
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

תפוזינה

משתמש רגיל
דירוג
243
שלום, וברוכה הבאה לי (שלום גם אם יש מי שמזהה אותי, כי ממש לא חסכתי בפרטים)
קוראת בבלוג כמה שבועות. באופן אולי מפתיע, החסכנות של הסולידית לא מרשימה אותי כהוא זה - כך אני מתנהלת כבר שנים רבות (ואני בסך הכל בת 25, אז שנים רבות זה אומר מאז שהייתי צעירה מאוד). אכן בגיל 19 כבר התחלתי להשקיע בבורסה עצמאית סכום חמש-ספרתי שחסכתי..
אחר כך קנינו דירה אז מכרתי את כל ניירות הערך, ומאז אני לא מתעסקת בכסף. עד לשבועות האחרונים, שבהם בעקבות קריאת הבלוג אני חושבת כל היום על כסף :-)
עכשיו אנחנו משכירים ושוכרים (משכירים בסכום גבוה יותר מזה ששוכרים בו). אין משכנתא, יש שתי הלוואות: אחת מההורים שלי (נשאר להחזיר 60,000 ולא אכפת להם מתי אחזיר - מבחינתם שלא אחזיר בכלל. אני כן רוצה להחזיר, בזמני ובכספי הפנוי. בינתיים עשיתי הוראת קבע של 1000 ש"ח למשך 60 חודשים...), ואחת מבית השקעות שיש לי בו קופת גמל (נשאר להחזיר 40,000. אם אחזיר אותם עכשיו במכה, אחסוך בכך בסך הכל 700 ש"ח מביטול הריבית, שהייתה נמוכה מלכתחילה; כך שנראה לי שהשקעה של 40,000 ש"ח בצורה אחרת מלהחזיר את ההלוואה, תהיה יותר משתלמת).
דברים נוספים שקיימים או לא קיימים בחיים שלנו כרגע: אני מורה ויש לי קרן השתלמות של מורים (מורים פותחים קרן השתלמות בבנק הבינלאומי, ככה זה. לא יודעת בדיוק למה דווקא שם... אולי אתם יודעים? על כל פנים זו המציאות), וקרן פנסיה. מפרישים לי לשתיהן מדי חודש.
בעלי הוא שכיר שלא מפרישים לו אפילו פנסיה... אאוצ'. אנחנו יודעים שזה לא חוקי. מקווים שיום יבוא והכל יוחזר לנו בטוב, ושהיום הזה יהיה במהרה.
בנוסף יש לי קופת גמל (שנפתחה בשנת 1991...) ובה 111,000 ש"ח. אני אנסה בימים הקרובים לבדוק אם אני יכולה להעביר את זה לניהול עצמי (אני רואה שהקופה בהגדרה היא עד 50% מניות, אבל הצפי שלהם לשנת 2016 זה עד 25% מניות.. אם לא ניהול עצמי, לפחות הגדלת החשיפה למניות). אי אפשר להפקיד בה עוד כסף מלבד מה שכבר יש.
כמו כן יש לנו שני ילדים קטנים.
ועכשיו לענייננו:
אמורים להיכנס לנו בשבועות הקרובים לעו"ש יותר מ-50,000 ש"ח (60? 80? 100? מקווה שמחרתיים אדע סופסוף).
אני מבינה שאני אמורה לשאוף להשקיע את זה באפיק פטור ממס רווחי הון, כלומר קרן השתלמות. ושאני אמורה לשאוף להשקיע את זה במדדים.
מה שחסר לי הוא הקטע של קרן השתלמות.
יכולות להיות לאדם כמה קרנות השתלמות במקביל? (ואז בעצם לעקוף את העניין של מקסימום 18,000 בשנה בשביל להיות פטורים ממס רווחי הון?) או רק אחת בכל רגע נתון?
איך אני יודעת באיזה בית השקעות כדאי לי לפתוח את הקרן הזאת? קופת הגמל שלי היא באקסלנס נשואה כך שאולי אקבל הטבה כלשהי אם אפתח אצלם - אבל לפי מה שקראתי כאן, המינימום להפקדה בקרן השתלמות שם הוא הרבה יותר ממה שיש לי להפקיד?
או שגם את קופת הגמל אני יכולה להעביר לאן שארצה?.. איך הולכים הדברים האלה? לא מבינה במוצרים. רק בשבועות האחרונים התחלתי בכלל להתעניין...
יש עוד כל מיני פרטים... (נראה לי שהמציאות מחייבת שבעלי יהפוך להיות עצמאי כדי לדווח על הסכומים שהוא מתחיל להרוויח עכשיו שלא דרך תלוש משכורת. אז צריכים גם ייעוץ בענייני עצמאי ומס הכנסה - עד עכשיו לא שילמנו מס הכנסה כי אנחנו "עניים" מדי) אבל לא יודעת מה רלוונטי ומה לא.
מרגישה בעיקר שאני צריכה מישהו שמבין בכספים ובמסים ויסביר לי מה בדיוק אני צריכה לעשות כדי להפיק את המקסימום מהמינימום..
אודה לכל מה שיעשה לי סדר :)

יכולות להיות לאדם כמה קרנות השתלמות במקביל?
כן.
? (ואז בעצם לעקוף את העניין של מקסימום 18,000 בשנה בשביל להיות פטורים ממס רווחי הון?)
בלתי אפשרי.
איך אני יודעת באיזה בית השקעות כדאי לי לפתוח את הקרן הזאת?
אם זה IRA זה אז בזה שנותן לך את התנאים הטובים ביותר, אותו תשובה אם זה עוקב מדד (בהנחה שזה אותו מדד).
או שגם את קופת הגמל אני יכולה להעביר לאן שארצה?
יכולה.

אני מבינה שאני אמורה לשאוף להשקיע את זה באפיק פטור ממס רווחי הון, כלומר קרן השתלמות.
לא בהכרח.
את צריכה להחליט אם דמי הניהול של קרן ההשתלמות והריבית דריבית עליהם עד למועד פידיון הקרן בעתיד הלא ידוע נמוכים יותר מהחיסכון במס.
אין כאן תשובה חד משמעית כי הכל תלוי בהתנהלות שלך ואיך את מתכננת לחלק את הנכסים שלך.

שאני אמורה לשאוף להשקיע את זה במדדים.
זה גם לא בהכרח ותלוי במטרות שלך.
אני אישית משקיע 100% מהחסכונות השוטפים שלי במניות שמגדילות את הדיבידנד בכל שנה ואני עושה זאת במסגרת חשבון ממוסה.

יכולות להיות לאדם כמה קרנות השתלמות במקביל?
כן - אבל רק לאחת ניתן להפקיד כספים בכל רגע נתון וברגע שהפקדת לאחרת את לא יכולה לחזור ולהפקיד לקרנות הישנות לעולם.

ואז בעצם לעקוף את העניין של מקסימום 18,000 בשנה בשביל להיות פטורים ממס רווחי הון?
זה לא קשור - המגבלה על ה-18 אלף היא מגבלה על ההפקדות לכל קרנות ההשתלמות שיש לך ואת יכולה להפקיד גם מעבר לכך (אם מנהל הקרן מסכים) אבל היתר לא תהנה מהפטור של מס רווחי הון אלא מדחייה שלו בלבד.

איך אני יודעת באיזה בית השקעות כדאי לי לפתוח את הקרן הזאת?
זה יותר תלוי במודל ההשקעה שאת מחפשת.
לכל בית השקעות יש קרנות שמנוהלות לפי מודלים שונים.

אם את רוצה לפתוח קרן IRA אז הכל תלוי אך ורק בעלויות השוטפות שיגבו ממך (דמי ניהול, עמלות המרת מט"ח, עלות מערכת ועמלות פעולות מסחר).

גם את קופת הגמל אני יכולה להעביר לאן שארצה?
כן וגם כאן מה שחשוב זה המודל שלפיו מושקעים הכספים.

אם בן זוגך עובד גם כעצמאי כדאי לו לפתוח קרן השתלמות לעצמאיים, והוא יכול להפקיד שם כספים שיהיו פטורים ממס.
הסכום המקסימלי שהוא יכול להפקיד פטור ממס תלוי בגובה ההכנסות שלו באותה שנה.
אין חובה להפקיד מדי חודש, אם אתם יודעים מראש כמה כסף הוא צפוי להרוויח אפשר להפקיד בפעם אחת.
בכל מקרה כדאי לעשות הכל בתיאום עם רו"ח.

עבור שכירים, לקרן השתלמות ניתן להפקיד מתלוש השכר בלבד. אין לך אפשרות להפקיד את הסכום החד פעמי בקרן השתלמות.

אני חושבת שכיום גם שכירים יכולים לפתוח קרן השתלמות כעצמאים, לא ככה?

בכל מקרה, תודה לעונים!

מאיזה סכומים בערך בד"כ אפשר לפתוח תיק השקעות בבית השקעות?

אבל מה האופציה האחרת? כלומר, אילו היו לך עכשיו רק 20,000 ש"ח פנויים (אני יודעת שבשביל הגולשים בפורום הזה זה רחוק מהמציאות.. :) אבל נגיד), עדיין עדיף להשקיע אותם בחשבון בבית השקעות מאשר לעשות אתם כל דבר אחר, נכון?

אבל מה האופציה האחרת? כלומר, אילו היו לך עכשיו רק 20,000 ש"ח פנויים (אני יודעת שבשביל הגולשים בפורום הזה זה רחוק מהמציאות.. :) אבל נגיד), עדיין עדיף להשקיע אותם בחשבון בבית השקעות מאשר לעשות אתם כל דבר אחר, נכון?
לא בהכרח, זה תלוי בכמה גורמים:
1. מה מטרת ההשקעה?
2. מהו גילך?
3. עד כמה את אוהבת סיכון = כמה מהקרן את מוכנה להפסיד?
4. מהו טווח ההשקעה?
5. האם את מוסיפה כסף לחיסכון?
6. מהי השכלתך ועבודתך?

לענות (בשמחה) או שאלו רק נקודות למחשבה בשבילי? D:

מטרת ההשקעה - להרוויח כמה שיותר כסף... :) אני מודה שאף פעם לא הבנתי את הסעיף הזה בשאלות באתר הזה.
גילי - 25, נשואה+2
סיכון - לא שסיכון הוא "אהבה" שלי, אבל אני מבינה שמניות זה הדבר הנכון לעשות. מלבד הכסף הזה יש לי קופת גמל שאני שואפת להעביר ל-IRA ואז אצטרך להשקיע גם אותה בדרך הנכונה, תהא אשר תהא
טווח ההשקעה לא ידוע - כיוון שזה כסף קטן יחסית, אני לא צופה שאצטרך אותו בפתאומיות מחד, ומאידך - הוא לא ישמש בסיס למשהו גדול יותר.. הדבר היחיד שהגיוני זה שאצרף אותו לסכום אחר, או שאצרף סכום אחר אליו. עכשיו כבר בלבלתי את עצמי - בעצם, אם אכניס את ה-30-20 אלף האלה לקרנות השתלמות שלי ושל בעלי (אם אני יכולה.. עדיין לא הבנתי.. כי שנינו שכירים ולא עצמאים) זה בעצם סוגר לי את הפינה בצורה הכי טובה, לא? (בלבלתי את עצמי במובן שאני פתאום לא מצליחה להיזכר למה התחלתי לחשוב על חשבון בבית השקעות במקום על קרן השתלמות, והרי זה מה ששאלתי עליו לפני כן)
האם אני מוסיפה כסף לחיסכון - בע"ה כן, אלפים ספורים בכל חודש
השכלתי - תואר ראשון ותעודת הוראה, עובדת כמורה וכעורכת לשונית (אם יש כאן מישהו שמכיר אותי ועדיין לא זיהה - עכשיו הוא מזהה). לי ולבעלי עבודות קבועות.

רוויח כמה שיותר כסף... :) אני מודה שאף פעם לא הבנתי את הסעיף הזה בשאלות באתר הזה.
זה ברור, זו המטרה של כולם, השאלה היא מה מטרת הכסף.
אבל אני מבינה שמניות זה הדבר הנכון לעשות.
הבנת לא נכון כנראה. אחוז חשיפה כזה או אחר למניות יכול להיות הדבר הנכון לעשות.
ה יש לי קופת גמל שאני שואפת להעביר ל-IRA ואז אצטרך להשקיע גם אותה בדרך הנכונה, תהא אשר תהא
בלתי אפשרי נכון להיום, רק אם קופת הגמל נזילה זה אפשרי והיא תהיה נזילה כשאת תהיה בת 60+
אם אכניס את ה-30-20 אלף האלה לקרנות השתלמות שלי ושל בעלי
בלתי אפשרי.
האם יש דירה בבעלותכם? אם כן יש עליה משכנתא?
ולא ענית על:
מה מהקרן את מוכנה להפסיד?

זה ברור, זו המטרה של כולם, השאלה היא מה מטרת הכסף.
ובכן, אני מודה שעד היום אני ממשיכה לחשוב שמטרת הכסף שלי היא לעשות עוד כסף. בשלב כלשהו כנראה נרצה שחלק מהכסף יממן דברים כמו לימודים גבוהים לילדים וחתונה לילדים, אבל זה עוד הרבה הרבה שנים (הגדול בן 4 - מחר!). אולי יותר נכון להגיד שהמטרה שלי מאז ומעולם עם כסף היא להשיג ביטחון כלכלי. אנחנו אוהבים לעבוד ולא מתכוונים לפרוש מהעבודות שלנו, אבל אני מאוד מתחברת לקטע של לדעת שאני לא תלויה בעבודה. ובאמת אף פעם לא הרגשתי שאני תלויה בעבודה, רק בשנה וחצי האחרונות לראשונה בחיי יש לי עבודה קבועה. כיוון שהמינימליזם הוא באמת נר לרגלינו (ולחשוב שרק לפני שבועיים התחלתי לקרוא את הסולידית... כל חיי הייתי סולידית בלי לדעת שככה קוראים לזה ;)), אנחנו מכלכלים את עצמנו יפה בשוטף. טוב, לא יודעת מה ניסיתי לומר בזה. בקיצור, המטרה היא לדעת שיש לי כסף, זה נותן הרגשה טובה (של ביטחון). אנחנו עוד לא חושבים עשרות שנים קדימה, אבל אנחנו לא מבזבזים כסף אף פעם, אז כל עוד לא נשתמש בכסף - הוא יישאר.
הבנת לא נכון כנראה. אחוז חשיפה כזה או אחר למניות יכול להיות הדבר הנכון לעשות.
התכוונתי, חשיפה גבוהה למניות.
בלתי אפשרי נכון להיום, רק אם קופת הגמל נזילה זה אפשרי והיא תהיה נזילה כשאת תהיה בת 60+
קופת הגמל נזילה כבר (נפתחה לפני 25 שנים).
האם יש דירה בבעלותכם? אם כן יש עליה משכנתא?
יש דירה בבעלותנו (שווה כ-600,000 אני מניחה; היא מושכרת), לא לקחנו משכנתא.
כמה מהקרן את מוכנה להפסיד
איך עונים על זה? לטווח רחוק אני מצפה לא להפסיד... אבל מבינה שבטווח הקרוב ייתכנו הפסדים. בעברי השקעה אקטיבית שבה הרווחתי בחלק מהמניות הרבה, אבל הפסדתי באחרות, וכיוון שידעתי שבקרוב אצטרך את הכסף לדירה מכרתי בהפסד, ובסופו של דבר בתחשיב הכללי לא הרווחתי הרבה. מקווה שבהשקעה פסיבית זה יהיה עם ירידות לפעמים אבל בסה"כ עלייה - זה העניין, לא? או שהבנתי לא נכון את כל הבלוג D:

אני מוסיפה: מבחינתי לשכוח מהכסף (במובן של לשכוח מהנזילות שלו, לא לשכוח מההתעסקות בו - אם כי גם זה נחמד) עכשיו לכמה שנים טובות, לא צריכה דיבידנדים (אם כי אין לי התנגדות עקרונית כמובן... אבל לא בונה על זה). מבחינתי זה כסף "מיותר" ש"נפל עליי" ואני צריכה למצוא איפה להשקיע אותו כך שיכניס הכי הרבה כסף, וניפגש בעוד שנים.
מאותה סיבה, אני מתקנת את התשובה האחרונה שלי: לא יקרה שום אסון גם אם אפסיד את כל הכסף.

@תפוזינה רק שאלה בשבילך לחשוב עליה: האם יש לך כרית ביטחון מספיקה למקרי חירום? (פיטורין, מחלה לא עלינו, צורך בטיפול שיניים דחוף ויקר, חופשת לידה ארוכה בעתיד, וכולי). כי אם הבנתי נכון, את מתכננת להשאיר מעט מאד כסף בעו"ש ואת השאר את רוצה להשקיע. אם תשקיעי את כל הסכום לטווח ארוך (כלומר, בהשקעה שעלולה להיות תנודתית), עלול לקרות מצב שתצטרכי את הכסף למצב חירום בדיוק כשהוא שווה מעט מאד. בדרך כלל ממליצים להשאיר סכום זמין שמספיק לשישה חודשי מחיה שלא מושקע בהשקעות תנודתיות. אני חושבת שכשיש שני בני זוג עובדים הסיכוי ששניהם לא יוכלו לעבוד במשך שישה חודשים הוא קטן, מצד שני כשיש ילדים יש הרבה יותר מקרי חירום שעלולים לקרות.

בעלי הוא שכיר שלא מפרישים לו אפילו פנסיה... אאוצ'. אנחנו יודעים שזה לא חוקי. מקווים שיום יבוא והכל יוחזר לנו בטוב, ושהיום הזה יהיה במהרה.
אהלן, רק השנקל שלי בסיפור הזה: קודם כל, כמו שאמרת, לא חוקי בעליל!
דבר שני, לשבת ולחכות שמישהו יואיל בטובו להפקיד פנסיה רטרואקטיבית כולל ריבית, יכול להצטייר רע בבואכם בעתיד (כמובן אם תרצו) לתבוע את אותם מעבידים על חוסר הפקדה לפנסיה.
בית משפט ישאל, ובצדק, למה לא פעלתם מבעוד מועד ברגע שהבנתם שזה המקרה להפקדות מצד המעבידים.
אני יודעת בפנסיה בגיל 25 נראה רחוק, אבל זה הכסף שמגיע לכם ולמשפחה שלכם.
חוץ מזה, ממה שכתבת, נראה שאת לחלוטין בעניינים.
ברוכה הבאה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מטרת ההשקעה - להרוויח כמה שיותר כסף... :) אני מודה שאף פעם לא הבנתי את הסעיף הזה בשאלות באתר הזה.
להרוויח כסף זו אינה מטרה כי כסף בפני עצמו הוא אמצעי למטרה.
דוגמאות למטרות:
* להרוויח מספיק בשביל לקבל תיק השקעות שמאפשר לפרוש
* להרוויח מספיק בשביל לרכוש דירה נוספת.
* להרוויח מספיק בשביל טיול לחו"ל
* להרוויח מספיק בשביל שיהיה לי בדיוק 10 מיליון שח בבנק

אם אכניס את ה-30-20 אלף האלה לקרנות השתלמות שלי ושל בעלי (אם אני יכולה.. עדיין לא הבנתי.. כי שנינו שכירים ולא עצמאים) זה בעצם סוגר לי את הפינה בצורה הכי טובה, לא?
למיטב ידיעתי הגופים המנהלים לא מאפשרים להפקיד עצמאית לקרן השתלמות של שכירים ואם את לא עצמאית אז את לא יכולה לפתוח קרן השתלמות במעמד עצמאי.
בכל אופן זה לא בהכרח תמיד משתלם.
אל תסתנוורי מההבטחה לקבל פתור ממס רווחי הון כי היא מגיע במקביל לתשלום דמי ניהול שאת לא צריכה לשלם במקרים אחרים.
רק אחרי שתחליטי מה סגנון ההשקעה שלך תוכלי לשערך כמה חבות מס תהיה לך ולפי זה לדעת אם חבות המס תהיה יותר גבוהה או יותר נמוכה מדמי הניהול (שנגבים מכל התיק ולא רק מרווחים ממומשים).

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
הלמד מכל אדם צעיר שלא בדיוק מבין משהו ..... צריך את עזרת הגדולים בנוגע לחיסכון באקסלנס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
E אם אני קונה מחקה מדד - 1159250 בבנק או בבית השקעות זה אותה תשואה בדיוק או שיש סטיות? שוק ההון 4
ק להוציא את הכסף לחו״ל - מה זה אומר בדיוק? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 602
Level איך מחשבים בדיוק את המדד באגח ממשלתי צמוד/קונצרני ? שוק ההון 28
arvin איך בדיוק עובד הפטור ממס בקרן השתלמות, במיוחד בקרן IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
פ האם הישראלים "אנשים חמים" לדעתכם? או שזה בדיוק ההפך? אוף טופיק 13
ד מה ההבדל בדיוק בין -נדל"ן קרן ריסק,קרנות חוב וקרן נד"לן.מה ההבדל בין שלושתם?מה כול אחד מהם בדיוקוכן איפה בכלל משקיעים בהם-באתר הבנק שלי למשל?? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
yossik השוק ב-16 במרץ 2020 ושנה בדיוק לאחר מכן. דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 40
R "שלא אפספס את העליות" - מה זה בדיוק אומר? שוק ההון 2
M למה הכרזה על 'מצב חירום' עשתה בדיוק את ההפך מהמצופה? שוק ההון 33
unrealx איך הקרנות של בלאקרוק נסחרות בדיוק? שוק ההון 28
V שאלה: מה קורה בדיוק לאחר שאני מתחיל לעקוב אחרי משתמש מסוים? אוף טופיק 5
O שמנייה עולה ב-10 אחוז, זה 10 אחוז ממה בדיוק ? שוק ההון 15
unrealx איך בדיוק הריבית משתקפת בקרן סל שוק ההון 1
דניאלה מק"מ איך בדיוק קונים? שוק ההון 29
אריאלT שאלות - מזה בדיוק עלות ממוצעת נונימנלית? שוק ההון 3
V איך עובד בדיוק המעבר מקרן השתלמות רגילה ל-IRA ? שוק ההון 1
מ הוסיפו את התרופה שלי לסל הבריאות ועכשיו אני צריכה לשלם עליה צרכנות פיננסית 19
ר תיק השקעות, צריכה עזרה שוק ההון 15
א יש פה וועדי בתים? קיבלתי עם חשבון המים "צריכה משותפת-חריגה" אוף טופיק 6
O אחוז החזר הלוואות (מינוף, לא צריכה) מסך ההכנסות שוק ההון 4
L אני צריכה לשלוח סריקה דרכון שלי למישהו איך אני מוודא שהוא לא ישתמש איתה אחר כך? אוף טופיק 7
N המלצות על רכישת מוצרי צריכה בסיסיים באמזון מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 93
Myrath עלות סל צריכה חודשי - בסיסי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 19
C לכמה תשלומים אתם מחלקים מוצרי צריכה? צרכנות פיננסית 27
Osterreicher בית, צריכה או השקעה? נדל"ן 19
ביולוג ירושלמי ההשכלה הגבוהה צריכה לעבוד דיאטה. מאמר שמסביר את האמת מאחורי הנתונים. אוף טופיק 110
פשפש יש לי כסף במיטב דש. אני צריכה לדאוג? שוק ההון 7
L צריכה תמיכה מנטלית וגם פונקציונלית... יומני מסע אישיים 47

נושאים דומים

Back
למעלה