• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

מה אתם קונים כאשר אתם משקיעים בS&P 500? מה החלופות?

אבל מדד סנופי מעולם לא היה כלל השוק ולכן לא ברור למה מלכתחילה להשקיע בו אם רוצים פיזור גדול יותר.
לי באופן אישי הפיזור הזה מספק. אם לך לא - אתה לא חדש בפורום ובטח מכיר את מייק :)
אכן, אבל רציתי להרחיב על הצעות לחלופה לסנופי שמפצות על חסרונותיו, בין היתר בתחום הפיזור.
ולכן השרשור הזה.

הטענה הבסיסית שלי היא שמי שקנה קרן מחקה בשקלים על הסנופי לא הפסיד/הרוויח יותר ממי שקנה קרן מחקה בדולרים וקיבל בדיוק את תשואת המדד (בדולרים). ולכן אין שום חשיפה למטבע למי שקונה קרן בשקלים ומוכר אותה בשקלים.
אין טענה שאומרת שהחשיפה למטבע נובעת מזה שקנית בשקלים ומכרת בשקלים. אבל אם היו לך שקלים, המרת אותם לדולרים, קנית SPY וקיבלת בדיוק את תשואת המדד (בדולרים). עכשיו מכרת והמרת את הדולרים חזרה לשקלים ופתאום יש לך 10% יותר מתשואת המדד (בשקלים). עכשיו ברור לשנינו שה10% האלה הם בדיוק הפרשי השער שקל-דולר. הרי יכול להיות שהפרש השער שקל-יורו בכלל היה 4%. לרווח השקלי הזה (או במקרה אחר הפסד) נהוג לקרוא בטרמינולוגיה המקובלת בעולם "חשיפה למט"ח" . עכשיו אני מסכים איתך כפי שכתבת על המשכנתא שאם אין לי שום עניין בשקלים אז "החשיפה" הזאת לא באמת קיימת, אבל אם יש לי בכל זאת משכנתא, או קניתי דירה בתשלומים ופתאום יש לי 10% יותר שקלים אז הרווח הזה מועיל לי מאוד, וכנ"ל אם אני צריך לשלם חשבון חשמל, או לעשות קניות בסופר או למלא דלק. אז נכון שהפרשי השער האלה מצטמצמים בדרך כלל שמתרגמים אותם לכוח קניה, כי דולר גבוה אומר עליית מחירים וכו' (ולכן גם "הקרן המנוטרלת" מסוכנת הרבה יותר), אבל אי אפשר לטעון לקורלציה מלאה ולראיה כשהשקל התחזק מחירי הדירות עלו וכעת כשהוא נחלש הם דווקא יורדים.

אין טענה שאומרת שהחשיפה למטבע נובעת מזה שקנית בשקלים ומכרת בשקלים. אבל אם היו לך שקלים, המרת אותם לדולרים, קנית SPY וקיבלת בדיוק את תשואת המדד (בדולרים). עכשיו מכרת והמרת את הדולרים חזרה לשקלים ופתאום יש לך 10% יותר מתשואת המדד (בשקלים). עכשיו ברור לשנינו שה10% האלה הם בדיוק הפרשי השער שקל-דולר. הרי יכול להיות שהפרש השער שקל-יורו בכלל היה 4%. לרווח השקלי הזה (או במקרה אחר הפסד) נהוג לקרוא בטרמינולוגיה המקובלת בעולם "חשיפה למט"ח" . עכשיו אני מסכים איתך כפי שכתבת על המשכנתא שאם אין לי שום עניין בשקלים אז "החשיפה" הזאת לא באמת קיימת, אבל אם יש לי בכל זאת משכנתא, או קניתי דירה בתשלומים ופתאום יש לי 10% יותר שקלים אז הרווח הזה מועיל לי מאוד, וכנ"ל אם אני צריך לשלם חשבון חשמל, או לעשות קניות בסופר או למלא דלק. אז נכון שהפרשי השער האלה מצטמצמים בדרך כלל שמתרגמים אותם לכוח קניה, כי דולר גבוה אומר עליית מחירים וכו' (ולכן גם "הקרן המנוטרלת" מסוכנת הרבה יותר), אבל אי אפשר לטעון לקורלציה מלאה ולראיה כשהשקל התחזק מחירי הדירות עלו וכעת כשהוא נחלש הם דווקא יורדים.
אין חולק שכל מי שקנה בתחילת השנה יחידה של סנופי של 100$ ב350 שח ועכשיו כשהוא מוכר את סנופי שהתווסף לו 10% מהעלייה שסנופי עלה מתחילת השנה, שזה אומר שעכשיו יהיה לו 110$ ובנוסף לעלייה במדד ברגע שהוא ימיר את הדולר בשקל הוא יצא עם 423 שח כי התווסף לו עוד 10% שהשקל נחלש בייחס לדולר. (לא דייקתי בתשואה המדויקת כי זה רק לצורך הדוגמא)
עד כאן זה מציאות פשוטה, ועל מציאות כידוע אין סיבה להתווכח.

אבל השאלה הגדולה היא, למה יצא לו כל כך הרבה שקלים? והתשובה הפשוטה היא, בגלל שהשקל נחלש.
ובמטבעות יש מעלה גדולה בייחס למניות, "שבטווח הקצר" המטבע יכול להיחלש ב10% ויחד עם זה כוח הקנייה שלי כמעט ולא יפגע... ולכן כל אדם יעדיף שרגע לפני שהוא ממיר את הדולר לשקל, שהשקל ייחלש כי בטווח הקצר הוא רק ירוויח מזה...

אבל כידוע השקעות זה לטווח ארוך, ובטווח הארוך התחזקות של השקל או החלשות השקל, זה יגרום גם לשינויים במחירים...
ויחד עם זה זה נכון שיכול להיות שאם נגדר לשקל והשקל התחזק אז נרוויח שבסך הכולל יהיה לנו יותר כסף, כי חוץ מתשואת המדד, נרוויח גם מהתחזקות השקל, אבל הבעיה בזה שזה הימור קלאסי (ולא השקעה) עם מחיר מאוד יקר... כי עלות הגידור לשנה זה בערך 1% כל שנה...

גוגל: הסולידית לייק

סתם :lol: נו בחייאת חפש ACWI הכל זמין
זאת הקרן הכלל עולמית של בלקרוק ?, גם היא מחזיקה יותר מידי בארה"ב ובסנופי, באופן לא מקרי החברות ש% ההחזקה שלה גבוה חופפות לאלו של הסנופי.

זאת הקרן הכלל עולמית של בלקרוק ?, גם היא מחזיקה יותר מידי בארה"ב ובסנופי, באופן לא מקרי החברות ש% ההחזקה שלה גבוה חופפות לאלו של הסנופי.
מה זה יותר מדי? לפי שווי שוק עם פיזור עולמי
צריך יותר מזה?

זה לא פיזור עולמי זה סנופי +מניות אמריקאיות בתיבול של פחות מ40% משאר העולם בעיקר המפותח

בעלת הבית פונה לקהל גדול של משקיעים חובבים וצריכה להשתמש במונחים המקובלים של הבורסה ורשות ני"ע. קרנות שהתשואה שלהן בשקלים מושפעת משער הדולר/שקל נקראות חשופות מט"ח.
לא.
בעלת הבית טוענת שם שיש היגיון מסויים לנטרול מט"ח

וכל הנימוקים שקראתי פה (לפחות כמה פעמים)
הסבירו שאין שום היגיון בנטרול מט"ח
ואפילו אם זה היה בחינם
לא היה בזה היגיון

כ41% מכלל החברות שם נסחרות הארה"ב השאר מפוזר.
ה8 בעלות המשקל הכי גדול כמובן נסחרות בארה"ב ובסקטור הטכנולוגי מהוות מעל ל18% מהמדד.
כמו שאמרו כאן רבים לפני, פשוט צריך להבין במה משקיעים, לא חייב להבין על ביט וביט אבל את הרעיון הכללי וזאת רק בשביל לא להיות מופתעים בנפילות.
**חישובים גסים
iShares MSCI World ETF

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
H בכמה אתם קונים קילו פירות וירקות צרכנות פיננסית 10
M מאיפה אתם קונים ביטקוין ולמה? השקעות אלטרנטיביות 1
4 לבעלי הכלבים בינינו- איפה אתם קונים אוכל לכלב? אוף טופיק 1
ה באילו אתרים אתם קונים ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 2
D באיזה פקודה אתם קונים את הETFים שלכם שוק ההון 80
ה איפה אתם משאילים/קונים ספרים אלקטרוניים? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 13
Will Smith כל כמה זמן אתם קונים סמארטפון חדש? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 77
amikal איפה אתם קונים ירקות הכי בזול? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 58
Y איפה אתם קונים מוצרים יד שנייה אוף טופיק 4
משה איפה אתם קונים תרופות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 13
aziz איך אתם קונים צעצועי ילדים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
ה איך אתם קונים ספרי יד שנייה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 45
M כמה נפשות אתם, וכמה כסף בממוצע אתם מוציאים בשנה על חופשות בארץ ובחו"ל? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 28
ה מחפש להשקיע בדירות יד 2 בצפון אנגליה, איך אתם יכולים לקדם אותי? פוסטים מאיכות נמוכה 0
ב איך אתם עוקבים אחרי התיק שלכם? שוק ההון 17
O הריבית על אגרות חוב לטווח ארוך נושקות ל-5% בוול-סטריט. מהו הגבול בו אתם מתחילים לצאת משוק המניות? שוק ההון 93
S איך אתם משקיעים באג״ח בתקופה הנוכחית שוק ההון 1
ל כמה צדקה אתם נותנים בחודש פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 134
S איך אתם ממקסמים חיסכון עם מועדוני צרכנות וקופונים צרכנות פיננסית 10
TheOneTech כל כמה זמו אתם שולחים קריאות מונה לספקית גז שלכם? פוסטים מאיכות נמוכה 0
C אילו נותני שירותים אתם מחזיקים שרצים אתכם במסע לחופש פיננסי ולאחר מכן? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
N איך אתם עוקבים אחר ההשקעות שלכם ב-2023? שוק ההון 15
T איך אתם מחכים לרכישת דירה באזור שהגדרתם? נדל"ן 23
N באיזה אפיק סולידי אתם משתמשים בימים אלו? שוק ההון 17
לב מישקין עבודה משרדית - איך אתם שורדים את זה? אוף טופיק 53
deussex האם אתם עושים חוזה השכרה דרך עורך דין ? מרגיש מבולבל, אשמח לתובנות נדל"ן 28
א סיכון מס בקרן השתלמות או שילוש של דמי הניהול - מה אתם הייתם עושים? שוק ההון 9
ב לחיות על הקצה או ללכת על בטוח - מה אתם הייתם עושים? נדל"ן 14
fizban קרן השתלמות IRA - עם איזה בנק אתם עובדים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
S ניתוח טכני - איך אתם עושים? פוסטים מאיכות נמוכה 9
A ברוקר ישראלי - דרך איפה אתם ממליצים להשקיע? פוסטים מאיכות נמוכה 1
L אתם מבינים כמה מס נגבה בשנה מסויימת על דיבידנדים וריבית וב-IB? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
ב עם כמה כסף אתם פרשתם? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 17
Y איך אתם מחשבים תשואה נדל"ן 6
H איך אתם מתכננים לראות את המונדיאל? פוסטים מאיכות נמוכה 4
deussex עד כמה אתם סומכים להפקיד את כל הכסף בבית השקעות ישראלי ? שוק ההון 81
ס מה אתם הייתם עושים ? דחיית תואר בשנה למען מקום טוב יותר אוף טופיק 13
Shnizelia באיזה תיק גב אתם משתמשים? פוסטים מאיכות נמוכה 12
C איך אתם מתמחרים את שווי הנכס שלכם בתוך הפרוטפוליו השקעות? נדל"ן 11
ה איך אתם עושים את זה ? יומני מסע אישיים 40
R איך אתם מנהלים את הדירה המחולקת? נדל"ן 3
Y כמה אתם משלמים חשבון גז? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 51
כנשר ניהול חשבונות - כיצד אתם מקבלים חשבונות לתשלום? צרכנות פיננסית 25
ט אילו בטוחות אתם מבקשים מהשוכרים? נדל"ן 36
lavi מרגע זה אתם עם כסף - ביטוח דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 30
deussex האם אתם עושים משהו ספציפי בעקבות האינפלציה, והמצב בשווקים ? פוסטים מאיכות נמוכה 39
P האם אתם שמחים בחלקכם? ( מבחינה חומרית) מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 66
M אז איך אתם עם הוצאות החגים פורים ופסח? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 20
צ איך אתם מכבים את המוח פוסטים מאיכות נמוכה 40
deussex האם אתם עושים פעילויות מנע בעקבות המלמחמה באוקראינה בתיק/קופות גמל ? שוק ההון 25

נושאים דומים

Back
למעלה