• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מה אתם הייתם עושים? קריירה ושונות

• פותח הנושא פותח הנושא עידו ג
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
בשולי הדברים, למה אתה חושב שלחזור לאקדמיה יפתור לך את כל הבעיות? למה לא באמת לנסות להיכנס לשגרה של ספורט ובריאות נפשית לכמה חודשים ואז לנסות שוב ללכת לעבודה?
כמו שכתב מישהו, התכנון של 5 שנים קדימה כל פעם פשוט לא עובד. לאף אחד. בשביל מה הלמידה עכשיו לפסיכומטרי היא הגיונית אם עוד לא התאזנת?

גרם לי לשקול הכול מחדש ולהבין שאני חייב להשקיע זמן בעצמי ובשיקום הפיזי שלי ולא רק בנפשי.
אם אתה פורט את זה ל-24 שעות היממה, איך זה אמור לבוא לידי ביטוי? הרי לא תתאמן 16 שעות ביום חס וחלילה.
דווקא תוך כדי עבודה יציבה אפשר לתכנן שעה לפני ושעה אחרי את האימון שלך. בלי עבודה - אתה לא חושש מיותר מדי שעות מתות?

התחלתי ואמשיך לעשות הליכות (משתדל לעשות שתי הליכות משמעותיות ביום). שוקל להצטרף לבריכה כלשהי, שחייה בריאה למצבי
בדיוק. אפילו יותר מאשר שתי הליכות. כשאתה בחוץ, בשמש, רואה עצים, פרחים ואנשים, זה עושה פלאים להרגשה הנפשית. תעשה לך סדר יום קבוע לקום מוקדם ולצאת להליכה ארוכה.
מבחינת שתיה, רק מים, תה, קפה. לא ממותק. שתיה ממותקת זה ממש אסון, הספיגה של הסוכר לדם היא מהירה, האינסולין עולה, והשומן מצטבר.
בלי "פינוקים" פחממות ריקות, בלי לחם ודברי מאפה, וכמובן בלי חטיפים עמוסי סוכר, שומן ומלח. בלי תחליפי סוכר.

אם אתה פורט את זה ל-24 שעות היממה, איך זה אמור לבוא לידי ביטוי? הרי לא תתאמן 16 שעות ביום חס וחלילה.
דווקא תוך כדי עבודה יציבה אפשר לתכנן שעה לפני ושעה אחרי את האימון שלך. בלי עבודה - אתה לא חושש מיותר מדי שעות מתות?
לשאלתך - לא. לא חושש.
יש לי קשיי הסתגלות די גדולים, אז קודם כל לעשות כלים, לדאוג לניקיון הבית, להצליח באמת לגור לבד לתקופה ארוכה (הכל יחסי, כמה חודשים תהיה הצלחה בתור התחלה).
כל מטלה הכי קטנה סוחטת אותי רגשית, אנרגטית ופיזית.
היה מאוד קשה תוך כדי העבודה לעשות את זה, ובטח שלא היה לי סיכוי לשלב הליכות, ספורט וכד' (מעבר להליכה הלוך חזור לעבודה).
לעבודה הייתי יוצא ב8:25~ וחוזר ב18:05~. יורד עם הכלב, חוזר ב18:35~. סחוט, גמור. אוכל ומסיים ב(נגיד) 19:10. איני עושה עוד משהו ביום כזה, אולי קצת בפורום, קצת קריאה, וזהו. מטלות הבית נזנחות, הכלים נערמים ואין לדבר על ספורט או להכיר אנשים ואת הסביבה.

אולי, אולי שווה לחפש עבודה חלקית מאוד. למשל 4-6 שעות ביום. אך מכיוון ואיני יודע מה צופן לי העתיד (למשל האם אתחיל תואר/מכינה בעוד כמה חודשים או אחכה לאוקטובר 27), אני לא חושב שזה נכון עבורי למצוא עבודה כעת. אך אחד לא ירצה אותי לתקופה כה קצרה, ואיני מתכוון לשקר למעסיקים לגבי התקופה בה ארצה לעבוד.

ממלא את השעות בלמידה חינמית לפסיכומטרי בינתיים, כך שאולי אוכל להירשם לתואר כבר השנה (התוצאות עלולות להגיע מאוחר מדי להרשמה).
אולי ארשם למבחן בספטמבר, אולי לא. נראה :)
אגב, בינתיים מאוד נהנה מהלמידה! זה מאוד שונה מלמידה רגילה לתחושתי.

בכל אופן אולי תוכנית מדרגות (קודם כל רק לגור לבד, לאחר כמה חודשים לנסות ללמוד/לעבוד) תעשה איתי חסד כך שלא אכשל ואחזור שוב עם הזנב בין הרגליים להורים.

בשולי הדברים, למה אתה חושב שלחזור לאקדמיה יפתור לך את כל הבעיות? למה לא באמת לנסות להיכנס לשגרה של ספורט ובריאות נפשית לכמה חודשים ואז לנסות שוב ללכת לעבודה?
כמו שכתב מישהו, התכנון של 5 שנים קדימה כל פעם פשוט לא עובד. לאף אחד. בשביל מה הלמידה עכשיו לפסיכומטרי היא הגיונית אם עוד לא התאזנת?
אם אצטרף לאקדמיה זה לכל המוקדם עוד חצי שנה. לפסיכומטרי אני לומד עצמאית בחינם מהבית. חצי שנה על מנת להתחיל להתניע את תהליך השיקום נראה לי מספיק זמן.

מעבר לכך, לפי האקסל שלי יש לי כסף ל שלוש שנים ותשעה חודשים, כך שכן הייתי מעדיף להתחיל לימודים בעוד חצי שנה ולא למרוח שנה וחצי.

אני חושב שעבודה בחצי משרה, יכולה להיות עבורך דווקא רעיון טוב.
מה לגבי חדר כושר - או שכרגע זה עמוס/אינטנסיבי מדי עבורך?

אני יכול להבין את הקולות שאומרים לשלב , מצד שני שאתה מרגיש חלש כל כך לפעמים זה דורש כוחות על שלא תמיד קיימים באותו הרגע.
כך שהרעיון לפרק כל דבר לשלב-שלב, בצעדים קטנים כנראה מתבקש.

מה עושים מכאן? כיצד הלימון הופך ללימונדה?
אנשים סיפקו לך כאן קווים מנחיים אפשריים לא רעים, אז את הפאן המעשי אשים בצד. רק רציתי לציין שלא משנה מה תעשה, לא רק מצבך משתנה אלא גם זירת המשחקים שאתה משחק בה משתנה כל הזמן, גם אם לא שמים לב. זה לא רק אתה שצריך להתאים את עצמך לכללי המשחק, כללי המשחק מתאימים את עצמם אליך כל הזמן אבל מכיוון שמדובר ב-10m איש כמעט, זה לוקח זמן וקשה לשים לב לניואנסים הקטנים מידי יום.

המחשבה הזאת מחזקת אותי בכל פעם שאני מחפש מקור פרנסה כלשהו ומחזיק בו מעמד, או בכל פעם שאני אומר לעצמי "הפעם אפריש הרבה יותר לפנסיה/חשבון השקעות" וכן הלאה. בהנחה שהתפשרתי ולא מצאתי עבודה מאתגרת מידי מבחינה קוגניטיבית, אז יש לי זמן ואנרגיה לעבוד על הכישורים שלי (כנסי הייטק, אנגלית, לתכנת דברים בעצמי עם AI, מסחר ושוק ההון ועוד).

אעקוב אחרי התקדמות שלך :)
מקווה שתמצא משהו שיספק אותך.

אני רוצה להשיג ולעשות כל כך הרבה דברים בו זמנית ונכשל בכך, כי כל פעם אני רוצה לעשות משהו אחר או נוסף

שאולי בעתיד כן אצליח להתמיד ולהתמודד עם קשיים.
אני רוצה להציע לך כיוון מחשבתי (אני קצת מקצין וקצת בוטה בשביל הנקודה חלילה לט רוצה לפגוע)

1. אתה לא עושה הרבה דברים בו זמנית (אפילו לא קרוב להורה ממוצע)
2. אין לך באמת קשיים אמיתים אלה קשיים מדומים שאתה מייצר לעצמך בראש
3. הבעיה שלך היא התמדה, מניח שזה שלוב בבעיה נפשית או רגשית. אתה מייצר לעצמך תמונה של 1+2 בראש בשביל לא להתמיד
זה לא משנה אם זה לימודים/ עבודה / ספורט וכו
מכיר את זה מהמשפחה הקרובה
עוד לא מצאתי לזה פתרון
יש סומך שאולי יכול לעזור חלקית שווה לבדוק
עדין חושב שהעבודה במקרה הזה היא הפתרון הכי טוב לך אישית וגם בכללי

דרך אגב, איני חוזר לבית ההורים. לא זוכר אם ציינתי זאת. אני ממשיך לגור לבד. איני זונח את הרעיון. כך שבמובן מסויים התקדמתי שלב קדימה בהתמדה? :)
זה בהחלט הצלחה!!
יש לי קשיי הסתגלות די גדולים, אז קודם כל לעשות כלים, לדאוג לניקיון הבית, להצליח באמת לגור לבד לתקופה ארוכה (הכל יחסי, כמה חודשים תהיה הצלחה בתור התחלה).
כל מטלה הכי קטנה סוחטת אותי רגשית, אנרגטית ופיזית.
היה מאוד קשה תוך כדי העבודה לעשות את זה, ובטח שלא היה לי סיכוי לשלב הליכות, ספורט וכד' (מעבר להליכה הלוך חזור לעבודה).
אציע רעיון מהפכני (אצלי אישית אצל הרבה אנשים זה מקובל)
תשתמש בחד פעמי, תזמין מנקה הביתה, תקנה שואב שוטף רובוטי ומדיח קטן
תפריד בין עיקר לטפל
ותעשה לעצמך חיים קלים איפה שאפשר
אף אחד לא עומד בצד ומחלק לזה ציונים ומחיאות כפיים אם שטפת בעצמך את הכלים או הריצפה
המטרה היא עבודה אז תעשה הכל להצליח אותה עוד כמה חודשים תבחן אם באמת שווה להמשיך עם המנקה או לא...
אבל ה200 שקל שתשלם לה בשבוע יעשו לך שינוי מטורף (דרך אגב אולי תוכל להגיע איתה להסכם שהיא גם תבשל, תעדה כביסה מצעים וכו וכו)

לעבודה הייתי יוצא ב8:25~ וחוזר ב18:05~. יורד עם הכלב, חוזר ב18:35~. סחוט, גמור. אוכל ומסיים ב(נגיד) 19:10. איני עושה עוד משהו ביום כזה, אולי קצת בפורום, קצת קריאה, וזהו. מטלות הבית נזנחות, הכלים נערמים ואין לדבר על ספורט או להכיר אנשים ואת הסביבה.

אולי, אולי שווה לחפש עבודה חלקית מאוד. למשל 4-6 שעות ביום
אתה רושם שעות בדיוק של 5 דק ועוד סימן בערך אתה מבין שעבדת בערך שבוע בפועל
אני ממש לא חושב שאתה יכול לשפוט את זה או להניח שאתה יודע בכלל את השגרה
לרוב בחודש חודשיים הראשונים של העבודה אתה עובד בערך 120-150 יותר שעות ממה שצריך או שתעשה בהמשך

מעבר לזה שאפשר לשלב הרבה דברים תוכ
אצלי בעבודה הקודמת היה מנהג שאחרי שמסיים את הארוחת צהריים יוצאים להליכה של 15-20 דק ללא קשר לזה שהיה גם חדר כושר בעבודה (שלא השתמשתי בו)
דווקא מנהגים כאלה מאוד קל לסגל

לגבי עבודה חלקית זה הגביע הקדוש
לדעתי 60 אחוז זה האידאלי
אבל כלכלית זה כנראה 80 אחוז
בדרכ רוב המקומות יסכימו לך לרדת במשרה קצת אחרי שהוכחת את עצמך כי יש לזה הרבה יתרונות למעסיק...
אבל אם לא תתמיד ולא תבקש זה לא יקרה מעצמו...

אני חושב שעבודה בחצי משרה, יכולה להיות עבורך דווקא רעיון טוב.
מה לגבי חדר כושר - או שכרגע זה עמוס/אינטנסיבי מדי עבורך?
אני כל כך שונא חדרי כושר לצערי :/
גם מבחינת מחיר זה מעלה חשש מכיוון שסביר שלא אלך מספיק על מנת להצדיק. גם מאוד חושש עקב הנכות (לפצוע את עצמי), אני צריך הדרכה צמודה.

מעדיף בריכה, גם בריא יותר וגם פחות סיכון, אני מניח ומקווה. לא יודע לגבי המחירים והעלויות אם אפשרי בכלל.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אני כל כך שונא חדרי כושר לצערי :/
גם מבחינת מחיר זה מעלה חשש מכיוון שסביר שלא אלך מספיק על מנת להצדיק. גם מאוד חושש עקב הנכות (לפצוע את עצמי), אני צריך הדרכה צמודה.

מעדיף בריכה, גם בריא יותר וגם פחות סיכון, אני מניח ומקווה. לא יודע לגבי המחירים והעלויות אם אפשרי בכלל.
אח יקר, קיבלת כמה עצות ששוות זהב פה בשרשור.
הייתי במקומך מנסה להתרכז במה שיוציא אותך מהלופ של חוסר הבטחון.
בשבילי ממש עובדת שגרה בריאה - ללכת לישון ולקום באותה שעה, לישון לפחות 7 שעות בלילה ברצף, הרבה ספורט, קריאה, טיולים בחוץ, להצטרף לאיזו פעילות שקשורה עם עוד אנשים - טיפוס, מועדון רכיבה, מועדון שחמט, לימוד גמרא בחברותא ועוד מה שמדבר אליך.
לא לחשוב כרגע על קריירה ל30 שנה, אלא איך לצבור הון, ידע רלוונטי ומעשיר, חברים/ות וחוויות. אתה תתפלא שברגע שהחיים שלך יהיו מלאים איך נתיב הקריירה יתגלה מעצמו.
תעדכן אחי, אל תשקע לייאוש, אתה בחור ממש צעיר ונשמע שדי חכם, אל תוותר, יש הרבה מה לעשות בעולם.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א סיכון מס בקרן השתלמות או שילוש של דמי הניהול - מה אתם הייתם עושים? שוק ההון 9
ב לחיות על הקצה או ללכת על בטוח - מה אתם הייתם עושים? נדל"ן 14
ס מה אתם הייתם עושים ? דחיית תואר בשנה למען מקום טוב יותר אוף טופיק 13
ה בן 20. בהתלבטות ואשמח לדעת מה אתם הייתם עושים שוק ההון 26
I דולרים בחשבון - מה אתם הייתם עושים? אוף טופיק 16
R מה אתם הייתם עושים? משכנתא לדירה ראשונה ממשתכן שמחוסר ברירה היא להשקעה נדל"ן 9
A חשבון קיזוז ריבית (משכנתא) - מה אתם הייתם עושים? נדל"ן 2
P 800K ששוכבים בעו"ש. מה אתם הייתם עושים? פוסטים מאיכות נמוכה 9
N מה אתם... הייתם עושים ? - רוצה לעבור מניהול תיק בבנק שוק ההון 0
ה רבותי ההיסטוריה חוזרת מה אתם הייתם עושים שוק ההון 18
U אם מחר בנק ישראל מקפיץ את ערך הדולר מה אתם הייתם עושים? שוק ההון 15
ב מה אתם הייתם עושים? שוק ההון 52
ה למכור או להחזיק חזק מה אתם הייתם עושים שוק ההון 46
ז מליון שקלים, מה אתם הייתם עושים? שוק ההון 11
ס 700-800אלף פנויים להשקעה- מה אתם הייתם עושים? שוק ההון 4
B שאלה מהחיים, מה אתם הייתם עושים אוף טופיק 20
תפוזינה מה אתם הייתם עושים שוק ההון 20
ס 250K להשקעה מה עושים מכאן ? מה אתם הייתם עושים ? שוק ההון 9
פ מליון שקלים ההשקעה הטובה ביותר /מה אתם הייתם עושים שוק ההון 37
S סקר - עד כמה אתם הייתם מוכנים לפשרה כדי למנוע בחירות נוספות אוף טופיק 152
A איזה מסלול אתם הייתם סוגרים מהמשכנתה נדל"ן 11
A איך/ איפה אתם קוראים חדשות (שיפור החוויה) אוף טופיק 21
Y בעלי תיק באינטראקטיב, איך אתם מחשבים רווח/הפסד בשקלים לצורך מס? מיסים 13
א היכן אתם עושים טיפולי שיניים? צרכנות פיננסית 69
Williamsburg איפה אתם רואים את מדד המעוף בסוף 2026 בהנחת החלשה מהותית של האיראנים ואופק מדיני חדש לישראל? שוק ההון 12
V האם אתם משלמים מס מיותר באינטראקטיב ישראל? (וגם: מחשבון שבניתי) מיסים 1
A אתם חושבים שמי שמרוויח פחות מממוצע לא יחיה טוב? ואסור להביא ילדים? התפתחות אישית 91
Cat האם אתם ממחזרים בקבוקים גדולים? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 52
N האם ב-2026 אתם שוקלים לעבור בפנסיה/השתלמות ממסלול S&P למסלול מנייתי רגיל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
H באיזה כלי/אפליקציה אתם משתמשים כדי לנהל תקציב? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
P אתם זה המקצוע שלכם ? אוף טופיק 14
R איפה אתם עושים ביטוח בריאות וכמה אתם משלמים? צרכנות פיננסית 4
I כדאי לפתוח 3 קרנות כספיות? (בלוג: מרגע זה אתם טובים בכסף) דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 9
Echelon אבטחת מידע בכרטיסי אשראי - איך אתם מחליטים אם לשמור פרטי כרטיס אשראי או להימנע? צרכנות פיננסית 9
N האם יש לכם איש קשר בIRA שאותו אתם יכולים לשאול שאלות? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
N באיזה דפדפן אתם משתמשים? אוף טופיק 29
ח השוואת דמי ניהול פנסיה - האם אני או אתם משלמים יותר מדי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 67
I מה אתם מצפים מהחברה הישראלית? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 152
E כמה אתם משלמים לרואה החשבון שלכם? אוף טופיק 46
ה איפה אתם קונים בשר? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 37
D למי משמקיע דרך IB בקרנות איריות איזה אתם קונים? פוסטים מאיכות נמוכה 7
T איך אתם מתמודדים עם קיזוז רווחי והפסדי הון? שוק ההון 3
D האם אתם משנים מסלולים של של הגמל וההשתלמות בגלל שהשוק יקר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
D למי שקונה מדדים כל חודש איך אתם עושים את זה? שוק ההון 7
D למשקיעים פאסיביים, איך אתם קונים את הסנופי והנאסדק? שוק ההון 8
S איך אתם מתגוננים מפני מתקפת SIM swapping ? אוף טופיק 35
T מה אתם אומרים על המכפילים של הסנופי שוק ההון 108
I תומכי הליכוד - איך אתם עם התנהגות הממשלה בנושא הגיוס? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 262
E אתם יכולים בבקשה להמליץ על אזניות אלחוטיות אוף טופיק 2
D איך אתם יודעים שהחשבון מסחר שלכם באמת קיים? שוק ההון 18

נושאים דומים

Back
למעלה