Regevkr
משתמש סולידי
- דירוג
- 7
שלום,
אני משוטט הרבה ברחבי הבלוג וגוגל ומתקשה לקבל תמונה ברורה של חבות המס שלי.
סטטוס: אני רווק, שכיר (ללא תיק במס הכנסה), תושב ואזרח ישראל בלבד.
אני משקיע בחברות אמריקאיות.
הפעילות העסקית שצפוי עליה מס הינה דיבידנדים, ריבית מהשאלת מניות ורווח והפסד הון ממכירת מניות.
אני יודע שלפי האמנה עם ארה"ב, עבור דיבידנדים ינכו לי מס במקור 25% (לפי W8 שאני מעביר לחברה שהשקעתי) ואז בישראל אני לא אשלם מס.
לגבי מס הכנסה ישראל
1. האם אני חייב לפתוח תיק במס הכנסה בישראל?
2. אם לא, אילו טפסים בדיוק אני צריך להגיש ובאילו מועדים בישראל? (לרבות קיזוז עמלות ברוקר, דיווח על רווחי והפסדי הון, דיווח על דיבידנדים ששילמתי מס במקור בארה"ב)
לגבי רשות המס בארה"ב
1. החל מאיזה סכום של רווחים (דיבידנדים, ריבית (השאלת מניות), רווחי\הפסדי הון) אני צריך להגיש דיווח ל-IRS?
2. בהמשך ל-1, מה הדיווח שצריך להגיש ל-IRS?
רווחים מריבית (השאלת מניות) ורווחי והפסד הון ממכירת מניות
לגבי דיבידנדים הבנתי את המיסוי (כפי שרשמתי מעלה). איך זה עובד לגבי ריבית ורווח הון לפי האמנה עם ארהב?
תודה לעוזרים
אני משוטט הרבה ברחבי הבלוג וגוגל ומתקשה לקבל תמונה ברורה של חבות המס שלי.
סטטוס: אני רווק, שכיר (ללא תיק במס הכנסה), תושב ואזרח ישראל בלבד.
אני משקיע בחברות אמריקאיות.
הפעילות העסקית שצפוי עליה מס הינה דיבידנדים, ריבית מהשאלת מניות ורווח והפסד הון ממכירת מניות.
אני יודע שלפי האמנה עם ארה"ב, עבור דיבידנדים ינכו לי מס במקור 25% (לפי W8 שאני מעביר לחברה שהשקעתי) ואז בישראל אני לא אשלם מס.
לגבי מס הכנסה ישראל
1. האם אני חייב לפתוח תיק במס הכנסה בישראל?
2. אם לא, אילו טפסים בדיוק אני צריך להגיש ובאילו מועדים בישראל? (לרבות קיזוז עמלות ברוקר, דיווח על רווחי והפסדי הון, דיווח על דיבידנדים ששילמתי מס במקור בארה"ב)
לגבי רשות המס בארה"ב
1. החל מאיזה סכום של רווחים (דיבידנדים, ריבית (השאלת מניות), רווחי\הפסדי הון) אני צריך להגיש דיווח ל-IRS?
2. בהמשך ל-1, מה הדיווח שצריך להגיש ל-IRS?
רווחים מריבית (השאלת מניות) ורווחי והפסד הון ממכירת מניות
לגבי דיבידנדים הבנתי את המיסוי (כפי שרשמתי מעלה). איך זה עובד לגבי ריבית ורווח הון לפי האמנה עם ארהב?
תודה לעוזרים