• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מהי התכונה שאתם הכי צריכים לשחרר ממנה?

• פותח הנושא פותח הנושא Myrath
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Myrath

משתמש רגיל
דירוג
456
היום כרכו נסיבות החיים חבל סביב צווארי עד שנאלצתי להודות במה שכל הסובבים אותי מנסים להגיד לי כבר שנים.
יש לי בעיית פרפקציוניזם קשה מאוד. לא, לא הפרפקציוניזם הקלישאתי מהראיונות עבודה. יותר נכון יהיה לתאר אותה כ"קושי לשחרר".
אני לא מחפש להיות הכי טוב או משהו כזה, אבל אני תמיד חייב שהכל יהיה מושלם בתוואי שהצבתי לעצמי.

היום, לאחר שהותשתי ע"י שירות הלקוחות של המדפסת שברשותי (שירות טוב, HP), כשאני כבר נמצא בשיחה חמישית בשבועיים האחרונים שמתארכת למעלה משעה(!) שבהם משתלטים לי על המחשב ומנסים לארגן לי תיקיית רשת כך שאוכל לסרוק ישירות מהמכשיר (מבלי לפתוח בכלל את המחשב - הדיפולט זה שאתה סורק מהתוכנה במחשב), המוח שלי כל כך התחמם שהייתי חייב להרהר בזה.

נדיר שאני אכיר במגרעה שאני יכול לשלוט בה. התשובה המיידית שלי כאשר שואלים אותי אם טעיתי או אני מתחרט על משהו, היא שברגע הרלוונטי פעלתי הכי נכון שיכלתי בהתאם למידע שהיה לי.
היום נאלצתי להודות שלפחות לגבי המגרעה שציינתי לעיל לא כך הדבר.

שאלתי את עצמי - אז.. סידרו לך שהמדפסת תפעל ברשת - מדפיסה באופן אלחוטי, מצלמת, עובדת עם גוגל דרייב.
מה חסר? אפשרות לסרוק מבלי לפתוח את הלפטופ - כמה זה שימושי לי?
התשובה, ובכן - זה לא.

נשים בצד את זה שאני סורק מסמכים ספורים בשבוע. לא משנה עד כמה המסמך הוא זניח, אני תמיד גם ככה פותח מיד את הלפטופ כדי לשמור אותו בתת-תת-תת-תיקיה הרלוונטית.
אפילו הגדרתי את תוכנת הסריקה כך שתיפתח מיד עם הדלקת המחשב - כך שלא אצטרך אפילו להמתין את השניות הבודדות הללו (תודה לחבר'ה שגילו לי פה את הTask scheduler של ווינדוס, בסוף מצאתי לו שימוש למרות הכל...).

בזבזתי אינספור שעות של ייאוש ועצבים על פונקציה שהיא לא רלוונטית אליי - רק בגלל ש"זה בא עם המוצר וזה חייב לפעול".

אז... יש לכם תכונה כזאת (או יותר)?

הגעתי לכאן כי באתי לפתוח דיון חדש "מהי איכות חיים בשבילכם" והדיון הזה עלה לי בהצעות. נשמע שהדיון הפוטנציאלי שלי על איכות חיים דווקא מתקשר עם להיטפר מתכונות שליליות.....
אני Overthinking על הכל. בקטע מעיק. אני לא יכול לקנות מחק מבלי להשוות דגמים, חנויות, מוכרים וכו'. עכשיו תעשו לזה scale על החיים (איפה לעבוד, איפה לגור, כן/לא להשקיע, כן/לא לשכור, כן/לא לטוס לחו"ל ואם כן לאיפה/מתי/איך/כמה/למה...).
התשובה המיידית שלי כאשר שואלים אותי אם טעיתי או אני מתחרט על משהו, היא שברגע הרלוונטי פעלתי הכי נכון שיכלתי בהתאם למידע שהיה לי.
אני מעולם לא מתחרט על משהו שעשיתי, כלומר, באותה מסגרת זמן קיבלתי את ההחלטה בדיוק לפי מה שאתה אומר. אולי כי חפרתי בה מכל הכיוונים האפשריים ואני לא רוצה להודות בזה שהתהליך שלי היה לא נכון.

מקנא באנשים שהם easy going בסביבתי. לא כאלה שמקלים ראש על כל דבר, אבל אלה שהחיים זורמים להם.

אני לא יכול לקנות מחק מבלי להשוות דגמים, חנויות, מוכרים וכו'.
ברור ! יש מחקים מדגמים וחברות שונות, השוני בינהם הוא בגמישות, יעילות (כמה מחק מתבזבז לשוו), איכות המחיקה - יש מחקים שלא משנה כמה אתה מוחק, עדיין רואים את הכתוב.
אני אישית מעדיף לקנות מחק מחברה מסויימת ואני תמיד יכול לזהות אותו בין מחקים אחרים.
האם יש לי בעיה?

ברור ! יש מחקים מדגמים וחברות שונות, השוני בינהם הוא בגמישות, יעילות (כמה מחק מתבזבז לשוו), איכות המחיקה - יש מחקים שלא משנה כמה אתה מוחק, עדיין רואים את הכתוב.
אני אישית מעדיף לקנות מחק מחברה מסויימת ואני תמיד יכול לזהות אותו בין מחקים אחרים.
האם יש לי בעיה?
עבור לעט

The greatest vice is cowardice

הגעתי לכאן כי באתי לפתוח דיון חדש "מהי איכות חיים בשבילכם" והדיון הזה עלה לי בהצעות. נשמע שהדיון הפוטנציאלי שלי על איכות חיים דווקא מתקשר עם להיטפר מתכונות שליליות.....
אני Overthinking על הכל. בקטע מעיק. אני לא יכול לקנות מחק מבלי להשוות דגמים, חנויות, מוכרים וכו'. עכשיו תעשו לזה scale על החיים (איפה לעבוד, איפה לגור, כן/לא להשקיע, כן/לא לשכור, כן/לא לטוס לחו"ל ואם כן לאיפה/מתי/איך/כמה/למה...).

אני מעולם לא מתחרט על משהו שעשיתי, כלומר, באותה מסגרת זמן קיבלתי את ההחלטה בדיוק לפי מה שאתה אומר. אולי כי חפרתי בה מכל הכיוונים האפשריים ואני לא רוצה להודות בזה שהתהליך שלי היה לא נכון.

מקנא באנשים שהם easy going בסביבתי. לא כאלה שמקלים ראש על כל דבר, אבל אלה שהחיים זורמים להם.

מצד אחד אני מזדהה, מצד שני, אני לא מקנא בEASY GOING. הם תמיד נראים לי שטחיים שמפספסים את כל הצבע והגיוון שיש בחיים. על כן, למרות שאובר פינקינג יכול לשגע - אני לא מנסה להשתנות האמת.

האם יש לי בעיה?

אני חושב שזה בעיקר נוגע לפגיעה באיכות החיים. האם בסופו של דבר, כשמצאת את המחק אתה מרגיש שכל החיפוש היה שווה את הטרחה?
קורה לי לא מעט שאני שורף שעות רק בשביל למצוא את האפליקציה שתשים לי את התאריך בשורת המצב של הסמארטפון ואז לפתור את ההסתעפויות של הבאגים שהיא מכילה. אז זה לדוגמה דבר שאני מנסה לצמצם כרגע ככל הניתן.

אני חושב שזה בעיקר נוגע לפגיעה באיכות החיים. האם בסופו של דבר, כשמצאת את המחק אתה מרגיש שכל החיפוש היה שווה את הטרחה?
כן.
זה האופי שלי, חשוב לי לדעת ולהבין.
אם אעשה את הבחירות שלי בקלות ראש, זה יטריד אותי יותר מאשר כל הטרחה שחסכתי, כי עשיתי מעשה שהוא לא תואם את האופי שלי.
ולא, עם עטים המצב לא יותר טוב.

אני לא מקנא בEASY GOING. הם תמיד נראים לי שטחיים שמפספסים את כל הצבע והגיוון שיש בחיים.
היות ואני לא תופסת את עצמי שטחית וברור שאני מקפידה להבחין ביופי שמסביבי, רק אומרת שלבחור גאדג'ט כזה או אחר על סמך בחינות והמלצות והיכנסות לפרטי פרטים לא נשמע לי בכלל מתכון לחיים עמוקים ומלאי צבע וגיוון.
קודם כל אני משתדלת להמעיט בקניית חפצים...הם משעממים אותי. אני קונה את הבסיסיים ביותר ובכמות המעטה ביותר. אני לא מחפשת כמעט שום המצאה חדשה שתקל לי על החיים (אפליקציה לתאריך על הסמארטפון? סירייסלי? בשביל מה? כמה פעמים ביום אתה צריך לדעת את התאריך?) כמו מדיח, ווייז, שטויות למטבח וכן הלאה. מהצד השני אני זורקת המצאות שהתיישנו כמו טלויזיה ועתונים.
אז ככה החיים שלי נראים: מחשב, נוף, גינת ירק, בישול מרק, כביסה/תלייה/קיפול, ציפורים,כלב, חתול, שיחות עם אנשים, חיבוקים... (בתוך התיאור הזה נכלל גם יום העבודה שלי כמנכ"לית של חברה) -ממש חיים ללא צבע וגיוון :(

מצד אחד אני מזדהה, מצד שני, אני לא מקנא בEASY GOING. הם תמיד נראים לי שטחיים שמפספסים את כל הצבע והגיוון שיש בחיים. על כן, למרות שאובר פינקינג יכול לשגע - אני לא מנסה להשתנות האמת.
להפר את שלוות הנפש בשביל עט או מחק ,נשמע לי לא משתלם בעליל.

יוצא לי הרבה לחשוב ולהתלונן שחבל שלא עשיתי X אלא Y.

כן.
אם אעשה את הבחירות שלי בקלות ראש, זה יטריד אותי יותר מאשר כל הטרחה שחסכתי, כי עשיתי מעשה שהוא לא תואם את האופי שלי.
ולא, עם עטים המצב לא יותר טוב.

כן זה ברור, אבל השאלה היא - האם הייתה בוחר בנטרול או רדוקציה של האופי הזה אם הייתה לך האפשרות (האם זה "מטריד אותך" מרצון או בעל כורחך...)

אז ככה החיים שלי נראים: מחשב, נוף, גינת ירק, בישול מרק, כביסה/תלייה/קיפול, ציפורים,כלב, חתול, שיחות עם אנשים, חיבוקים... (בתוך התיאור הזה נכלל גם יום העבודה שלי כמנכ"לית של חברה) -ממש חיים ללא צבע וגיוון

קודם כל ממש לא התכוונתי לפגוע, ובטח שלא התכוונתי לומר ששימוש בגאדג'טים או התעדכנות בטרנד האחרון הם אינדיקציה לעומק.
אני דיברתי על מצב עקרוני ורחב הרבה יותר. אני בטוח (גם לפי תגובות שלך בנושאים אחרים) שאת לא EASY GOING כפי שכונו פה אנשים מהסוג הזה (וגם זאת רק לצורך הדיון).
עכשיו כשאני קורא את התגובה שלי שוב, אני באמת רואה שהבחור בציטוט הדגיש שהוא לא מדבר על EASY GOING שלא טורחים להתעניין ולבדוק כלל, אלא על אלו שמשתדלים לזרום. אז אני באמת מתקן את התגובה שלי ואת הקונטקסט לאור דברייך :)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
F השקעה למשך 50 שנים... מהי דרך הכי טובה? שוק ההון 6
O מהי בעיניכם תשואה טובה ומציאותית פוסטים מאיכות נמוכה 51
ג'וני לנד מהי הנוסחה לחישוב מח"מ? שוק ההון 14
T מהי "שָנָה" בהגדרת תושב חוזר ותיק, טופס 113 של מס הכנסה מיסים 3
שואף מהי החלטת הפארטו המוצלחת שלך? התפתחות אישית 7
N מהי דמוקרטיה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 150
D מהי ריבית תיקונים? פוסטים מאיכות נמוכה 0
T מהי הדרך האופטימלית להחליף קרן אחת באחרת? שוק ההון 9
X מהי הדרך הזולה ביותר להעביר להמיר יורו ולהעבירם לבנק בישראל? צרכנות פיננסית 1
tomchoook מהי הדרך הזולה ביותר לבצע money order או cashier’s check? צרכנות פיננסית 1
S מהי אסטרטגיית איזון התיק שלכם? שוק ההון 11
פ מהי הדרך המומלצת לשלם על דירה? נדל"ן 4
כנשר מהי הדרך האופרטיבית ביותר לפנות אל ישראכרט בכדי להאריך פטור מדמי כרטיס? צרכנות פיננסית 2
T מהי הדרך הכי מהירה למכור רכב יד 2? אוף טופיק 3
ת 1,500 שקל בכל שבוע סל קניות, חריג ? מהי עלות הסל השבועי שלכם? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 41
גרהם מהי עמלה סבירה בבנק? צרכנות פיננסית 46
ש מהי תוכנית אג"ח למי שרוצה שישים אחוז אג"ח שוק ההון 0
ע מהי קרן י' בחברות הביטוח? שוק ההון 1
Y מהי עמלת העברת ני"ע זר מבנק ישראלי לברוקר ישראלי? שוק ההון 4
M מעוניין לפתוח קופת גמל להשקעה - מהי האפשרות הזולה ביותר? שוק ההון 3
ITS מהי הדרך הטובה ביותר להתנייד כיום בגוש דן ללא רכב? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 44
א מהי עבדות מודרנית לדעתכם? אוף טופיק 3
ש צעיר ומבולבל, מהי מטרת החיים? אוף טופיק 62
M מהי הדירה הכי זולה לקנייה בישראל ובאיזה איזור? נדל"ן 5
Yuvalbuz3 אך אני יודע מהי תשואה שנתית טובה ? שוק ההון 84
לא חשוב שמות מהי משמעות השינויים של כרטיס האשראי "ישראכרט"? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 2
amidar מהי הדרך למכור מניות במינימום הפסד? שוק ההון 24
TheMailMan מהי חופשת הקיץ הסולידית שלכם ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 117
ש חדש בתחום, תוהה מהי הדרך הנכונה שוק ההון 58
מ מהי עלות מחיה מינימלית לנפש מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 10
ה מהי הדרך הזולה ביותר להשקעה בנפט כסחורה בתיק? שוק ההון 32
ל מהי עמלת המרה בתעודות סל? שוק ההון 10
waskindalost מהי עמלת מינימום סבירה לרכישת ניע ? שוק ההון 1
kaligola חלקות דיבידנד או השקעה בקרן - מהי הטרמינולוגיה? שוק ההון 7
הנועזת מהי השקעה "סולידית" ומהי השקעה "מסוכנת"? שוק ההון 27
דימה מהי ה"ריבית במשק" והקשר שלה לאג"ח? שוק ההון 7
stamEhad האם אתם עושים Staking בקריפטו שאתם מחזיקים? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 58
aminadav איך ללמוד על שוק ההון? מחפש ספר הכי חופר שאתם מכירים. אוף טופיק 5
L האם יש חברות גדולות, שאתם חושבים שיכשלו בגדול? שוק ההון 133
L האם יש חברות גדולות, שאתם חושבים שיכשלו בגדול? שוק ההון 1
C מהן הקבוצות פייסבוק שאתם מצליחים לקבל מתוכן מידע מאוד איכותי או מעניין? אוף טופיק 17
י איך אתם מנהלים את הידע שאתם צוברים? התפתחות אישית 29
G האם/מתי לוותר על קשר כשאתם יודעים שאתם לא באותו ראש (כלכלית)? אוף טופיק 43
L רעיונות להשקעה בבורסה בתחומים שאתם מבינים בהם שוק ההון 23
A איך הממשקים בברוקרים שאתם משתמשים? שוק ההון 15
N האם כל פעם לפני שאתם עוברים לגור עם בן/בת זוג חדשים, אתם עורכים הסכם ממון? אוף טופיק 60
H הישגים אנטי-צרכניים/חסכוניים שאתם גאים בעצמכם שעשיתם מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 78
קורא הדוק מה הדבר הכי מסוכן שאתם מחזיקים בתיק ? שוק ההון 216
adamshalev הדבר הכי מטומטם שאתם יכולים לעשות עם הכסף שוק ההון 4
N כלכלית, ישראל הולכת להתדרדר, ומהר ממה שאתם חושב חושבים אוף טופיק 4

נושאים דומים

Back
למעלה