• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מדמחיסט בתחילת דרכו

• פותח הנושא פותח הנושא נימי123
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

נימי123

משתמש רשום
דירוג
0
היי,
בן 26, בוגר מדעי המחשב טרי מאחת האוני׳ הנחשבות בארץ עם ממוצע טוב. אין לי נסיון טכנולוגי או נסיון צבאי, מנסה לגשש את דרכי בתעשייה המשתנה ומחפש כרגע משרה מלאה.
זה פחות פוסט על השקעות כספיות אלא יותר מכוון כדי לקבל כיווני חשיבה/השקעה בנוגע לזמן הפנוי שלי.
כרגע אני מושקע בפרויקט צד שאני תורם לו ללא מטרות רווח (מסיים בשבועות הקרובים) תוך כדי חיפושי עבודה קדחתניים, יש לי מספיק כסף להתקיים (שכר דירה/רכב והוצאות בסיסיות) עד בערך סתיו 25. בנוסף, ארוסתי כבר עובדת בתעשייה ומכניסה די יפה אז אישאן עליה קצת אם אצטרך אבל מאוד מעדיף שלא להגיע למצב הזה.
המצב בתעשייה גרוע ממש לג׳וניורים ואני קצת מתחיל לחשוש שאצטרך למצוא חלופות עד שאמצא משהו מספיק יציב, לכן מתלבט… האם להשקיע את רוב המאמצים שלי כרגע בפרוייקטים אישיים בשלל תחומים - החל מML וראייה ממוחשבת ועד אבטחת מידע ופול סטאק, ובנוסף אולי למצוא איזו משרה זמנית הכי פשוטה שיש שתאפשר לי לתכנת תוך כדי (דלפק קבלה נדוש לדוגמה) נטו כדי שתהיה לי הכנסה כלשהי בחודשים הללו ולא אגיע לסתיו מרושש, זו האפשרות ״הכי פשוטה״ וסטרייטפורוורד שיש.
אפשרות נוספת זה לעבוד על קבלה לתואר שני בתחום, אבל די מיציתי את האקדמיה לפחות כרגע אז מעדיף שלא.
אפשרות נוספת היא פשוט להקים סטארטאפ, זו אפשרות נורא כללית אבל יש לי רעיון או שניים מעולים וגם מכיר כמה אנשים סופר מוכשרים שירצו להצטרף. אולי דווקא במצב הנוכחי בו השוק מלא באנשים מוכשרים מלאי מוטיבציה ושמחפשים לצבור נסיון, זו הזדמנות די טובה. וכמובן, אין לי אף ״פיתוי״ אחר, כלומר אין לי משכורת גדולה שאני מוותר עליה או אופציות מטורפות בחוץ, לכן התחושה כרגע היא שאין לי מה להפסיד בגדול. אנסה לתת את כל מה שאפשר בכל הכוח ואצבור נסיון חשוב בעולם הזה, הן טכנולוגית והן עסקית. כך או כך לא מרגיש לי שאפסיד את התחתונים ואצא מאוד מופסד, למעט כמות ההשקעה המטורפת והכוחות הנפשיים שזה ידרוש וכמובן שאפסיק להגיש קוח כמה חודשים (או יותר) כדי לנסות להתרומם קצת.

כשהתחלתי את הלימודים לא צפיתי למצב הזה, אבל מניח שזה חלק מהגלגל ואצטרך להתאים את עצמי. אשמח להכוונות/עצות מועילות :)
תודה רבה!

לגבי מה הייתי עושה במקומך: מגיש עוד ועוד קורות חיים, מתמקצע (בין אם במה שממש יהיה רלוונטי לתפקיד ובין אם בהכנות לראיונות עבודה).
לעבוד במשרה חלקית שמעכבת אותך במציאת עבודה בהייטק זה כמעט בוודאות יהיה לרעתך כלכלית אז כל עוד יש לך כסף כדי להסתדר (ובת זוג שבמקרה הגרוע תוכל לעזור לך קצת אם ייגמר הכסף ״שלך״) הייתי הולך על זה.

לגבי סטארטאפ, אומרים שמי שיש לו תשוקה לזה לא צריך אישור מאנשים באינטרנט כדי ללכת על זה, אני אישית חושב שמי שהולך על זה הם בדרך כלל או אנשים שיש להם מספיק כדי שלא יקרה כלום אם ייכשלו (נניח צאצאים של מעמד עליון / מעמד בינוני גבוה, כמו ביל גייטס) או אנשים שלוקחים סיכון לא מחושב (ואז או שהוא משתלם להם או שממש ממש לא).

אני חושב שזה לא צעד בריא, להכנס לתעשיית ההייטק בתור יזם. הסטארטאפ יכול להיות רעיון נפלא אחרי שיש לך הבנה פרקטית של העולם - הבנה חלקית אפילו טכנולוגית (איך מפתחים מוצר, איך מתחזקים ענן וכו׳) והבנה עסקית.

לגבי כניסה - אני מאמין שאם מחפשים מספיק מצליחים למצוא עבודה. אולי עבודה ראשונה תהיה בתעשיות פחות נוצצות - בנקים, כרטיסי אשראי, תעשיות בטחוניות, חברות כח אדם כמו מטריקס. אבל בתור בוגר אוניברסיטה נחשבת אני מאמין ביכולת שלך למצוא עבודה ולהשיג דריסת רגל.

סטרטאפ זה עסק לכל דבר ועניין. זה שאתה יודע לכתוב קוד זה אחלה, אם יש לך רעיון זה גם מעולה, אבל 99% מההצלחות זה execution נטו. לפני שאתה מקים עסק כזה - מגייס כספים ואנשים, כדאי שיהיה לך נסיון רלוונטי או (לא xor) מוטיבציה ויכולת ביצוע גבוהה++.

אני במקומך ממשיך לחפש עבודה, ובפרט בסטרטאפים. יהיה לך קשה אמנם להגיע למקומות ותצטרך לנצל קשרים אישיים, אבל מצד שני יש המון משרות שלא מפורסמות.

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
T מדמחיסט מחפש עבודה אוף טופיק 2
algo.il יש צורך בכיסוי ביטוחי זמני (אובדן כושר עבודה\ שארים) בתחילת העסקה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
algo.il ביצה ותרנגולת בין חברת הביטוח למעסיק בתחילת העסקה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
Y ביטוחים אישיים לעצמאי בתחילת הדרך פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ש העברה בנקאית - שאלה של טירון בתחילת דרכו צרכנות פיננסית 14
מ השקעה לבני 18 בתחילת דרכם שוק ההון 4
N אדריכל בתחילת דרכו שרוצה לעסוק גם ביזמות התפתחות אישית 11
G בתחילת הדרך, מבולבל מרוב רעשי רקע יומני מסע אישיים 1
H התלבטות איזו משרה עדיפה בתחילת הקריירה התפתחות אישית 5
Know one משפחה הייטקיסטית בתחילת הדרך יומני מסע אישיים 24
ח מימון בתחילת עסקת רכישת בית מיזם נדל"ן 4
א הפקדה של מקסימום בתחילת שנה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
K זוג בתחילת הדרך - הכל פתוח יומני מסע אישיים 76
M סדר ותכנון פיננסי לצעיר סולידי בתחילת דרכו שוק ההון 11
V בתחילת הדרך יומני מסע אישיים 2
חדש בשוק התייעצות בתחילת החיים פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 18
צ'רצ'יל יזם בתחילת הדרך- שילוב של סולידי עם יצר של לקיחת סיכונים יומני מסע אישיים 26
F יומן מסע של הייטקיסט בתחילת דרכו באחת מחברות ה-FANG (גאמפא) יומני מסע אישיים 21
Y תיק ההשקעות של משקיע בתחילת דרכו - אשמח לכל ביקורת שהיא! שוק ההון 12
R משפחה בתחילת הדרך יומני מסע אישיים 19
A עזרה בתחילת תכנון פיננסי נכון צרכנות פיננסית 2
Y משקיע בתחילת דרכו - פרמטרים לבחירת קרן מחקה מדד שוק ההון 12
ה אבודה בתחילת הדרך יומני מסע אישיים 36
S בחור צעיר בתחילת דרכו בעולם ההשקעות שוק ההון 8
I עוד הייטקיסט בתחילת הדרך יומני מסע אישיים 65
M קבלת החלטות בתחילת הדרך התפתחות אישית 8
S זוג נשוי בתחילת דרכו, מה לעשות עם הכסף? נדל"ן 3
צ בתחילת דרכי :) ויש לי כמה שאלות שוק ההון 9
ה כמה שאלות בתחילת הדרך, כי הגיע הזמן להתחיל להשקיע שוק ההון 17
Sean ייעוץ לצעיר בתחילת הדרך אוף טופיק 3
E זוג בתחילת הדרך בחו"ל יומני מסע אישיים 4
R זוג בתחילת הדרך האם להמשיך את הסיבוב של הגלגל? יומני מסע אישיים 3
R הכוונה בתחילת הדרך - מתכנתת לקראת קבע יומני מסע אישיים 10
mika_sh הכוונה בתחילת הדרך יומני מסע אישיים 14
מ בן 25 בתחילת הדרך יומני מסע אישיים 13
T עזרה לזוג צעיר בתחילת החיים של "הגדולים" יומני מסע אישיים 45
L עזרה ועידוד למשקיעה בתחילת דרכה שוק ההון 10
S האם לבנק לאומי יש API שניתן לסחור דרכו בחשבון IRA? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
S האם תיק "כל העונות" הגיע לסוף דרכו? שוק ההון 5
Bruce Wayne עטלף גור מתחיל את דרכו יומני מסע אישיים 25
Wannabe דרכו של וורן באפט התפתחות אישית 2
Y שאלה תכלסית על בחירת בית השקעות דרכו לסחור שוק ההון 20
מ בן 18 ומתחיל את דרכו בצומת דרכים כלכלית ומקצועית יומני מסע אישיים 80
Matias Katz בנק הפועלים - מי סוחר דרכו ? שוק ההון 18

נושאים דומים

Back
למעלה