בתור משקיעה בבורסה הישראלית ולא האמריקאית, מחפשת מדד שיהווה חלופה למדד מניות small value cap בארה"ב.
יש בארץ קרנות מחקות על ראסל 2000, אך הבנתי שהוא מדד מוטה ל- small growth בעיקר. האם קרן מחקה תל אביב יתר יכולה להוות חלופה ל- small value?
מה ההגדרה שלך לחלופה?
האם זה משהו שאמור להתנהג (תנודתיות) כמו המדד, האם זה משהו שאמור לעלות (עמלות) כמו המדד, האם זה משהו שמגיב (בקורולציה) לשאר השוק כמו המדד
האם את מוגבלת לישראל או קרנות של גופים בינלאומיים טובים לך?
מוגבלת לישראל. הכוונה דומה מבחינת תשואות ותנודתיות למניות small value. אני לא רואה בארץ הגדרה כזו על מניות כלשהן. לפי ספרי ההשקעות מניות small value תנודתיות יותר אך משיגות תשואות עודפות לטווח הארוך. מה המקביל הישראלי למניות small value מבחינת מאפיינים אלה? (לא מבחינת עמלות, דמי ניהול וכו').
כבר השקעת בלימוד על השקעות, לא חבל? עוד קצת מאמץ.
זה לגיטימי לגמרי לקבל החלטה להשקיע (רק) בישראל אבל כדאי שתהיה סיבה טובה רציונלית, לא כי זה ברירת מחדל.
אחרי שתכירי את המסחר בני"ע זרים (שתופתעי לגלות כמה הוא זהה) ייתכן ותגידי לא מתקרבת לבורסת ת"א או להיפך לא יודעת על מה אתם עושים רעש..
באופן אישי, אני שם עין על הקרן הזו.
מבחינתי זה לא בשביל כיסוי קטנות, אלא כדי להשלים את התמונה על כלל השוק הישראלי.
על הדרך זה גם חומק מכמה חברות כבדות משקל וכמשקלן כן ההשמצות כלפיהן, ויתרון נוסף הוא תנודתיות גדולה ביחס ל100 הגדולות. זה משהו שמתאים לחיפוש שלי אחר אפיק השקעה.
לא מייעץ ולא מבין